Юлска мама няма мира, много й се пие бира

• 13 208
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
Марти,
За кърменето - аз давам от едната и после доизцеждам само нея. Малката се наяжда за 15 минути точно, след което аз се цедя още 10тина (докато пуска) и изкарвам средно 40 мл (от едната, от която съм кърмила, другата не я пипам). Вечер слагам във фризера цялото изцедено от деня, което е между 180 и 240 мл някъде - зависи колко пъти съм цедила, щото като сме навън много ясно, че не си нося и помпата - а до тогава го държа в хладилник, където би трябвало да може да престои 24 часа.
В началото и аз не разглабях помпата (за тая на авент става дума) цялата, махах само големите части. После стана така, че като бях с температурата давах от съответната замразена кърма и проблеми не е имало, ама зависи... трябва да направиш така, както го усещаш според мен.
За капките - и аз се бях разколебала, ама вчера пак я почнаха коликите и дадох веднъж саб симплекс - а те миришат много приятно и Доротея с такъв кеф лапа лъжицата... даже после я гони да я дооблизва и като й дам слез това преварена вода с лъжица я напада лакомо и после плюе и се мръщи Simple Smile). Та сега сме на чай и капките веднъж и що-годе пълни памперса...

Днес 6 часа сме били в морската градина с Доротея и като се прибрахме побесня, направо не знам какво да я правя, храненето в 1800 часа го направихме 3 пъти - в 1700, в 1800 и в 1900, и преди малко пак яде като докато й дам врещя, та откак сме се прибрали е само ядене, рев, повръщане, пак ядене и сега ще се пробвам да я къпя.

Гоца, тоя Нахткерцен балсам на д-р Тайс определено дава резултат при нас за обрива... утре ще питам педиатърката от какво мисли, че е, ама междувременно лееекичко имаме подобрение... може и на вас да помогне.

Уф, съжалявам, че толкова дълго, ама тва е от мен за днес Simple Smile

# 256
  • София
Indiscipline Утре ще видя дали Ангелова кожната се върнала да ни прегледа.ще кажа после.
Ние сме два дни по цял ден на вън,затова не съм писала.Блевит чайчета са много хубави само тях ползвам и трите вида и кашите като дойде време ще им ги ползвам.
Гери ти ходила ли си при очната докторка която работи във Вита и в 7п-ка отзиви?

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 22:42 от Гоца

# 257
Привет! Simple Smile

Виждам, че коментирате сокчето от диня, че обостря коликите. Значи и аз като похапвам сериозно диня, създавам неприятности в коремчето на моята дребосъчка?

marisasav, това с захранването от първият ден със сокчета и вода с мед ми се струва напълно налудничаво.  Shocked Всички бозайници си хравят малките първоначално само с мляко!!! Не съм видяла котката например да носи мишка на малките още първият ден!!!

Renie, големи са сладурковци двамата Grinning

phil,
За капките Ентерокинд - във Варна не ги намерих по аптеки. Има ги в склада на Либра. Те са медицинският представител за България и са ги внесли много скоро от Германия. Със сигурност имат аптечен склад в София.
Освен това ги показах на педиатърката ми и тя каза, че за първи път ги вижда с указание на български. До сега и ги били показвали само мами, на които са им ги пратили от Германия.
Така, че може да попиташ в склада на Либра или да ти ги пратят от Германия, щом ще ти пращат Лефакс...макар, че второто ми изглежда по трудният и бавен вариант. Simple Smile

Ако се затрудняваш да откриеш склада на Либра в София, мога да попитам във варненският за адрес или телефонен номер.

# 258
Джой-аз ям диня непрекъснато и на Ева не мисля че и става по-гадно.Ама всяко бебече е различно-например препоръчват на кърмачките кисело мляко-аз обаче като ям такова Ева плаче и се свива после цял ден.Много е относително

За стерилизацията на помпата-споко не хвърляй кърмата-бебоците не може да живеят само в стерилна среда.По-добре да градят имунитет  Peace Нима нашите баби и дядовци са яли от стерилни шишета  Wink

Рени,Илийчо направо ти е одрал кожата,страхотни са и твоят сладур и мацката Деси Grinning

# 259
Ками, не знам как успяваш да прецениш от кое точно в храната ти се предизвикват пустите колики. Аз така и не можах да се науча да го правя това. Може би ям твърде разнообразна храна...
На една от лекциите на 9 месеца казаха, че това което ядем преминава в кърмата след 6 часа. Само това знам и може би трябва да започна да ям на хранене само един продукт - примерно само кисело мляко или само диня, за да установя от кое точно я заболява корема...Боже, много сложно ми изглежда #Crazy

# 260
Веси,айде сподели после какво ви е изписал доки за пъпчиците.Навсякъде във форума майките препоръчват да не се маже с нищо бебешкото акне,че детето  се чистило и щели да минат сами.Но естествено читав доктор трябва да установи за какъв точно обрив става на въпрос.Мен ми е жал да гледам малкия така изпъпчен,та го мажа с Бактробан по един път,вече втори ден.От дни ям почти едно и също-вафли,мляко,манджички и сладолед-промишлени количества,много плодове,по едно силно и голямо кафе сутрин,едно капучино до ранния слетобед.Но малкия два дни нямаше колики,а днес от рано рано се гърчи.
Относно хигиената,къпя се сутрин и вечер,постоянно си сменям поне по три пъти на ден сутиена и потничетата,нося подплънки,това е.Имам кърпи за кърмачки,които все забравям да ползвам,няма и кога,всичко при нас става бързо.Почти не стерилизирам,щото шишето с чайчето почва да тече след това,нещо се деформира,а бибките какта все ги разнася,затова по сто пъти ги мия с гореща вода и сапун,после в кутййка за биби,помпа почти не ползвам,дано не ми се налага да замразявам кърма-засега не се притеснявам и не се страхувам,че може да ми спре нещо.Само болестите са си страшни.  Confused

# 261
  • на пистата
бактробана на нас много ни помогна,вижте тази тема за соковетеhttps://http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0

# 262
Ренка, много сладък малък шушончо  Hug вече и с девойки дружи  Grinning
Яна, дон Нико е бонбон  Hug
ето малко снимки на моят порастнал патишон
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160284
сега пиша с лява ръка и ми е трудно, така че спирам...

# 263
Дубрютру!
Сега като ви чета ми се прияде сладолед Mr. Green
Аз си ям всичко, каквото ми се яде, в общи линии не се ограничавам, единствено кафе не пия. Спрях още като забременях и сега изобщо не съм почвала, но спря и да ми липсва.
Мариса и Яна, монго са ви сладки Никовците Hug А твоят мъж Мариса ми прилича на актьор от някой филм, но не мога да се сетя сега на кой точно, аз толкова сериали изгледах откак родих  ooooh!
Да ви се "похваля"- вчера имах първото си премеждие с колата, чукнах с моето огледало огледалото на един паркирал фиат. Нищо не му личеше, обаче аз  така се притесних, то в една тясна уличка, колите напаркирали кой както си иска. Така се шашардисах, че след това не можах да паркирам, докато се кача на бордюра колата угасна, някакъв автобус ми свири отзад, бебето ревтуни....изобщо се панирах ужасно.
От днес казват че предстоят пак ужасни жеги- 40 градуса. По този повод ние си седим у дома с малкия човек, пуснали сме си щорите и ни е хладничко. Чак довечера ще излезем, макар че в парка до нас пак са се нароили комари. Сутринта нямаше, но снощи беше нещо страшно- нахапаха ме на 3 места за няма и половин час, а мъжа ми миличкия е изяден наполовина. Не знам дали са предвидили от общината повторни пръскания..

Дописвам за динята и за урината- някакси ми се струва абсурдно някой да гледа декари с дини и всяка една да я инжектира с урина. То представяте ли си колко пикаене ще трябва за всичките дини? Това ми се струва малко пазарско-бабешки мит, дано да съм права.

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 09:42 от r0ksi

# 264
Марти много е сладък бебо  Grinning
Джой -аз не съм 100% -во сигурна че наистина от еди коя си храна нея я боли корема или е просто съвпадение.Но ако да кажем три дена ям от тази храна и тя три дни е неспокойна,аз спирам повече да консумирам това което МОЖЕ БИ я дразни- и хоп получава се-Ева е по спокойна.Това за 6-те часа май наистина е така,но може и по-кратък да е периода.Веднъж реших да хапна шоколад докато я кърмех.Нищо й нямаше ,ама след следващото кърмене като се ококори и започна да мята ръце и крака-демек превъзбуди се ,веднага си помослих че е от шоколада.
Аз вече няма да й давам диня-ще изчакам да навърши 3 месеца и оттогава.Събрах хиляди мнения и надделя това че още ни е рано
Откакто я храня по-кратко-давам й не повече от 10 мин положението е много по добре-не повръща , не е нервна,напротив-играе си около час,след това заспива и се буди малко преди следвощото папане.Тогава я занимавам и си бърборим с нея-за да я откъсна от мисълта че й се яде  Laughing
Хайде отивам да полегна че сега заспа и тя и до после

# 265
Добро утро и от мен  Hug
Ина ме държа будна до 3 аса през ноща а и после спа много неспокойно  ooooh! Почти не съм спала  Tired Не знам какво му стана на това дете ама то беше рев беше чудо #CrazyТо и сега се мъчим да спим Rolling Eyes
Мариска сладури сте  Party
Яна по-късно ще ходя до педито и ще ти кажа какво са ни обадили за пъпчиците Peace
Рени дай да се разберем за разходка тези дни - да запознаем бебоците  Laughing
Уф а с тези жеги какво ще прави малките чаавета  newsm78 Аз май съм параноичка на тема претопляне  Embarassed

# 266
  • София
Добро утро ето и от нас две снимки:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=151068&photo=5
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=151068&photo=6
Предложение за нова тема:Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

# 267
Добро утро  Grinning
 Сега ще ходим до социалните да си вземем помоща  Wink
Рени, Марти, Иве големи са сладури бебочковчите, а  са пораснали, пу-пу да ги поакат кокошките  Wink

# 268
  • София
Дописвам за динята и за урината- някакси ми се струва абсурдно някой да гледа декари с дини и всяка една да я инжектира с урина. То представяте ли си колко пикаене ще трябва за всичките дини? Това ми се струва малко пазарско-бабешки мит, дано да съм права.
Joy Joy Joy
Рокси, не ги мисли, ако трябва цяло село ще помага.  Joy Наистина, дано да си права.
Иве, много са ти пораснали момчетата. Много са ти сладки.  Heart Eyes Аз не съм ходила лично при Д-р Облашка, а майка ми, но тя е със сериозен проблем на очите и каза, че е много добър специалист и е много внимателна. Една приятелка също ходи при нея, сега и сина си ще води. Значи тя приема във Вита само платено, а в очния център в 7-ма п-ка с направления.
За Д-р Ангелова мога да ти дам ГСМ - а да й се обадиш да я питаш кога се връща. Тя няма да се сърди.

# 269
ехааа Гоце какви бузи са отпрали Simple Smile))) прекрасни са  Heart Eyes
Малкия днес става на един месец. Черпя всеки каквото си пожелае  Mr. Green
Аз малко съм попаднала в някаква черна серия, но ще ми мине...
Гледам за пъпчици по лицето си говорите.. на нас все ни казваха то нормално, то се чисти организма, бля бля и после все пак взеха носен секрет и се оказа че имаме коки.  Confused
И то било "нормално" да има до 100 единици и се оставяло само да се изчисти, обаче ние сме с 100 000 единици  ooooh! Та сега мажа малкия с цел да се избегнат странични ефекти като конюнктивит, синузит, алергии.... И този гадния обрив по лицето бил пак от тях...
Хайде оплаках ви се... Хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт