За кърменето - аз давам от едната и после доизцеждам само нея. Малката се наяжда за 15 минути точно, след което аз се цедя още 10тина (докато пуска) и изкарвам средно 40 мл (от едната, от която съм кърмила, другата не я пипам). Вечер слагам във фризера цялото изцедено от деня, което е между 180 и 240 мл някъде - зависи колко пъти съм цедила, щото като сме навън много ясно, че не си нося и помпата - а до тогава го държа в хладилник, където би трябвало да може да престои 24 часа.
В началото и аз не разглабях помпата (за тая на авент става дума) цялата, махах само големите части. После стана така, че като бях с температурата давах от съответната замразена кърма и проблеми не е имало, ама зависи... трябва да направиш така, както го усещаш според мен.
За капките - и аз се бях разколебала, ама вчера пак я почнаха коликите и дадох веднъж саб симплекс - а те миришат много приятно и Доротея с такъв кеф лапа лъжицата... даже после я гони да я дооблизва и като й дам слез това преварена вода с лъжица я напада лакомо и после плюе и се мръщи
). Та сега сме на чай и капките веднъж и що-годе пълни памперса...Днес 6 часа сме били в морската градина с Доротея и като се прибрахме побесня, направо не знам какво да я правя, храненето в 1800 часа го направихме 3 пъти - в 1700, в 1800 и в 1900, и преди малко пак яде като докато й дам врещя, та откак сме се прибрали е само ядене, рев, повръщане, пак ядене и сега ще се пробвам да я къпя.
Гоца, тоя Нахткерцен балсам на д-р Тайс определено дава резултат при нас за обрива... утре ще питам педиатърката от какво мисли, че е, ама междувременно лееекичко имаме подобрение... може и на вас да помогне.
Уф, съжалявам, че толкова дълго, ама тва е от мен за днес

Нима нашите баби и дядовци са яли от стерилни шишета 
вече и с девойки дружи 
Не знам какво му стана на това дете ама то беше рев беше чудо 
Аз май съм параноичка на тема претопляне
Аз не съм ходила лично при Д-р Облашка, а майка ми, но тя е със сериозен проблем на очите и каза, че е много добър специалист и е много внимателна. Една приятелка също ходи при нея, сега и сина си ще води. Значи тя приема във Вита само платено, а в очния център в 7-ма п-ка с направления.