Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да определя продължителността на контракциите и какво означават твърд корем и болка в долната част на корема?
Какво предизвиква раждането и как може да се предизвика?
Какво представлява падането на тапата и какво означава това за бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да определя продължителността на контракциите и какво означават твърд корем и болка в долната част на корема?
Твърдият корем и болката в долната част на корема често са признаци на контракции, които могат да показват предстоящо раждане. За измерване на интервала между контракциите използвайте хронометър, като започнете таймера в началото на една контракция и спрете, когато започне следващата. Важно е да се консултирате с лекар, особено ако сте в напреднала бременност.
-
Какво предизвиква раждането и как може да се предизвика?
-
Какво представлява падането на тапата и какво означава това за бременността?
-
Какво е епизиотомия и защо се извършва?
-
Какво представлява хапчето за предизвикване на раждането и как се прилага?
Нощес бях родила, ама бях оставила бебето да го пази едно детенце и се прибирам и кво да видя, нахранили го със сок от моркови... и милото цялото беше оклепано...Лелеее как се развиках
може ли такива работи на новородено да давате сок? Ей бая се притесних да не му стане нещо.. Незнам вие как сте ама аз явно нещо изперквам
Но ми гледаха вчера нещо на прешлените и после, че корема ми си расте на пред и изобщо няма желание да слиза и лекараката каза-ще видим другата седмица как ще да е.Но ако е повече към секцио ще се съглася, защото нито искам да мъча бебка, нито пък аз да изтърпя всичките контракции и бъркания и накрая пак да ме срежат.Пък и акушерката каза, че вече почти на всяко нормално раждане цепят отдолу, за всеки случай-тъй че дали отдолу или на корема, май все тая
И аз съм така,но и не се натискам!!!
! Скоро всичко ще е наред и ще се гушкате вкъщи!
! Тъкмо задремя и звънне да ме пита какво правя. Много от рано се почна с проверките. Леле, какво го чака довечера
. Соро ще може да си я гушкате
.
само мама ми звъни за глупости, взех да й се нервя вече 
.