Режим на Пиер Дюкан - 15 част

• 31 898
  • 582
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Добро утро, момичета!  Hug
Първо да се оплача, че пак не успях да заспя преди 3 ч, голям кошмар. Добре, че малкия се събуди чак в 8. Правих мекици за закуска и сега си пия с вас кафето, а навън плющи като из ведро. Днес явно ще пропуснем разходките. Дали това няма да е стимул да се кача най-накрая на велоергометъра?
Сега ще ви изчета...

# 406
Пуки,

ми ние всички във Фитдей си смятаме... да няма да хванем лист, химикал и калкулатор на слънчеви батерии и да правим сложни уравнения  Laughing, viva la Фитдей..
Ми ще строявам, ами, аааааа като има нужда  Crazy! Поне докато имам време и скучая - после всеки за себе си  Wink, затова гледам да строя колкото се може хора в кратък срок  Twisted Evil!

Айде стига съм спамила - успех с Дюкана!

П.С. A това може да ти е от полза като се чудиш кои храни има много протеини или нещо друго http://www.nutritiondata.com/tools/nutrient-search
Например аз търсих риби богати на протеин и на 1во място излезе треска - 62 гр, рибата тон  с 30 гр.

П.С. 2 За мереното - навик.. В началото на НВД мерех около 6 месеца, после спрях да меря 2 години. После качих кила в университета (общежитие - блок маса - 3 пъти на ден) и пак започнах да меря и смятам и нещо не мога да отвикна, макар да мина вече година. Вече не меря де, само смятам,  ама то окото ми е като везна  Crazy!

# 407
  • Пловдив
Здрасти и от мен! Набързо минавам, събудиха ме преди малко по телефона и трябва да излизаме, след обяд ще пиша повече. И набързо направих преглед какво сте писали, та съм малко озадачена от това, което е писала Деничката. Аз лично избрах Дюкан, защото няма ограничения на количеството ядене. Но сега виждам да се споменава , че не трябвало да се ядят жълтъците на яйцата, пилето 300 грама било много за жена и разни подобни. Моля ви разяснете ми все пак. Аз както знаете си имам малките нарушенийца, но при това положение прегрешенийцата ми стават повечко и искам все пак да съм наясно какво може и какво не може.
Айде, лек ви ден, до по-късно!  Hug Hug Hug

# 408
  • Пловдив
Забравих да питам Сноу защо така иска да е само на мляко?  newsm78

# 409
300 гр пиле за ден не е много, а за едно ядене - и това НЕ Е мнение на Дюкан, така че се чувствайте свободни да го пренебрегнете. Това е по-скоро теория от гледна точка на общо здравословно хранене.

# 410
  • София
Добро утро на всички Simple Smile то си е вече добър ден, но чак сега успях да доплувам до офиса...вкъщи интернет няма, редовно е така при дъжд.

Не знам от овесените ядки, или от друго, но не съм свалила нищо...продължавам обаче!

Сутринта хапнах пшеничните трици.... аууууу! Не вярвах, че са толкова гадни! А, аз съм добро прасе и ям почти всичко. Не ми се мисли утре как ще ги преглътна, нооо търпи бабо за хубост, нали така.  Rolling Eyes

Днес мисля да съм на 2 яйца, риба тон, копър, лук и кисело мляко.

Да питам: какво мислите за бирата? Кога може да си позволи човек по 1 халба? 3та фаза.... или никога  Sad Много я обичяам пустата му бира!

Пожелавам ви стархотен ден!
  bouquet

# 411
300 гр пиле за ден не е много, а за едно ядене - и това НЕ Е мнение на Дюкан, така че се чувствайте свободни да го пренебрегнете. Това е по-скоро теория от гледна точка на общо здравословно хранене.

Имаше нещо , че толкова белтъци наведнъж не се усвоявали добре и отивали на вятъра ... но сега с термини и защо и как не мога да кажа ... карам по спомени .

# 412
Aбе беше нещо по-страшно от отиване на вятъра.
Усвоявали се като въглехидрати...
Или какво беше...
Абе изводът беше, че вместо да изпишеш вежди избождаш очи и дебелееш.
Ще потърся сега в нета нещо по-конкретно.

