Осиновителки отглеждащи сами децата си.

• 153 911
  • 255
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ти за пожеланията Кики.
Всяка майка мисли най-доброто за детето си, но е дно е да мислиш, друго е да го реализираш напрактика и да получиш желания резултат. Например, искам детето ми да не ходи в този студ по чопорогащник из къщи, за да не се разболее, но нещо не ми се получава... Simple Smile

# 76
Не  се  притесняваи  всичко  с  времето  си.Не  е  задължително  да  ходи  с  чорапогащник  вътре така  го  изнежваш  само  на  вън.

# 77
Кики да не изпадаме в битовизми, но по какво да я държа - по памперс ли? Отопляваме се на електирчество и температурите в къщи не са 30 градуса. Както и да е, примера ми по-скоро идеше да покаже, че понякога арсенала ми от методи за въздействие не дава резултат. Това може би е в реда на нещата, но този факт изобщо не ме успокоява.

# 78
Майки СОД   (сами отглеждащи децата си) – осиновителки. Ако има нека се разпишем тук. Аз познавам доста , част от тях са в този форум. Мисля, че ние имаме общи проблеми и общуването ни би било полезно.

Аз съм първа. Синът ми е на 4 г и 7 месеца. Осинових го точно преди четири години. Живеем двамата, без баба и дядо и се справяме сами с Божията помощ и с помощта на приятели.  Двамата преживяхме много неща- и хубави, и не чак дотам.  След 4 години майчинство- аз съм една щастлива майка.   bouquet

# 79
Osinovih deteto si 2 godini sled tegka ginekologichna onko operacia.Reshih che givotqt e za da se givee i to pqlnocenno Sqs sina mi se"poznahme"ot prqv pogled.Vleze v doma,dushata i sqrceto mi na 4 meseca.Sega e na 10 godini.Naj shtastlivite,nay trudnite ne bih kazala no naj "SLADKITE" 10 godini v moya givot,koyto se napqlni s radostni grigi i bezkrajna lyubov.Sinqt mi e moyat nay dobqr priyatel i UCHITEL,toy e magqt v kqshtata.Az sqm prosto MAMA negovata vselena.Edin bez drug trudno dishameVinagi sqm govorila s nego kato s golyam chovek,vinagi sqm mu kazvala istinata zashtoto znam,che vednqg izlqgech li,zatqvash zavinagi vlqgata.Decata imat chuvstvo za dostoynstvo i merilo za obich v pqti poveche ot nas vqzrastnite.Te tryabva da znayat istinata zashtoto nikoga nyama da prostyat obidata ,che sabili lqgani a celiyat svyat eznael za tyah.Trudno,mnogo trudno e da govorish po"vqprosa" pred deteto ,koeto si"rodil"s dushata si.Nay trudno mi beshe pqrviya pqt.Napravih go doksto speshe.Nyamashe oshte godinka.Hvanah rqkata mu i zagovorih-kazah vsichko...i znam che vsichko e bilo chuto i razbrano oshte togava.Kogato chuesh sobstveniya si glas,togava pada i straha i barierata.Posle zapochnah s prikazki za osinoveni kuchence ot mechka,posle vsyakakvi dr istorii i tn...do dnes kogato veche pri nas ne sqshtestvuva tema TABU.Decata inie samite tryabva da znaem i da vyarvamev slednoto-TOVA CHE SME PO RAZLICHNI,NE NI PRECHI DA SE OBICHAME I DA BQDEM SEMEYSTVO.Isemeystvata kato horata se razlichavat edni ot drugino sqshtestvuvat i vqrvyat po svoya pqt.Givotqt e mnogcveten i e nay veche ZA GIVEENE.

# 80
Майки СОД   (сами отглеждащи децата си) – осиновителки. Ако има нека се разпишем тук. Аз познавам доста , част от тях са в този форум. Мисля, че ние имаме общи проблеми и общуването ни би било полезно.

Аз съм първа. Синът ми е на 4 г и 7 месеца. Осинових го точно преди четири години. Живеем двамата, без баба и дядо и се справяме сами с Божията помощ и с помощта на приятели.  Двамата преживяхме много неща- и хубави, и не чак дотам.  След 4 години майчинство- аз съм една щастлива майка.   bouquet

И аз съм една от вас, момичета. Осинових сама момчето си преди 2,5 години. Сега е вече почти на 5 години.
Мисля, че това са най-стойностните години в живота ми,  през които се преоткривахме, лекувахме раните си и , надявам се, станахме най-добри приятели. Не съжалявам, че съжителството ни промени коренно живота ми, лиши ме от редица социални контакти; поне засега е така - иска ми се всеки свободен миг да сме заедно.
Ние също се грижим взаимно един за друг - след първата година от идването му, вече се гледаме без баба и дядо, които са на 500 км от нас.
Напоследък съм притеснена от създалата се обстановка в страната - имах питане до Пела, но явно местото не е било подходящо: Та вълненията ми са следните - имаме ли ние, самотните осиновителки/родителки, като глава на семейство, някаква защита при евентуално предстоящо съкращение във фирмата, в която работим. Вярно, всичко е въпрос на социална политика на фирмата, но КАК стоят законово нещата?
Ако има професионален отговор от накоя от вас, специалист в правното дело, предварително благодаря!
На всички -
Желая много щастие и сила!  bouquet

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 19:20 от Ami_D

# 81
 Въпреки , че  не съм запозната с кодекса на труда ,  знам ,че работодателите имат повече права от работниците. С нищо не са защитени самотните осиновителки.Те са с  права като всички останали. Държавата не  се интерисува от нас и децата ни.Това , че сме избрали самотното родителствуване си е наш проблем. Няколко месеца след като се срещнахме с моето момченце  и когато ми беше адски трудно, споделяки един проблем  с мои роднини знаете ли какво ми отговориха? Ами да си знаела , че ще имаш проблеми още преди да осиновиш!Ако ме бяха заляли с кофа студена вода , нямаше да усетя ама тогава........ 

# 82
Половин година след като загубих съпруга си, с деца на 7 и 4,5 години /и двете осиновени/ шефката ми ме извика на разговор. Това, което ми каза сега ми звучи абсурдно, тогава обаче само гордостта ми помогна да не загубя самообладание. Каза ми: От София нареждат да съкратим един човек. Като оглеждам персонала, мисля, че трябва да си ти - ти си оправна, няма да останеш на улицата  Shocked

Е, оказа се, че беше права, оправих се и само след 4 дни си намерих работа /нямах избор!/

Сега, години по-късно, май съм й благодарна, защото това ме накара да променя коренно пътя си. За добро.

# 83
Възхищавам се на всички вас и ви целувам най- искрено   bouquet страхотни сте, чак се ядосвам, че не съм видяла темата по- рано.  Аз не съм осиновителка и майка не съм, но когато чета написаното от вас се изпълвам с надежда, че светът е добър. Наскоро пуснах тема, в която исках да поговорим за избора на една жена да отглежда сама децата си, но ме изядоха с парцалите и ме оплюха много. Сега разбирам, че просто не съм попаднала на хора. Отново ви целувам и ви желая само прекрасни мигове със сладките ви дечица. И никога не забравяйте, колко сте велики!

# 84
gargasmela, благодаря за хубавите думи. Но както често се случва, отстрани нещата изглеждат много героично. Ние не сме нито велики, нито герои, нито сме си направили паметници преживе (както казват някои). Осиновяването е толкова естествено нещо, че не разбирам за какво е "този шум". Разбирам, че чувствата ти са искрени и си добронамерено момиче (мале, колко си млада, завиждам ти) и просто искам да ти кажа : Не сме кои знае какво, съвсем нормални хора.
Иначе, попаднах на темата ти, написах си и мнението. Доколкото виждам в този форум "Родители отглеждащи децата си сами" повечето мами са били част от семейство с мъж и явно им липсва това. Може би затова са реагирали така. Аз лично съм свикнала да се грижа за себе си и детето сама, така че това не ми е проблем, нито ми създава огромни трудности.

# 85
Знам, че сте нормални хора, но се възхищавам на силния ви дух. Тъй като години наред аз ходя доброволно в домовете из моя град и виждам грозните картини там. Как повечето деца са имали и мама и татко, но все пак са там.  Да осиновиш детенце за мен е велико нещо и за това вие сте героини newsm51

С извинение, ако разводнявам темата.

# 86
Христос Возкресе мили мами, отглеждащи слънчицата си сами! Много здраве, сили и енергия ви пожелавам, за да може дълго да се радваме на децата си!

# 87
Момичета, влизам в темата ви само за да ви напомня , че на 20.VІ. във Виница ще се проведе традиционният ден на осиновителя/ на който не съм ходила до момента/

Празникът е за всички осиновители, не само за тези от Виница.Ще се радвам, ако се запознаем с някоя от вас!

# 88
Момичета, нещо се изгубихте. Знам колко е натоварено ежедневието на майките, отглеждащи децата си сами, но тази тема взе да ми липсва. Пиши те Hug

# 89
  • София
Мамчета опитваме да си напарим една дружинка на самотните родители.Ако имате интерес включете се .Искаме да обсъдим проблемите и нещата които ни връзват ръцете.Защо след като сме в ЕС не сме с еднакави права,и защо държавата така ни игнорира.За сега само си говори,но не се нзае до къде ще доведе всичко това  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=426712.msg12381760#msg12381760

Незнам дали така се копира  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт