Режим на Пиер Дюкан - 15 част

• 31 871
  • 582
  •   1
Отговори
# 465
Обядвах по Дюкански една 300гр. пържола Simple Smile Simple Smile е от бяло месо Hug
... за комбинация риба и мляко и аз зная от по - възрастните, че не е хубаво, но както казва Лу с едно айранче и аз съм го правила Hug

# 466
  • София
От вчера ми се върти в главата идея за сладолед. Та: 1 кисело мляко 0.1% се смесва с нужното на сладост и аромат по ваш вкус степче и след това се налива във форма за лед. Покрива се с фолио и във всяка формичка се боцва по 1 клечка за зъби.
Още не съм го пробвала, но тябва да стане много приятно!
Пробвала съм го в моменти на желание за сладко, преди МЦ, вкусно е!
Седона, от всички видове сол се спрях на Калас - заместител на сол, най-много й се доближава вкуса до обикновената. Не пречи и морска, но по-малко, за да не задържаш вода.
Сноу,  smile3501
Айс  Hug Hug Hug липсваше ни, добре си се завърнала  bouquet

# 467
  • София
От вчера ми се върти в главата идея за сладолед. Та: 1 кисело мляко 0.1% се смесва с нужното на сладост и аромат по ваш вкус степче и след това се налива във форма за лед. Покрива се с фолио и във всяка формичка се боцва по 1 клечка за зъби.
Още не съм го пробвала, но тябва да стане много приятно!
Пробвала съм го в моменти на желание за сладко, преди МЦ, вкусно е!
Седона, от всички видове сол се спрях на Калас - заместител на сол, най-много й се доближава вкуса до обикновената. Не пречи и морска, но по-малко, за да не задържаш вода.
Сноу,  smile3501
Айс  Hug Hug Hug липсваше ни, добре си се завърнала  bouquet

Хихихихи  Laughing знаех си аз, че откривам - за 2 път днес - топлата вода !

# 468
Айсче ,добре си се завърнала при нас.  HugЩо да не те приемем Rolling Eyes?
Още помним твоята рецепта за желираното кисело млекце Peace
Аз пък пак телешки шницели ръфнах за обяд около200гр с малко сос от кисело мл.и горчица.Водата ми върви трудно днес ,до момента само 1,5 литра Confused
Напускам ви .Бъдете примерни ,послушни и режимни! Joy Joy

# 469
  • София
Михаела, само не спирай да споделяш кулинарните си вдъхновения, даваш идеи и припомняш стари забравени неща!
Айс, то и между мойте двата кантара има 700 гр разлика и все се чудя кой да изхвърля newsm78 Ама така ще полудееш, може би да намериш трети за консултация?
Приятен ден, Лу! И отслабващ!
Срам ме е да споделя и е добре сама да си се скарам - досега съм на капучино, 1/2 кофичка КУлтура на айрян и 1 ябълка. Ще сложа малкия да спи и ще се поправя, че с това малко ядене като нищо утре ще съм с +.

# 470
Кри, а какво ядеш на галавечерите?
и за пръв път да не разлиствам трескаво менюто за нещо режимно...
Joy Joy Joy Joy

Айсче  Hug

# 471
ех, момичета как ми липсвахте...
все викам на мъжа "липсва ми да съм на диета" и той все ми се чуди, ама си има и хубави страни Simple Smile
а за кантарите още днес прибирам стария и ще се примиря, че все едно нищо не е останало от сваленото преди Wink смех линийката и започвам на чисто
а сега на работа, че....
от мен приятен диетичен ден

# 472
  • София
Срам ме е да споделя и е добре сама да си се скарам - досега съм на капучино, 1/2 кофичка КУлтура на айрян и 1 ябълка. Ще сложа малкия да спи и ще се поправя, че с това малко ядене като нищо утре ще съм с +.
Кри, трябва да хапнеш!!!
Ама обяснете, защо при малко количество храна се качва, а при голямо - не?! Аз наистина не разбирам.  newsm78
Метаболизмът се задейства и от малко... каква е причината?

# 473
  • София
Михаела, само не спирай да споделяш кулинарните си вдъхновения, даваш идеи и припомняш стари забравени неща!
Айс, то и между мойте двата кантара има 700 гр разлика и все се чудя кой да изхвърля newsm78 Ама така ще полудееш, може би да намериш трети за консултация?
Приятен ден, Лу! И отслабващ!

Мерси krikri ! Май за домашно трябва да прочета и старите теми.
Отваряте ли линка с рецептите? При мен дава грешка.

# 474
Здравейте!
Аз малко късничко се включвам,но нямахме нет.За 2 дена съм -1кг.свалям си по 500грама и това е!Искаше ми се по килце,но и така става! Simple Smile

# 475
Кри, трябва да хапнеш!!!
Ама обяснете, защо при малко количество храна се качва, а при голямо - не?! Аз наистина не разбирам.  newsm78
Метаболизмът се задейства и от малко... каква е причината?

Ако ядеш МНОГО по- малко (като калории, не като обем), отколкото ти е необходимо организмът минава в икономичен режим, не знае кога отново ще има нормална дажба и съответно си пази и складира всичко, което вече си има и което тепърва му даваш.
Нормалното е 200-300-400 калории под това, което ти е нужно.
Над 400 калории дефицит вече ядеш твърде малко.
На една жена и трябват около 1700 калории на ден,  тоест ако яде под 1100-1200 вече яде твърде малко и организмът се запасява за черни дни.
2 яйца,консерва риба тон, малко зеленчук = 400 калории, тоест има 1300 калории дефицит, което е ужасяващо много и организмът е стреснат, запасява се.

# 476
  • София
Дени, благодаря!   bouquet Чувала съм го като вариант за запасяването, не знаех, че и в този случай е това! Наистина е много логично!
Анито, браво! Супер резултат!   bouquet

# 477
Моля   bouquet!
Не е нужно нон стоп да броиш калории и да се следиш точно с колко си на минус, но все пак да не се изпада в крайности - а 2 яйца и 1 консерва си е крайност, още повече че вашия режим е доста щедър, възползвайте се  Laughing!

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 14:14 от Denichkata

# 478
С понятието метаболизъм се обозначава сборът от всички физични и химични процеси, чрез които се изгражда и поддържа организма ни (анаболизъм) и трансформациите, чрез които в тялото се освобождава енергия, нужна за неговите жизнени функции (катаболизъм). Метаболит е всяко едно вещество, което участва в метаболизма. Антикатаболит е това вещество, което пречи на разграждането за енергийните нужди на тялото на друго, вече изградено от организма вещество.

Метаболизъм - той е общата енергия, която се изразходва от организма. Основният метаболизъм е най-малкото количество енергия, от която се нуждае нашето тяло за основните си нужди. Общият метаболизъм се състои от цялостната енергия, която се изразходва за всякакъв вид физическа активност – директни и индиректни движения, упражнения и т.н. Факторите, които влияят на основния метаболизъм са телесното тегло, височината на човек, стресови състояния (треска, свръхпроизводство на хормони и т.н.) и температурата на околната среда. Така например някой, който е по-висок и по-тежък се нуждае от повече енергия, т.е. калории от друг, който е по-лек и по-нисък, за да изпълнява организма му основните си функции.
   Противно на общоприетото мнение, метаболизмът не се променя драматично с напредването на възрастта. Често чуваме, че на 20 или 30 години метаболизмът ни драматично се забавя и това предизвиква рязко увеличаване на теглото. Няма такъв магически превключвател. Това, което се случва обикновено на тази възраст е пълна промяна на ежедневието. По-малко игри и спорт, отколкото в ученическите години, повече работа и часове в офиса за повечето от нас!
   Ако задържим физическата активност на високи оборото и не променим драстично начина си на хранене, няма да забележим никаква промяна в нашия метаболизъм. Т.е. рецептата е една – Високо ниво на физическа активност, упражнения в съчетание със правилен режим на хранене, без отдаване или изключване на една храна и без експресни диети. Упражненията с различни тежести са предназначени за поддържането на мускулната маса на желаните от нас нива, а също и на нашия метаболизъм, тъй като по-голямата мускулна маса изразходва по-голяма енергия.
   Същият ефект имат и редовните хранения в продължение на деня, на всеки 3-4 часа. Те помагат за правилното разпределение на поетите калории, които от своя страна съдействат на метаболизма и изгарят енетгия тогава, когато имаме нужда от нея.

# 479
  • София
Foli, благодаря много! Много ценно и изчерпателно!   bouquet
В общи линии знаех, че принципът е този. Разбрах го, когато се научих да се храня по няколко пъти на ден. Преди време се хранех еднократно, само вечер и след това научих, че още със ставането сутрин трябва да се хапне поне нещо малко, дори и да не си гладен, за да се ускорят процесите.  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт