Криско на Лилибон вече е ангелче!

• 83 541
  • 590
  •   1
Отговори
# 420
Здравей Лилибон,

Възхищавам се на куража ви - на семейството ти и малкото юначе.   bouquet Незнам дали ще ти бъде от полза, но когато сина ми беше бебе го мажехме с един мехлем, който му действаше много добре на кожата /при подсечено до кръв дупе за един ден се оправяше/. Приготвя се в аптеката, но незнам дали може да ви бъде полезен и на вас. А иначе рецептата е:
250 гр.медицински вазелин
1 опаковка Деавит /витамин Е и А/
Разбъркват се хубаво /най-лесно става в аптеката/.
Вазелинът създава защитен слой, който не позволява нищо да "влиза" по кожата. А витамините /както ти знаеш по-добре от мен  Embarassed/ подхранват.
Надявам се да ви бъде от полза.
 Hug за големия мъж и за майка му.

# 421
                      Пак е пълна кутията !!!!! Копирам тук:
                       Lilibon , честито християнче.Да ти е живо и здраво и да израстне голям мъж.   bouquet  bouquet  bouquet
                Рецептата е от Радев ,както ти писах и е :
                                 Tetracjclini      2,0
                                 Dermatoli       3,0
                                 ol.jconsoselli  6,0    /това е рибеното масло,може да съм го написала грешно,трудно се чете /
                                 vaselini         30,0  
               Когато ние изпълнявахме рецептата спорихме с аптекаря,защото той каза ,че се слага ланолин вместо вазелин,но аз поисках да се изпълни ТОЧНО както е написано и при нас имаше поразителен ефект.Трудно беше да се намери това рибено масло.Наложи се да го изцежда от капсулките за пиене.Другото място ,където  го използваме в момента са ръцете на мъжа ми ,вечно напукани ,кървящи цепнатини.От понеделник се маже и вече се вижда резултата.Стискам палци да ви помогне.Дано се окаже "чудното" лекарство.Ти подробно се консултирай с твоя дерматолог или лекар.За Радев разбрах,че приема още,нищо ,че е стар.Някъде на Красно село ,но все още не съм успяла да намеря адреса.Щом го намеря ще отида да говоря с него и ще ти пратя координати.
               Успех и дано по-скоро малкото ви момченце да се въстанови.Такова сладурче е на снимката.
               Поздрави от нас.  bouquet  bouquet  bouquet
Точното изписване на рибеното масло е ol. jecoris aselli. Господ здраве да ви дава! Hug

# 422
  • Варна
Мерси за рецептата!

# 423
                      Пак е пълна кутията !!!!! Копирам тук:
                       Lilibon , честито християнче.Да ти е живо и здраво и да израстне голям мъж.   bouquet  bouquet  bouquet
                Рецептата е от Радев ,както ти писах и е :
                                 Tetracjclini      2,0
                                 Dermatoli       3,0
                                 ol. jecoris aselli 6,0    /това е рибеното масло,може да съм го написала грешно,трудно се чете /
                                 vaselini         30,0  
               Когато ние изпълнявахме рецептата спорихме с аптекаря,защото той каза ,че се слага ланолин вместо вазелин,но аз поисках да се изпълни ТОЧНО както е написано и при нас имаше поразителен ефект.Трудно беше да се намери това рибено масло.Наложи се да го изцежда от капсулките за пиене.Другото място ,където  го използваме в момента са ръцете на мъжа ми ,вечно напукани ,кървящи цепнатини.От понеделник се маже и вече се вижда резултата.Стискам палци да ви помогне.Дано се окаже "чудното" лекарство.Ти подробно се консултирай с твоя дерматолог или лекар.За Радев разбрах,че приема още,нищо ,че е стар.Някъде на Красно село ,но все още не съм успяла да намеря адреса.Щом го намеря ще отида да говоря с него и ще ти пратя координати.
               Успех и дано по-скоро малкото ви момченце да се въстанови.Такова сладурче е на снимката.
               Поздрави от нас.  bouquet  bouquet  bouquet
Точното изписване на рибеното масло е ol. jecoris aselli. Господ здраве да ви дава! Hug
  Благодаря, за корекцията .Сори,но аз съм учител,не фармацевт  Cry Embarassed и така ми се иска да помогнем на малкия Криско. Peace  bouquet

# 424
  • Варна
Засега не можем да пътуваме, защото лекуваме инфекция.

Министерството на здравеопазването тайнствено мълчи... Къде ли из дебрите му броди нашата документация и се надява да намери път навън от лабиринта и да се сдобие с по-ценния от златно руно министерски подпис?

# 425
Лилибон, не ги оставяйте на мира тези от Министерството. Те няма да се размърдат и да си свършат работата, ако не ги побутвате постоянно. Иде ми да ги  #2gunfire Техните лабиринти са неразрешими и за тях самите  Twisted Evil

Нацелувай красивото юначе Криско  Heart Eyes

# 426

Министерството на здравеопазването тайнствено мълчи... Къде ли из дебрите му броди нашата документация и се надява да намери път навън от лабиринта и да се сдобие с по-ценния от златно руно министерски подпис?
Ох, все пак опряхте до МЗ  Close Не бях наясно, че за формуляр Е 112 също трябва разрешение от министерството. Като го четох, не видях такова нещо. Какво общо има подписът на Гайдарски със здравната каса? Нещо на размотаване ми намирисва...

Горещо се надявах, че НЗОК ще подходят по-отговорно от МЗ, с чиито чиновници основно си имаме вземане-даване, но не би  Angry А щом се стигна пак до здравното министерство, работата съвсем ще зацикли.

Ели, не сме ви забравили - чакаме да вземете решение за кампания през save-darina.

Благотворителна смс-линия може да се открие в МТел само при разрешение от МЗ. Няма данъци върху този дарителски смс, както прочетох някъде. Разходите се поемат от мобилния оператор.
За Вивател и Глобул може да се мине през дмс с кодова дума, но отново трябва да е ясно дали НЗОК или Фонд за лечение на деца няма да поемат лечението. Трябва да имате и оферта от чужда клиника.
С други думи, трябва ви някакъв документ от държавата. Отказ ли ще е, одобрение ли, но да го има. Законният срок за отговор в България е 1 месец. Не спирай да ги натискаш и не се чувствай неудобно - "ама вие не звъняхте ли скоро" ще питат с цялата си наглост! Ако трябва и по 5 пъти на ден ще им се звъни, докато спрат да се правят на луди. Щото за мен умишлено ви разтакават. Идеята е да ви писне, да си съберете сами парите и после да кажат: "Ама ние имахме желание да помогнем, но родителите не изчакаха и ни прескочиха."

За да се открие благотворителен смс се иска дарителска банкова сметка на детето. В Прокредит - Варна например са съвсем наясно с тези специални сметки и са много отзивчиви - за 1 час ще ви я направят за щатски долари, лева и евро. Сметките са освободени от такси. Мамите в България ще могат да превеждат от всички клонове на Прокредит в страната и дарението им до стотинка ще влиза в сметката.

# 427
  • Варна

Ох, все пак опряхте до МЗ  Close Не бях наясно, че за формуляр Е 112 също трябва разрешение от министерството. Като го четох, не видях такова нещо. Какво общо има подписът на Гайдарски със здравната каса? Нещо на размотаване ми намирисва...

Горещо се надявах, че НЗОК ще подходят по-отговорно от МЗ, с чиито чиновници основно си имаме вземане-даване, но не би  Angry А щом се стигна пак до здравното министерство, работата съвсем ще зацикли.
Преди няколко дни гледах по Бтв репортаж за въпросния формуляр Е 112. Беше по повод на болен с няколко неуспешни операции на очите, който иска да се оперира в чужбина. Интервюираха една служителка от НЗОК, която каза, че заради тъпи изисквания досега този формуляр не е издаден на нито един пациент  #Cussing out . Основният проблем бил, че такъв формуляр се издава за заболяване, за което има клинична пътека, но няма условия за лечение в България. Абсолютен нон-сенс! Това недоглеждане спъвало цялата процедура.

# 428
Преди няколко дни гледах по Бтв репортаж за въпросния формуляр Е 112. Беше по повод на болен с няколко неуспешни операции на очите, който иска да се оперира в чужбина. Интервюираха една служителка от НЗОК, която каза, че заради тъпи изисквания досега този формуляр не е издаден на нито един пациент  #Cussing out . Основният проблем бил, че такъв формуляр се издава за заболяване, за което има клинична пътека, но няма условия за лечение в България. Абсолютен нон-сенс! Това недоглеждане спъвало цялата процедура.
Ахааа, сега схващам къде е препъникамъка... Защо ли ги подозирам в умишлено залагане на параграф 22 Angry
Знаех, че няма досега издаден Е 112 и се чудех как го оправдават, след като нямат право да откажат.
Май започва да ми се изяснява защо прехвърлят на МЗ проблема. Обаче как ще стане, след като заболяването е по пътека?

# 429
Момичета за МНЗ има срокове и процедури, след като е тръгнала молбата на Ели и Криско, значи работат е на полвина свършена, т.е. рано иил късно одобрение ще има. Ако питате мен ще дойде точно в момента, в който малкия сладун може да пътува. Не съм екстрасенс, просто нещата обикновено се нареждат точно когато трябва. Няма смисъл да се обсъжда какво става там - МНЗ - така или иначе вътрешна инфо. няма кой да ни даде. По-добре да стискаме палци и да вярваме, че скоро ще се одобри всичко и Криско ще е готов за път. Това всъщност е най-важно да се стабилизира специалния Криско...

И като стана дума, Ели обещала си снимки, чакаме тук всички с нетърпение пак да го видим, какъв ли голям и сладък е станал...

# 430
  • София
Мисля си, че е добре да имаме идея за това колко пари (средно) ще струва отиването, престоя и изследванията, връщането при вариант европейска клиника, например, за да можем да започнем да събираме тези пари. Институциите може да отговорят скоро, може и не, но Криско не винаги може да пътува, дай боже, скоро да мине инфекцията, тогава, не е ли добре веднага да пътува. Хубаво е да събираме и да имаме представа какви пари целим да съберем. Много хора могат по малко и периодично, но ако се наложи спешно, тогава става трудно и могат да се изпуснат ред благоприятни обстоятелства заради парите.
Лилибон, мило семейство, дайте ни малко яснота какво ви се върти в главите, какви планове имате, вие сте в правото си да си обмисляте на спокойствие и да решавате, но ние вече приехме Криско като наша кауза и искаме да знаем как да помагаме занапред.

# 431
  • под шипковия храст
Лилибон, как е Криско днес?
Имате ли категоричен отговор и посока в чужбина? Към коя клиника ще се насочите?
Целувки на Криско и прегръдки за най-силната мама  Hug
smile3506
тази статия май някое от момичетата я спомена, но все пак ако не сте я чели..."Генна терапия лекува тежка форма на кожно заболяване" http://www.actualno.com/news_85556.html

# 432
  • Варна
Здравейте, момичета!

За момента НЯМА НУЖДА ДА СЕ СЪБИРАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПАРИ. НЗОК са написали становище, че одобряват детето за този формуляр. През март са издавали такъв формуляр за същото заболяване, така че явно става, въпросът е колко време ще им отнеме. А събраните пари са в сметката и ги пазя за превръзки и лекарства, пък и като тръгнем на път, също ще са необходими. Подозирам, че министерството разчита междувременно да се изуча за дерматолог и мед.сестра и да не се налага да се консултирам с лекари по света. Дай Боже, да му хвана цаката на Криси как да го гледам с минимум травми, без инфекции, с наддаване, тогава веднага прехвърлям събраните пари по сметката на някое нуждаещо се дете. НО ЗА МОМЕНТА НЕ МУ СЪБИРАЙТЕ ПОВЕЧЕ ПАРИЧКИ, ИМА И ДРУГИ ДЕЧИЦА, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ. Ако нещо се наложи знам, че мога да разчитам на помощта ви!   bouquet

Все повече се убеждавам, че каквото аз направя, горе-долу това ще е. Благодарение на вас разполагам с модерни всякакви материали, разполагам и с българското и чуждестранно ноу-хау в зарастването на рани, така че си го следя изкъсо детето и бавно и полека разчитам на подобрение. Притеснява ме само тази температура, никой не може да ми каже от какво е, може да е влязло нещо през раните, ама пием антибиотик, пък може и да е нещо съвсем друго. Все пак той е бебе на 3 месеца, с отслабена имунна защита. Затова си седим вкъщи, уж да сме изолирани от контакт с други потенциални зарази, мацаме, лепим, на Господ се молим и така...

Снимки засега няма да има, че клечото има прекалено измъчен вид. Като се пооправи, тогава ще фотомоделстваме.  Simple Smile

# 433
Здравей Лилибон!
Едва днес прочетох темата и затова се включвам сега.

Моята баба беше билкарка, ето и рецептите на два от нейните кремове с които помагаше на много хора, вкл. и на бебета:

За рани: 1 шепа невен ( само цвета и около 1см. от дръжката), 250гр.мас

Невена се пържи в маста и се оставя да престои 24 часа. После се постопля и се прецежда през марля.

За циреи:

2 лъжици мед, 2 лъжици прясно краве мляко и брашно колкото поеме за да стане на тесто, след което това тесто се нанася върху раната.

Искрено се надявам и вярвам, че това ще облекчи донякъде раните на Криско.

Мноооого целувки на бебо  Hug

# 434
Лилибон, НЗОК не дават ли и ясна представа кога ще е готов формуляра и бумагите, кога всички необходими документи ще бъдат у Вас, за да не зависите повече от бюрократи и бездушници?

Общи условия

Активация на акаунт