Консултация с психолог

• 110 401
  • 611
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен,
много се радвам, че мога онлайн да се консултирам с различни специалисрти.  Hug
При мен проблема е следния: имам син на 5г. и преди два месеца родих още един Simple Smile само че на баткото май това не му се хареса. Забелязвам доста промени в поведението му като най притреснителното е, че започна да заеква, но само пред мен. Като е с други хора (напр. с свкърва ми) този проблем го няма. Също престана да се храни както преди. Много ми е трудно. Постоянно му говоря и му обяснявам, че и за него съм се грижила по същия начин, но каквото и да кажа прочитам в очите му едно недоверие и страх, че е пренебрегнат. По принцип съм човек който чете доста и се информира по различни теми и дето се казва имам отговор на всеки въпрос Laughing сега обаче се чувствам безсилна. Имам нужда от психолог, който да ми каже какво да правя, как да се държа с по- големия си син, какво да му говоря. Трябва ли лично да го заведа на психолог?
Благодаря ви!

# 91
mila kakvo da ti kaja, osven `e e mnogo nepriatna sityaciata, az sum 4-ta godina stydentka po psihologia i su6to taka i maika, nai-dobre e da go zavede6 na psiholog, edna sre6te niama da my navredi vuv nikakuv sly4ai!ako se 4ydi6 kude da go zavede6 bih ti preporu4ala niakogo no sako ako proiaviava6 interes za tova moje6 da mi pi6e6 na mimoza_84@abv.bg! Kusmet i veseli praznici!

# 92
  • София
Моя син е на 12 годинии живее в постоянен страх, че ще умре. И преди го имаше, макар и по-рядко, но сега е с две нсеприятни диагнози и постоянно се паникьосва. Стига чак до идиотщини от рода - одрал си небцето със солета и се притеснил, че ще се нарани лошо и ще му стане нещо. И още мног оподобни.
Какво да го правя.

# 93
какво става отговаря ли лекар в тази тема

# 94
   Това е форум на родители на болни дечица. Има теми, в които лекари дават съвети и четат какво пишат родителите. Правят го на доброволни начала. Дали тази тема ще бъде прочетена някога от психолог, можем само да гадаем.

# 95
Здравейте. Много бих се радвала ако някой може да ми отговори как се помага на депревирано дете над една година. Много Ви моля, помогнете.

# 96
ot tolkova mnogo vreme, nikoi psiholog ne proiaviava jelanie da posavetva mamite i ve4e si mislia, 4e mojebi i skoro nikoi niama da se re6i da im otgovori.

# 97
Здравейте!Азне съм психолог,но понеже като учител съм имала случаи като тези с първокласника и второкласника,си позволявам да напиша нещичко, което може да помогне.И в двата случая е добре да се сподели с учителите/особено ако те не са забелязали проблема/,за да се изгради някаква единна стратегия.В училищата има психолози,които могат да окажат помощ.За първокласника-поощрявайте го повече,хвалете усилията,които полага и конкретните резултати от тях.Така ще се създаде у детето реална картина за постиженията му.Не преувеличавайте,но не забравяйте да оцените всеки успех.За второкласника-покажете,че се отнасяте с разбиране към затрудненията,споделете и някои свои такива от ученическите години,дайте му да разбере,че във ваше лице винаги ще намери опора.Не поучавайте,не предупреждававайте,по-добре разговаряйте повече,обсъждайте трудностите,"работете"заедно.

# 98
zdraveite,kazvam se kalina.istinata e 4e imam edno mnogo dobro detence,mnogo poslu6no i 4uvstvitelno,ve4e e na 5 godinki.pomaga mi vinagi me slu6a ne se nalaga da povtarim po 2 pati kogato iskam da pravi ili da ne pravi ne6to.prosto mukazvam i toi me slu6a.6te kajete kakav ti e problema togava???ami o6te kato hode6e na iasli mu kazvah-otnasiai se dobre s decata ne se bi,razbirai se s tiah taka kakto az se razbiram s teb,s dumi4ki-sega ve4e e v gradinata a dogodina e predo4ili6na.drugite deca sa mnogo agresivni i vinagi go napadat,toi e kontakten ne e sramejliv,no kogato niakoi proiavi agresia toi vinagi e udaren ili naranen.az nikoga ne sam go za6titavala pred drugite deca vinagi sam go ostaviala da se razbere sam s tiah no toi ne uspiava.sega mu vikam,kogato te napadat,za6titavai se ,no toi mi kazva-mamo za6to da se biem kato mojem da se razberem s dumi-togava neznam kakvo da mu otgovoria za6toto az sam go nau4ila na tova i viarvam v tova,no neznam dali sam prava,neznam kak to4no da postapia.molia daite mi savet

# 99
sega mu vikam,kogato te napadat,za6titavai se ,no toi mi kazva-mamo za6to da se biem kato mojem da se razberem s dumi-togava neznam kakvo da mu otgovoria za6toto az sam go nau4ila na tova i viarvam v tova,no neznam dali sam prava,neznam kak to4no da postapia.molia daite mi savet
Според мен е дошло времето баща му (или близък роднина от мъжки пол) да се намеси със същия съвет, ще звучи по-убедително, по по-мъжки, ако щеш, а и няма да се налага ти да влизаш в противоречие със своите думи от по-рано...

Това поставя въпроса за едно дете докъде с думите, и откъде нататък с физически действия, може би трябва да му дадете съвет и по този въпрос - много е важно да се разбере кога кое е по-добре... Хубаво е да му се обясни, че никога не бива да напада, но и да не се оставя да го тероризират, защото го мислят за прекалено мек...

# 100
При мен проблема е следния: имам син на 5г. и преди два месеца родих още един Simple Smile само че на баткото май това не му се хареса.
Аз не съм психолог, но по една или друга причина имам идея какво може да се направи при такава възрастова разлика.

Постарайте се да увлечете детето да ви помага в гледането на бебето, доверявайте му отговорни задачи (като разбира се, контролирате незабележимо как се справя), хвалете го, когато се справя, нека и той се гордее, че е батко и разбере, колко значимо нещо е това и да разбере, че това носи радост, но и отговорности. Също така му повтаряйте, че бебето с всеки изминал ден все повече го опознава и обиква и те ще станат най-добрите приятели на света!

# 101
Здравейте , аз съм " neznaehta" и съм психолог. Работя с деца от 0 до 12 години.Работата ми е психоаналитично ориентирана. От 7 години работя като психолог в Дом за медико-социални грижи за деца и Дневен Център за деца с увреждания към същия дом (град Габрово). Ще ми е приятно да съм ви полезна и да мога да отговоря на въпросите ви.

# 102
    Бравооооо! Престраши се! Ще видиш, че оттук нататък е по-лесно.
   Драги съфорумки и съфорумци, да приветстваме с Добре дошла, Незнаеща!
          И да ви "светна", не е незнаеща.

# 103
  • в полите на Балкана
Здравей незнаеща и добре дошла при нас.  Hug
Мисля,че ще ни бъдеш много полезна.

# 104
  • София и там където не се пуши
И ОТ МЕН ЕДНО ГОЛЯМО “ДОБРЕ ДОШЛА”

Общи условия

Активация на акаунт