НашиТЕ пРЕКраСНИ КухНИ, проЕкти за ТЯх и пРЕПоръКИ - треТА часТ

• 79 804
  • 589
  •   1
Отговори
# 210
И аз да похваля хубавата тема! Hug Много обичам да чета такива, особено напоследък, откакто сме затънали в ремонти... По този повод да попитам - смятаме да обновим кухничката с нови шкафчета и мивка; съответно да направим гърба между горните шкафове и мивката от същия материал, какъвто е плота. Някой дали може да ми каже колко относително ще струва този гръб спрямо останалата част, дали оскъпява значително или не? Не че ще се откажем от него, но да се подготвя психически... Rolling Eyes
И още нещо, гледах някъде снимка на маса, изработена пак от материала на плота и тръбни крака. Във всякакъв размер и форма ли може да се изработи, и пак някаква цена, ако знаете?

Ние също ще си правим масата като продължение на плота от същия материал и като гърба с два метални крака Grinning
Колкото до материалите ние ги гледахме в една фирма във Варна, немски плоскости - гръб 4100/65см цената беше около 95лв., термо плот 4100/60см към 130лв. yes

[/quote]

Стандартните плотове 60см шир и 3-4 см дебели вървят около 30 лв линеен метър, апък гъбовете са по-йофтинки  Wink. По принцип се купуват на метър, но има и такива, от които няма в наличност и се поръчват я от Германия, я от другаде. Ако се избере такъв, тогава се купува цялата плоскост- 4 лин. метра.
А има и 90 см широки, които са по- подходящи за маса - режат се всякакси и има избор на крачета 75 см стандарт.
 Аз питах за един цвят, който ме вълнува, но трябва да се поръча и за шир. 90см беше 70 лв/м. Отказах се, защото ми е нужно малко, а трябва да купя цялото парче.

oxyjenia , радвам се, че ще "краднеш" нещо от мен! Със здраве да си я ползваш и много да ти радва окото!
За миялната - понеже бях решила, че искам всички уреди да са ми инокс, я купих, без да мисля много. Не че не съм доволна, но вече твърдо бих предпочела уреди за вграждане вместо свободно стоящи. Миялната ми е Мидея, много ми е красива и си работи чудесно, но се налага понякога да я издърпвам напред, за да почистя отдолу. Аз съм й лепнала едни меки лапички на крачетата, а и самият уред е много лек, затова няма никакъв проблем, но все пак си е разправия - дърпай, бутай, а, ако я бях вградила в шкаф, просто щях да си чистя отдолу, както и под другите шкафове и хладилника.

bouquet    bouquet

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 10:25 от oxyjenia

# 211
  • София
Мерси и на теб! Simple Smile А какъв е бил вълнуващият цвят по 70 лв/м?

# 212
  • на плажа
 Най-скъпото помещение в цялата къща май се оказва кухнята. Решила съм в моята да няма шкафове на долен ред, а чекмеджета, защото е много по-удобно и подредено,(макар, че ще излезе малко по-скъпо, защото механизмите са скъпички,  но си  заслужава). Аз ще се заема с това след нова година предполагам ( ако до тогава е направено преустройството) и от сега почва да ме боли глава. Ако нямате нищо против ще си крада идейки от вас и ще се поддържам в час с новостите, че с малко бебе няма да ми е много до обикаляне по магазини.

# 213
Мерси и на теб! Simple Smile А какъв е бил вълнуващият цвят по 70 лв/м?

A, хич не е вълнуващ. "череша диамант " се води. Просто е 90 см и е същия, каквито ще са мебелите и исках от него да направя хем барплота, хем една маса, ама ще дам 280 лв и ще ми остане едно огромно парче фира 150/90 . Освен даго пусна във форума някой друг да си направи маса  newsm78
Ето го цвета - долния ред на кухнята и холната мебел сигурно ще са такива
, а горния ред в кухнята ще е такъв, (без витрини)
аз май ги бях поствала в една предишма тема... newsm78 сори за повторението

# 214
Момичета,съдомиялнята може ли да е до фурната  newsm78 .

# 215
  • На края на света !
И при мен стана така като си бях на сива вълнса ,минах на черно впоследсвие ме разубедиха и остана венге ,още се чудя дали не сбърках newsm78
[/quote]

Недей да се косиш много хубаво ще стане, венгето е много красиво newsm10
[/quote]
Дано да си права Peace

# 216
И още един въпрос.Разтоянието от мивката до котлоните според Вас колко да е?Искам да имам повечко плот за работа,но се чудя дали пък няма да са много раздалечени.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=33302&view=1&photo=9
проекта е променен и още ще се променя,котлоните мога да ги дръпна още на дясно  newsm78
Дайте съвет

# 217
И още един въпрос.Разтоянието от мивката до котлоните според Вас колко да е?Искам да имам повечко плот за работа,но се чудя дали пък няма да са много раздалечени.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=33302&view=1&photo=9
проекта е променен и още ще се променя,котлоните мога да ги дръпна още на дясно  newsm78
Дайте съвет

Според мен дори и така е добре, но защо не помислиш за котлони двойка. Мисля че четири само ще ти заемат от плота, а на практика няма да ти трябват другите два. Ние сме със двойка и до сега за година ми се е налагало да ги ползвам заедно не повече от 5 пъти. Това е моята гледна точка. А за разстоянието , ако имаш поне 60-70 см между тях ще е добре. По този чертеж колко е разстоянието между тях и в мащаб ли е направен?

# 218

Мнението ми е непрофесионално - мисля че ще е по добре да има разстояние между тях. От фурната излиза пара и не ми изглежда уместно да е близо до друг ел.уред.  newsm78

# 219
Най-скъпото помещение в цялата къща май се оказва кухнята. Решила съм в моята да няма шкафове на долен ред, а чекмеджета, защото е много по-удобно и подредено,(макар, че ще излезе малко по-скъпо, защото механизмите са скъпички,  но си  заслужава). Аз ще се заема с това след нова година предполагам ( ако до тогава е направено преустройството) и от сега почва да ме боли глава. Ако нямате нищо против ще си крада идейки от вас и ще се поддържам в час с новостите, че с малко бебе няма да ми е много до обикаляне по магазини.
Teзи чекмеджета се кзват КОНТЕЙНЕРИ,чекмеджета са нормалните,малки такива. Peace
Дуцка и Муцка ето една червена кухня,ако още не си се отказала.

# 220
Разбирам Ви  Simple Smile.Аз последните 2-3 месеца не спирах да говоря за светла кухня(ванилия) и в крайна сметка  вчера реших да е орех,защото мога да комбинирам със страхотен плот Rolling Eyes.
Страхувам се да не стане много мрачно в кухнята,но плота е светъл  newsm78,знам ли.Това ще го разбера,като я монтират.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=134142&photo=6
това е кухнята на КОТЕТО и мойта ще е такава,но плота ще е мааалко по-тъмен,като  светъл Врачански камък  Wink
Ще ми струва 1900лв 3.50м вратичките са МДФ. Как Ви се струва цената.
На Котето не е ли цвят череша.Иначе цената е добра,но не ти препоръчвам врачански варовик,много е капризен и трябва да се пази от почти всичко-киселини,препарати...Имала съм такъв плот в банята и стана целия на петна от сапуна и препаратите за миене,веднъж оставих една праскова отгоре замалко и беше пуснала сок,от който оснана едно грапаво петно на камъка.По-добре гранит сложи.

# 221

Тоси, какви размери ви е кухнята? Нашата ще е бокс 210 на 200 см  Rolling Eyes и трябва всичко да побера там  newsm78

размерите са: 160 см е плота с мивката, 170 см е този с фурната, и тай като исках да имам повече шкафове имам и един (бар) плот, който е около 320 см

извинявам се за закъснелия отговор, не си бяхме вкъщи

# 222
Вижте какво открих като новост в кухните:

Това са мини-фризери,вградени в шкафове,вместо хладилник.Преполага гъвкавост при дизайна на кухнята.Не знам дали е практичко.На който му се чете на аглийски ,отуук:
http://money.cnn.com/galleries/2007/real_estate/0701/gallery.design_trends/6.html

# 223
Moмичета, искам да благодаря публично на tossy i baibibi , защото те са "виновни " в надявам се вече окончателния ми проект на кухня да няма витрини на горния ред. Като цяло и двете кухни дооооста ме кефят! Браво!
oxyjenia, радвам се, че кухнята ми ти е харесала. Сигурна съм, че и твоята ще стане много хубава - чакам да я видя. Успех!
Надявам се да не ни "обвиняваш" и после за липсата витрини. Лично аз предпочетох този вариант не само, защото харесвам изчистените неща, но и е по-лесно за почистване  Laughing

# 224
Момичета, какво мислите за вида на шкафовете на горния ред? Дали е по-удобно  да е един ред от обикновени шкафове с вратички, или два от "хоризонтални" шкафове, които се отварят с механизъм нагоре?
Долния ред съм го решила вече, но за горния се чудя...

Общи условия

Активация на акаунт