ФОТОШОП 36

• 24 355
  • 623
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Весика, чудесна идея и чудесна реализация на последната рамка smile3501
Лени, напълно съм съгласна с това което си написала, темата е доста захаросана, и почти липсват критики.За Малена, точно днес си мислех, че ми е интересно какви рамки прави напоследък, дори бих помолила, да покаже 1-2 със снимките , но замъглено личицето , например, защото ако е без снимка, то се губи цялата идея.И аз не знам как , но ми е интересно bowuu

# 586
  • Вече в моята си приказка...
Да ви попитам:
Според вас има ли "банални" шрифтове?

# 587
Здравейти мацкиее Hug
Да ви се оплача, а и да поспамя. Имах ужасен ден, който тръгна прекрасно. Понеже близначките бяха в София, което както се сещате се случва супер рядко. Програмата беше достойна - игри, храна, песни, танци и прочие. От дни насам трупам цветя и розови елементи, щото те са луди по розовото, естествено... Приготвих фотото, почистих го даже  Mr. Green, заредих се с резервни батерии и от снощи потръпвам доволно и редя рамки на бъдещите фотоси. Излизаме, аз почвам да щракам доволно - правя първата серия от около 20 кадъра (естествено от тях читави бяха 1-2). Понеже близначките се цупондрят като ги снимам и викам - айде малко почивка, деня е пред нас. И втория път, в който включвам гадната сапунерка тя ми дава някакъв ерор. Понеже аз съм си фотоинвалид, чак като се прибрах се светнах, че било от картата - ако знаех, щях да мина да си купя нова карта, ама на .... А, те се скъсаха от ситуации ала "само за снимка". В следствие на дълбоката депресия, след като ги изпратих по живо по здраво, отидох в мола да убия мъката. Купих си обувки, прибрах се, сложих си другата карта и ги снимах. Сега обувки ще рамкирам вместо деца  hahaha
Петя, Лени - най -накрая някой да ме отмени, че бях станала "черната овца". Това. което мен най-много ме дразни в някой хора е тяхното нежелание да се развиват, да дърпат напред. Иначе е напълно нормално не всеки да може да прави рамки. Някой хора без усилия ги правят, други колкто и да се стараят никога не могат да ги достигнат и правят рамки "средна хубост". Има и трети, чиито творби са отчайващи. И когато това е гарнирано със самочувствие, от което не могат да погледнат по-далеч от собствения си нос (в случая рамка) тогава няма смисъл повече да се говори за тях. Но, не мога да се съглася, че в темата има застой- точно в момента изживяваме някакъв подем! Рамката на Малена с пържолата ми е много любима, но Лени с голямо любопитство бих погледнала твои рамки. Може и по - стари да са, интересно ми е какъв стил имаш...
Тед кат искам да ти кажа, че виждам огромен прогрес в твоите работи - стават все по - разнообразни, многопластови и интересни.
Чочка, на теб искам да ти кажа, че в началото аз също харесвах рамките си. Въпреки, че явно не е имало защо - просто бях в еуфория от това, което бях научила, понеже до тогава на ФШ не бях работила никога. Близките ми също ахкаха и казваха колко са хубави. Единствено баща ми, който е човек на изкуството ми каза, че не ги харесва. Сега, през дистанцията на няколкото месеца, през които правя рамки осъзнах, че началото ми е било повече от плачевно, а реакциите на хората около мен са били по-скоро за да не ме обидят. Така, че се опитай да погледнеш малко по - обективно на това, което правиш. Защото определено има какво още да учим - и аз и ти. Толко по тоя въпрос.
Ларадо, извинявай че толкова надолу... Честит рожден ден на твоето синче. Да ти е жив и здрав!!!
Весика, много ми харесва тортата, браво!!! И цялата рамка е готина, няма какво да си говорим. А дребния хм... знаеш си, че просто вече ми е разбил сърцето  Heart Eyes
Уф, много изписах. Явно ми е време вече да се връщам на работа, липсва ми. Макар и подсъзнателно  Joy
БЛИЗНАЦИТЕ RULZ!!! За зодията говоря ..  Mr. Green

# 588
Ели и Лулу имаха такава стрелка, каквато търся.  Praynig Praynig

# 589
Такааа, айде и аз да поспамя малко...
Първо, много благодаря  на Кошничка за похвалата, макар че не съм много съгласна. Истината е, че нямам кой знае какъв прогрес, но аз и сама си го знам това. На приливи и отливи съм - ту успявм да направя нещо хубаво, ту правя ужасни и кичозни неща...
Да си призная не обичам много критиката. Тук не сме се събрали дизайнери и специалист по скрапбукинг, а просто жени, които имат огромно желание да се учат и да правят красиви рамки. Важното е всяка от нас да се чуства удовлетворена от това, което прави!
Лично аз последните години си нямах някакво специално хоби. Сега мога да кажа, че снимането на децата ми и рамките са ми хоби! И съм пристрастена дори.  Не претендирам за кой знае какъв вкус, усет, талант пък съвсем, НО на мен ми харесва, това което правя.
Бих искала всички вие да продължите да творите. Колкото и безвкусно и кичозно да е едно нещо за един, то за друг е прекрасно!
Моля ви, с критика или без  - нека да няма обидени и да запазим добрия тон на темичката ни!

# 590
Мислих да си замълча,но нали искате критики...Отдавна се каня да го кажа,но все се сдържам, за да не ми се обиди Ilistavreva.
Забелязвам еднотипност в работите ти!Не използваш подходящите фонове,шрифтове,четки и елементи.Например при последната ти рамка.Дори преправена не ми харесва!Защо?Използвала си  хубаво превю за фон-това добре.И от там нататък цари хаос!Страшно неподходящи  и различни по стил елементи за избрания от теб фон!И по точно:
В тапета присъстват рисувани цветя-нищо общо с естествените,които си сложила на две места(като лепнати,без сянка).След което кламера със синята пеперудка-дори в снимката няма този цвят!А и самата комбинация от истински кламер и пеперуда от четка...После зеленото копче-на цвят добре,но какво държи в същност?Нито рамката около снимката,нито... На странно място е.Другото кръгче ,дори не се знае какво е и защо е там?Тези страннни и коренно различни букви Ч и Л?????Елемента(или е четка -все едно) в бледо син цвят под трите цветя в горния ляв ъгъл-арабеска,сташно различна по стил от всичко останало!Синята лента ,тип  китайска дантела,нищо общо с фон и снимка!  Надписа-не разбираем шрифт!
Амии то не остана.Като цяло странна мелахолична рамка,а детенцето ти е прекрасно,жизнерадостно и весело!Не му подхожда!
Знам,че вероятно вече си ми обидена,но ако се загледаш ще видиш,че съм права.Не целя да те обидя или засегна!
ок! А онези букви в страни са част ат думите горе - имаше стрелки но ме посъветваха да ги махна.

# 591
Кош, много навътре го взимаш забелязвам Wink Няма смисъл, хора разни разнообразни Hug  Предполагам добре си спомняш една дама, която се имаше за коректив и изпотроших маса нерви в безмислени спорове с нея. После някак си вече нямах желание да се задълбочавам в тези неща. Винаги съм твърдяла че точно тази тема е за кеф и разнообразие. Скрабукинга не е изкуство, това е просто начин за прекарване на свободно време и за правене на по- интересни албумчета със спомени. Някои хора нямат желание да погледнат по- далече от тази тема, нямат напредък и т.н. Напълно ги разбирам и тях. Прибираш се скапан от работа, деца реват, къщата е нагоре с главата, няма вечеря, мъжа ти е вкиснат и т.н. Това им е начина да си направят деня по- шарен и разнообразен. Нямат амбиции в тази област (то и какви ли можеш да имаш в това отношение), радват си се на нещата и толкова:) Нека не им скапваме кефа с порицания и назидания.  Аз лично влизам в темата за отмора. Просияйно ми е ясно че е захаросана, но пък действа абсолютно ненатоварващо и неангажиращо.Който има желание се учи. Пълно е с професионални форуми за ФШ и три пъти по толкова за скраббукинг.

# 592
Вярно е, навътре ги взимам нещата. Незнам що ...такава съм си.

# 593
Vesika, аз забравих да те поздравя за прекрасната рамка! И на мен много ми хареса!  bouquet
На мен също и веднага забелязах тотичката и листа с марки!
Мира твоята също ме плени!
Някак не вървеше тогава да го кажа!
Ани видя ли защо не се коментира?

Знаех си ,че ще разбуня духовете,макар не това да беше целта ми!Да прекратим въпроса,явно ще посочвам какво ми харесва и до там.

Кош какво стана?Рамкира ли мохитцето?

# 594
  • Czech Republic
Здравейте мили дами!

Критиката е хубаво нещо, стига да помага за развитието на човек и стига той да е готов за нея.Затова е добре, човек да си каже, че търси критиката на другите. Истината е, че всички ние сме толкова различни, че едно се харесва на един, друго на друг. Е вярно, има неща които се харесват на всички, но затова се изисква и голяма доза талант. Навсякъде има копиране на стил и идеи - нищо лошо, когато човек се учи, това помага, но до едно ниво. След това започва да търси своя си стил, това, което го прави различен. А това е доста трудно. Аз например затова не мога да правя рамки често, защото се хващам, че зациклям и правя едни и същи неща. Не че не ме тегли, но ми трябва време една рамка да узрее. Ако видите колко недовършени неща имам и се връщам към тях и пробвам пак и нещо друго... Не  е лесно ...

За момичетата, които нямат много опит, ще се опитам да дам няколко съвета:

1. Опитайте се да си представите рамката не като картинка, а като сбор от елементи, които искате да приложите към хартиена снимка. Всъщност това е скапбуукинга - в началото е започнал с това, че някоя сантиментална майка е приложила към снимката на детето си къдрица от първата му коса или изсушена първа маргаритка подарена и от него. Това започнало да се харесва и така скрапбуукинга става начин по който да запазиш спомените. Обикновено това се вижда в скрапбуукинг дневниците, където се правят рамки точно с тази цел - запазване на спомена за някое събитие или случка. Ако си представите нещата, които слагат в рамката така, все едно че ги слагате към хартиена снимка, всичко придобива реален размер и идея.
2 Всяка снимка си има своя предистория и има нужда от определена идея и стил. Както вече Петя каза не е подходящо използването на рисувани и реални елементи например(е има и изключения), но ако не сте сигурни, не ги смесвайте. Слагането на самоцелни елементи, които не се вързват с настроението, стила и идеята на снимката е също пагубно.
3. Добре е ако не сте сигурни в разположението на елементите и снимките в рамката, да се научите в началото да използвате скечове или templates както им казват. Това ще ви научи да постигате хармонично разположение на елементите. После вече ще се справите и сами.

Знам, че сигурно звуча много нахално, защото и аз не се занимавам с Фотошоп отдавна(започнах в началото на годината, до тогава ползвах Фотошоп само за надписване на снимки и дори не знаех каакви възможности има), а и рамките ми не са кой знае какви(със сигурност не толкова запомнящи се, както на много дами тук). Не, не ми е това целта. Просто искам да помогна с неща, които съм осъзнала сама за себе си и знам, че са ми помогнали!

И все пак - аз вярвам, че добрата дума прави чудеса и всички се нуждаем от нея, но и малко градивна критика не е излишна. Така че, ако искате да се развивате, ако искате да ви похвалят, бъдете отворени и за някаква критика!

В този дух - Мира, знаеш, че нещата ти ми харесват, но на рамката с пеперудата според мен не и отива този тъмен пейзаж като фон. Или избери друг фон, или направи снимката в Сепия и остави само пеперудата цветна - мисля, че ще е по ефектно. Но както казах - това е мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него, така както и аз не се съобразявам с всяка критика!

И за последно, малко философски - живота е хубав и ние сме се събрали тук за да споделяме едни от най-съкровенните си моменти! Наслаждавайте се!

# 595
Напълно съм съгласна с ЛУЛУ! Точно това исках да кажа, но тя се  е изразила  много по- ясно  Mr. Green
Една за лека нощ от тази нощ  Heart Eyes и да ходя да спя, че утре тежък ден ме чака ...

# 596
  • София
Ивелина, http://eligl.multiply.com/photos/photo/11/12
Съгласна съм с всичко написано от Наталина.Нека темата да бъде положителна, но нека да има и критика, ако някой не я иска - нека си каже .Аз имам рамки, които си харесвам, а никой в темата не има обръща внимание, но това не ме обижда, напротив.Разбирам, че трябва да свалям още елементи, едва преди 2-3 седмици се сетих , че мога да разглеждам рамките по чуждите форуми Embarassed, така видях какво правят по света....
А и пак казвам, всички сме с различен вкус,апример за Мира, всички харесвате нейните рамки, на мен ми харесва стила й , но не го намирам за подходящ за детски снимки.При мен детските снимки вървят с шаренкото.Не казвам , че това е правилното, но само давам пример , за да покажа колко сме различни.Мира, надявам се да не ми се разсърдиш Hug
О, някой май рожденик ще имат Wink

# 597
Ели и какво мислиш за тея,дето ги правят по света? Кой ще има рожден ден ?

# 598
Lennie, за пържолата си много права. Но за трактора - ще ме извиниш. Много си ми е хубава рамката. Mr. Green даже сега като я гледам, не мога да разбера какво не ти харесва. Добре композирана, хубави цветове, умерено количество елементи, наистина ми харесва Mr. Green Mr. Green Mr. Green
скромна / ама като си имам мнение, няма как да се съглася с друго, макар и на човек, който харесвам и уважавам/

за Джордж - ами той е най-прекрасния  за мен, как да го рамкирам, само го загрозявам...

преди 2 години, започнах да права Дневник на Малена. изобщо не бях чувала за скрапбук и производните му. Просто реших /от мързел да пиша/ да снимам и запазвам важните моменти под някаква форма. Така дневника растеше хронологично и смея да твърдя, че не съм изпуснала да отбележа нито един важен или забавен момент.
самоцелното рамкиране на снимки не ми допада. След време този дневник ще го гледа вече порасналото ми дете и на нея самата снимка без думи, нищо няма да й говори.
та мисълта ми е, че снимката и историята около нея, запазват спомена...
иначе аз съм станала толкова критична, че не харесвам нищо което правя, с изкл на 1-2 може би.

към съветите на natalyna, бих си позволила да посъветвам /не поименно/
- не използвайте в чистия им вид цветове като тези:

като видя рамка с някои от тези цветове и край- дори да е добра като замисъл, не мога да се абстрахирам

# 599
Малена, защо? На мен повечето цветове ми допадат и ги използвам >?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт