Форумски цветарки- вече отпускарки. 12

• 37 195
  • 580
  •   1
Отговори
# 345
веднъж гледах ама бяха едни ошмулени такива, на нищо не приличаха, явно са били на привършване, ще следя значи брошурите им да видя кога ще има пак да ида  bouquet

# 346
  • Карлово
Като сте се разприказвали за мандаринки...Моите от семка хич не растат. В началто за две-три седмици дръпнаха, направиха по две листа и сега вече 4-5 месец нищо не са пораснали.

# 347
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Като сте се разприказвали за мандаринки...Моите от семка хич не растат. В началто за две-три седмици дръпнаха, направиха по две листа и сега вече 4-5 месец нищо не са пораснали.

моите лимони растат странно.
стоят 1-2 месеца без да мръднат, после за 1 седмица порастват с 20 см...

няма промяна в грижите, защо е така - незнам.

явно и мандаринките така растат... Thinking

# 348
здравейте мами, благодаря за съветите за бонзая ми. Поизчетах тук-там и накрая реших да изчакам до другата пролет пък да видим. Иначе му подрязах коронката:)

# 349
и аз тепърва започнах да се пробвам с лимончета - имам един от дърво хванат и един от семка и наистина известно време сякаш замират, а после растат като невидели  #Crazy половинката обаче много искаше лимончета и сега имам два лимона и два бенджамина, та на някои хора едно и също "цвете" в четири саксии им изглежда  hahaha

подарих няколко сакии на свеки  Rolling Eyes тя много им се зарадва, а и аз си освободих местенце  Heart Eyes

# 350
Ето обещаните от мен снимки HugАрека,цикас и бенджамин....

# 351
И още....

след малко и другите ще кача...Само дето нямам цъфтящи  цветя-нещо не мога да ги угледам тях EmbarassedА мандарина имах почти дърво,ашладисана даже и незнам какво и стана-почна да капе и умря за нула време Rolling Eyes

# 352

Е,стига толкова за днес LaughingНадявам се да ви харесат  bouquet

# 353
ееее  tutti, страшни са.
много ми харесаха.

на мен 3 бенджамина ми умряха, явно не е моето цвете, но и аз бях замислила да го правя бонзай... Whistling

браво, на твоите цветя им личи, че са гледани с любов Peace

# 354
Ася-благодаря HugИ на мен бенджамина/светлия/ ми се "чумери' напоследък,ама дано не загине Rolling Eyes..Иначе тъмните бенжамини не ми създават проблем/имам два вида/.Знаеш ли,чувала съм че окраската на листата на всяко цвете подсказва най- добре къде да се отглежда то.Ако е със по- светли листа обича много светлина и обратно...И още нещо-прякото слънце винаги ги мори Naughty/ама че съм и аз-звуча като свекърва hahaha Embarassed/

# 355
Ася-благодаря HugИ на мен бенджамина/светлия/ ми се "чумери' напоследък,ама дано не загине Rolling Eyes..Иначе тъмните бенжамини не ми създават проблем/имам два вида/.Знаеш ли,чувала съм че окраската на листата на всяко цвете подсказва най- добре къде да се отглежда то.Ако е със по- светли листа обича много светлина и обратно...И още нещо-прякото слънце винаги ги мори Naughty/ама че съм и аз-звуча като свекърва hahaha Embarassed/

и от двата ми даде свеки, ама не им хареса при мен ама хич.
все бяха без листа, не растяха и накрая изсъхваха...отказах се от тях
сега си гледам цитрусите...

после ще пусна снимка на Венерините коси и на една Красула...

# 356
  • На края на света !
Ето ме и мен момичета ,,гледам доста сте изписали само за ден,я сега да питам някой по компетентен от мен по палмите ,вчера бяхме на Кавала и там имаше доста палми с едни червени гроздаци по тях ,дали ако си откъсна от тях ще поникне нещо newsm78

Някой питаше дали да реже бенджамина -Давай смело той пак ще си пусне листенца Peace

# 357
Момичета, мъка ми е болка ми е...Ни ми се гледат цветята ми, нито ми се поливат......Какво да поливам...празни саксии и сандъчета...Не че не съм пишман цветарка, тук има дами,които не мога да ги стигна още 100 живота да имах......

Едно,че в началото ме бе страх да ги поливам цветята, бях ги оставила да си поемат водата,която имаха вътре в саксиите...

Ама е - няма ми я детелинката и маймунското ухо(и двете подарък от бивша колежка), теменужката, цветето,което вие казахте,че му казват калинка и на тъмно черните точки личали повече, кампадулата я няма,а миналата година ми бе изпълнила терасата - жива кошница си имах от нея..., за сакъзчетата ви е ясно, шарения фикус е с кафеви листа(а и той ми е подарък), карамфилчетата,които посадих специално заради големия син,защото искаше и тях ги отразях,защото бяха плява - въобще - осиротях...

Не че имам кой знае какви цветя...дори като гледам вие какви цветя имате - мен ме  е срам да кажа,че въобще цвете имам в къщи...но ми е мъка, защото една част от тях ми бяха подарък и имаха сантиментална стойност....А детелинката ако знаете какви големи листа бе започнала да има и една наперена вървеше, а забравих,че и индришето ми е на път да си иде, а и от обичките са останали само едни сухи клони, а ги оставих претрупани с цвят........

Пуфтя, окхам,ама не помага......

Утехата ми е,че розата май ще има цвят, алоказията си има бебе и зелената шафлера,която си бях откраднала - е изкарала първи лист...Добре,че бях си взела малко мушкати от мама,сякаш че ли съм предчувствала,че ги насях в празните сандъчета,ама докато се хванат и дали въобще ще стане нещо от тях......

Порадвайте се на цветята си заради мен....Дори се бях замислила дали да не се откажа от пишман цветарството си........Да дам цветята си по приятелки....

# 358
Цоцоланке, с каквото можем ще помагаме, само трябва да наминеш по родните места да те сдобием с нови китки Hug аз мога например да помогна за напролет- луковици за палма, кампанула, не кампанула, ами едно дето и Ася го има, сега ще разровя какво беше ooooh! и семена ипомея. Това само от разстояние, иначе ако минаваш към Търнвото или Варната, от всичко ще ти счупя да ти дам Hug

# 359
  • На края на света !
Хей Цоцоланке не се отчайвай така я се стегни и ще видиш ,че всичко ще си дойде на мястото ще се сдобиеш с нови по хубави цветя ,виж колко цветарки сме във форума ,всяка да ти даде по нещо и си готова ,ако имаш път към Петрич заповядай ,каквото си харесаш ,ще ти дам Hug

Общи условия

Активация на акаунт