Жени с косми , много съм учудена

• 42 601
  • 361
  •   1
Отговори
# 105
Наскоро видях такава майка в парка. Гледах на долу заради сина ми, случайно погледнах в страни и едно майче по къси шорти и дълги тъмни косми по краката  Sick
И на плажа съм виждала изкочили от банския космърлаци, непочистени подмишки...
Първенството беше на учителката ми по география - засукала мустак и с рядка брадичка...
това което си  описала са признаци  на една болест,  която не ти пожелавам.....
Няма толерантност и това си  е Twisted Evil

# 106
Естествено , че няма ! Просто сме свикнали да обръщаме повече внимание на хигиената на тялото , отколкото на хигиената на душата ! Mr. Green

# 107
Karen, напълно съм съгласна, че всяко общество има своя изградена от много фактори представа за красивото, грозното и тн. Казах, че примера с племенните жени е не много точен, защото тук става въпрос за човек от нашето "племе" , живеещ в нашето общество и споделящ (пряко или не) нашите културни рамки. И въпросната жена ( както и много други като нея) и ние имаме възпитани в общи линии сходни модели за красиво, хигиенично и прочие, а не сме различни култури и народо- психологии.  Peace А защо косматото се счита за нехигиенично- ами един от аспектите е, че обикновено по- окосмените места в жегите се изпотяват и благоприятстват развитието на бактерии доста по- бързо от добре проветривите, гладки участъци, където се задържа по- малко влага и съответно по- бавно и трудно се развива живота, от което идва и съответният аромат. Това е доста повърхностно обяснение и ако трябва да се задълбаваме има и доста други, но на прима виста  Wink
Аз продължавам да считам, че дали съм толерантна или не не се определя от това дали се правя, че приветствам хората с лоши хигиенни навици и занемарен външен вид, а как третирам "различните" от нас (споменатите вече инвалиди, малцинства и тн.) и че тези две неща са много далеч едно от друго. Това малко офф.

Фреш, ако имах против нямаше да харесвам изобщо мъжа си, който предимно така с 3-4 дневна набола брада ходи  Wink Дадох пример с мъжете просто общо(в официалните среди се счита за етикет гладкото лице, пък вече всичко зависи от работата и стила на живот естествено), че да не каже някой пак, че защо пък мъжете не ги караме да се бръснат и прочие, а то пък сега се намери контра и за това  Twisted Evil

Rudyo, повечето от нас гледат предимно и само себе си. Аз не съм тръгнала да я бръсна я  Mr. Green Ясно е, че всеки както му сърце иска ще си ходи и никоя от нас реално не се интересува коя какво прави или не прави. Има отворена тема, пише се кой каквото мисли...нали за това е този форум- то ако сами си повтаряхме, че всяко нещо е супер и тн. нямаше да има смисъл да си губим времето тук изобщо. А и точно ние с обезкосмените си ръце и какво ли още не никакъв европейски вид нямаме шанс да придадем на нищо, тъй като аз за толкова години на острова една жена не видях да си е махнала космите на ръцете, ама пък там си е такава практиката- това по въпроса с поевропейчването и кучетата  Peace А пък за снимките нещо не можах да разбера (освен това, че намекваш, че повечето сме грозни  Twisted Evil ).....къде видя косми по тях в светлината на темата  Thinking Whistling

Спирам с приказките по тази тема, че то пак към караници отива, а съвсем не ми беше това целта  Sunglasses Но искам да отбележа, че май и повечето приели позицията на широко скроени не търпят много различното мнение и не показват някаква особена толерантност, използвайки епитети от рода на "плиткоумен" и "тесногръд"  доста щедро Wink  

# 108
Хаха,имах една позната,която не си махаше космите под мишниците,а на краката-само до коляното.Ама става въпрос за чееееерни косми Sick Отвратително!

# 109
Жена с косми = грозна гледка.

А за хормонални нарушения 4ували ли сте??? При хора с косми от хормонален тип е автогол да се махат, освен ако не се ползва нещо по мощно като фотоепилация например...  Peace

Наскоро видях такава майка в парка. Гледах на долу заради сина ми, случайно погледнах в страни и едно майче по къси шорти и дълги тъмни косми по краката  Sick
И на плажа съм виждала изкочили от банския космърлаци, непочистени подмишки...
Първенството беше на учителката ми по география - засукала мустак и с рядка брадичка...
това което си  описала са признаци  на една болест,  която не ти пожелавам.....

Peace

# 110
Естествено , че няма ! Просто сме свикнали да обръщаме повече внимание на хигиената на тялото , отколкото на хигиената на душата ! Mr. Green
Тема ме  учуди, впечатли  и  разтърси  Twisted Evil
Сега да се изкажа конкретно по нея  Twisted Evil
Аз лично  не харесвам космати крака и  подмишници, но никога не бих си позволила на направя забележка на някой, че не се вписва в мойте  виждания за хигиенично или прилично ........
 Окосмяването  по  непривични  зони за жените е  следствие на неправилното  функционирне на щитовидната  жлеза (хипо или  хипер функция) или  така известните  ви  базедова болест , Хашимото ....  все хубави  неща ........... запитайте се ако  вие  сте с такова заболяване и прекарвате по  половин час пред огледалото  всяка сутрин за да си  махнете  брадата - за да излезете  в що годе  приличен вид и да не се сблъсквате с нетолерантните  и  тесногръди погледи  на хората  око вас , колко  смешно  ще ви  е newsm78 newsm78 а  ако детето  ви е  с такова заболяване ...........

# 111
Ама момичета, до колкото поне авторката на темата е казала, никъде не става въпрос за хора със заболявания и тн. Става въпрос просто за жена с косми и това е! Не го превръщайте в трагедия.....това е просто поредната тема за космите, с кояти се чешем езиците. Ясно е, че ако имаш здравословен проблем е различно и ще си личи, че въпреки това полагаш усилия да се поддържаш, а и да не го правиш ще си имаш своите основания! Нека не си "пожелаваме" такива неща, камо ли пък да забъркваме и децата си  Naughty

# 112
 не мисля, че някой има предвид хората, които поради заболяване имат проблем с окосмяването.става дума за хора, без такива проблеми, които предпочитат да си ходят с космите.не ме интересува дали някой си маха космите, но да, неприятно ми е да видя жена с косми под мишниците (например). според мен това е неуважение към самия себе си. както и непочистения добре лак, мръсната коса или загрубелите пети!

# 113
me4eto не си  ме  разбрала правилно
 исках да ви  накарам да погледните проблематиката и от друг ъгъл
както по горе писах  на никого не го пожелавам  Peace
чесането на езиците  на чужд гръб не  е много похвално  Peace  bouquet

# 114
  • Sofia, BG
чесането на езиците  на чужд гръб не  е много похвално 

# 115
ANGYA, разбрах те, но възражението ми беше относно това, че всички тук знаем, че нещата имат много аспекти, но конкретната тема е доста по- злободневна от посоката, в която отивате. А и тук конкретният пример не е персонализиран особено, че да е "на чужд гръб" (макар, че може и да има доза истина и в това).....разсъжденията са доста обобщени (за жените с косми като цяло, дори и в заглавието го пише)  Wink

# 116
  • Sofia
А жените с бакенбарди ще ги обсъдим ли?  Има и жени , които си бръснат лицето да им се посмеем, а?

# 117
ANGYA  просто искаше да ни насочи в посока "малко повече толерантност" и се опита да даде пример който не се оказа много удачен ... Аз съм "за" обезкосмяването , но съм и "за" толерантността  Peace

# 118
 Русо гладно нЕма. И за нея пътници има TiredЩом са руси - е добре, черни ли са ЩЕ Е ЗЛЕ Joy

# 119
Русо гладно нЕма. И за нея пътници има TiredЩом са руси - е добре, черни ли са ЩЕ Е ЗЛЕ Joy

За всеки влак си има пътници  Peace Евала на жената  Flutter Със сигурност е много над някои с по ''плиткоУмни'' разсъждения, дето се 4удят само къде да си ''4епкат вълната'' по цял ден и само се превземат... (не визирам авторката на цитирания пост по горе от мен, отбелязвам за да не стане някое недоразумение след това, говоря хипотети4но просто!!!) Peace

Последна редакция: сб, 28 юли 2007, 21:54 от Миранди

Общи условия

Активация на акаунт