Отговори
# 15
Масата/шкафа за преобличане според мен са ненужни - ние го мием на мивката, но дори и да ползваш кърпички - можеш да го сменяш на спалнята.

Тук не съм съгласна. Ще те питам как ще преобличаш бебето на спалнята, като започне да щъка. Аз и до момента преобличам Маги върху скрина й от бебе:
http://family-bg.com/prX_2399.htm
Същият, но нашият е по поръчка по-голям. Там я обличам за 2мин  и се приключва. Ако я обличам на спалнята започва едно гонене  ooooh!

Бързозагряващата кана върши по-добра работа за преваряване от МВ или котлон. На котлона ще чакаш много по-дълго време да заври водата. А МВ цялата се изпотява от пара, което не  добре за нея  Peace В такава кана всичко приключва за 5мин и водата си седи в каната до следващия път. Като свърши пак наново. Ти така или иначе трябва да съхраняваш водата някъде, ако не искаш преди всяко ползване на преваряваш вода.

# 16
Подкрепям:
- анатомична ваничка със стойка
- шкаф за повиване (щади кръста ти)
- термометър за стаята (в началото е от помощ, после бързо се ориентираш)

Изчакай с:
- аспиратор за нос
- термос/термобокс
- кенгуру
- бейбифон
- капки против колики
- прах за пъпчето (неонатолозите ще те ориентират най-добре или педиатъра при първото посещение)

Още към списъка:
- каничка за поливане
- хавлии или пелени върху плота/подложката за повиване – поне 3 броя
- лигнин (все ще има нещо за попиване – разлята вода, напишкано, кърма…)
- пакет памук, най-добре в кутия с малък отвор
- порт-бебе (според случая, зависи каква количка и легло сте избрали)
- удобно място за бебешката козметика и всекидневните принадлежности

Дрешките:
# да не са с обличане през главата
# без якички
# качествените дрешки нямат проблем с тик-так копчетата
# не съм ползвала терлички, чорапки, шапка след баня, камизолки

Обмисли добре и списъка за тебе – от твоя комфорт зависи и комфорта на бебчо.

# 17
Микровълновата или бързо-загряващи котлони, не вършат ли същата работа? Моята микровълнова я побърках от употреба за това, което си изредила + затопляне на храна (пюрета) + стерилизиране.

[/quote]
Тя е по-удобна за пътуване, а ние често пътуваме! Grinning Grinning Grinning

# 18
  • Някъде там на юг...
Според мен по-добрият вариант от анатомичната ваничка е обикновено корито с хавлиена стойка  Wink

# 19
  • София
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=35265

аз за вана това много харесвам...изобщо съм голям фен на фишър прайз, да не говорим, че в щатите са и 3 пъти по-евтини отколкото тук...ако живеех там щях да имам сигурно всички (или поне голяма част от нещатата им...мн ми харесват )

# 20
  • Пловдив
Аз нямам опит,но ще ти споделя какво допълнително съм купила.....
1.Аз първо си купих столче за колата(кошница) ползва се и като шезлонг......макар че това можеш да го вземеш и след като се роди.....просто ти напомням да ги разглдаш че после с бебо едва ли ще имаме много време,поне аз така което не съм купила съм го харесала и тати знае от къде да иде да го купи:)
2.нокторезачка-макар че така и незнам дали ще се престраша с нея
3.комплект за изписването-може и да си го направиш
4.прах за бебешки дрешки-може би ще се сетиш като дойде времето да переш
5.Кофа с капак за носене на водата за къпане....не че нямам кофи но купих една дето си е само за бебо-2 лв. е все пак,....по същата логика лигенче и каничка за поливане като се къпе
6.купила съм си и около 5 бр малки меки хавлийки(съвсем малки) като мия само дупе да бърша а и все си мисля че са полезни изобщо за бърсаНЕ,ОСВЕН БАРХЕТНИТЕ И ТЕНЗУХЕНИТЕ ДЕ
7.Сигурно няма да забравиш и памперси- като начало малко на брой
И аз да благодаря на мамите с опит че ни помагат:)

# 21
  • София
sis7 - кошницата не се ползва като шезлонг, не случайно са 2 различни неща. В къщи детето трябва да е в хоризонтално положение. Кошниците са направени с цел максимална сигурност в колата, но не трябва бебето да лежи дълго време в тях, дои на дълъг път трябва да се спира и да се правят почивки. Та по-добре си вземете за вкъщи шезлонг.
А по точка 4 - аз лично бях изпрала предвърително всички дрехи, хавлии, чаршафи и т.н., които бях купила. Все пак не се знае по какви кашони, складове и т.н. са пренасяни и стояли...мисля, че е по-добре да се изперат преди да се сложат на бебето...т.е. праха си остава предварителна покупка Wink

# 22
  • Пловдив
sis7 - кошницата не се ползва като шезлонг, не случайно са 2 различни неща. В къщи детето трябва да е в хоризонтално положение. Кошниците са направени с цел максимална сигурност в колата, но не трябва бебето да лежи дълго време в тях, дои на дълъг път трябва да се спира и да се правят почивки. Та по-добре си вземете за вкъщи шезлонг.
А по точка 4 - аз лично бях изпрала предвърително всички дрехи, хавлии, чаршафи и т.н., които бях купила. Все пак не се знае по какви кашони, складове и т.н. са пренасяни и стояли...мисля, че е по-добре да се изперат преди да се сложат на бебето...т.е. праха си остава предварителна покупка Wink
Blagodarq ti za syweta....наистина може и да си права....трябва да си помисля....макар че аз мислясамо да го разнасям по етажите с кошницата че сме в къща на два етажа.....незнам.....
А за прането аз мисля че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО....аз и мои дрехи като си купя не ги обличам преди да съм ги изпрала камо ли на бебо:)

# 23
  • София
ами може да го разнасяш и със шезлонга или с порт бебе...все пак това си е мнението на лекарите по въпроса за кошниците за кола.....

# 24
# 25
Blagodarq ti za syweta....наистина може и да си права....трябва да си помисля....макар че аз мислясамо да го разнасям по етажите с кошницата че сме в къща на два етажа.....незнам.....
А за прането аз мисля че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО....аз и мои дрехи като си купя не ги обличам преди да съм ги изпрала камо ли на бебо:)
за кошницата bubu to е права, че детето не трябва да стпо непрекъснато, но аз например, за да не купувам и шезлонг просто му подлагах докато беше по-малък хавлии или одеалце, така че да да е почти хоризонтално като шезлонга  Peace

# 26
Аз също ползах кошницата вместо шезлонг  Peace Много по-удобно е и е по-стабилно. Не са малко случаите на обърнати бебета заедно с шезлонга. Пък и шезлонгите имат наклон, не са напълно леглани. Аз за следващото бебе също не мисля да купувам шезлонг. Мисля за него да си взема люлка. Те също са като кошницата, като наклон. Така, че едва ли е такъв проблема. Освен това колко ще стои в това нещо бебето, като през повечето време, докато е малко спи и ще си е в леглото. Аз поне държах Маги в кошницата само докато е будна и иска да съм до нея, пък аз си имам работа по другите стаи  Peace

# 27
  • София
ооо моя хич не обичаше да спи в леглото си, виж в шезлонга е спал много - дори и по цяла нощ....и нашия беше без наклон, имаше пълно легнало положение...

# 28
Привет,

много полезни неща научих от това което сте писали по горе в темата. Тъй като очаквам бебчо да се роди вече а не съм много готова с шопинга - имам един въпрос: каква е разликата между шезлонг и люлка? Аз мислех че люлката е люлеещ се шезлонг...педиатрите препоръчват горещо шезлонга, но за люлката не зная. Вие какво мислите?

# 29
  • Пловдив
Имам страхотни модели на FISHER PRICE, които са едновременно шезлонг и люлка!
Моят син заради коликите дори предпочиташе да спи там, отколкото в леглото си! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт