В отлично здраве и настроение е ЯНУАРСКОТО дете-творение

• 11 798
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
mom_an, успех с местенето и чакаме скоро да се включиш и да подадеш новини  Hug Mr. Green Бързо адаптиране на теб и мъниците

# 136
Орхидейка,дано наистина нещата се наредят така,както ти искаш!Писах,трих и само това ще кажа.. Rolling Eyes

galita стаята на Вики е страхотна,браво добра работа сте свършили. Peace Мокета един такъв мекичък,създава много уют.Преди време го мернах в CОМО/нали обикалям сега за обзавеждане/ и навсякъде едни красоти,замота ми се главата. Crazy Друго може и да не купя,че все се триумя, но разни аксесоари,пръстени за салфетки и всякакви джиджавки все ми се набиват в очите.
Надявам се скоро Вики да всикне с новата стая,не съм информирана как става това и дали въобще сега му е времето.. newsm78 Така като гледам по Дари,май няма скоро да я местим.Най-малкото се буди по 3-4 пъти за вода/иначе не реве ако ме няма/ а не мога да оставям шишето в леглото защото се заиграва с него или направо си заспива отгоре му и пак ставам.. Rolling Eyes
за "подкупването" рядко го използвам,само когато много се затръшка за нещо забранено и нищо друго не и отвлича вниманието.
за пошляпването да ви кажа какво казваше девер ми "боя не помага само на грънците,защото ги чупи" Mr. Green Напълно споделям!Разбира се не да се пошляпва ей така щото ни е нервно,но когато има защо си я "черпим" Дарето с татко и,дори започва да прави неща кото сме и казали да свърши преди половин час/примерно/а тогава се е фръцнала с "няма"!
По този повод се сетих за една майка в парка,чието дете вече месеци наред щипе и скубе другите без повод и без да е предизвикано..Та майката я чувам да казва с тих глас"не така мами,така не се прави /по N пъти на ден/ И накрая видимо нервна,но пак тихо каза на детето"искаш ли сега да те набия и ти да станеш едно агресивно дете"  Shocked  Joy
Вярно,всеки родител сам преценява как да постъпи в дадена ситуация,но според мен не може винаги да им пеем песнички,трябва си твърда ръка! Naughty
mishlentze много сте хубави на корицата,недей да скромничиш!Като излезе притурката си я купих специално. Party

mom_an, това интересното дето бръмчи според Калоян е "шушико" (това е думата за косачка) Как така я кръсти незнам, ама то и мухата е "бушам", та... Joy

Joy Записвай тия бисери,че се забравя!И аз имам няколко фаворити,но най-новото е папашу,демек иска да и връзвам опашка.Хваща се отзад за косата,носи ми ластика и "мамооо, папашу"! Като и кавам о-паш-ка на срички и искам да повтори,пак го казва на срички по нейния начин, с уверен тон и се смее. Simple Smile

# 137
  • Варна
Пеперудка да не чете само, а да драсне 2 реда за здрасти! Whistling

# 138
Мда,и Rosita и VIVKA също.. Simple Smile

За tanitaia съм се сетила..мамче какво стана с теб?Драси два реда да кажеш расте ли пупата..? Wink

# 139
Des, честит рожден ден и честита годишнина! Да сте здрави, да се обичате, разбирате и подкрепяте! Бъди все така жизнена и духовита!
  bouquet

По темата за шамарите - не съм привърженичка на идеята. После ще се чувствам гузна и виновна. qalita, аз на "подкупването" му викам "поощряване" и да понякога прибягвам до това Simple Smile Емма като цяло е добро дете, рядко демонстрира характер, друг е въпроса, че моя праг на търпимост е много нисък. Дали от стоенето вкъщи и от еднообразието.... Но от друга страна знам, че като тръгна на работа точно това ще ми липсва.

А за разводите....Човек се свързва с някой с надеждата , че ще бъде за цял живот. Но понякога нещата се объркват, хората се променят .... Мисля си, че при всички случаи трябва да има някакво усилие и от двете страни , за да се съхрани връзката.  Но ако не се получава......
Diva Orhideq, пожелавам ти развръзка , каквато ти желаеш!

# 140
МОмичета найстина съм трогната от подкрепата ви макар и виртуална.Да се надявам , че ще има  ефект.Утре ще дойде и ще поговорим Praynig Peace

# 141
Привет от нас Heart Eyes Върнахме се в неделя /след малко повече от 3 месеца на морето/ и веднага ме разкри Бодливката Simple Smile

Бояна също имаше летен вирус - разстройство и малко повръщане-  оправи си само с Ентерол. Ще кача снимки тези дни.
В Бургас беше свикнала да заспива сама, но тук няма такова нещо. Заспиването й е най-трудното нещо за мен.
Продължавам да й давам АМ сутрин и вечер.

Когато я питам - коя си ти? - тя отговаря "Буба" Казва, че е на 2 години. Simple Smile Може да показва всички действия от няколко песнички, които и пея Simple Smile Например за "Зеленчуци, който не яде ...", "Аз съм Рачо капитана"и т.н. Много е сладка Simple Smile Когато направи нещо, от което е доволна казва "Да боо", т.е. "Браво" и пляска с ръце Simple Smile Скрива се някъде и вика "Няма ме". И тя бърбори мнго, но в стремежа си да каже повече, понякога не й се разбира Simple Smile
И ние не можем да седнем на заведение с нея, въпреки че опитите продължават.
Инатът й е в прекалени дози, но се надявам /и аз/ да го израсте.
Много е внимателна с другите дечица, все иска да ги прегръща и целува Simple Smile

Дес, честит рожден ден, мила! Бъди винаги толкова мила, лъчезарна и добричка Simple Smile
Орхидейке, стискам ти палци всичко да приключи с по-малко мъка и болка, доколкото е възможно. Винаги можеш да споделиш Peace

Хайде, по-здрави!

# 142
Ех, Роситка, не можахме да се видим! Sad Явно абсолютно сме се разминали, защото и ние си дойдохме в Силистра преди малко повече от 3 месеца. Нищо, следващият път! Непременно се обади, като идвате! А на малката как й се отрази промяната, като изключим заспиването? Мен много ме е страх, че не само заспиването, ами и всичко останало ще е много трудно и чуждо на Стефан. Така си свикна тук... Даже, честно, се замислих дали да не го оставя тук на ясла, но знам, че на мен ще ми е адски трудно без него. Т.е. предпочитам да ми е трудно с двамата, отколкото да ми е трудно без единия. Mr. Green
Орхидейка, успех утре!  Praynig

# 143
Много ви БЛАГОДАРЯ милички,гушкам ви всички Hug Hug Hug

И аз да кажа за пошляпването - дупето отнася по някое друго потупване и тя като че ли взе да се усеща напоследък.Но освен за напук напикаване в гащите за друго не съм намирала повод да и се карам,като цяло не се държи лошо.А вчера и днес по 2 пъти,незнам какво и става, си пишка детето в гащите и не му пука - но виждам че е нарочно.Иначе не го беше правила от над месец Rolling Eyes Мисля,че тъкмо навреме е да разберат,че енможе да се прави това и онова с малко по строги мерки.А и ние тук си имаме едно такова дете дето е като терминатор и майка му точно както БОДЛИВКА казва,с тих гласец му казав "не така,мамо" и виждам как това дете ще стане такава лига и толкова своенравно,че айде нЕма нужда.Просто  няма защо да се притеснява някой,че пошляпва непослушно дупе Grinning,а и това не е бой за какъвто аз съм твърдо против и наказания от сорта не мисля да налагам Naughty
За "подкупването" - ооо ползвам си го тоя приоритет,но рядко върви при Вяра Rolling Eyes

Хваща се отзад за косата,носи ми ластика и "мамооо, папашу"! Като и кавам о-паш-ка на срички и искам да повтори,пак го казва на срички по нейния начин, с уверен тон и се смее. Simple Smile
hahaha Joy
Вяра казва "кукуигуту" или "пическа" Mr. Green
Баба  и я учи да казва, че се казва Вяра Деянова и тя повтаря много смешно и казва от къде е.В случай че я питам само как се казва тя винаги ме подсеща,че трябва да каже и от къде е.

Роситка,върнали сте се най-сетне.Много бърборка тази Буба сладка Crazy Ще я събера с Вяра и тя знае 4-5 песни,но различни от вашите и ще заформим един хор на януарските моми Joy
Пете,а твоя юнак направо ме трепе с тия бисер,верно записвай.
Галита,това че Вики неиска в стаята си според мен е много разбираемо.Да ти кажа, не се мъчи така да ставаш по 100 пъти,просто изчакай малко и пак опитай,знам ли Thinking

Орхидейка,кураж мила Hug

Ани,успешно транспортиране ви желая и много сили на теб с предстоящото предизивкателство да се оправяш сама с двете бебета Peace

Бреййй туй мойто дете се успа този следобяд,ама послучай на мама му РД се събуди сутринта в 6:30 (това не го е правила не помня откога,от кърмаческия период май Mr. Green) и сигурно затова.

Хубав следобяд на всички Heart Eyes

# 144
Дес, Честит Празник и от мен! Бъди здрава и безкрайно щастлива с най-обичаните хора около теб! smile3525

Да честитя и годишнините на Дейзи и Дес! Пожелавам и на двете ви още дълги години прекрасен и уютен съвместен живот с половинките ви!

Надявам се и ние оттук нататък да празнуваме на всеки 17-ти август годишнина. И по тоя повод да взема и аз да почерпя днес малко със закъснение

# 145
Хайде щом и мен ме хванахте и аз да се разпиша  Mr. Green
Честит рожден ден на Дес! Да бъде все така свежа и готина мама и съпруга Wink
Аз като спра да пиша и после не знам от къде да я подхвана  Crazy Моята Симона също много се е разприказвала. Започна да повтаря всичко, но понякога и тя е с бисерите. На самолета вика - шимоко  Shocked, на коса вика - косака  Laughing изобщо все ги завършва на к, като на японски Simple Smile
Махнали сме изцяло памперса. Казва си вече и в къщи и навън и нямаме аварии. Цяла нощ издържа, вече не ставам и да я изпикавам. Само дето казва и на пишането и на акането - ака, и аз не знам какво точно и се прави Simple Smile
За мерките сме 11, 550 кг, височината - 86 см.
Уж е ината ама иначе и е добричка към мама. Днес и се бях изнервила, че не яде, а само се качва по диваните, ляга по земята и какво ли не, и я ударих леко през ръката  Embarassed,а то детето като ме гушна.. целува ме. Викам - мама лоша ли е или добра? И тя: дабада ( добра)  Laughing И то как да му се скараш, сърцето ти се свива.
Водихме я и на море. Ей ви казвам много и харесва тази вода, не можем да я изкараме. И сега като я попитам : къде плува с мама, и вика : мое и бизейни ( басейна). Като я питам къде пиеш сок и тя : на бара. Т.е на мокрия бар на морето  Mr. Green
За сядането на ресторант или заведение също е мисия невъзможна. Даже се чудя на Виличка как са стояли се по кръчмички. При нас все някой трябва да е след нея  Sad
И най ми е кофти че бне върви нормално до мен за ръка, а все се дърпа иска да бяга или се спира рови из тревите..изобщо едва се придвижваме. Имам една комшийка тука с нейния юнак обикалят града като го хване за ръка и айде, и той върви гък не казва, а ние... Confused
Май стана ужасно дълго, айде после пак Wink

# 146
  • Варна
На самолета вика - шимоко  Shocked, на коса вика - косака  Laughing изобщо все ги завършва на к, като на японски Simple Smile

smile3532 Eх, че веселоооо! Ами лошо няма, нека овладява езика детето, ще е с придобита квалификация... hahaha

# 147
Des, честит рожден ден !  Да си здрава и да се чувстваш най-щастливата мама на света!

...като ви чета...за удрянето...разбирам защо майка ми ми казвам, че съм безкрайно търпелива, което ми звучеше странно да се отнася за мен.
Просто винаги обеснявам с твърд глас какво искам от Борил. Ако се разсейва клякам на неговото ниво и пак обеснявам. Понякога просто се налага да пореве. Със сигурност става по-бавно от това да му забърша един шамар. Но става.

Един човек разправяше в България, че децата не уважавали родителите си, ако не ги шамаросвали от време на време. Глупости. Децата не уважават слаби родители, не небиещи. Боят е страх. За уважението трябва малко повечко от това да се поработи.

Според мен боя не прави  децата дисциплинирани (нелигави), отговорини и т.н. Тях просто ги е страх от болката и очакването за болка.
Наказанието от своя страна е далеч по-често срещано в живота ни. Приема се за нормално в обществото ни, за разлика от боя .
Закъсняваш за работа- удържат ти от заплата. Правиш нарушение - глобяват те. Същото е и с децата.  Не са си прибрали играчките - ще постоят някъде за 5 минути. Не си ядат яденето - няма десерт. И т.н. 

За това ми е странно, че ти Des намираш наказанията за ненормални, а пошляпването абсолютно приемливо.
Накзания от сорта в ъгъла и с вдигнати ръце, върху боб и всякакви такива си е чисто физическо насилие и си е равностойно на побой. За това за мен не е приемливо.

Едно е сигурно, всеки си знае за себе си. В крайна сметка това какъв човек ще стане детето ни зависи не само от нас, а и от самото него. Даже според мен основно от него. Може да стане чудесен човек, въпреки всичките ни услияля.   Wink

galita, не се отчайвай за стаята.
Борил е свикнал да си спи в нея и въпреки това напоследък завършваме нощите си заедно на дивана в хола. И това при положение, че преди това си спеше сам. А за Вики стаята дори е ново нещо. Те вече сънували и може за това да ни въртят тези номера. Не й се ядосвай. Ще мине. Просто продължавай да я слагаш да спи в стаята й, а ако плаче я взимай при вас.
Оставянето в леглото да плаче определено не върши работа и при нас. Също започва да се дави и да не можа да диша (пробвах веднъжвече). Просто се надявам да мине и този период или да се разредят проблемните нощи. Не ми се рискува Борил да е уплашен от нещо, а аз да се правя излишно на възпитател.

За сега не съм се усетила  да го подкупвам.  Просто обеснявам и иска- не иска правим нещото. Опитвам се да съм твърда за рутинните и важните неща.

nenepygka , Борил също се щура много, тича да разузнава, не иска да се държи за ръка. Понякога е изнервящо, но е и радващо. Децата ни са любопитни да изучават света около тях. Самостоятелни, изобретателни и активни. Трябва даже да се радваме, че са такива.

# 148
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте , момичета!

Дейзи , Дес, със закъснение , но от сърце ви желая дълъг и щастлив семеен живот , всяка житейска буря да прави връзката ви все по силна и нищо да не успее да унищожи любовта ви  един към друг!
Честит Рожден Ден ,Дес!
Пожелавам ти много здраве,късмет,любов,
 верни приятели и пари,
за да си купиш всичко останало!
Наздраве , приятелко!

# 149
Благодаря на всички ви,толкова сте мили Heart Eyes Hug!!!

А това за сънуването,определено е вярно.Вяра сънува много,то се вижда просто мята се говори си нещо,проплаква,вика ме и в голям процент от случаите продължава да си спи,но понякога скача направо и докато не я взема няма успокояване.

За първи път в живота ми се радвам,че денят в който съм се родила е към своя край и искрено се надявам да не се повтарят подобни занапред.Голям карък ме гони цял ден,като за капак и татито ме изнерви.Аз като цяло си бях непразнично настроена за днес и единственото настроение от деня ми донесохте вие,за което още веднъж благодаря.Хайде оплаках се...

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт