Консултация с психолог

• 110 400
  • 611
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен.Много се радвам че ви има.Мая мисля,че много малко са хората който получават разбиране от госпожите,не защото те са толкова лоши,а защото не знаят какво да правят с такива деца и са уплашени.Когато заведох Дани за първи път в детската градина никой не го искаше.Даже ми предложиха да го дам в група с деца с ДЦП.Отговорих им че Данаил има нужда от среда,която максимално да го доближи до реалния свят.още повече че той е токова чувствителен,че най малкото страдание на друг човек го кара да плаче.Съгласиха се на половин ден.Впоследствие видяха че не е толкова страшен решиха да го оставят цял ден.В нашия случай децата бяха по-мъдри от госпожите.Те приеха Дани с много обич и досега гледат на него като по-малко братче.Благодарение на тях Дани вече иска да ходи при деца.Имам обаче познати,който са ги изгонили с думите ВЗЕМЕТЕ СИ ИДИОТЧЕТО.Много е сложно.Но да отговоря на въпроса аз мисля,че е по добре за децата да са сред деца.

# 121
ААА това не го отричам - ние пътуваме чак до Младост (от Красна поляна), защото тук в никоя градина не пожелаха да вземат Гого преди две години - така че ходенето по мъките ми е ясно. Просто не ми се щеше така да генерализираме и да слагаме под общ знаменател -защото има и свестни хора без които сме загубени.

# 122
Здравейте всички, днес получих покана и реших да я разпространя, смятам , че ще има заинтересувани. С помощта на Фройдиско поле-Франция и Група Фройдиско поле в България, Френски културен институт и катедра "Социална педагогика" към факултет по начална и предучилищна педагогика към СУ ще се проведе 4 от цикъла 4 лекции 2006 -2007 г. На 30.03.07 г. петък ,от 18 часа в софийския Университет, зала 1. Ще се проведе публична лекция на тема "Аутизъм: как да посрещнем този, който ни отхвърля?" ВХОД СВОБОДЕН. Лектор: д-р Даниел Лакаде - Лабро, психиатър, психоаналитик, член на Фройдиската кауза и на секретариата на Интердисциплинарен център за детето. Дано да съм ви полезна с тази информация. Laughing

# 123
Приятно ми е, че има повече мнения относно посещаването на детска градина Laughing. Дано да има повече късметлии , попадащи на добри госпожи, и по-малко хора, срещнали се с лошата страна на медала. Както се казва от моята уста (писмо) в божиите уши!

# 124
  • София
neznaehta, лекцията ще бъде в Централната сграда- Ректората, нали. Няма да е в Слатина във Факултета по педагогика?

# 125
Здравей tigonew, да в сградата на Ректората ще е лекцията.

# 126
  • на пряката в пряката
Супер,много полезна информация,благодаря че я сподели neznaehta  bouquet.ще я посетим

# 127
Neznaehta, можеш ли да ми препоръчаш твой колега от Разград. Не е задължително да е непременно ДЕТСКИ психиатър /психоаналитик/.

# 128
Здравейте, и аз искам да попитам нещо.  Имам син на 5г  и дъщеря на 1г  Проблема е в това че откакто се роди малката батко и е просто неузнаваем.  Когато бях бременна в 4 месец му обясних че ще става батко и той много добре прие идеята, дори си  "поръча"  сестричка.  Но след нейното раждане той стана много агресивен, за най-малкото нещо реве вместо да обясни какво иска.  Не дава играчките на сестра си, а взема нейните, постоянно повтаря че не я обича и все гледа да я удари като казва че се защитава.  А в същото време ако някое дете в детската градина го удари реве без да се защитава.  Изпадам в ситуации когато вземе някоя играчка и малката иска и тя да я вземе в момента и започва голям ужас-и двамата започват да реват и никой не иска да се примири ако не вземе точно тази играчка.  Незнам как да постъпвам в такива случаи.  Опитвам да отлека вниманието на единия с друго нещо, но не се получава  След това се опитвам да отлека вниманието на другия, но уви не се получава.  А най ме притеснява че батко и е станал много нервен, крещи, удря, реве и то за глупости-например някой търсеше баща му по Скайпа и той започна да реве защо съм му казала аз, той искал да му каже, но аз откъде да знам?   Според вас трябва ли да го заведа на психолог?  Благодаря предварително! 

# 129
Здраве Уважаеми, от Разград познавам само една моя колежка, казва се Красена и е психолог в Дом за медико-социални грижи за деца. Не съм я виждала от около 2-3 години, но ще се постарая да я издиря. Съжалявам, че не мога с нещо повече да съм ти полезна. Как успяваш да си "навсякъде " и да подкрепяш човешките същества точно тогава, когато имат най-много нужда от подкрепа  и надежда?

# 130
  Благодаря ти Neznaehta! От тук нататък мога и сам да се справя.
Как успяваш да си "навсякъде " и да подкрепяш човешките същества точно тогава, когато имат най-много нужда от подкрепа  и надежда?
  Въпросът към мен ли е отправен?
  Ако да, не успявам. С нещо привличам психично болни, клошари, малки дечица и безстопанствени кучета. Покрай сина си свикнах не да се мъча аз да променям хората по моите изидквания, а аз да се настройвам на техните. Вчера тъкмо щях да изхвърля чашка от кафе с малко кафе на дъното, една жена ме помоли да й го дам и го изпи.
  Понякога усещам кога някой е изпънат до скъсване.

# 131
[  Понякога усещам кога някой е изпънат до скъсване.
[/quote]
Не е понякога, не случайно привличаш хората, не само кучетата. Не бъди скромен, то пък ако не си,нямаше  да те обичат всички  Heart Eyes

# 132
Здравейте!
Мнооооого съм щастлива че  има консултации с психолог, защото си пуснах една тема във форума, но ми казаха да се обърна към логопед, а логопеда ми отговори да се обърна към психолог.
         Ето какъв ми е въпросът- Дъщеря ни е на 3 години и половина и откакто спрях да я кърмя ( до към 1 годинка ) и тя започна да си смуче долната устничка. Ние мислехме че ще имаме проблеми със смученето на палец, но се случи това със устната. И вече много ме е страх защото не престава да я смуче. Какво ли не опитвахме, и като й се скарам да спре да смуче тя си крие някъде главата и пак продължава  с този  много вреден навик. Попитахме педиатърката ни, но тя ни каза че не е срещала такъв проблем и не може да ни даде съвет. Тя си смуче устната много често и през деня и най-вече когато спи.  И  даже местото където смуче е леко подуто. Моля ви дайте ни съвет какво да й кажем и как да постъпим за да я накараме да спре да си смуче устничката. Незнам дали е от това че изобщо не сме ползвали биберон защото тя го плюеше и не го искаше. Може ли от там да е тръгнало всичко? Дали да не идем при стоматолог да ни предпише нещо за мазане, което хем да е горчиво хем безвредно? Притеснявам се да не й се деформира устната или зъбите или........ ами общо взето се притесняваме много за нея. Ако можете да ни дадете съвет ще сме ви много благодарни. Симонка също.Моля помогнете ако можете Praynig
[/left] Благодаря ви предварително.    bouquet[/center][/color]

# 133
Ако може незнаеща да препоръча  добър детски   психолог   за  град Бургас  bouquet

# 134
  • София
Макар и по-късно, искам да кажа: добре дошла на Незнаеща и благодарим, че се включваш да помагаш   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт