НашиТЕ пРЕКраСНИ КухНИ, проЕкти за ТЯх и пРЕПоръКИ - треТА часТ

• 79 587
  • 589
  •   2
Отговори
# 330
Стъпалата са платни - да. Стълбата е ниска за вграждане на уреди по този начин, а пък за използване на пространството - мислено е хиляда пъти и.... стигнахме до решението да го затворим. На този апартамен пространство за складиране не му липсва.
Осветлението на кухнята наистина е много важно, защото е работно пространство, а и остава далеч от естествената светлина - предстои избор на осветителни тела.
Благодаря за идеите.   bouquet
сложи си обезателно осветление под шкафовете,на тавана може лунички или подобен тип малки тела,за да не стане прекалено,заедно с тези,дългите ла,пи.над бар-плота.

# 331
Благодарение на тези тема ще мога да направя най- правилния избор относно моята кухня, която засега е само проект, но трябва отрано да се мисли за тези неща. Темата е страхотна и ще се радвам да продължава да се пълни с идеи и готови решения за да бъде в полза на такива новодомци като мен. Grinning

# 332
  • София
Имам чисто нови уреди за вграждане - печка и хладилник - Индезит - но не съм ги ползвала а и нямам къде да ги сложа - ако на някого ще му свършат работа може да се спазарим - не са разопаковани и са в гаранция. Моята кухня въобще няма възможност за поставяне на уредите и така си стоят в кашоните  Sad

# 333
Ползваме услугите на дърводелец. Той прави и настоящата ни кухня, та познаваме работата му.
Аз също имах резерви по отношение на цвета и ще харесам истински, като я видя завършена, май... но ще рискуваме.

Няма да е риск - ще стане невероятна кухнята с този цвят. Много добър избор. Браво.   bouquet
За осветлението - може са сложите луминисцентни лампи-скрити някъде в тавана-примерно. Адски много светлина дават и помещението ще изглежда все едно пече слънце отвън. Това го казвам от опит  Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 16:33 от valeto

# 334
Момичета, наскоро видях кухня с гръб (над плота на стената) от стъкло. Много красиво стоеше - стъклото беше бяло и някак си разширяваше пространството..., но си мисля, че ужасно много ще му личат пръски и ако има някой с такъв, моля да пише, дали е практично.

# 335
Момичета, наскоро видях кухня с гръб (над плота на стената) от стъкло. Много красиво стоеше - стъклото беше бяло и някак си разширяваше пространството..., но си мисля, че ужасно много ще му личат пръски и ако има някой с такъв, моля да пише, дали е практично.
Това е боядисано стъкло и се нарича лакобел. Ето малко инфо за него:

Боядисано стъкло Лакобел – ‘Цветове от дъгата’

Стъклата Лакобел, оцветени с висококачествено лаково покритие, се предлагат в 38 пастелни, ярки и метални цветове. Новото при Лакобел е ползването му за облицоване на стени както в бани и кухни – като лесен заместител на керамичните плочки, така и в облицоването на всекидневни, коридори, магазини, обществени сгради и т.н.

Стъклото с лаково покритие Лакобел е интелигентно решение, заместващо традиционните панели с лаково покритие, които лесно се надраскват и замърсяват. Лакобел е дълготрайно, добре изглеждащо и евтино решение, а версията SAFE на Лакобел е изключително устойчива на влага. Поради това, че Лакобел се инсталира с лака към поддържащата повърхност, няма опасност от надраскване или зацапване на продукта. Това осигурява лесна поддръжка и красив вид, който не се променя с времето

http://www.glassmania.net/productsLacobel.php

Ето и една кухня с такъв гръб. http://www.burlex.bg/picpop.php?file=pics/catalog/P1320594s.jpg

# 336
Аз имам шкаф с лакобел. Много е красиво, но не мисля че е практично особено за кухня. Всяко капка или пръска оставя петно, което си личи, трябва да се почиства постоянно, за да стои красиво, т.к. отразява светлината от стъклото. Лакобелът не е нищо повече от боядисано от едната страна стъкло. Ефектно е, ако е акцент, но не и за такава голяма площ и то точно в кухнята над работния плот.

# 337
Не повече от инокс,например.Но имай предвид,че стъклото лесно се чисти и ако мяташ един парцал честичко няма да те дразни.Аз така съм свикнала с моя инокс-плотове и уреди,че ги почиствам машинално,без да се усетя... Crazy

# 338
Благодаря ви за отговорите! Действително е много красиво - а понеже кухнята и холът са ми едно пространство ще е много красиво, но... ако не съм го забърсала - всеки ще види, че съм готвила манджа  Laughing. Но пък ще е хубаво  и мисля да си утежня домакинската работа за сметка на красотата, все пак.

# 339
  • BG
Аз промених малко останалатъа част от кухнята, та реших да ви я покажа. Ако не е тук мястото, моля да ме извините   bouquet
http://img179.imageshack.us/img179/3101/picture101hf6.jpg
http://img179.imageshack.us/img179/9721/picture089fx6.jpg

# 340
Много хубаави домове имате, момичета   bouquet

Аз промених малко останалатъа част от кухнята, та реших да ви я покажа. Ако не е тук мястото, моля да ме извините   bouquet
http://img179.imageshack.us/img179/3101/picture101hf6.jpg

Интересувам се от фона зад телевизора - това тапет ли е или вид мазилка!?   bouquet Много ми харесва, ако може пиши от къде сте се сдобили с този фон  Blush

# 341
  • BG
Tова е тапет от естествени материали- бамбук и юта. Продава се на метър  Hug Но как не си спомням на коя фирма бяха, то аз толкова католози изгледах  ooooh! 

# 342
  • гр.Добрич
rozaly, много ми хареса как е станала стената.

# 343
Но как не си спомням на коя фирма бяха, то аз толкова католози изгледах  ooooh! 
Дженезис имат такива тапети Peace

# 344
  • гр. София
Tова е тапет от естествени материали- бамбук и юта. Продава се на метър  Hug Но как не си спомням на коя фирма бяха, то аз толкова католози изгледах  ooooh! 

Rozaly,много ме интересува този тапет,откъде сте го купили и ако си спомняш ориентировачна цена? Ние неочаквано останахме без една стена в хола(отлепи се вътрешната изолация барабар с тапета) и спешно трябва да решим този проблем.Благодаря предварително.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт