Ехооооооооооооо,Априлки 2008!!!

• 18 090
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Привет на всички
Поредното "добре дошли" на новоприсъединилите се  bouquet
Отборът нараства , което е чудесно, можем да си направим цяла група за детска градина   bigdance2

По въпроса с цигарите - аз ги спрях преди 3 години, изведнъж, пушех по кутия на ден. Не усетих нещо нередно да се случва с мен, освен че качих някое килце, но с времето теглото ми се нормализира. Не знам дали има някакво влияние ако спреш цигарите рязко докато си бременна. Майка ми пуши още от ученичка, но е спирала цигарите докато е била бременна с брат ми и след това и с мен. Живи сме, здрави сме, нямаме видими отклонения  newsm44.

На мен по-логично ми звучи пушенето, а не рязкото му спиране да е по-вредно за бебето

# 106
  • Русе
Здравейте отново!!!Добре дошли на новите мами в отбора  Grinning !!!Дано ставаме все повече  newsm20   bouquet !!!Отдавна не съм писала,защото при мен няма нищо ново.Ще ходя на лекар чак в петък,но посещавам темата ежедневно.Сега реших да ви пиша,защото ме заинтересувахте с нещо.Искам да ви попитам какви са тези лентички за който си говорите,че се разминават със седмиците казани от доктора ???Другото което ме интересува е дали някоя от Вас знае с обикновен видеозон кога може да се види сърчицето,защото мен ме е страх да отида на вагинален екограф.Това е за сега от мен.

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 18:53 от SUNI_22

# 107
  • Варна
Ехеее колко много нови априлки,

Добре дошли мили мами  Hug

SUNI 22 не мога да ти помогна с точна информация, но само искам да те успокоя да не се притесняваш от вагиналния ехограф. Вярно, поставя се във влагалището, но НЕ стига до шийката на матката и определено е доста по-тънък от пръстите на гинеколога. В този смисъл по-опасен е обикновеният гинекол.преглед. Имай предвид, че аз съм много предпазлива и се страхувам от спонт.аборт, защото имам свръхчувствителна матка и все пак до 13-14 г.с са ме гледали няколко пъти на ваг.ехограф, след това - на обикновен. А гинеколог. преглед имах за първи път в началото на 9-мес. Това се отнася за втората ми бременност. Първия път след гинекол.преглед прокървих в 7-ми мес. и лежах за задържане.
Иначе за лентичките предполагам, че разминаването се дължи на това, че те изчисляват развитието според датата на последна менструация, а докторът прави замервания на плод.сак и определя действ.срок на бременността. Могат да се получат разминавания, защото не всяка жена има цикъл 28 дни и овулация точно на 14 ден. Все пак има и случаи, когато термина се променя няколко пъти в течение на бременността, в зависимост от замерванията на ехографа. А не бива да се изключват и технически и лекарски грешки

# 108
...Искам да ви попитам какви са тези лентички за който си говорите,че се разминават със седмиците казани от доктора ???Другото което ме интересува е дали някоя от Вас знае с обикновен видеозон кога може да се види сърчицето,защото мен ме е страх да отида на вагинален екограф.Това е за сега от мен.

Здравей SUNI_22,

Лентичките се появяват най-отдолу на съобщението ни (ако си сложиш такава), в моя случай тези сини наредени бебенца  Grinning, не знам защо, но си мисля, че ще е момченце  stork-boy  newsm78 (лирично отклонение)
Там си пише "I'm 6 weeks and 1 day old..." Този надпис се генерира автоматично, в зависимост каква дата си въвела като термин, а терминът се изчислява според датата на последния цикъл. Общо взето голямо изчисление - голямо нещо  smile3529, а и аз как обяснявам не е истина.... Embarassed

Преди да отида на лекар си бях генерирала една лентичка, която си показваше някакви седмици и дни, но след като ме гледаха на ехограф на снимчицата, която ми даде лекарката, седмиците и дните не съвпадаха с тези на аматьорско генерираната от мен за профила ми лентичка. Което ме навява на мисълта, че аз нещо съм объркала изчисленията.

Общо взето, тези лентички не са медицински показатели, а са просто информативни, така че и да има разминаване с тях, те не са база за сравнение.

До колкото знам, май чак към 8 седмица се чува сърдечна дейност с обикновен ехограф.

Ако съм ти помогнала - бих се радвала, ако не съм успяла...съжалявам Blush

# 109
  • Русе
Благодаря ви много момичета  Joy !!! Maya_IT благодаря ти за подробните обяснения.С риск да изглеждам невежа  Embarassed бих искала да те попитам как да я сложа тази лентичка?Дано не ставам нахална,но все още се уча  Embarassed .От няколко дни се чудя как става този номер  Embarassed но все не успявам.

# 110
Благодаря ви много момичета  Joy !!! Maya_IT благодаря ти за подробните обяснения.С риск да изглеждам невежа  Embarassed бих искала да те попитам как да я сложа тази лентичка?Дано не ставам нахална,но все още се уча  Embarassed .От няколко дни се чудя как става този номер  Embarassed но все не успявам.

SUNI_22, пратих ти ЛС, ако не си го получила, пиши.

# 111
suni22 с теб май сме еднакво бременни.аз съм на преглед чак на 13.09.така е при нас-на 12-тата седмица,но аз нямам търпение и утре ще се обадя да си взема час.ако се чуе  Two Hearts,за което се моля newsm17 ще пиша веднага и ти да ходиш.всички ли са като мен или само аз нямам търпение smile3506

# 112
Здравейте,и ние сигурно сме за април 2008г. но още не са ми определили термина,засега имаме две малки точици и може да подраним март,но на следващия преглед ще знаем повече.

# 113
здравейте, аз също съм за април
аз също съм родена тогава - най-хубавия месец.
дано всичко е ОК  bouquet

# 114
добре дошли на новите мами-zaki i stefinka smile3525.днес звъннах на моя доктор но е много зает,но смених часа за 30.08. newsm44.само 2 седмици newsm68 и ще видя малкото бебче newsm17.сега отивам да полегна,че досега  wash, hang newsm28 1ironing 1dishes newsm03.лек ден.ще мина после.

# 115
Zaki, две точици а Simple Smile Хайде честити първи близнаци в Априлския отбор Simple Smile

За цигарите, спрях ги Simple Smile И първият път и сега Simple Smile Трудничко ми е но се понася Simple Smile

За смелостта, аз в края на 6 и началото на 7 месец летях до Австралия и се върнах обратно Simple Smile Живота си продължава и една бременност не трябва да е причина за коренна промяна на начина ни на живот.  Аз съм на принципа "Всичко с мярка" Simple Smile

За симптомите стандартното: киселини, много ми се спи, гади ми се от време на време и съм адски нервна, нищо ново под небето Wink

Добре дошли на новите момичета Simple Smile

Благодаря на всички за посрещането Simple Smile

Благодаря и на априлки 2007 и другите майчето от отчетни, които ни поздравиха. Помня още с каква тръпка чакахме да се появят Юлки 2006 за да ги поздравим Simple Smile

В понеделник мисля да ходя на ехограф на 11 ден от закъснението Simple Smile

Хайде цунки на всички и да погалите коремчетата Heart Eyes

# 116
Maya IT би ли пратила и на мен ЛС и ако можеш да ми обясниш как става сте сам ти благодар newsm10

# 117
  • Варна
Добре дошли zaki и stefinka. Лека и безаварийна    Hug

ritka моят термин е най-близо до твоя. Чакам да кажеш какво се е видяло на ехографа, че и аз се глася за края на другата седмица. На вагинален ли ще ходиш?

zaki - Браво, само така! Да са живи и здрави и двете точици и да се превърнат в едни сладки и здрави бебенца!   babyuu   babyuu

При мен нищо ново, ни симптоми, ни нищо. Докато чакам да стане време за преглед рекох, я, аз що не си направя още един тест, че нещо на Шуър чека ми беше по-бледичка тестовата лентичка. И като се получи една ми ти силна втора черта, даже по-тъмна от контролната..... е това е, стига повече тестове. Ясно е, че бебе има.  Laughing

# 118
Здравейте и от мен.

Добре дошли на всички  нови момичета и на първите близнаци в Априлския отбор.

Пожелавам на всички точиците да израстнат в  здрави и красиви бебчета които да гушкаме на финала.

Аз да ви се оплача,че в работата сме в намален състав вече 1 мес. и това за съжаление ще продължи още до края на август. Дано да издаржа на напрежението.Много ме е страх да не направя някоя беля. Не знам дали е добре или не това че по цял ден съм седнала, но имам болки ниско в корема и  ми е много притеснено.

Моя преглед е чак на 31.08. и аз нямам търпение вече да видя сърчице та да се успокоя малко.

# 119
Сладка мама, и аз съм непрекъснато седнала, болките ниско долу сякаш поотминаха.Днес за пръв път се събудих с нови сили, но докато дойда на работа пак ми се приспа newsm78.Иначе съм решила да ходя другата седмица на преглед - да му видя сърчицето на бебо. Още не сме казали на родителите на мъжо  newsm78...ама и аз съм една.. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт