Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 338
  • 580
  •   1
Отговори
# 255
аз пробвах като го забодох на 4 клечки обаче не пусна корен, ами мухляса даже, ще пробвам и като теб Peace

да, преди няколко теми коментирахме доста обстойно как се захваща авокадо  Rolling Eyes поразрови се  Peace

да де, на мен по коментирания начин не ми се получи Peace

# 256
аз го казах за oni  Wink знам, че ти си в течение на изписаното по темите  Mr. Green

# 257
Мами, аз се прибрах......Добре,че бе Ася на скайпа,че ми пое част от гнева........Цветата ми са преполети, има жертви колкото искаш и съм бясна, бясна, бясна........Ще търся помощ по-късно от вас....сега отивам следващата партида цветя да оправям! Мушамата е прогизнала, въобще - били са зверски преполяти!Нямам думи направо!

Кой бе казал,че ще праща цветя по пощата??????Да се обади!

# 258
Kak се прибра? Shocked

Аз пък ти пращам СМС- и, чи дъ съ видим, да ти давам цвитя Rolling Eyes

Дано да сте здрави! Peace

Последна редакция: вт, 07 авг 2007, 16:42 от мимиту с кирилизация

# 259
Мами, аз се прибрах......Добре,че бе Ася на скайпа,че ми пое част от гнева........Цветата ми са преполети, има жертви колкото искаш и съм бясна, бясна, бясна........Ще търся помощ по-късно от вас....сега отивам следващата партида цветя да оправям! Мушамата е прогизнала, въобще - били са зверски преполяти!Нямам думи направо!

Кой бе казал,че ще праща цветя по пощата??????Да се обади!

дано успееш да ги спасиш Hug

# 260
  • На края на света !
За авокадото
костилката си я посадих както всичко останало не съм чела как се сади просто я зарових в пясъка след 6 месеца избиха 2 стъбла едното ерасте доста бързичко ,но другото бавно но славно  сигурно има около 10 листенца но още няма разклонения ,не смятам да му пречупвам все още връхчето ,ще изчакам до пролетта а има вероятност да го пробвам да остане навън  Peace

# 261
Цоцоланке, ха добре дошла  Hug

дано да не са преполивани системно - ако е само сега по случай завръщането ти, няма да е фатално според мен  Rolling Eyes (все едно, че ги е навалял дъжда  Wink)

# 262
За авокадото
костилката си я посадих както всичко останало не съм чела как се сади просто я зарових в пясъка след 6 месеца избиха 2 стъбла едното ерасте доста бързичко ,но другото бавно но славно  сигурно има около 10 листенца но още няма разклонения ,не смятам да му пречупвам все още връхчето ,ще изчакам до пролетта а има вероятност да го пробвам да остане навън  Peace

цялата ли я зарови в пръстта?

# 263
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

цялата ли я зарови в пръстта?

до половината

# 264
  • Русе
Мацки,
айде и аз да питам за едно цвете- някой знае ли какво е ?
Доста бързо порастна до тази височина, но повече не ще и не ще... Какво да правя? Дали да не му отрежа някои от клончетата и да ги засадя в друга саксийка (пробвах с 2 и те се хванаха  Blush )
Аз преди 3 месеца като започнах да си го гледам, беше само стебло, без нито едно листенце  Tired . Виждала съм такова цвете много голяма и високо, но моето май така ще си остане  Crossing Arms

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3653686

# 265
  • БГ
Адриана Здравкова
Синадениум грантии (Каучуково дърво) -
Synadenium grantii

Семейство:Еуфорбиеви (Млечкови) - Euphorbiaceae

Произход: Източна Африка

Синадениумът е сукулентен храст. Достига височина 5 м. Листата са дълги 12-18 см. Отделя бял отровен сок. Всички части на растението са отровни ! Цъфти с малки невзрачни цветове в малка чашка с червен ръб.
Расте много бързо. За да има компактен вид и да се разклонява, трябва често да се прищипват върховете.
Светлина: много светло до полу-сянка, може и пряка слънчева светлина
Температура: хладно; зимата – понася понижение на температурата до 8о – 10о
Поливане: умерено, зимата се намалява
Добър дренаж!
Пръскане: НЕ
Торене: пролет и есен – на 2 седмици
Пресаждане: ако саксията отеснее
Размножаване:
• Връхни резници – във вода;
• Стеблени резници – във вода.
Изчаква се разрезът да засъхне.
Опасности:
• Преполиване.
Вредители:
• Акари;
• Щитоносни въшки.
 информация от нета ,моето ре на вилата зимата обикновенно му окапват доста листата и през пролетта излизат нови, не е притенциозно.

# 266
Мацки,
айде и аз да питам за едно цвете- някой знае ли какво е ?
Доста бързо порастна до тази височина, но повече не ще и не ще... Какво да правя? Дали да не му отрежа някои от клончетата и да ги засадя в друга саксийка (пробвах с 2 и те се хванаха  Blush )
Аз преди 3 месеца като започнах да си го гледам, беше само стебло, без нито едно листенце  Tired . Виждала съм такова цвете много голяма и високо, но моето май така ще си остане  Crossing Arms

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3653686

това не е ли каучуково дърво?
майка има, аз не...
знам, че се подкастря, че иначе ставало кекаво...

# 267

та това какво значи, да засъхне тогава да засаждам? Embarassed

# 268

та това какво значи, да засъхне тогава да засаждам? Embarassed

Теди какво сееш? каучуково дърво или авокадо?

# 269
каучуково, аз копирах от поста на Дечи Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт