НашиТЕ пРЕКраСНИ КухНИ, проЕкти за ТЯх и пРЕПоръКИ - треТА часТ

• 79 222
  • 589
  •   1
Отговори
# 195
Moмичета, искам да благодаря публично на tossy i baibibi , защото те са "виновни " в надявам се вече окончателния ми проект на кухня да няма витрини на горния ред. Като цяло и двете кухни дооооста ме кефят! Браво!

Мислих, правих, струвах,размествах,  събирах сума ти снимки и идеи и най-накрая реших тъй да е. Точка.
Като стане готова куфнята след 1-2 мес. ще я изтипосам тук.

Baibibi, от теб си присвоявам и идеята пред единия горен шкаф в ъгъла да сложа малко такъв цвят пдч, какъвто ще е долния ред. Надявам се да не се сърдиш  Wink
Искам да те питам и каква точно е миялната ти?

# 196
Последното, което реших е да сложа композитна мивка  Wink
Какво представлява - може ли снимка Wink

Ето линк към темата за мивките:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=212251.0

# 197
oxyjenia , радвам се, че ще "краднеш" нещо от мен! Със здраве да си я ползваш и много да ти радва окото!
За миялната - понеже бях решила, че искам всички уреди да са ми инокс, я купих, без да мисля много. Не че не съм доволна, но вече твърдо бих предпочела уреди за вграждане вместо свободно стоящи. Миялната ми е Мидея, много ми е красива и си работи чудесно, но се налага понякога да я издърпвам напред, за да почистя отдолу. Аз съм й лепнала едни меки лапички на крачетата, а и самият уред е много лек, затова няма никакъв проблем, но все пак си е разправия - дърпай, бутай, а, ако я бях вградила в шкаф, просто щях да си чистя отдолу, както и под другите шкафове и хладилника.

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 10:39 от baibibi

# 198
baibibi , чудесна ти е кухнята. Със здраве да си я ползваш.
Какво е това между долните и горните шкафове - плочки или пдч, или...?

# 199
Момичета, след няколко дни тръгвам на обиколка за уредите. Ще съм благодарна, ако всеки сподели от каква печка,котлони, абсорбатор и миялна е доволен. Ако пък има такава тема някъде, моля за линк.

Аз съм доволна от фурна и стъклокерамичен плот на Gorenje - не са най-скъпите, хладилника ни също е на тази фирма - по-скъп е, но понякога издава много странен шум. Не знам защо, може и да не сме го нивелирали като хората. Абсорбатор на Conegliano - вграден в шкаф, от тези които се издърпват, работи перфектно само че е шумен - не е скъп. Това е от мен. Успех в търсенето  Peace   bouquet

А мога да препоръчам да си сложиш плочки межде горни и долни шкафове. Лично мнение.  Peace

# 200
  • София
И аз да похваля хубавата тема! Hug Много обичам да чета такива, особено напоследък, откакто сме затънали в ремонти... По този повод да попитам - смятаме да обновим кухничката с нови шкафчета и мивка; съответно да направим гърба между горните шкафове и мивката от същия материал, какъвто е плота. Някой дали може да ми каже колко относително ще струва този гръб спрямо останалата част, дали оскъпява значително или не? Не че ще се откажем от него, но да се подготвя психически... Rolling Eyes
И още нещо, гледах някъде снимка на маса, изработена пак от материала на плота и тръбни крака. Във всякакъв размер и форма ли може да се изработи, и пак някаква цена, ако знаете?

# 201
Да се включа и аз с един може би тъп въпрос. Понеже правим нова кухня и имам  дилема. Сега си имам печка ( не вградена), на една година, Горение, с водно почистване. Обаче някакси ми се ще в новата кухня фурната да се вградена. Ще пласирам печката на вилата, дотук лесно. По принцип не готвя кой знае колко и бях доволна от водното почистване, но ме гложди за пиролиза. Гледам тука разни модели и пише Каталитично почистване. Това същото ли е като пиролизата?

# 202
Вале, благодаря ти!

Рокси, не е едно и също. Ето това намерих в една книжка с инструкции:
Каталитично покритие на фурната
• Каталитичното покритие е меко и чувствително на
триене и затова не трябва да се използват абразивни
препарати и остри предмети. Бъдете много внимателни
при монтаж и демонтаж на покритието за да не
повредите повърхността.Самопочистващото се свойство на каталитичните части
постепенно намалява. Препоръчваме Ви подмяна на
покритието след няколко годишна употреба. Покритието
ускорява дезинтеграцията на мазнините. Малки петна
които са останали след едно готвене изчезват при
следващо.Като правило петната изчезват при
температура над 220°C, а при по -ниска само
избледняват. Когато каталитичното покритие се замърси
(включете на ниска температура) след което изключете и
почистете с мека кърпа и топла вода, в която сте
добавили няколко капки течен препарат.

# 203
И аз да похваля хубавата тема! Hug Много обичам да чета такива, особено напоследък, откакто сме затънали в ремонти... По този повод да попитам - смятаме да обновим кухничката с нови шкафчета и мивка; съответно да направим гърба между горните шкафове и мивката от същия материал, какъвто е плота. Някой дали може да ми каже колко относително ще струва този гръб спрямо останалата част, дали оскъпява значително или не? Не че ще се откажем от него, но да се подготвя психически... Rolling Eyes
И още нещо, гледах някъде снимка на маса, изработена пак от материала на плота и тръбни крака. Във всякакъв размер и форма ли може да се изработи, и пак някаква цена, ако знаете?

Ние също ще си правим масата като продължение на плота от същия материал и като гърба с два метални крака Grinning
Колкото до материалите ние ги гледахме в една фирма във Варна, немски плоскости - гръб 4100/65см цената беше около 95лв., термо плот 4100/60см към 130лв. yes

# 204
  • София
Благодаря!   bouquet Май не е толкова плашещо... Wink

# 205
  • гр. София
Да се отчета и аз.Ох,защо е толково трудно да вземеш решение. ooooh!
Вчера поръчахме кухнята,дадохме капаро. Laughing Четири години си мечтая за тази кухня,винаги съм си я представяла в зелено(бледо),а за два часа проектантката се съюзи с мъжа ми,въртяха ме на шиш ,накрая аз се предадох и кухнята ще бъде в оранжево. Tired

# 206
  • Варна
Вчера поръчахме кухнята,дадохме капаро. Laughing Четири години си мечтая за тази кухня,винаги съм си я представяла в зелено(бледо),а за два часа проектантката се съюзи с мъжа ми,въртяха ме на шиш ,накрая аз се предадох и кухнята ще бъде в оранжево. Tired

хихихи, миличката, как те разбирам само Laughing И аз моята си я представях череша в комбинация с ванилия, а мивката задължително без отцедник. Голямо мислене и обикаляне падна, понеже и аз съм супер нерешителна. Резултатът - в момента ни я монтират, изцяло череша, с мивка с отцедник hahaha Утре ще е готова, не смея да си я представя, дано да ми хареса, че иначе Tired

# 207
  • На края на света !

И при мен стана така като си бях на сива вълнса ,минах на черно впоследсвие ме разубедиха и остана венге ,още се чудя дали не сбърках newsm78

# 208

[/quote]
И при мен стана така като си бях на сива вълнса ,минах на черно впоследсвие ме разубедиха и остана венге ,още се чудя дали не сбърках newsm78
[/quote]

Недей да се косиш много хубаво ще стане, венгето е много красиво newsm10

# 209
Разбирам Ви  Simple Smile.Аз последните 2-3 месеца не спирах да говоря за светла кухня(ванилия) и в крайна сметка  вчера реших да е орех,защото мога да комбинирам със страхотен плот Rolling Eyes.
Страхувам се да не стане много мрачно в кухнята,но плота е светъл  newsm78,знам ли.Това ще го разбера,като я монтират.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=134142&photo=6
това е кухнята на КОТЕТО и мойта ще е такава,но плота ще е мааалко по-тъмен,като  светъл Врачански камък  Wink
Ще ми струва 1900лв 3.50м вратичките са МДФ. Как Ви се струва цената.

Общи условия

Активация на акаунт