Режим на Пиер Дюкан - 15 част

• 31 880
  • 582
  •   1
Отговори
# 420
300 гр пиле за ден не е много, а за едно ядене - и това НЕ Е мнение на Дюкан, така че се чувствайте свободни да го пренебрегнете. Това е по-скоро теория от гледна точка на общо здравословно хранене.

Имаше нещо , че толкова белтъци наведнъж не се усвоявали добре и отивали на вятъра ... но сега с термини и защо и как не мога да кажа ... карам по спомени .
Доколкото си спомням от книгата, при преработването на протеините се изгарят много повече калории, отколкото се усвояват. По Дюкан няма ограничения в количеството на месото, важното е да се заситиш. Спомням си нещо, което ми беше направило ограмно впечатление преди 20 год - Демис Русос по време на модата на разделното хранене е изяждал по 2 пилета наведнъж и пак е отслабвал  Joy А ти за 300 гр  newsm78

Русос беше доста над 100 те , това също е много определящо .
А разделното хранене е съвсем друга история , но не ми се пише за него , че трябва да споря с много хора ... а не виждам смисъл .  Crazy

# 421
300 гр пиле за ден не е много, а за едно ядене - и това НЕ Е мнение на Дюкан, така че се чувствайте свободни да го пренебрегнете. Това е по-скоро теория от гледна точка на общо здравословно хранене.

Имаше нещо , че толкова белтъци наведнъж не се усвоявали добре и отивали на вятъра ... но сега с термини и защо и как не мога да кажа ... карам по спомени .
Доколкото си спомням от книгата, при преработването на протеините се изгарят много повече калории, отколкото се усвояват. По Дюкан няма ограничения в количеството на месото, важното е да се заситиш. Спомням си нещо, което ми беше направило ограмно впечатление преди 20 год - Демис Русос по време на модата на разделното хранене е изяждал по 2 пилета наведнъж и пак е отслабвал  Joy А ти за 300 гр  newsm78

Никой не те кара да ме слушаш - ако искаш 3 пилета изяж..
Нито отричам Дюкан, нито 300те грама - представих едно становище, за да има богатство на информация, от която човек да може да подбере това, което желае.

# 422
Сноу, напиши какво ядеш през деня, нещо бъркаш явно, не е възможно да не сваляш. newsm78
Значи... вчера съм ръфнала следното:
на закуска - кафе с мляко 1.5 %, тричава палачинка, кремче желирано кис.мляко
на обяд - 200гр.рулца от раци, около 50 гр. кис.мляко, лъжичка хрян  Sunglasses
13 ч. кафе с прясно мляко 1.5 %
16 ч. 100 гр. сирене Тофу
19ч. 2 яйца пържени в тефлонов тиган без мазнина, 300 гр. шунка пуешка, горчица - около лъжичка, супена лъжица лютеница, кремче желирано
около 2.5 литра вода за деня
 Rolling Eyes
Резултатът + 1 кг  Sad
1.МЛЯКОТО, много е и висок %, намери си 0.1%. Въпреки препоръките на Дюкан за неограничено количество, млякото качва  / от опит/.
2. Рулцата имат захар, затова количеството е много, според мен най- много можеш да хапнеш 3.

Кри потвърди за рибата, пробвай днес да караш на риба, и мазна да е пак става. И намали киселото мляко. Залагам си килата, че ще свалиш. Hug

# 423
Установих, понеже всички си записвам, че в дните през които ям само риба, свалям най-много.
И аз така, особено ако ям риба на вечеря. И дори да е мазна (скумрия, сьомга). Затова ставам досадна с препоръките си за ядене на много риба  Laughing
Peaceвчера ядох само риба дето се вика до пръсване Mr. Green-кантара ме зарадва днес с -800гр Party

# 424
  • София
Сноу,  Hug   bouquet не се депресирай, нали знаеш, че се случва често! В началото непрекъснато варирах + - 2 кг. Няма нищо притеснително, продължавай режимно, ама не само на мляко, че ще се ядосам (нали Вещи я няма, ще хвана аз точилката)!
Без да критикувам, само обърни внимание на хряна - ако е готов, е със сметана и захар; лютеницата - ако е готова е със захар и не знам още какво. И бих си правила крем ванилия по Дюкан вместо желирани кремчета в случаите на застой.

# 425
  • София
А разделното хранене е съвсем друга история , но не ми се пише за него , че трябва да споря с много хора ... а не виждам смисъл .  Crazy
И аз така, че и от там имам лоши спомени  #2gunfire Вярно е, че Русос е бил над 100 кг, ама и ти не ядеш по 2 пилета, нали? 300 гр. пиле е режимна порция, поне според мен  Laughing
Деничка, не че се заяждам или споря, просто изразявам мнение, пък Пуки ще си реши. Важното е Пуки да влезе в режима, че от няколко дни не успява   bouquet

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 11:40 от krikri

# 426
Няма на кой да се оплача, та на вас... Около работата ми има само едно малко магазинче и днес ме изненадаха, че имат само кисело мляко на Тонус и то 3,6 %... Ужас #Crazy Но трябваше нещо да ям. До края на деня няма да ям мляко. И вече ще си нося от вкъщи кисело мляко... А пък и не мога да не ям нищо...  Иде ми да крещя сега...  smile3511

# 427
  • София
Да... благодаря ви, не съм се отчаяла, ама ми омръзна през тези дни да качвам. Ще намаля и количеството, ще започна и по-строго.   newsm53

# 428
Алгона,  smile3501 newsm51 супер резултат, продължавай в същия дух!
В Пикадили има обезмаслена извара на килограм, тя ми допада най-много. Иначе купувам една на Мероне, в опаковка като саламче, или на дядо Либен. Както ти е казала Деничка, извара в киселото мляко е добър начин за увеличаване на количеството храна и не е лошо. Според мен можеш да си ядеш цялото пиле, естествено без кожата. Колкото и да е мазно - пак е режимно, пък не ти идва толкова скъпо. Яйцата си ги яж с жълтъците, само не прекалявай. 2 яйца средно на ден  са добре, стига да нямаш висок холестерол, тогава ядеш 1 цяло яйце и 2 белтъка (изпробвано по майка ми). Шунката - аз ям пуешка шунка лайт на Касадемонт, испанска. Не е много солена, но ми излиза солена (скъпичка е). Пуешкото и телешкото филе са прекалено солени и се задържа много вода, както и пушеното пиле (но ми се е случвало да ги ям, като е в малки количества пак има резултат). Рачешките рулца са спорен момент - не са само от месо от бяла риба, слагат и добавки, но Дюки ги разрешава и следователно аз си ги хапвам. Естествено гледам да не прекалявам, удобни са за междинни похапвания, но трябва да имаш пред вид, че могат да ти отключат апетита (аз ги използвам и за това, когато нищо не ми се хапва).
Започвам с този цитат на Кри, Peaceпърво защото с този режим тя постигна забележителни резултати .   bouquetПуки,според мен ,ако си избрала Дюкан ,пътеводител в този режим трябва да ти е преди всичко написаното от него в книгата му ,после тези които тук са постигнали най-впечатляващи резултати-Асса,Вещи ,Кри.Иначе ,които желае -информация в нет пространството за различните хранителни режими бол..     bouquet

Последна редакция: ср, 01 авг 2007, 11:45 от LUZORO

# 429
Фоли- това за съпротивлението силно ме заинтригува- аз се меря след сутришния душ и краката ми  са ако не мокри, то поне влажни.
Какво ще рече това, че така ме изкарва по -тежка ли newsm78

Вероятно, да. В едно списание четох, че тялото поема около 2 л. вода през кожата със сутрешния душ. newsm78

# 430
PetiteSalope,
гадно е, че са те изненадали с липсата на обезмаслено кис. мляко. Аз се чудя защо не зареждат редовно с такова, та дори и в големите вериги магазини то е пренебрегнато. Преди време е Европа имаше и Верея 0.1%, а сега само Пършевица, затова аз в неделя зареждам хладилника са 15 кис. млека Култура и ми е решен проблема.

Snow4eva,
 не се отчайвай и аз си мисля, че проблема е в многото млечни храни, които поемаш, може и да е такъв етапа преди да започнеш да сваляш по-интензивно. Просто намали млечните, увеличи рибата и пилето и всичко ще си дойде на мястото.

# 431
Няма на кой да се оплача, та на вас... Около работата ми има само едно малко магазинче и днес ме изненадаха, че имат само кисело мляко на Тонус и то 3,6 %... Ужас #Crazy Но трябваше нещо да ям. До края на деня няма да ям мляко. И вече ще си нося от вкъщи кисело мляко... А пък и не мога да не ям нищо...  Иде ми да крещя сега...  smile3511
Храната си я приготвяй от вкъщи и си я носи в кутии и няма да си наподготвена.Научи се да си планираш какво ще хапваш PeaceА това ,че е трудно да си в офис и да се храниш режимно ,извинявай ,но ми звучи малко като оправдание. Wink

# 432
  • София
Фоли- това за съпротивлението силно ме заинтригува- аз се меря след сутришния душ и краката ми  са ако не мокри, то поне влажни.

Вероятно, да. В едно списание четох, че тялото поема около 2 л. вода през кожата със сутрешния душ. newsm78
Колко добре, че се тегля преди душа  Laughing Joy

# 433
Фоли- това за съпротивлението силно ме заинтригува- аз се меря след сутришния душ и краката ми  са ако не мокри, то поне влажни.

Колко добре, че се тегля преди душа  Laughing Joy
И добре правиш, то само косата тежи кило. Joy Joy Joy

# 434
Лузоро, аз се храня възможно най-режимно и то в офиса, но е по трудно. Друго е да си вкъщи и да си направиш нещо с продуктите, които са в хладилника. Не мога да си помъкна всичко в офиса. По принцип си нося от вкъщи, но днес ми се наложи много бързо излязох и нямах време да си взема каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт