Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 259
  • 580
  •   1
Отговори
# 270
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Пресади го в по- голяма саксия и отрежи някои клонки, за да може да "диша"

# 271
аз с риск да се повторя само да отбележа, че свеки го има това каучуково дърво и ХИЧ ама ХИЧ не му се връзва - скъсва се да расте  Rolling Eyes

# 272
тука на работа има огромно и да взема да си захвана, значи с резник във вода и после в пръстта, само това за изсъхването не го схванах, ама каквото стане Peace

# 273
  • БГ
тука на работа има огромно и да взема да си захвана, значи с резник във вода и после в пръстта, само това за изсъхването не го схванах, ама каквото стане Peace
Теди изчакваш един ден например да засъхне разреза , там където е срязано да не пуска сок и да засъхне малко, защото може да загние,не да ти изсъхне цялото клонче и садиш.

# 274
Теди изчакваш един ден например да засъхне разреза , там където е срязано да не пуска сок и да засъхне малко, защото може да загние,не да ти изсъхне цялото клонче и садиш.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 275
за каучуковото дърво от 3стр. на настоящата тема:
цък

# 276
  • Карлово
Привет, цветарки!
Забравихте ли ме? LaughingАз вас не съм, просто не ми остава време за писане, но ви чета...
Като начало да се похваля с мъничкия ми цъфнал стаен клен. Преди време си посях 4 цвята, оцеля без грижи само един-жълт. Неорогелията ми също ще цъфти. Имам я от доста години, това е издънка от издънката на най-старото цвете и е единственото, което е цъфтяло. Бях чела, че цъфти, но не мислех, че е възможно при нашите условия. Дори в цветарски магазини не знаеха, че цъфти.
Изфуках се, сега проблемите.
Бях на море за 6 дни и за да осигуря вода на цветята, ги пставих в легени с вода. Всички бяха добре като се прибраме вчера, само кензията и сингониума са с покафенели листа. Дали е от повече вода или е друг проблема?

Последна редакция: ср, 08 авг 2007, 14:13 от микки

# 277
Микки, снимката е много сладка, ама нещо не са се получили връзките май Rolling Eyes

# 278
  • Русе
аз 2 клончета от каучуковото дърво засадих, преди около 1,5 мес., уж се хванаха, ама не растат толкова бързо, колкото самото дърво. Едното след като го отрязах , го сложих за седмица във вода, другото- направо в пръста- и вдете не съм ги чакала да съхнат  Thinking

# 279
  • Карлово
Микки, снимката е много сладка, ама нещо не са се получили връзките май Rolling Eyes
Коригирах се Embarassed

# 280
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Бях на море за 6 дни и за да осигуря вода на цветята, ги пставих в легени с вода. Всички бяха добре като се прибраме вчера, само кензията и сингониума са с покафенели листа. Дали е от повече вода или е друг проблема?

От водата е

# 281
  • Карлово
Е, това е успокоително, махам повредените листа и чакам да покарат нови Laughing

# 282
  • Бургас
Здравейте! Не съм изчела всички теми и страници , а и търсачката не помогна ! Исках да попитам дали някои от вас имат орхидея - фалаенопсис (phalaenopsis) . Март месец ми подариха такава и беше цъфнала , обаче в момента вече отдавна е прецъфтяла - стъблото на което бяха цветовете изсъхна и аз го отрязох  Embarassed Сега вече от около 2 месеца не пониква ново стъбло ... какво да направя? Искам орхидеята ми пак да цъфне!  Rolling Eyes 
П.П.Мисля , че добре се грижа за нея ...  Tired

# 283
  • На края на света !
открих нещо но мисля че ще те разочаровам
Образува полупрозрачни, стърчащи във въздуха корени. Когато връхчетата им са светлозелени, това е знак, че растението е във фаза на бърз растеж, а когато посребреят - че растението си почива или има нужда от поливане ( зависи от сезона ).
Не отрязвайте цветоносните стъбла след като прецъфти. Възможно е по тях по-късно да избият нови пъпки и пак да цъфне.
Много внимавайте с поливането.По-добре само оросявайте ежедневно.Когато корените не са зелени, значи, че орхидеята е в покой. Продължете само да оросявате  Peace

# 284
  • Бургас
newsm45 Е , явно ми остава само да се надявам да поникне ново...а това старото беше толкова сухо - немога да си представя , че е можело пак да има цвят на него  Rolling Eyes
 Чародейка , благодаря !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт