На канадската земя сме в очакване на много деца - 17

• 21 344
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
shemetche: кърменето върви добре, но все пак се надявах да може да се откача от нея за малко повече от 2 часа и като разбрах че има "лимит" за кога може да се научи да пие от шише се запритесних. Предполагам че е купон да кърмиш на плажа  Laughing - мен няма да ме огрее, че тази година няма да си ходиме до БГ.

Залъгалката се "наложи" да пробвам снощи с грандиозен неуспех - не иска да е залъгана девойката! Ще правиме и ние дрънкалки от биберони  Peace

# 211
Здравейте момичета,

На 9.09 летя за Торонто - с малко багаж и много настроение. Ако имате нещо любимо или необходимо за донасяне от БГ - заповядайте. Само не ме карайте да мъкна ракия Simple Smile

# 212
Еми, наистина има такава теория за пиенето от шише, но те всички тези теории са не приложими за всяко дете, т.е. всяко дете си е индивидуално и различно така че не се знае, може с Ирина да не е така. Същото е и за биберона залъгалка, едни го приемат други не както и сама си видяла. Ама да ти кажа май е по добре да не иска залъгалка, че после пък трудно се отвиква от нея .
Намен пък разни приятелки ми говориха че ако му дам шише и няма да иска да суче после на гърда , та ме бяха наплашили, но при нас това не важеше. Дани си сучеше и го дохранвах после с шише до към 8-мия месец. така че, всичко е индивидуално.Вие май тези дни ще станете на месец а? Laughing

# 213
[.Вие май тези дни ще станете на месец а? Laughing

Точно така! Ще празнуваме кротко. Хубавите новини са, че вече съм във форма и може да организираме срещата за по кафенце!  Party

За залъгалката съм съгласна и аз съм чувала, че трудно отказват после. За шишето и помпите ще пробваме да видим какво ще стане Simple Smile

# 214
Здравейте момичета,

На 9.09 летя за Торонто - с малко багаж и много настроение. Ако имате нещо любимо или необходимо за донасяне от БГ - заповядайте. Само не ме карайте да мъкна ракия Simple Smile

Лек полет ще те 4акаме на Канадска земя. Между другото може да ми донесеш останалите 5 куфара с игра4ки на Раян Laughing Wink

# 215
Благодаря, много си мила. Simple Smile Ще се радвам да се присъединя към групата.

За петте куфара - колко му е, мятам ги и ти ги донасям Simple Smile

Хубав ден на всички

# 216
Омъжих се за българин в Канада. Аз също съм българка. Тук ми било писано, но не знам какво да правя с документите които получих. Имам вече и сертификат и лиценз. Опитах се да разгледам инфото на посолството, но не мога да отворя страницата им. Благодаря ви предварително!

# 217
Здравейте и от мен!!!Мами в Монреал,да знаете случайно дали върлува някакъв вирус тук?Детето нещо много яко кашля,2-пъти вдигна температура през седмицата,а сега и разтройство за капак.Разбрах,че някое детенце в детската градина е повръщало,а и доста кашлящи има та затова ми хрумна ,че може да върлува вирус newsm78.За сега ще отложа търсенето на мед.помощ(все още сме без здравни карти),а и се надявам да овладея положението.А от 1-ви септември ще сме със здравни карти та започвам да се чудя как и по какъв начин става избора на личен лекар за детето и за нас.Трябва ли детският лекар да е педиатър и до колко той ще ни е нужен.Знам,че може и без такъв-но как се процедира ако искам да заведа детето на УНГ например?

# 218
  • Canada
mama Veni - има вируси. И моя малкия е болен от повече от седмица, та и бебето покрай него подсмърча и кашля. За сега поне с разтройството и повръщането сме се разминали. За сега удържаме фронта. Дано и вие се оправите. Peace
За личния лекар, аз се обаждах на info sante - и от там ми дадоха телефони на такива които приемат нови пациенти. За педиатър, не знам какво да ти кажа - хубаво е да имаш, но пък тук в нашия квартал е много трудно - искат препоръки от личния (даже за бебка ми казаха, че вероятно трудно ще намеря), знам че на запад по се намират. Възможно е също да си намериш личен лекар, който се занимава с деца, другия вариант са клиниките без рандеву. В някои от тях даже има педиатри. За съжаление не мога да ти дам координати във вашия квартал.
Стискам палци да оздравявате бързо! Hug

# 219
  • Canada, ON
А иначе аз имам един въпрос - от къде мога да си купя дрехи за бременни на достъпни цени за зимния сезон ? Който има опит да ми каже.

Най-приличните цени, които аз съм срещала са в Walmart. Но пък асортимента е доста беден, поне в района в който живея аз. Още не съм видяла да зареждат зимни дрехи, но пък от летните съм си взела един дълъг и един къс панталон, които са много хубави, евтини и съвсем модерни, според мен. Ако се проверява по-често могат да се намерят хубави неща. Що се отнася за блузи - с тази нова канадска мода (не знам дали е само канадска де Simple Smile ) блузи, рокли, туники... има в почти всеки магазин за дрехи.

# 220
Канадски мами,извинявайте,че се намесвам в темата ви,но имам спешна нужда от помощ!
Става въпрос за племенницата ми,накратко нещата стоят така:
Тя завърши подготвителна година в Монреал,а след това започна и 1 клас.Учи до месец март(първи и втори срок и си взе изпитите),а след това си дойде в България.Тук също трябваше да бъде 1 клас и го изкара от март до май-взе си свидетелство.Сега обаче ще се връща в Канада,а там са пратили документи на баща и,че трябва да повтаря 1 клас-на практика за трета година трябва да е в 1 клас! Rolling EyesКато сложим и подготвителната година,излиза,че от четири години не може да премине във 2 клас,а завърши с отличен и тук и в Канада!
Питането ми е-има ли някаква възможност да се оправят нещата?Възможно ли е да се направи някаква заверка или легализация още докато са в България на документа за завършен 1 клас от тук?Само да уточня,че градът е Пловдив,ако някой знае къде трябва да се отиде и какво да се направи,моля да ми пише веднага,че на всичкото отгоре разполагаме само с една седмица?!
Предварително най-сърдечно ви благодаря!  bouquet

# 221
Здравейте на всички.
Ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете малко по-подробна информация за всички необходими документи, които трябва да се попълнят и всички процедури, които трябва да се направят от една бременна майка, при пристигането и от България в Калгари. Ще Ви бъда много благодарна. Какви документи трябва да се подават, за да станеш здравно осигурен и евентуално за някакви помощи, при бременност, в случай че не мога да си намеря веднага работа.
Надявам се, че не Ви затруднявам. Heart Eyes

# 222
Ookami, защо не заповядаш в нашата Канадска темичка ? Там предполагам че ще получиш необходимата инф- я. От Калгари има момичета, дано да се включат скоро. А Ти всъщност от Канада ли пишеш или все още си в БГ? Честита Ти бременност, лека и безпроблемна да е, и заповядай сред канадските форумки.

# 223
Лулу-73, дано скоро се включат Канадските мами с необходимият опит с първокласници за да Ти дадат съвет. Но не може ли да стане някакво приравняване на знанията, вземане на някакви допълнителни изпити за да може племенницата да си продължи от втори клас, Таткото не е ли питал за варианти, предполагам винаги ще му предложат нещо?
Мамо Вени, бързо да Ти оздравява малчугана и от септември успех с избора на лекар. Ние нямаме личен, Дана си има педиатър, а аз гинеколог, а за други случай уолк клиниките са ни предпочитан вариант.
Росист, да пазиш Йоанката и бързо да оздравява Благи. Откри ли режима който да отговаря на нуждите от сън и папкането на бебка?
Янадарк, ще има ли ваканция таз година за Вас с Дани?
Кафява Мечка, радвам се че се появи, как върви корема, расте ли, разбра ли вече пола? Какво стана с БХС, ще има ли амнио или го прескочи?
Коконке, а при Теб усети ли бебчо вече?
813, дано скоро да откриеш търсеният съвет, има сред нас момичета в Твоето положение, дано да се включат скоро.
...все пак се надявах да може да се откача от нея за малко повече от 2 часа...
Столичното Еми, много искаш за толкоз кратко време. Ще стане и това ама след малко по- дълъг срок. Хитрушка е твоята Иринка- познава залъгалките и биберона, и залага само на мама.
Пупонка, Кивито, Щастливче, как сте бременелките?
Силви, как сте с Даниел и бати Коко?
Шеметна, кога ще акустирате на Канадска земя, пак ли ще поостанете в БГ след визитата на Тати?
Снежи, завърнахте ли се вече с двете принцески?
Торонтянките, къде сте, как ви е времето, при нас е доста есенно вече?
Дензълче, как сте с Виктор, планувате ли някаква ваканция таз година?
Чочка, ние си те чакаме когато се поосвободиш малко.
Йонка, тръгна ли малката Звездичка отново на градинка?
Ели===, и какво реши с меда, аз да Ти кажа докато бях бременна задължително всеки ден ядях по 1л мед и май не съм обръщала внимание дали е пастьоризиран или не.
Роземонтия/ ще ме извиняваш за старият ник, ама навик/, как сте с бебока, нагадихте ли се вече, правиш ли някакъв режим вече?
Специалка, много свежо ми звучиш, явно нетърпението да стигнеш до Канадските земи е взело върхови измерения. Дано оптимизма в постингите Ти бъде постоянен и в последствие. Ти за първи път идваш насам?

Хубав понеделник Ви желая!

# 224
Аз да ви се похваля Simple Smile Ще си ходим до Бг през декември Peace Миналата седмица прослушвах агенциите по телефоните, и изведнъж ми предложиха оферта. Проверих в още една агенция, предложиха ми същата оферта, навихме се бързо за предложените дати, като едновременно с това ги съвместихме с нашите възможности разбира се. И така, 2 дни по-късно платихме билетите smile3521 Малко кофти да сме зимата в Бг, ама няма начин, защото искаме да го съчетаем с изкарването на бг гражданството на Флоранс, а и мъжа ми през лятото работи по много, тъй че тоя път ще е зимата, за нататък ще видим Wink Пък другата зима може до Куба да скокнем, що не  grinning039

Общи условия

Активация на акаунт