Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 252
  • 580
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Привет на всички момичета  bouquet
Искам да ви попитам нещо. Купих си палма Вашингтон от морето преди един месец, но напоследък долните и листа пожълтяха. Може ли някой да ми каже дали това е нормално и ако знае нещо по специфично при отглеждането на тази палма. Предварително благодаря.

# 286
ще покажеш ли снимка  newsm78

# 287
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Искам да ви попитам нещо. Купих си палма Вашингтон от морето преди един месец, но напоследък долните и листа пожълтяха. Може ли някой да ми каже дали това е нормално и ако знае нещо по специфично при отглеждането на тази палма. Предварително благодаря.

може да е преполята, може влажността да й е малко...
погледна ли за гадинки?

такава ли е

Вашингтония се казва

# 288
  • На края на света !

[/quote]
Не се притеснявай за палмата аз имам 2 такива палми просто изрежи жълтите листа смело Peace
Ще си излязат нови листенца  Peace
Това е моята през пролетта когато съм и изкастрила жълтите листя сега има около 5-6 листа и то огомни Peace

# 289
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите. Погледнах за гадинки-няма такива. Явно листата са изсъхнали както казва Чародейка. Направих и снимка:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26003&AlbumId=101047

# 290
  • На края на света !
Определено са стари листа и трябва да се отстранят  Peace

# 291
Може ли и аз да се включа във вашата прекрасна тема?
Имам картофена палма и от 2 дена почнаха листата й да пожълтяват.
Дали е нормално това?
Имам много саксии с цветя. Започвам това лято за пети път да развъждам и подарявам Корделини.
Не обичам откъснати във ваза цветя, обичам ги в саксия.
Утре мисля да ги снимам и в албум да ги "положа".

# 292
  • Карлово
Мили, махни ги спокойно, като гледам снимката, даже са от бебешките листа, тези, които са съвсем в началото на поникването. Особеното при тези палми е, че растат първо на корен, после на листа. Затова за да имаш повече и по-големи листа трябва да е в по-малка саксия и да не я пресаждаш често.
Злато, и моята картофена палма така. Ама тя нали спи през зимата, може би е време да започнат да съхнат листата. Я Тедито да каже! Онзи ден видях една баба да продава много малки и една огромна, поне 1.50-2 м в диаметър. Но бързах и нямаше как да спра с колата да я разпитам. Но тия дни ще намина пак оттам. Непременно се включи със снимки в албумчето, виж на първа страница линка.

# 293
  • гр.Добрич
Mellita, тук има много ползени статии за Орхидеите. Не са лесни за отглеждане, така че без четене няма да стане.
http://www.inkaflower.com/forum/viewtopic.php?t=573

# 294
добро утро  bouquet аз се пообрах, вече имам само една палма за даване Crazy ама пак е нещо, та на моята палма листата са й супер, между другото е сложена така, че вятър я вее, дъжд я вали, онзи ден като разсаждах обърнах саксията с двете дръвчета и си ги събрах после и нищо им нямаше, много гъвкаво стъбло имат, ама на 8я етаж на терасата как да са иначе Sick Мили много ми хареса момента в който си купуваш такова чудо от морето Joy, знам за палмите че когато изкара едно листо, последното умира, иначе незнам нищо повече Rolling Eyes

# 295
  • Пловдив
Мили много ми хареса момента в който си купуваш такова чудо от морето Joy, знам за палмите че когато изкара едно листо, последното умира, иначе незнам нищо повече Rolling Eyes
И на мъжа ми много му хареса момента в който му казах че си купувам палата и ще си е носим в Пловдив. Laughing На връщане е бяхме настанали като трето дете отзад на седалката при децата.

# 296
  • Бургас
spinki , много благодаря !   bouquet

# 297

и аз така мисля  Peace махай смело!

Теди, ти както си почнала да раздаваш, да не дадеш на някой и бананчето ми  hahaha

# 298

и аз така мисля  Peace махай смело!

Теди, ти както си почнала да раздаваш, да не дадеш на някой и бананчето ми  hahaha

а моля ти се Naughty, малко ли имам, калатея, нолина, бенджамин, картофена палма, има време да стигна до там Mr. Green

# 299
Теди, какво раздаваш,че не съм разбрала?Мен писали ме в списъка?

Общи условия

Активация на акаунт