Ние НОЕМВРИйки сме щастливи,а в коремите ни - бебчета игриви

• 10 078
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Моми4ета вси4ко се забравя говоря за болката,но не се забравя никога парвара преградка,парвото засукване Hug Crazy.аз родих секцио ,но сам изпитала вси4ки болки които се изпитват от нормалното раждане,само последната фаза я пропуснах.но няма зна4ение.важното 4е дащеря ми се роди жива и здрава.много барзо се вастанових и искаха да ни изпишат още на 4 ден. Tiredискам да ви разкажа нещо.раждала сам в Т.К. в София,след реанимация те местят вав нормалното отделение на 2 ден от раждането.преместиха ме то4но кам обяд когато ти дават бебета да ги кармиш. newsm78такмо ме бяха прехварлили и незнаех дали ще ми дадат малката.едната мама отиде и доведе и неината и моята дащеря. Embarassedтя спеше,гледах я,докосвах и ра4и4ките-мани4ките прас4ета,но тя си спеше.след около 30 мин само казах аз ще я гушна,другите мами се засмяха,/трябвало ми 30 мин да се реша дая гушна/този момент винаги ще го помня,тя беше толкова малка /2.800/,толкова крехка и така сладко спеше.незнаех как да я гушна,но все пак. Tiredпожелавам на ВСИ4КИ МАМИ да изпитат този момент-да гушнат здрави и хубави бебета. Party

# 226
  • София
пак я подкарахме тая "страховита" тема за раждането  Wink
сестра ми роди първото си дете нормално, а второто със секцио.сега казва, че втория път се е възстановила и психически и физически десетки пъти по-бързо.явно "почитатели" си имат и двата вида раждане.
вчера си говорих с една приятелка, която роди скоро за избора на лекар.давали се 500 лв на здравната каса, ако не е на смяна, за да го извикат и отделно на лекаря.пак се оказах нещо неподготвена  Embarassed.аз си мислех, че върви към 500 лв /за лекаря/.то не че сме тръгнали да раждаме, ама...на кой да ги дадем тия пари  Wink

# 227
sladurka,днес ходихме тук в пловдив в една детска борса''вис виталис''там има6е такав шкаф отгоре за повиване,отдолу вани4ка,която небеше ортопеди4на и отдолу шкаф4ета.има и марку4 за палнене или за изто4ване неразбрах то4но,но цената не ми хареса ваобще.струва6е 320лв.има6е ортопеди4ни вани4ки за около 26-28 лв и там някаде бе6е цената на стоиката за вани4ка.бяха на chipolino.може6 да влезеш в саита им и да ги видиш Whistling

# 228
  • София
И мен ме беше доста страх от родилните болки, а и от болките при секцио. И сега вече като започва да ми наближава времето хората почват да ме питат как ще раждам, а аз още не знам. Честно да си кажа, вътрешно много искам да е нормално раждане, но разбира се не на всяка цена - т.е. ако бебето е 4 кг. седалищно, няма да мъча и себе си и него Simple Smile Гледам да не го мисля, а и както една приятелка каза - болките при нормално раждане са големи, но не са по-неприятни от болки при зъбобол Wink Сигурно не е съвсем така, но . . .

# 229
  • София
talyyy , плащат се 500лв на касата на болницата за избор на лекар, който да те оперира. Това е. От тази сума лекаря си взима процент.
Ако лекаря си иска още пари на ръка е друг въпрос.

# 230
в пловдив цените са други.има изкаран списак в предподилно с имената и телефоните на докторите работещи там.отдолу пи6е ако искаш някои от тях да пресаства на раждането трябва да платиш по рано в канцеларията 60 лв-през деня и 120лв.през ноща.само дето аз откаде да знам кога ще ре6и да се пракне то/денем или нощем/аз си имам  доктор ,но още не сме говорили за пари и за самото раждане,само за това 4е аз искам да е естествено,ако вси4ко е нормално разбирасе.тя е сагласна с мен независимо 4е преди 8 год сам раждала секцио. newsm78

# 231
  • София
Lili-33 , то май за нормалното раждане цените са други. А както казваш и в различните градове е възможно да има разлика в цените...не знам. Но пък си мисля, че е логично цените в държавните болници да са фиксирани Thinking  При всички случаи, обаче, не е 1000лв (не говоря за частните болници).

# 232
миналата година шефката ми роди в ''торакс'' секцио-вси4ко и е струвало 1100лв.като говорим за страхотно обслужване и ваобше лукс,но си струва.

# 233
mai samo az si pi6a.opa.моми4ета някои спомена 4е има контракции./подготвителни/кажете ми колко на ден е нормално да имаш и колко е обезпокоително?аз утре сам на консултация ,но се притиснявям в4ера изброих 6 за целия ден.днес още сам на 1 .имали зна4ение 4е сам 2 бременост? newsm78

# 234
  • София
Лили, последно когато ми се втвърдяваше корема яко и говорих с доки, тя ми каза, че до 10 е що годе нормално, но говорим за тез ибезболезнените, от които само ти се втвърдява корема без да те свива като при цикъл. Но предполагам, че не  трябва да чакаш да станат толкова. Аз по тоя повод пия Магнерот 3 пъти по 1 хапче, а ако положенето е зле и има болки - 3 пъти по 2 хапчета за 7 дни. Утре си направи консултация, защото то пак си е строго индивидуално Hug

# 235
Ditta,честито ти обратно преброяване  bouquet

Хихихи, вярно, че и при мен започна! Heart Eyes Нали съм една от последните за ноември и като ви минат на вас тия вълнения и забравям да следя моите! Значи честито обратно броене и на Тиха Вода, че ние си се водим двете!   newsm51

Дес, добре те разбрирам и знам, че не агитираш. Просто си бъбрим тука за начините на раждане... Wink Та да ви кажа, че аз за себе си не се притеснявам - ще изтърпя каквото трябва, искам само бебо да е добре. Praynig

# 236
то4но,втвардяване около папа за около 3-4 сек.наблудавам ги от седмица ,утре ще питам,но мисля 4е е нормално,още пове4е 4е ми е 2 бременост newsm78

# 237
Аз днес бях на доктор.Каза,че всичко е наред,но бебка върви малко по-мъничка.Вика,че щяла да бъде малко бебе Rolling Eyes Млко ме притесни това,ама какво да правя.Скара ми се да ям повече месо,а аз хич не ям месо...  Cry  все на поснотии ме избива.

здравей
и аз съм за ноември
ние пък вървим малко по-големи- защото овулацията ми беше много по-рано от14 ден и затова сме 10-13 дена напред т.е. с 2 г.с. напред.
:оже пък при тебе да е била по-късно със да кажем 7-8 дни и затова да изг.ежда бебка че е по дребничка, а тя да си е по-мъничка с една седмица например, или дори на финала да мислят че преносваш с някой и друг ден, пък тя всъщност да си наваксва тази разлика в дните, между датата на зачеването и сметките на докторите.  Laughing Joy
нали знаеш бебките са прави- докторите-грешат!!!

# 238
Мисля, че раждането си е страхотия независимо по кой начин. Но щом сме се хванали на хорото няма накъде  Joy Вече само се моля да износя до край бебчо и за момента спрях да се шашкам за самото раждане. Whistling Като гледам сладурката на Дес и ми се струва, че както и да родя, колкото и да ме боли ако знам, че бебето е добре бързо-бързо ще се оправя и ще се постарая да забравя болката и другите неприятни неща. Peace

Абе нее чак такава страхотия... аз чакам второ скорпионче и от пъвото раждане най- страшното беше не болката а когато докторът реши да му помогне да излезе и като ми натисна корема май му се е притиснала пъпната връви започнапха рязко да му падат тоновете...
иначе болката при контракциите се увеличава постепенна а и между най-контракции (които не са чак болка за умиране) имаш почивчица.. природата се е смилила так да се каже....
Има жени при които цикъла е по-болезнен от едно раждане- напирмер сестра ми е припадала от менструални болки , а аз при раждането не е като да не болеше но бях много далече от припадането- знаби-по-малко ме е боляло...
Споко, а и с тая депресия след раждането- самото раждане направо ти се изтрива от главата  Rolling Eyes

# 239
миналата година шефката ми роди в ''торакс'' секцио-вси4ко и е струвало 1100лв.като говорим за страхотно обслужване и ваобше лукс,но си струва.
Аз никога не бих дала толкова пари за раждане дори и Доктор Хаус да ме оперира

Общи условия

Активация на акаунт