В ЯНУАРСКИТЕ тумбаци, ритат напето моми и юнаци!

• 15 524
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
  • Карлово
Привет и от мен!
Вчера бях на ехо при АГ-то ми. Гледахме бебчо, всичко си му е наред-сърце, гръначен стълб, коремна кухина, крайница, мозък. Много готино, при единия от разрезите се видя черепчето му. С първата бременност почти не различавах нищо, сега вече доста от нещата по-ясно ми се очертават. Жалко само, че имаше доста работа и не остана време да се поглезя да го снимам отново.
Относно ниския хемоглобин-опасно е при самото раждане, може да се получи проблем с кръвосъсирването, но това само при мнооого ниски стойности.
Поля, съжалявам за случилото се! Кураж!
Аз усещам бебето по-скоро като някакво бълбукане Crazy
Мартина вече знае колко е голямо бебето и показва с ръчички и казва "токова". Много е сладка. Четох наскоро постинга на една мама, превод от немски, съвети относно отношението към по-голямото дете при деца с малка разлика. Ще ги копирам, когато наближи времето, имаше доста интересни неща.

# 211
  • София; Дружбето
Момичета,я да ви питам,за тези които ползват крема на дева против стрии.На него пише ли че става за бременни,че аз вчера купих един,но никъде изрично не е написано "за бременни" и се чудя дали да го ползвам.
Изивинете, че се натрапвам, но да отговоря - цяла бременност го използвах, доволна съм от резултата и съм 98% сигурна, че ставаше за бременни
Много здраве от януарчета 2007 Mr. Green Mr. Green

# 212
Слънчоглед, кремът против стрии на Дева е и за бременни-пише го на опаковката. Аз го ползвам чат пат и няма проблеми. Купих си и едно олио на Джонсън, ама е отврат.

# 213
Добро утро моми4ета,
Не съм се объркала, при нас е 8 4аса сутринта:)
Поля- пожелавам ти успех в бебеправенето и скоро пак в от4етни:)
Декото- най- важното е, 4е ти и беб4е сте добре
х х х х

# 214
dekooto , радвам се, че се чувстваш добре. Вече звучиш по-оптимистично!  Wink
 Добре дошла, denitsa23 . Сладко януарско бебче ти пожелавам!
slan4ogled , аз също ползвам крема на Дева и съм доволна, защото е доста мазен. Честно казано, не бърнах специално внимание на надписите, но май вътре в листовката пише, че е и за бременни.
tedi_ig , нищо не съм чувала за този лекар. Може да влезеш във подфорум "Здравен справочник". Там има "бели" и "черни" списъци на лекари, а може и отделна тема да отвориш.
Ние с бебчо сме добре. Днес си обух едни дънки и сложих колан. Но на бебо това никак не му хареса и за около 2-3 минути раздаваше гневни шутове.  Wink

# 215
Здравейте сладурани  Hug
ani4kata86, viji - Честити розови щъркелчета   Hug
impatient: Аз съм чувала добри отзиви за всички лекари от Фемина  Peace
Zimna prikazka: Не се притеснявай за резултатите от БХС - това изследване въобще не е достоверно и точно. Важното е, че се чувстваш добре и че доки ти е казал, че всичко е ОК  Hug Peace
Поля - Съжалявам за случилото се  Sad Опитай се да мислиш позитивно и много скоро ще си отново с коремче и ще си имаш здраво бебче  Peace
denitsa23 - Добре дошла при нас  Hug

Хубава вечер на всички   Hug

# 216
Поля съжалявам за случилито се Sad на какво се дължи аборт в толкова късна седмица? Аз така се притесних като прочетох, понеже и аз имам спонтанен преди в 8 г.с и сега си мислих че вече няма такава опастност. Ако ти е тежко и не ти се разказва ще те разбера.  Hug Бъди силна и кураж.

# 217
  • Варна
Абе мисля си нещо, знам че хиляда пъти коментирахме, ама все пак..Днес водих Мони на лекар, и докторката й каза че изобщо не ми личало като за 5ти месец, а хем съм раждала вече...Мен повече ме притеснява факта, че наистина не съм качила кг, а месеците вървят, по това време с първата бременност бях поне 6-7 отгоре. И като се замисля че не се храня много стабилно, макар да съм си вкъщи по цял ден.
Някой който е качил малко кг досега, ще качи ли снимка на коремчето си в албума?
И как се казваха витамините, Матерна, само че новия им производител  newsm78 И изобщо какви витамини са ви изписали?

Голяма глупост е това, ама ме човърка отвътре... Confused

# 218
  • София
Александра,мисля че това хич не трябва да те притеснява,но ти си знаеш най-добре какво изпитваш.
На мен лекаря ми препоръча да пия Центрум Матерна,незнам дали за това питаш.....

# 219
  • Варна
Александра,мисля че това хич не трябва да те притеснява,но ти си знаеш най-добре какво изпитваш.
На мен лекаря ми препоръча да пия Центрум Матерна,незнам дали за това питаш.....
Знам, и обикновено не обръщам внимание на такива глупости, но сега нещо ме прихвана.
Да, за тези питах, бях забравила името Центрум  ooooh!

# 220
Алекс- хич не се трови излишно, щом бебчето си те подритва значи няма нищо страшно и всичко е наред. Моя позната, която тогава беше на 42, след като и беше закъсняло с 5-6 месеца и тя си мислеше, че е от критическата вече, се оказа, че е бременна- познай дали беше качила и килограм(3-ta bremennost). Недей излишно да се притесняваш- няма смисъл- има време да се качват килограми. Аз качих много в началото и сега за 2 месеца съм качила 1кг. Витамините са Матерна Центрум  

За малко да пропусна: Днес бях на почистване на зъби. Моята зъболекарка е българка- много готина дама и дали защото съм бременна този път тя ми чисти зъбите. Каза, че по  време на бременност възпалението на венците е на хормонална основа и трябва да се мият зъбите често и сериозно. Ако се получи възпаление, най-добрия цяр бил по бабешки- да се натрият със сол- така се свивали.

Последна редакция: вт, 14 авг 2007, 22:24 от kokonka

# 221
  • Карлово
Алекс, днес точно коментирахме темата за коремчетата с една приятелка. Аз миналия път бях с огрооомен корем, а сега почти не ми личи. Щом бабите от квартала не са надушили Mr. Green, а все още ходя с вталени тениски. Обяснявам си го с това, че костите на таза вече са се разширили и втория път бебето е повече навътре, затова корема не расте толкова напред. Ето ти две мои снимки от миналата седмица, ти прецени дали и колко ми личи. Нещо снимга.бг не работи,хм Thinking

# 222
честит празник на всички именнички днес!

Със здраве да си носим имената. И нека Богородица да продължава да бди над всички нас, носещи искрицата нов живот в себе си,  и да ни закриля както нас така и децата, които носим, и всички, които обичаме.

Амин

Весел празник на всички празнуващи!
x x x
Микки- да ти имам "корема"Simple Smile честит имен ден

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 02:08 от kokonka

# 223
Добро утро,
честит имен ден на всички именнички, да сте живи издрави и много щастливи!    bouquet
Алекс   Laughing на мен корема ми го няма, но от седмица го усещам леко по корав и по напред но никой не може и да предположи. Само гърдите м и са огромни и като ходя на частно в Търново, лекарят там ми каза "Хубаво е поне 3-4 кг. да съм качила до това време, но щом не съм, значи не е имало нужда! Каза ми да пия "Центрум матерна" и аз така и направих. Понеже таблетките са доста големи а аз мразя големи хапчета, милото ми ги чупи през средата и аз така пия всеки ден по 1/2 и започнах май да наддавам, но не съм сигурна дали е от това, гаденето ми значително намаля а както знаете имах огромен проблем с повръщането, всичко е доста комплексно.  Нищо не пречи да пиеш Матерна-та, ако не ти влияе добре- спираш я! Тя не вреди.
Снимки ще кача но трябва да хвана някой да ме снима, ако ли не- и сама ще пробвам!
Чао и лек ден!

# 224
  • София, Младост
Добро утро и честит празник!

Аз качих за доста кратък период килограми и то откакто взех да пия Центрум Матерна и ги спрях, а и от тях ми ставаше лошо и не се чувствах добре. Сега ми изписаха някакви други О Мами се казват, но не съм ги купила още, защото смятам че има достаъчно плодове и зеленчуци. Иначе съм качила вече 6-7 килограма и определено си ми личи корема. Ще се опитам да кача някоя и друга снимка по-нататък  Wink

Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт