Отговори
# 90
  • София
А моя човек (бъдещ мъж:)))..на 31.08 ще се женим), ми вика :"абе и аз видях, имаше едно по-дълго от пъпната връв, бащичко той:))))) Joy"..мъжки му приказки;)

# 91
ЧЕСТИТО Lady V !!!  bouquet
Прекрасни новини! Само така момичета!
Чакаме и Мери с добрите новини!

# 92
  • ВАРНА
Браво на Lady V , страхотни новини. Само така  Hug
Радвам се и за всички други, които са с добри новини относно малките бебоци.
mama nat, всичко ще е наред, мисли позитивно, и все пак послушай докторите  Hug

Ех, при мен няма нищо ново, с което да ви се похваля. Sad  Не съм ходила при доки отдавна. Утре ще ходя и след това ще ви докладвам какво ни е казала.

# 93
mama_nat, вярвам, че при теб всичко ще е наред....Мисли позитивно и ще видиш, че е така....
Lady V,ephrossina честити ви мъжленца....С нетърпение чакам снимчици.
Мери, чакаме добри новини и от теб и дано и ти да ни се похвалиш с мъж или дама....Иначе оправи ли се малката ми адашка....
de3demonka, от теб също очакваме добри новини утре....
Гушкам ви всички... Hug

# 94
  • гр.София, далече, далече на Запад
ЧЕСТИТО Lady V !!!  bouquet
Прекрасни новини! Само така момичета!
Чакаме и Мери с добрите новини!
[/quote

ИИИИ така се посмях от сърце...много сте готини Laughing да ви е честито "мъжлето" и да ти е живо и здраво  Laughing

# 95
  • гр.София, далече, далече на Запад
Уффф голяма съм патица...четах поста на Ефросина..и се посмях от сърце..Илинка извини ме.Днес явно не ми е ден.

# 96
А пола толкоз рано на какъв ехограф го виждат?
Аз леко си отлагам второто посещение при доктора, защото ми се иска да си допия Малтофера за хемоглобина, а и ми се иска да видим пола, но ако на обикновен ехограф не става ще трябва да се поинтересувам за по-добра техника!

# 97
Мери успех на консултацията!
Не е ли малко рано за пола още?
 Hug Hug Hug
Не е, не е Мери как усеща само Wink тъкмо се каня да ви пиша че се върнахме и ни казаха че ще си имаме момченце  stork-boy
Ох как ми олекна, че всичко е наред. Само, че за БХС ме извикаха другата седмица, защото още не било достатъчно голямо и да не се получавали грешни резултати. Ние сме вече към 15 мм Grinning Ще пусна и снимки, ама май много не се разбира, на таткото му обясняваха кое какво е, ама аз малко видях.
mama_nat   всичко ще е наред  Hug
Мери чакаме да се похвалиш Wink
Illinka    smile3501
des26 един два дена и пак ще влезеш в час и апатията е нормална и тя ще отмине, горе главата   bouquet

Е, явно е че не е рано за хубавите новини. Но нека да не забравяме, че в 12-13 г.с няма как това да се види. Друго си е да си 14-15, нали Lady V.
Много се радвам за теб, страшно готино е да си мъжка мама smile3501

Момичета, стискай те палци и на мен като ми дойде времето за още едно момче.

# 98
Да не забравите
Мами на среща : galadriel, ephrossina, alina_si, tchara, zitta, kam4o, anita7, evelinar, zuzulina, puhka

Място - в ХЕПИ в МОЛА на Стамболийски
Дата - 16 август
Час - 19 часа

До 15 август, сряда всички мами да потвърдят за идването си.

# 99
Lady V честито за прекрасната новина  bouquet. Какви проблеми с кръвната груба имаш? Аз имам за това, че съм В-, а мъжа ми А+.
По въпроса за болничните - уж всичко е написано черно на бяло, обаче иди го разбери. Колкото повече четеш book, толкова повече се объркваш newsm09. Аз ще съв в болничен целия август, а вероятно и септември /не трябва да пътувам/. Това е добре почивам си, разходки и т.н.. Обаче със сигурност знам, че когато излизаш в болнични после при изчисляването на майчинството не губиш нищо newsm10. Ако през периода, от който се изчислява обезщетението за майчинството лицето е ползвало болничен поради общо заболяване, за този период се взима базата , от който е изчислен болничния поради общо заболяване Thinking. Опитах се да го напиша максимално разбираемо.
А по въпроса за размера на обезщетението - 90% от по-малкото между осигурителния доход или нетното възнаграждение. Почти винаги второто е по-малко. Аз взимам чисто 340 лв. Осигурявам се на 485 лв. Естествено няма да взема 90% от 485 лв., а от 340 лв. Или 306 лв.
живот и здраве ще ми е майчинството.
Между другото съм пред компютъра с една голяма чиния със спагети......

# 100
Lady V честито за прекрасната новина  bouquet. Какви проблеми с кръвната груба имаш? Аз имам за това, че съм В-, а мъжа ми А+.
По въпроса за болничните - уж всичко е написано черно на бяло, обаче иди го разбери. Колкото повече четеш book, толкова повече се объркваш newsm09. Аз ще съв в болничен целия август, а вероятно и септември /не трябва да пътувам/. Това е добре почивам си, разходки и т.н.. Обаче със сигурност знам, че когато излизаш в болнични после при изчисляването на майчинството не губиш нищо newsm10. Ако през периода, от който се изчислява обезщетението за майчинството лицето е ползвало болничен поради общо заболяване, за този период се взима базата , от който е изчислен болничния поради общо заболяване Thinking. Опитах се да го напиша максимално разбираемо.
А по въпроса за размера на обезщетението - 90% от по-малкото между осигурителния доход или нетното възнаграждение. Почти винаги второто е по-малко. Аз взимам чисто 340 лв. Осигурявам се на 485 лв. Естествено няма да взема 90% от 485 лв., а от 340 лв. Или 306 лв.
живот и здраве ще ми е майчинството.
Между другото съм пред компютъра с една голяма чиния със спагети......

Според мен е 90 % от парите на които се осигуряваш, твоите са 485. Оф и аз се обърках, ама си мисля че  съм права, защото исках на работодателя да ми вдигне осигуровките именно затова.
А това със спагетите, можеше да си го спестиш newsm50, сега къде да ги правя по никое време, ама ми се хапва яко. Аз ги обожавам, всички пасти, макарони, лазани..........

# 101
 smile3503 smile3503За спагетите съжалявам не знаех, че ще има такава реакция.........просто търсих някаква съпричастност към това плюскане... newsm53

# 102
smile3503 smile3503За спагетите съжалявам не знаех, че ще има такава реакция.........просто търсих някаква съпричастност към това плюскане... newsm53

Аз не го казах да се заяждам. Споко, нищо не е станало толкова. Аз също доста похапвам, ама няма да пазим диета точно сега.
Хайде, щастливка   bouquet Hug

# 103
Знам скъпа, че не се заяждаш newsm10 newsm51.  Сега мисля малко да излезна и да се поразходя......да утрепя малко калории. Joy

# 104
Здравейте момичета, аз отдавна не съм писала, но си ви чета редовно и много ви се радвам.  Hug
По въпроса с майчинските днес говорих с одиторката на нашата фирма и тя ми обясни така нещата: когато излезеш в болнични поради бременност и раждане, обезщетението ти се изчислява върху дохода от предходните 6 месеца. Ако предходните 6 месеца си бил в болнични поради общо заболяване - болничните които си вземал за този период не се считат за доход, а за обезщетение. Така, че болничните за бременност и раждане не се начисляват върху обезщетение, а само върху доход. А доход е брутното трудово възнаграждение преди тези 6 месеца болничен поради общо заболяване. Или обезщетение не се начислява върху обезщетение, а само върху доход.
Дано да сте ме разбрали, май се получи малко объркано. Но одиторката каза, че не е много сигурна и ще се поинтересува и тогава ще се изкаже със сигурност.
Добре дошли на новите бремелинки в нашите редици, искам да им пожелая да изкарат една много лека бременност и после да се радват много на здрави и хубави бебета.  bouquet
Аз долу-горе вече съм по-добре, наистина отслабнах с 3-4кг, но и при другите бременности бях така, но днес вече няма  Sick, по-малко ми се вие свят и имам повече сила.
Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт