В ЯНУАРСКИТЕ тумбаци, ритат напето моми и юнаци!

• 15 519
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
Ехааа супер - имаме си нови мами  Grinning
tik-tak и blueeyes Добре дошли при нас  Hug Желая ви лека и спокойна бременност  Peace

Лусесита: И коремчето ли ти мерят  newsm78 На мен миналия път доки ми направи картон и ми премери само кръвно и кг и височина. А къде се мери коремчето - горе в талията в най-тясната част или малко по-долу където е най-издуто?

Шушони мила, въобще не им се връзвай на такива - хич не им обръщай внимание Whistling
По този повод ще ви кажа  един виц, който може би знаете:

"Маймунката много ядосвала крокодила, все го дразнеса, все се бъзикала гадно с него и той много се ядосвал. Веднъж решил да й го върне и да я затапи и си мислел: "Като дойде маймунката ще я попитам: 'Маймунке, имаш ли си гадже?' Ако ми каже НЕ, аз ще отговоря: 'Е, много ясно, кой ще те вземе толкова тъпа, грозна и космата'  Joy А ако ми каже ДА, аз ще отвърна: 'Е кой те е взел толкова тъпа, грозна и козмата'
И така крокодилът щастлив си плувал. Като дошла маймунката той я попитал:
"Маймункее, имаш ли си гадже" (като бил подготвен какво да и отговори).
А маймунката само го погледнала и казала:
"Плувай лайно зеленоJoy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy
И така крокодилът пак не могъл да я затапи.

Така че въобще не им обръщай внимание и си казвай "Плувай лайно зелено"  Joy

Аз всеки път се сещам за този път и ми става много смешно  Joy Joy

# 76
  • Варна
Хайде и аз да се похваля, днес рабрах че ще си имаме момче. Така че резултата вече не е равен Mr. Green
Добре дошли на новите мами. Hug

# 77
4estito Ilianaaaa!!!! Uraaa!!!

# 78
Здравейте!

Честито на разбралите пола на бебоците  Hug

Добре дошли на новите мами!

За стволовите клетки - не съм мислила да си призная  Embarassed

Утре отиваме на Боровец за 1 седмица - така че ще се загубя временно. Апосле обратно на работа....

# 79

Лусесита: И коремчето ли ти мерят  newsm78 На мен миналия път доки ми направи картон и ми премери само кръвно и кг и височина. А къде се мери коремчето - горе в талията в най-тясната част или малко по-долу където е най-издуто?

Лягам по гръб и тя ми мери в по ниската част цялата обиколка на корема +  мери и колко е размера на корема по дължина - от линията по гърдите до срамната кост.

Мерси за инфото за Фолиевата и мисля да я спирам, стига толкова.
Засега мисля и да не взимам друго допълнително, освен ако Доки не каже нещо друго. Достатъчно хапвам плодове и зеленчуци  Whistling

Поздрави и прегръдки  Flutter

# 80
Desit,благодаря ти за вица-много му се смях,тъкмо ми бяха потънали гемиите след днешния ужасен ден Joy От известно време имаме едни дразнения с баща ми,а аз приемам нещата много емоционално и като гледам не съм единствената в отбора.Явно сме по-раздранителни и избухливи бременните,поне на този етап.
Наистина най-доброто лечение за оправяне на настроението е да  прочетеш или гледаш нещо смешно.Аз още не съм съобщила на работа за бременността си,освен на една колежка.точно защото ми са познати глупавите въпроси у мнения на заядливи колеги от сорта на :
"Ама,ти знаеш ли колко е трудно кърменето?" или "Бременните на море са като шамандури" и всекидневното в "Кой месец си днес?-зададени по най-противен начин,и то от мъж,който никога не е кърмил,но е енциклопедия по въпросите за децата #Cussing out #2gunfire
Та,общо взето или трябва да парираме такива атаки в зародиш или да ги пропускаме покрай ушите си(ако имаш здрави нерви)
Но най-важното е да се смеем,да мислим за малкоте човечета в нас,за да се родят здравички и усмихнати! baby_neutral

# 81
  • Варна
Деси, развесели ме  Joy
Илияна, супер, нашарихте ги  Grinning
За меренето на корема, поне при мен е така - първо мерят височината на матката, т.е. от най-долу, почти от костта, и с напипване намират докъде се е вдигнала. Има пак някакви стандартни сантиметри за конкретния месец. Мисля че в момента трябва да е някъде до пъпа. А после обиколката на корема май я мерят на височината на матката.

# 82
Да се похваля, днес бях на ФМ. Ще си имаме момче! Толкова съм развълнувана, че нямам думи! Д-р Марков от МЦ Фемина е невероятен диагностик и психолог. Обяснява всичко толкова подробно,  дори няколко пъти ми каза "Имаш ли въпроси?", но понеже моят гинеколог е доста строг и ми е забранил да задавам глупави въпроси от рода "Колко пръста има на ръцете?", не посмях нищо да питам. Важното е, че всички органи са нормални, мери и показател за Даун (някаква нухална кост или нещо такова). Изобщо - много съм щастлива! Пожелавам на всички такива емоции!!!!!!!!!! Лека нощ!

# 83
Здравейте мили момичета! Аз също чакам бебче - терминът ми е 24 януари 2008-първа бременност ми е.  Все още не знаем какво ще е, но скоро очакваме изненадата. Надявам се да ме приемете във вашата мила компания   bouquet

Последна редакция: пт, 10 авг 2007, 22:41 от didi2_86

# 84
  • Карлово
Привет на новите мами Кам и Диди!
Поздравления за сините и розовите щъркелчета!
И мен ми мерят корема като при Алекс, големината на метката, даже и в картона ги записват с някакви латински съкращения.
Димито, не мога да се стърпя да не изкоментирам
"Ама,ти знаеш ли колко е трудно кърменето?"
. Трудно е първите две-три седмици при някои, после е песен кърменето Grinning
Деси, много се смях на вица, не го знаех, но ще ми стане любим Joy

# 85
Здравейте мили мами Hug
Напоследък само по нощите имам време да ви чета и си признавам,че взе да ми става навик.Като се ококоря към 2-3 посред нощ няма заспиване после Rolling Eyes
Радвам се за имената,че сте заговорили:)Ние не сме мислили,но щерка ми пък затова отдавна е готова с предложението.Александър за момче или Александра за момиче Joyи признавам,че ми харесва,но ще видим какво ще го измислим в крайна сметка.
Днес трябваше да видят бебо,но нямах този късмет.Миналия път докторката отдели 10 минути да ми обяснява колко важно е измерването на гънката на главата и куп приказки,а днес просто си беше тръгнала.Страхотно а?Консултираха ме все пак и ми взеха вагинален секрет,който ми връчиха в ръцете с думите"Сега трябва да отидеш еди къде си щото само там правели това изследване".И се оказах в положение в петък следобед да търся някаква си лаборатория на километри от мен.Естествено се наврях в първата платена и въпроса се реши,но искам да ви попитам това редовна практика ли е или аз не съм в час със здравната система?
Имам и още един въпрос :При положение ,че с таткото и двамата сме кръвна група 0+ нужно ли е да се пуска изследване за антитела?Щото и такова ми връчиха в ръцете,но с елементарното си медицинско образование някак не съм убедена,че трябва да го правя.
Прегръщам ви всички и само хубави неща да ви се случват Laughing Hug(четох преди години,че положителните емоции извайват чертите на бебето)На Варненските мами искам да кажа ,че много ми липсват вече и е време пак да се съберем да си побъбрим в по-голям състав този път Hug Hug Hug

# 86
Добро утрооо!!! Simple SmileРадвам се за новите мами,добре дошли newsm03;поздрави за всички,които вече са видели какви съкровища ги очакват coolcool!!!!
 Вчера бяхме  да си взема резултатите от БХС(1:6070),което било нисък риск и след 2-3 седмици да отида и на ФМ,после вече се записах и в болницата,пуснаха ми кръв,цитонамазка,мериха ми матката,ханша...Аз съм АБ+,а таткото Б+,сега ще се разровя да видя какви са прогнозите  Wink
 И днес съм решила да си отделя малко веме и за мен-искам да се поглезя Blush

# 87
  • Карлово
ДУ!
То стана обед, ама съм подхванала едно чистене, готвене...Ще имаме гости довечера, пък след морето е пълен хаос вкъщи.
Приятен ден!

# 88
  • София
Kiska и на мен ми връчиха не само секрета, ами и стерилната урина, която си бях приготвила и бележки за кръв и ме пратиха да търча в някаква частна лаборатория "Рамус" на Сточна гара. За щастие беше сравнително близо да поликлиниката. Там ми взеха само 1лв. (другото се покривало от касата). И на мен ми стана странно, защото предния път си следих бременноста в същата поликлиника и взимаха кръв и урина направо в тяхната лаборатория и струваше около 3-4 лв.

# 89
  • Варна
Хелоу!
Микки, и аз съм на тази вълна, изпратих Мони с баща й сутринта на плаж, аз да пооправя, пък и да си почина малко.
Киска, по принцип би трябвало да платиш само 1-2 лв за манипулация, щом си с направление. Но доколкото се сещам СПИН и Васерман не се поемат от ЗК, тъй че те са платени така или иначе. А пък са те пратили в лаборатория, която им харесва  Grinning За антителата - мисля че само ако си с - фактор, тогава трябва да се правят. Но пък като имаш направление, направи си  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт