НашиТЕ пРЕКраСНИ КухНИ, проЕкти за ТЯх и пРЕПоръКИ - треТА часТ

• 79 525
  • 589
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Какво има в тази колона,около коато минава тръбата на абсорбатора?
Деси, комин е, но комшия от долните е етажи го ползва за печка на дърва и....знаеш какво става, за това ползваме отдушника на санитарните помещения.

Момичета, старата ми печка е Горение и да си призная и при мен се е случвало да потича вода в долното чекмедже. Така и не разбрах от какво е точно. Когато съм оставяла топла манджа вътре и парата кондензира на стъклото, най-вероятно е потичало през уплътнението надолу. Приемам че проблема е в мен а не в печката, мисля че и в упътването пишеше да не се прави така, но сега не ми се търси да прочета. Моя приятелка е с вградена фурна Горение от 6 години и не се оплаквала от подобно нещо.

# 436
Какво има в тази колона,около коато минава тръбата на абсорбатора?
Деси, комин е, но комшия от долните е етажи го ползва за печка на дърва и....знаеш какво става, за това ползваме отдушника на санитарните помещения.

Вариант е да сложите възвратна клапа-така тя ще се отваря само когато абсорбатора е включен,когато не работи тя се затваря и не пропуска нищо от комина.Попитай някой дали ще стане.Защо не сте проектирали печката в близост до отдушника,за да не се налага да прекарвате толкова дълга тръба?

# 437
  • Варна
Не ми се рискуваше с никакви възвратни клапи. Знам какво представляват. Обаче след като две години периодично бяхме обгазявани, решихме да зазидаме отвора в комина и да търсим друго решение. А за мястото на печката...това е друга история. Както и да е, Благодаря ти че се опитваш да ми помогнеш Hug Ще поръчаме плоскости лакирани като вратичките и с тях ще облечем тръбата. Около комина ще стане мазало...но няма друг начин.

# 438
А може ли тръбата да се вгради в комина:да минава от единия край и да излиза от другия..Защо не пуснеш една бленда между тавана и шкафовете с цвета на мебелите ,не само върху тръбата.Друго не се сещам...

# 439
  • София
Деси, знаеш ли подробности за тези възвратни клапани - от къде се купуват? Сега в къщи мирише, когато надолу се готви и се принуждавам да пускам абсорбатора, за да тегли навън. Същото е и в съседите надолу, първите години беше и тема за майтап като се засечем в асансьора. Бих си сложила такава джаджа на новото място, за да ми е мирна главата.

# 440
клапи има в Електромаркет, Бриколаж (туй от общо извесните маргазини), а иначе ги има и в други магазини дето продават вентилатори..
Ние имаме такава и в кухнята и в банята. Дори и тръбата да излиза без да минава през комин е добре да се сложи, че иначе варненския вятър ще ти подсвирва ..
Аз пък имам друг проблем, в банята става много задушно с тази клапа и гледам да държа нон-стоп вентилатора пуснат, но се отразява на сметката за тока, пък и създава шумче.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 01:01 от KOTE

# 441
Деси, знаеш ли подробности за тези възвратни клапани - от къде се купуват? Сега в къщи мирише, когато надолу се готви и се принуждавам да пускам абсорбатора, за да тегли навън. Същото е и в съседите надолу, първите години беше и тема за майтап като се засечем в асансьора. Бих си сложила такава джаджа на новото място, за да ми е мирна главата.
Идея си нямам,предполага в магазини за вентилатори,ел.материали...големи строителни магазини...

# 442
  • Варна
Деси, точно това мислим да направим, не съм се изразила правилно. Пуснах питането с надеждата, някой да даде по-добра идея, но май няма такава.
bib.bib ето това представлява възвратния клапан, котето е писала къде ги продават

# 443
  • София
Благодаря ви много за инфото.
Коте, в банята имаш и вентилатор и отделно клапа, така ли? Клапите, които са отзад на вентилатора не са ли достатъчни? Гледах да купя вентилатори за баня с клапи и таймер и се надявах, че съм решила проблема.
Не съм наясно с тази техника хич, а ми се ще да не си вкарвам излишни миризми.

# 444
Ментолка, аз съм виждала само слагат една дъска над шкафовете в някой от цветовете на кухнята и така скриват тръбата.
За колоната точно може да сложите кутия от гипскартон  и да го боядисате в цвета на стената или пък от плоскост пак да сложите гръбче, което да скрие тръбата и с още едно парче да направиш малка лавичка ( стига да не ти пречи на шкафовете)

# 445
Благодаря ви много за инфото.
Коте, в банята имаш и вентилатор и отделно клапа, така ли? Клапите, които са отзад на вентилатора не са ли достатъчни? Гледах да купя вентилатори за баня с клапи и таймер и се надявах, че съм решила проблема.
Не съм наясно с тази техника хич, а ми се ще да не си вкарвам излишни миризми.
А достатъчна е тази, която върви към вентилатора
Щот нашия е Бг вентилатор и без клапа, та клапата купвахме отделно

# 446
Ментолка, ето за това говоря
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104143&photo=2

# 447
  • София
То и аз купих един Бг за проба, защото не успях да намеря вносен с таймер и стабилна клапа. Клапите на вносните, които успях да намеря бяха като от твърд целофан - май не за етажна собственост  Simple Smile. В един момент ми писна да ми реагират все едно претенциите ми нямат край, заради мерака ми за твърда клапа и таймер и купих един от Бриколаж, тия дни би трябвало да му чуя шума най-сетне  Simple Smile

# 448
  • Benelux / Varna
Ментолка, мен друго ме притеснява а и мисля че и теб трябва да те притесни, въпреки че никой тук не се сети да те пита затова, ако съм те разбрала правилно, сте запушили комина и сега ползвате отдушника на санитарните помещения. Задавала ли си си въпроса на какво ще им мирише на хората в баните или тоалетните, когато започнеш да готвиш? Мисля че това тепърва ще ти бъде проблем. В кооперацията на сестра ми се получи същия проблем, като влязат в баните си им мирише на готвено - изпокараха се целия блок и никой не си признава кой се е включил в отдушника на банята, трябва да ти кажа че е много неприятно.

# 449
Ето затова се слагат вентилатори с клапи, да не връща докато вентилатора не е включен, а като го включиш той изтласква ..
Отделен е въпроса, че по проект трябва да си има във всяка кухня освен комин и колектор за аспиратори. При нас е така, залепени са едно за друго изглеждат като обща колона, но има два отвора

Общи условия

Активация на акаунт