# 413
  • София
Забравих да питам Сноу защо така иска да е само на мляко?  newsm78
Sad Защото ми е трети протеинов ден, а вчера съм качила 1 кг. Не мога да съм само на смесени. Изглежда нещо с шунката се обърква... не знам какво става с моите протеинови дни, но съм много нещастна! Седя си на смъкнатото сигурно 20 дни  Sad нагоре-надолу... просто нямам резултат! - около 7 кг смъкнати. Аз тези кг си ги смъкнах съвсем в началото!

# 414
  • София
Алгона,  smile3501 newsm51 супер резултат, продължавай в същия дух!
В Пикадили има обезмаслена извара на килограм, тя ми допада най-много. Иначе купувам една на Мероне, в опаковка като саламче, или на дядо Либен. Както ти е казала Деничка, извара в киселото мляко е добър начин за увеличаване на количеството храна и не е лошо. Според мен можеш да си ядеш цялото пиле, естествено без кожата. Колкото и да е мазно - пак е режимно, пък не ти идва толкова скъпо. Яйцата си ги яж с жълтъците, само не прекалявай. 2 яйца средно на ден  са добре, стига да нямаш висок холестерол, тогава ядеш 1 цяло яйце и 2 белтъка (изпробвано по майка ми). Шунката - аз ям пуешка шунка лайт на Касадемонт, испанска. Не е много солена, но ми излиза солена (скъпичка е). Пуешкото и телешкото филе са прекалено солени и се задържа много вода, както и пушеното пиле (но ми се е случвало да ги ям, като е в малки количества пак има резултат). Рачешките рулца са спорен момент - не са само от месо от бяла риба, слагат и добавки, но Дюки ги разрешава и следователно аз си ги хапвам. Естествено гледам да не прекалявам, удобни са за междинни похапвания, но трябва да имаш пред вид, че могат да ти отключат апетита (аз ги използвам и за това, когато нищо не ми се хапва).

# 415
foli, не е лесна трета фаза, трудничко издържам на изкушенията. Все по-често си мисля да премина на перманентна фаза, с една галавечеря в седмицата Thinking
И аз съм така, много по-лесно карам втора фаза, с трета се забравям.
Сноу, нищо няма да направиш с това кисело мляко. По-добре хапни риба. Установих, понеже всички си записвам, че в дните през които ям само риба, свалям най-много. Напиши какво ядеш през деня, нещо бъркаш явно, не е възможно да не сваляш. newsm78
Дени, направо ме стресна с твоите писания, ся ша спра и месото.
Алгона , страхотен резултат   bouquet

# 416
Да, в общи линии "излишните" белтъчни организмът ги преработва/възприема като въглехидрати.

# 417
  • София

Имаше нещо , че толкова белтъци наведнъж не се усвоявали добре и отивали на вятъра ... но сега с термини и защо и как не мога да кажа ... карам по спомени .
Доколкото си спомням от книгата, при преработването на протеините се изгарят много повече калории, отколкото се усвояват. По Дюкан няма ограничения в количеството на месото, важното е да се заситиш. Спомням си нещо, което ми беше направило ограмно впечатление преди 20 год - Демис Русос по време на модата на разделното хранене е изяждал по 2 пилета наведнъж и пак е отслабвал  Joy А ти за 300 гр  newsm78

# 418
  • София
Сноу, напиши какво ядеш през деня, нещо бъркаш явно, не е възможно да не сваляш. newsm78
Значи... вчера съм ръфнала следното:
на закуска - кафе с мляко 1.5 %, тричава палачинка, кремче желирано кис.мляко
на обяд - 200гр.рулца от раци, около 50 гр. кис.мляко, лъжичка хрян  Sunglasses
13 ч. кафе с прясно мляко 1.5 %
16 ч. 100 гр. сирене Тофу
19ч. 2 яйца пържени в тефлонов тиган без мазнина, 300 гр. шунка пуешка, горчица - около лъжичка, супена лъжица лютеница, кремче желирано
около 2.5 литра вода за деня
 Rolling Eyes
Резултатът + 1 кг  Sad

# 419
  • София
Установих, понеже всички си записвам, че в дните през които ям само риба, свалям най-много.
И аз така, особено ако ям риба на вечеря. И дори да е мазна (скумрия, сьомга). Затова ставам досадна с препоръките си за ядене на много риба  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт