Консултация с психолог

• 110 471
  • 611
  •   1
Отговори
# 135
Здравей "bluevelvet", съжалявам, но нямам познати психолози в Бургас.

# 136
  • София
Незнаеща, а може ли да попитам какво да правя - дъщеря ми спи много неспокойно и плаче насън. От годинката й почти е нямало нощ да съм спала цяла нощ, в смисъл защото тя проплаква, понякога реве или пропищява, или се нервира. Друг път пък иска вода, а като й я дам блъска с ръце. Понякога се успокоява като я галя по главичката, друг път пък това я дразни. Доста често като се разплаче я нося из стаята и тя се унася, заспива и пак я връщам. Мисля си и че се страхува  от тъмното, защото не смее да влезе в тъмна стая ако не съм до нея. Вечер обаче заспива само ако загася абсолютно всичко и я понося из стаята.
Принципно е кротко дете, любвеобвилна и емоционална.

# 137
Писах малко в темата за аутизма за лекцията в петък в Ректората. За съжаление моят мъж не беше особено впечатлен.

# 138
Neznaehta, колежката ти от Разград
Красена Филипова ще си има бебенце.
Вече е в отпуск по майчинство.
Дай Боже всекиму.

# 139
  • София и там където не се пуши
Писах малко в темата за аутизма за лекцията в петък в Ректората. За съжаление моят мъж не беше особено впечатлен.

Аз казах на няколко начални учителки да отидат ( изявиха желание), след ваканцията ще питам за отзиви.

# 140
Здравейте!
Предложиха ресурсен учител за сина ми, който е на три години, с назначена логопедична терапия след операция ма мекото небце. Изискват психолого-педагогическа характеристика на детето от детската градина, но от там ми казаха да си я напиша, а те щели да я подпишат и подпечатат. Може ли някой да ми помогне. Писала съм "такова нещо", но за сина си не мога да напиша. А може би не искам, не знам.

# 141
Ами нямам думи. Да се надяваме, че някой ден ще ти предложат да им вземеш заплатите.

# 142
Има ли някой структурата на психолого педагигическа характеристика?
Дадат не дадат заплата ще си я пиша сама, ако искам помощ за детенце.

# 143
Има ли някой структурата на психолого педагигическа характеристика?
Дадат не дадат заплата ще си я пиша сама, ако искам помощ за детенце.
smile3506 smile3505 И аз не мога да ти помогна, обаче поздравления за упорството ти. Ако управлявахме и държвата, както предлага за заплатите Волф... newsm78

# 144
А идеята за заплатите ми допада - две учителски и една директорска /това са хората, които трябва да се подпишат под този документ/ няма да са излишни. Аз да взема да им го предложа. Пък ако нещо и "законтворците" искат да им се свърши ще съм насреща, поне техните заплати са прилични.

# 145
Ето оттук си изтегли протокола по образец:
http://www.ivanrilski.org/images/stories/io/prilojenie2.doc
А това да си напишеш сама характеристиката -нямам думи!

# 146
Зара Бог те прати!
Благодаря. Ще си изкарам прословутите заплати.
Всъщност съвсем сериозно много благодаря. Само че той в детската едва ли е такъв, какъвто е в къщи.

# 147
Аз те съветвам да попълниш само най-общите раздели, например в началото-дали е боледувало детето, как сее развивало и т.н., останалата част е специфична. Работата е там, че трябва и логопед,и психолог да го попълнят. Ако работите с такъв специлаист, той трябва да попълни съответния раздел, а което няма как, ще трябва специалистите от ресурсния център да изследват и попълнят и едва след това да се явите пред Екипа за комплексно педагогическо оценяване.

# 148
Това е документ, който трябва да се напише от учителките в детската градина. Нали трябва да описва детето точно в детската градина - като степен на социялизация или нещо от сорта. Охо аз започвам да мисля - май ще се справя с това.

# 149
Дадох ти стандартната бланка според действащата в момента Наредба 6. Тази бланка е приета да се попълва от екипите в детските градини и училищата.

Общи условия

Активация на акаунт