Юлска мама няма мира, много й се пие бира

• 13 208
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от нас  smile3521
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЧКИ  newsm51
Евичка днес много мирува-пу-пу да не ме чуе дявола..................
Искам да ви споделя моя опит с тези ситните пъпчици.Първо да спомена че аз с нищо не мажа малката.В началото със зехтин,само че напоследък не слагам от него защото ми се струва че я запарва и пак се появява обрив.Да чукна на дърво кожата й не е никак суха.
Още в средата на 1-ия месец се появиха тези ситни пъпчици с връхче.Педиатърката каза да ги мажа със спирт 70% след банята.И така те завехнаха за седмица.
Янамама гледах снимки и видях че си раждала в Майчин дом.Та това ми се е набило в мозъка и сега на обяд те сънувах  Laughing
Аз съм пускала и мои дрехи заедно с тези на малката  Embarassed
За захранването- чета много по въпроса,ама още не съм решила какво ще предпочета  newsm78
Пентаксима се слага три месеца подред,като се започне от 3-ият.И след това на една годинка пак се прави реимунизация
И Евето е със запушено носле и има доста секретчета-вече обаче така се специализарах във ваденето им че тя докато усети че и правя нещо аз съм свършила  Laughing
Момичета -най накрая открихме нашата биба-НУК  ooooh! Почти не я изпуска,а й не й се догажда от нея както от другите

# 61
Дайте съвет ка да я науча да спинка и на дясната страна??????????Виждам се в чудо-подлагам възглавници, хавлиени кърпи,преместих свирещата играчка отдясно на леглото за да се обръща към звука-не иска това дете и това си е.През ноща ставам през половин час да я следя дали пак се е завъртяла.............

# 62
  • Sofia
Ками, Александър спи по гръб. както и да го сложим, той се обръща. една сутрин го намерих напречно на леглото - как се е въртял не знам. ама много сила има в това дете. пу-пу да не му е уруки.
иначе главата винаги е посока ляво - просто другата посока не я признава. ама не гледам да му има нещо на черепа. понякога се излъгва и се извърта надясно, но това е просто извънредно рядко.

# 63
Честит празник на всичките ни именнички   bouquet
Ками, пробвай с ето това http://www.premaman.com/wapr/ml/int/cat_index.jsp?aref=0012740
Има го и на чико, а и в Данет май съм виждала нещо подобно. Няма мърдане с него - на която страна го сложиш бебето, на тази ще спи  Grinning
Да споделя нещо за пъпчето - за да му се помогне да падне може клампичката да се завърта при всеки тоалет съвсем леко (едва едва) в посока обратна на часовниковата - ако не го бях направила това, нашето пъпче още щеше да с е с нас
Моите мъже спят, но май ще ги будя вече, че разходката няма посред нощите да си я правим...

# 64
Марти, ние имаме на Чико възглавничката и сега й е в леглото от чиста сантименталност, Доротея отдавна й хвана цаката Simple Smile. Отлепя си едната част и си я мята на главата - много обича да й е покрита главата и да са й голи краката, не знам що - та възглавничката изобщо не й пречи да си върти вече.
Иначе е много хубава и издава някакъв успокояващ звук като я пуснеш да бръмчи - нещо от типа на сърдечен ритъм, ама глухо... уж така трябва да са чували сърцето на мама в корема.

Как чистите носа? Знам, че аспиратор се ползва само при хрема и не съм го сефтосвала, ама от няколко дни имаме по малко секрет в носа и чистя колкото мога с фитилче, капя физиологичен, ама да си призная не съм особено ефективна... Rolling Eyes

# 65
Цитат
Отлепя си едната част и си я мята на главата - много обича да й е покрита главата и да са й голи краката, не знам що - та възглавничката изобщо не й пречи да си върти вече.
Joy голям сладкиш е тази Доротея...моята "подпорка" е тази от линка и поне засега Никола не може да се върти с нея

# 66
katiABV пратиха ни на изследване заради многото пъпки с бяло връхче по лицето и хъркащите звуци.
И аз забелязвам че в някакъв момент пъпките се увеличават много и след около половин час се успокоява кожата.
Ха ха ха малкия си откри ушите  Mr. Green До сега само косата си беше намерил и се скубеше и пищеше неистово. Сега го гледам че сам си дърпа ушите  Heart Eyes

# 67
katiABV, на снимката Макси е поседнал в шезлонга, а възглавничката си върви с него. Иначе тя се сваля и да ти кажа е много удобна да я сложиш в креватчето и главичката в/у нея.

За захранването още не съм говорила с нашия педиатър, но мисля каквото и да ми каже да поискам и второ мнение от друг педиатър за всеки случай.
Иначе лично моето мнение е, че захранване преди 4 месец е прекалено рано.
Аз честно казано нямам търпение да започна да го захранвам със сокчета и пюренца, голям ми е мерак да ги забърквам и да творя в кухнята с кухненския робот  hahaha  chef

Още нещо исках да пиша ама нещо затъпявам и все забравям какво правя  Embarassed

Сетих се! R0ksi, от къде купи бибата от снимката и на коя марка е?

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 19:03 от Nikka

# 68
Здравейте мами,4естит празник на вси4ки именя4ки и на вси4ки варненки!
Пепи днес е малко неспокоен,по4ти не е спал само дремва за по 30 мин и айдеее Crazy купон
Моми4ета искам да ви попитам вие кога давате капките против колики преди или след ядене? Ние от днес сме на Еспумизан и педиатърката каза да го давам след ядене,но той винаги си повръща след ядене и се 4удя дали му остава нещо в стомах4ето от тези капки. В листовката пиши 4е може и преди ядене,но се 4удя какво да правя и затова се обръщам към вас.
Утре ще ходим на дерматолог заради за4ервеното дупр,да видим какво ще ни кажат,4е ве4е 10 дни не минава.
Отиваме на разходка,4е скоро ще стане време за баня.

# 69
  • sf
аз Еспумизана давам половината капки в шишето и др. половина направо в устата докато реве от глад. Цвърчан днес е особено кисел, макар и не колкото най-лошите си дни.яде по-малко. после огладнява, повръща, абе....  картинка!

katiABV , къде па го пусна тоя линк , та съвсем да изтрещя  Twisted Evil

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 19:38 от donsyy

# 70
Честит празник на всички именнички днес   bouquet

Аз пък да почерпя, че имам рожден ден днес ( и съответно одъртявам  Laughing)

Вие бая сте се отчели днес, нямам време да ви прочета. Ние бяхме на първата извънградска разходка и аз с целия си акъл взех малката ми сестра (на 7г) и сама с двете деца беше много забавно  #Crazy #Crazy #Crazy Леле, мамите с по две деца хич не им е лесно. ooooh! Малката не спря да дава зор да бута количката, пък то беше пълно с народ, коли, станах кривогледа отвсякъде  ooooh! Иначе пък хубава разходка спретнахме, но по-важното е, че утре заминаваме на балкана на почивка  newsm44 (със свеки естествено и при прабаба му на бебчо - таман две помощнички супер, та и аз да почина малко  Mr. Green)

А и забравих да се оплача - бебо пак му правих клизма, а сутринта ми скъса нервите - верно, че нощно време спи като пън, пу пу и не се буди, ама сутрин в 6.00 като отвори една устааааа, няма затваряне - явно коликите тогава го мъчат - всяка сутрин едно и също  #Crazy

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 19:40 от Andromeda

# 71
честито Andromeda   bouquet  Да си много обичана и много щастлива  Hug
И весело изкарване на балкана.. аз благородно завиждам ....

# 72
  • София
Вики тя хубаво е пуснала линка,ама мен друго ми прави впечатление:в темата повечето спящи са момиченца,в пигиса и в комсета грейките за колики на нук за момченца сини бяха свършили та ние сме с розова Joy
Я казвайте тея дето си плюят бибите и реват да се преброим и с к`ви деца сме мъжки или женски?
Мойте мъжки имат колики и плюят биби смахнаха ме.

Честито Andromeda да си жива и здрава всичко най-хубаво ти желая!!!!

# 73
  • sf
аман от тия мъже- от малки недоволни, бе  Mr. Green
и моя като има колики ни биба признава, ни нищо. лашкам насам-натам, премятам го в разни пози докато се укроти.  Crazy  днеска луда станах. уж бяха понамаляли и ся пак

на всичкото отгоре вчера като дигах количката пред входа, за да кача стъпалата и по-рязко я дигнах и така ме преряза вътре в корема, че.....  още ме боли и не знам кво да правя

# 74
  • в мечтите си
Честит имен ден на празнуващите!!   bouquet
Влизам на бързо само да кажа..единственото сигурно решение за премахване на пъпчиците с бял връх е ОТВАРА ОТ СВАРЕНИ ДЪБОВИ КОРИ!!!изисква се постоянство,не се използват други мазила и съпуни..просто се сваряват корите и с водата вечер се къпе детето...това го знам от майка ми,с това е оправила брат ми..след неуспешно лекуване и мазане с какво ли не..дано и на вас помогне при моят бебо резултата е на лице...няма пъпчици и обриви..
Айди лека вечер!!!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт