Юлска мама няма мира, много й се пие бира

• 13 207
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Гоца, а имат ли беличко отгоре пъпките? По-нагоре писах, и Доротея е цялата в някви пъпки неописуеми, червени в основата и някои са с бяло...

и мерси за честитката:)

# 46
  • София
ами по личицето имат,ама по телцето не и кожата е грапава Rolling Eyes

# 47
Гоца, аз понеже бях купила цялата серия на Бюбхен все с това го мажа ( с олио- намазвам си ръцете и така го мажа, да не е много, че се запушвали порите). Но установих че е по добре да се къпе със сапун, а не с течен шампоан.Лицето вече го мажа с Мустела Стелатопиа и се оправи от обрива.  Затова мисля като свърши сапуна на Бюбхен и олиото ( имам още съвсем малко) да мина изцяло на Мустела.
Когато обривът беше най жесток мазах веднъж с Адвантан ( кортикостероид е) по гърдите и лицето и му мина веднага. И нашата кожа беше твърда, сега ще сложа и снимка да видиш- http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3709536
 Всички доктори ( 2 педиатри и 1 кожен) казаха че е или претопляне, или от праха за пране или от мазилата. По точно от това здраве му кажи.

И аз благодаря за честитките  bouquet и честито на Мариите:)

# 48
  • София
Ихаа, изведоха ми бебето и аз сега мога да чета, да пиша и след малко - просто дапомързелувам! Simple Smile

Честито на всичко Матрии - малки и големи...

А...имат да ни връщат от Топлофикация 140 лв. Някой има ли идея дали ги приспадат от следващите сметки? И ако продадем апартамента преди да сме ги "изразходвали" дали връщат парички на ръка?

Ами... Сигурно да, ама като те накарат първо за транспортни разходи и телефони да ги похарчиш 2 пъти, а дано се откажеш! Но пък не си и помисляй, че ще ти начислят някакви лихви върху собствените си надвзети пари, неее, това се прави, само ти ако им дължиш нещо...

Соковете - и аз мисля вкъщи да ги приготвям и ще започнем ранното захранване, не от 6тия месец чак. Ама има още време...

Със сигурност няма да чакам до 6ти месец. Ама май и сега е раничко?..

Кати, те доставят по разни плод-зеленчуци в София ябълки, та вероятно ще можеш да купиш.

Да бе. То пък ще им пише, че са безопасни... От де да знам кои ябълки от къде са? Стигнат ли до плод-зеленчука, вече не се знае кои са бебе-даваеми... Simple Smile

За капак на всичко имам и хемороид.Изхождам се много болезнено,дори ми се сцепва ануса и малко има кръв.Извинявам се за цветущото обяснение,но може да получа помощ от някой с подобен проблем.

Мисля, че трябва да отидеш на лекар. Има иначе разни отвари, дето пише, че са за такива случаи... някакви препарати на основа на кестен пък помагали локално, но, до колкото ми е известно, посещението при лекаря е съществен етап.

Дрешките на децата отделно ли ги перете?Аз пускам винаги отделна пералня,но ми казаха,че като не пълня пералнята,можела да се развали,а тя с бебешките дрешки никога не е пълна.

Не е нужно да е пълна пералнята, но не бива да имаш, примерно, два големи чаршафа в нея. Номера е да могат нещата вътре да се разпределят хубаво по барабана при центрофугиране, а не да се озоват на едно място - тогава наистина го разбиват, особено ако е с високи обороти. В такъв смисъл, и да не е баж пълна, не бива да е много празна. Аз напълвам по 3 - 3 перални на седмица с негови неща само, така че не ми се налага да се чудя дали да ги мешам...

Рени, то е ясно че могат да се съхраняват, ама не се ли губи смисъла?

Има един сорт ябълки, който цяла зима си седи, без някакви специални манипулации по тях - примерно да не са на много влажно и да са на относително проветриво (по спомени) или нещо подобно ни бяха препоръчали - верно цяла зима си се запазиха. Е, малко се поспаружиха накрая, но пък като за сок го вземаш, какво от  това? Витамините си остават, като не ги препаботваш или мажеш с някаква гадост...

Да ви питам - кога се слага тази ваксина ПЕНТАКСИН?????

На 2рия месец 1вата доза, 3тата май на 6тия (в това не съм сигурна), пък 2рата хич не помня кога...

Nikka, каква е таз възглавничка на снимката? М/у другото, много готино се хили, голям сладур. Исках да кажа, харесва ми възглавничката... Що за чудо? Отделна ли е, или към нещо? От де и колко чини? Simple Smile

беболинчо , и моя беб постоянно хърка и му е запушен носа... ама не ми изглежда да е болен иначе и хич не ми се ще да го мъкна по изследвания - ако може изобщо да не го вкарвам в поликлиника, най-спокойно ще ми е... Има ли нещо, освен нослето, което е предизвикало тези съмнения у теб?

# 49
а  ние имаме червени обривчета по вратлето, гъдрите, раменцата и пдито ни каза че било нарушена секреция на потните жлези и ни каза да слагаме пудра.

# 50
  • София
Рокси аз мажа със същия крем на мустела от първия ден на прибирането,по лицето поизбледняха ама от вчера по тялото се появиха.Може и да са прави че от праха че аз последния път забравих ленор сензитив да сложа,незнам дали да не взема и аз да го намажа с каквото и вие,ама....?Ангелова дерматоложката някой спомена до кога е отпуска,но не запомних,припомнете ми?
Татяна аз знам че пудрата запушва поричките,така ни каза нашата педиатърка,ама едно с едно мнение не им съвпадат. #2gunfire

# 51
Тя педиатърката като идва вкъщи като си дойдохме във Варна и я гледа и каза браво, че още нямала тия пъпки, били характерни за през 1вия месец, описа ми ги и каза, че много бързо се разпростирали - ама не каза ко да ги правя ако се появят, пък сега даже не съм сигурна те ли са. И почвам да се шашкам - инфекции, себореен дерматит и т.н.

Кати, сега е рано - аз мисля към 3тия месец. Мисълта ми е, че няма да чакам 6тия и да й наблъскам в 1 седмица всичките неща за захранване.

Някой беше питал за пералнята - пера отделно бебешките дрехи, най-много да пусна с тях някоя моя рокля от тия, с които я кърмя.

# 52
Ох докато се класирам на компа зверчето ще вземе да се излюпи и пак да гракне.
За прането и аз пускам 2-3 негови перални на седмица и понеже той доста повръща се събират пеленки които съм застилала под него и пералните се пълнят.
Вече от два дни ядем по 6 пъти на ден.
А подутата си гърда успях да оправя със зелеви листа .Вчера цял ден ходих увита като сърма .
За сокчетата и аз мисля да избера някъкъв среден вариант на захранване не чак в 6 м но не и сега може би къч 4 но ще видим да кога ще имам кърма.
Ох свободата ми свърши събужда се. Sad 

# 53
Здравейте!ЧЕСТИТО НА ВСИКИ МАЙЧЕТА И НАЙ-ВЕЧЕ НА ТЕЗИ С ИМЕТО МАРИЯ!!!  bouquet .Малкия милия какво да кажа-каквото и да му изваря или измия,щерката го докопва и край на стерилизацията.То е ясно,че в нас не е аптека,ама...Инъче и неговите дрехи и нейните  и нашите пера отделно,с различни прахове.Тоя крем на Мустела съм го ползвала за Надина,която е с много чуствителна кожа,а сега и с дерматит-не съм очарована.Затова и сега съм на Себа мед.Още му се бели кожичката и сега го мажа с ултра софт крема,сложих и на лицето,че и там се бели.С мъжът ми само веднъж го намазахме с  олиото на Нивея и целия се обрина-или защото не трае топло или не му понася,но инъче съм само на Себа мед и 6 месеца мисля поне да не сменям.За пъпките с бял връх нашто педи изписва Бактробан,но аз си мисля,че и сами ще минат-незнам да мажа ли.Нашият пъп още не е паднал,инъче е исъхнал и едва се държи,дали да го водя при доки,чух че на 10-я ден трябвало да падне?Ще захранвам от 6месец,освен ако не прояви интерес към храната и по-рано,но немисля че ще почвам със сокове точно.На гърне щерката ходи от 8-я месец,но сама проявяваше интерес,щото гледаше от по-големите деца на приятелките ми,дневния памперс махнах на 1год и 10месеца,щото направи обрив от него,а на 2 години и месец махнах и нощния!Моето мнение е според детето всичко!  Peace

# 54
моята пикла от 11ч е будна. ту яде, задремва на гърда и като я извадя се събужда. Пробвам да я приспя без гърда (понякога се получава), но реве и да не събуди каката хайде пак на гърда. за 4 часа сигурно 7 пъти е сукала.

Тези дребни пъпки по лицето (без да има по тялото), червени с бяло връхче, и са страшно много и на гъсто. Аз питах педито, тя каза при къпане да я мия със слаб разтвор на калиев перманганат. Първо се прави силен концентрат - половин лъжица в 20-30мл. От този концентрат се взимат няколко капки и се слагат във водата за плакнене да стане бледорозово. след това не се изплаква с друга вода. Сега пъпките й станаха белички. Нови пъпки има 2-3. Дано бързо да минават. А и мажа лицето с Накерцен (така ли се пише  newsm78) балсам на д-р Тайс, който е за много суха кожа и става за бебоци. Педито каза че ако са с много голям бял връх и гной се прилага мазане с антибиотик.
Иначе на вратлето още си й стои червеното петно. Педито каза че повечето бебоци имат такива петна.
За мазане съм само със Себамед, но скоро ще мина на зехтин и Павлодерм. А Себамед ще остане само за главата. А някой ако може да ми каже защо й се появиха крусти по главата въпреки Себамед. Вярно че няма гаранция за нищо, ама Ели от Мама каза, че със Себамед не се появяват newsm78

За захранване ще мисля след 6месец. Най-вероятно с картоф или тиква, а може и оризова каша ако е слабичка.

# 55
  • София
Мими калиевия пермаганат не се ли препоръва за стафилоки? Тези пъпки от какво казва докторката че са? newsm78 Мен поне майка ми с такъв разтвор ме е третирала като бебе и с пиоктанин. Thinking

# 56
  • София
Нещо забавно за всички мами и татита, чиито бебчовци оглушават нощта...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=214757.0

# 57
Яна, нашто пъпче падна на 8ми, т.е. на 29тия ден - така че това с 10те дни... въпрос на късмет. Педиатърката каза, че с клампите падали по-бавно. Де да знам.

Не знам при вас как е, ама на мен ми се струва, че като започне за плаче или да се напъва и пъпките избиват повече и стават по-червени... а от снощи както се е разбесняла и няма укротяване направо ме е жал да я гледам Sad

# 58
  • София
Мими калиевия пермаганат не се ли препоръва за стафилоки?

За коките не знам, но действа антисептично. Окислител е. И невъзвратимо оцветява.

# 59
Мими,все пак Ели им правеше реклама на Себа мед,а и толкова неща е казала които например аз не приемам!В аптеката пък ми препоръчват Мустела и Авент,като ми изтъкват че съставките им са по-безопасни от тези на Себа мед.Тоя пък крем на д-р Тайс за мен е боклук-майка ми се изрина от него,а и въобще не мисля че овлажнява.Тоя Павлодерм какво представлява?ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА ЛЕКСИ И ВИКИ ОТНОСНО ОТГОВОРИТЕ ЗА ИМУНОСТИМОЛАТОРА И ПЕДИАТЪРА?  Hug ФИЛ,ГЕРИ, доста неща ви се струпаха-кураж,след всяка трудност идват и добри дни!   Nature Sun With Face Мими и малкия все иска да сучи,ама понеже не носи на кърма и повръща,му налагам бибата. Wink Малко ми е гузно,щото на каката не давах и тя не искаше,само цица,ама тогава цялото ми време беше за нея,сега не е така.Будих се с болки в гърдите,така че поне в някой случеи гледам да вкарвам биба.

Общи условия

Активация на акаунт