На канадската земя сме в очакване на много деца - 17

• 21 348
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
Здравей!
Ако иискаш, можеш да излезеш в майчинство 16 седмици преди термина, или на 24 седмици. Но всичко това го пише в сайта.

# 76
Помагайте Praynig
Щерката е с много кофти обрив. Ето тук можете да видите снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213425.0
Ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо такова, помагайте с идеи, на какво може да се дължи това   Tired

# 77
Здравей, Пчеличка! Много неприятна случка с Вас! На мен този обрив ми прилича като на облазено от насекомо. Вече две поредни години като си ходя до България ми се появяват такива пъпки и след около две седмици изчезват. Лекарите не можаха да разберат към какво е тази алергия. Според мен пак трябва да я види педиатър. Ако искаш попитай Birdie, който пише в Здравния форум и има специална тема с мнения. Не знам дали е лекар, но много от майките са страшно доволни от съветите му. Успех!!!

# 78
Пчеличка, как сте? Ходихте ли пак на лекар. Преди малко се сетих нещо- да не си яла гъби? Чувала съм, че гъбите, ако не са много качествени, могат да доведат до разстройство и обрив. Ох, незнам. Мен ме беше страх да ям гъби, докато кърмех. Да не би да си сменила прахта за пране или дрехите да не са се изплакнали хубаво?

# 79
Здравей Пчеличка,

Няколко съвета за първа помощ, пък лекарски преглед задължително си направи:
1.За разстройството - оризова водичка, ако вече не си го направила вече, даже може и ориза да пасираш и да й дадеш малко от него. Тя е голямо момиче вече Grinning
2.Обривът не прилича на шарка, а по скоро е алергична реакция. Спомни си какво си яла ти. Ако имаш някакво противоалергично кремче мажи, а иначе гледам, че и тук има капки Ериус. Те са за алергии, но се посъветвай в аптеката за Фло каква е дозата. Аз съм ги ползвала в БГ  и синът ми нямаше никакви проблеми с тях.
Надявам се да съм помогнала и дано бързо се оправи малкото девойче. И да не забравя, благодаря за педиатъра.На 29 август сме на първа консултация при него  Simple Smile.

# 80
  • Торонто/Сливен
Пчеличка, и аз не знам от какво може да е обрива, но да ти кажа, че преди година и половина и Дени се обрина много. По цялото тяло, не разбрахме от какво е, но педиатъра не му предписа нищо. Каза, че няма страшно, ще мине само. Аз бях много притеснена щото хич не ми се вярваше да мине от само себе си, но наистина така стана. Така че ако не предприеме нищо лекарят не се шашкай - такава им е практиката в Канада, но дава резултат. Успех. Hug

# 81
Благодаря на всички ви за съветите.
Да, гъби ядох #Cussing out В събота вечерта, набодени на шишчета със свинско (в неделя започна разтройството). В четвъртък обрива беше слаб, като от претопляне, и педиатъра каза, че не е нищо притеснително (и за разтройството и за обрива). В четвъртък вечерта пак ядох шишчета с гъби, тоя път с пилешко месо (купихме си електрическа скара и не мога да й се нарадвам). И в петък сутринта обрива стана доста по-разпространен по цялото тяло, като на места пъпките са доста големи. На преглед ще отидем пак във вторник, тогава ни е консултацията, иначе без записан час може да ходим само сутрин, и то онзи ден чакахме 2 часа. Предполагам, че доктора пак няма нищо да изпише, най-много нещо за мазане. Благодаря и за съвета за здравния форум Peace Писах в темата на Birdie, да видим и неговото мнение. Но за момента, след прочетените мнения, които сте написали по въпроса, стигам до извода че е натровена, заради гъбите, които майка й толкова много обича #Cussing out

А за обривите в Бг - и двамата с мъжа ми се обривахме при яденето на каквото и да било пушено месо, пушени кремвирши, пушена шунка. Тук пушеното не ни действа по този начин Peace
Вече давах оризова вода, преди време го бях прочела някъде из форумите. Засега май положението с разтройството се нормализира (от вчера на обяд не е акала). Ще видим как ще е днес.

# 82
Малееее, много съм смотана   Embarassed

smile3525Ей, момичета Честити ви нови бебчета, да не изброявам поименно. Да са ви живи и здрави мишлетата и много да ви радват  newsm51.
А моята мома стана вчера на два месеца вече. Много гука и се усмихва, абе въобще сладурче. Още си търси яденето през нощта, ама аз съм много твърда  Naughty и недавам. Надявам се скоро да започне да си спинка по цяла нощ, е дано да не си остана само с надеждата де  Mr. Green
Като видя как се качват снимки тук ще ви я покажа каква е дуда  Grinning.
Приятен уикенд на всички   Sunglasses.

# 83
Пчеличке, както са казали и другите мами, оризовата вода е много добър и ефикасен лек за разстройство и при това безобиден за такива малки бебчета. Добре си направила че си и дала. А за обрива определено не прилича на шарка а е по скоро алергичен и най вероятно от храна, след като се е пръснал по цялото тяло, ако не я сърби наи добре не го мажи с нищо той сам ще отшуми след като изчезне фактора който го е предизвикал. мазането в повечето случаи е с обратен ефект в смисъл че забавя лечението или по точно възпира кожата да се самоизлекува, това го знам от доктори хомеопати от БГ. А тук доколкото виждам в Канада начинът на лечение и на другите доктори е доста близък до хомеоптичното лечение. Най добре е и  ти си знаеш де да избягваш храните алергени.Дано всичко премине бързо.

# 84
Пчеличка, може и шарка да е. Обаче ако няма температура тук не предприемат нищо. В четвъртък като взех Ивет от детска градина беше цялата обрината и все още е. Обрива е по-различен от вашия, по-равномерен е. Както и де изчетох много накрая предположих, че е шарка. Сега като и ти се оплакваш, може пък да има епидемия, де да знам  newsm78

Другото, за което се сещам точно по това време миналата година, един ден преди да заминем за Бг, Ивет се обрина. Така и не разбрах от какво-топлото, ядене или насекомо. Заведох я на walk-in клиника и лекарят й предписа някакво мазило, което го забъркаха в аптеката. Мазах я точно 2 пъти -вечерта и на другият ден сутринта, защото после в суматохата по тръгването, мазилото го забравих в къщи. Сега незнам от мазилото ли, или от самосебе си, но като пристигнахме в Бг вече нямаше и помен от обрива.

# 85
Благодаря на всички за бързите отговори, притеснявах се много , защото това ми е първа бременност, а и документите , които четох са на френски Embarassed и  не можах да намеря на английски ,много не бях наясно за това дали могат да се  вземат преди раждането на детето. Това означава , че ако взема 16 седмици преди раждането след това ми остават 34 мах.
P.S.Heurose  ти в коя болница ще раждаш. Аз май ще съм в Сент Мери.

# 86
Е да, ако по-рано по време на бременността ги вземеш, детето ще бъде по-малко когато ще ти спре майчинството. Ти си преценяваш. Аз ще раждам в Ст-Жустин.

# 87
...поздрави от мъничка Реджайна...
Мъничка, мъничка, но красива! Добре дошла сред нас, simplyaven! Лека и безпроблемна бременност Ти желая и стиснати палци за 16.08. А Пейка, май се уплаши от Канадската здравна система или просто временно за почивка скокна в БГ?

Честита Принцеска- Йоана на Росист!

Да Ви е жива и здрава малката кукличка! Росист бързо влизане в релси Ти желая и дано скоро се появиш лично да разкажеш за събитието. Батко Благи как приема сестричката си?

Добре дошъл на белият свят и на малкият принц- Раян на MrsK!

Роземонтия, само поводи за радост да Ви носи малкият красавец!

...да познаете с кого се видяхме на Родна земя...
Дуцко- Муцко, Холчита не може да бъде сбъркана. Къде беше срещата на родна Сливенска почва или някъде курортно?! Много са Ти пораснали малчуганите- Викича и Микито, доста напредвате с къщата- поздравления за което. А Ти изглеждаш доста добре- усмивката Ти е налице, тя озарява всичко.
Каролинка, страхотна нова тема- добре оформена- стил и доста труд си хвърлила, благодаря ти. А заглавието точно пасва на сегашната ситуация!
Краси, радвам се да Те видя отново сред нас. Голяма и дълга ваканция направихте таз година, а останали време за обиколки по Канадска земя? Честито Ви покръстено малко Щурче- Раян. Той сигурно е бил на върха на щастието Си в центъра на толкоз внимание в БГ?!
Дензълче, много чаровен е станал малкият Победител.
Пчелице, справихте ли се вече с обрива на красивото Цветенце?
Кристие, успех с разучването на снимките, заслужава си да се види порасналата 2- мес. кукла с име на богиня- Селена.
Как сте бременелките- Пупонка, Щастливче, Кивито, Ели===, Коконка, Кафява мечка, psichokuk?! Леки и безпроблемни останали месеци Ви желая!
Надюшко, поздравления за махнатият памперс на Дени и приятни моменти в Девня в очакване на Су.
Янадарк, избрахте ли къде ще празнувате деня на малката си Везничка?
Крисимам, честит Ти нов аватар. Кога чакате баба?
Столичното Еми, много е красива и сладка малката Иринка! Не би трябвало да се притесняваш за главичката, нали столчето за кола има възглавничка, която подпира главето на мъничето все пак?!
Миленката, успех разрешаването на дилемата, не е лесно да се взема подобно решение! А децата имат ли мнение по въпроса?

Хубав и слънчев следобяд Ви желая!

Последна редакция: пн, 13 авг 2007, 00:52 от Kalida

# 88
благодаря ти Калида  Simple Smile за съжаление Пейка имаше доста лични проблеми и беше тук при нас доста време преди да замине... малко като на почивка  Rolling Eyes надявам се да се оправят при тях нещата, но за нея е по-добре, че си замина при приятели и близки  Simple Smile аз на 16-ти съм при семейния лекар, доколкото разбрах това ще е prenatal screening... малко не са ми ясни системите с прегледите тук, а док ме попита с голяма изненада защо не съм си записала този преглед, пък нищо не ми беше казал преди това и добре, че отидох за друго  Shocked ами хахавел е малко  Laughing

# 89
Kalida, как винаги успяваш всички да изброиш, евала Crazy
Обрива започна да се оправя. Явно все пак е било натравяне, и то от гъби, които ядох Confused Иначе и диарията премина. Абе ще се оправи бързо човечето, даже до вторник, когато ни е часа за педиатъра, може и да са се заличили нацяло пъпките Blush

Общи условия

Активация на акаунт