В отлично здраве и настроение е ЯНУАРСКОТО дете-творение

• 11 798
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
  • София
... Един човек разправяше в България, че децата не уважавали родителите си, ако не ги шамаросвали от време на време. Глупости. Децата не уважават слаби родители, не небиещи. Боят е страх. За уважението трябва малко повечко от това да се поработи.
Според мен боя не прави  децата дисциплинирани (нелигави), отговорини и т.н. Тях просто ги е страх от болката и очакването за болка.
Наказанието от своя страна е далеч по-често срещано в живота ни. Приема се за нормално в обществото ни, за разлика от боя .
Закъсняваш за работа- удържат ти от заплата. Правиш нарушение - глобяват те. Същото е и с децата.  Не са си прибрали играчките - ще постоят някъде за 5 минути. Не си ядат яденето - няма десерт. И т.н. 
Едно е сигурно, всеки си знае за себе си. В крайна сметка това какъв човек ще стане детето ни зависи не само от нас, а и от самото него. Даже според мен основно от него. Може да стане чудесен човек, въпреки всичките ни услияля.   Wink
[/size]
  202uu
А за мен боя(пошляпването) е знак за моментна слабост (а не проява на силен характер) от страна на родителя. Затова винаги си казвам, че в такива моменти първо трябва да се преброи до 10, да се поеме дъх  Winkи после да се действа. ОБАЧЕ,  за мен понякога е трудно да си овлдея нервите ... и... Пък и определено не мога и аз да се похваля, че детето ми е послушно и разбрано ... Интересно пише д-р Спок (прощавайте ! ) по въроса - че не е редно да се отвръща със същото, с което прави детето - примерно като хапе и ти да го ухапеш за урок ... в малкото му мозъче проблясвало, че щом мама може, значи и на мен ми е разрешено  Twisted Evil ... не че не ми е идвало и аз да щипа, де  Whistling.
И аз съм забелязала, че Вики вероятно сънува - понякога се усмихва насън, но в повечето случаи скача с рев  Shocked представям си какви ли страхотии сънува едно 1,5 год. хлапе  Thinking
Хайде, дълга и спокойна нощ!

# 151
За това ми е странно, че ти Des намираш наказанията за ненормални, а пошляпването абсолютно приемливо.
Накзания от сорта в ъгъла и с вдигнати ръце, върху боб и всякакви такива си е чисто физическо насилие и си е равностойно на побой. За това за мен не е приемливо.
Абе нещо май много задълбахме в тая тема.Не съм съгласна с горното и спирам да коментирам въпроса.Детето ми не е бито до момента и не намирам за никак приемливо да се пошляпва за щяло и нещяло...................

# 152
  • там където ме зове сърцето!!!

galita , и на мен много ми хареса стаята на Вики! PeaceДано скоро и госпожицата да я оцени и да реши да спинка там! Hug

Орхидейка , понякога съдбата ни поднася трудности и си мислим , че е толкова несправедливо , но тя има някакъв друг план , различен от нашия и често се оказва , че  всяко зло е за добро !Относно гадателите , човек прибягва до тях , когато е отчаян и търси изход , но не мисля , че те са добър съветник (дори ни объркват) , отговорите ги знаем просто отчаянието ни пречи да ги видим !Искрено се надявам нещата да  се подредят така както ти искаш!  HugУспех утре !  Hug

за пошляпването не съм против , но съм решила с това си дете да пробвам само с обяснения и търпимост да го карам , въпреки , че понякога просто нямам сили да обяснявам!Една приятелка скоро ми каза , че съм прекалено търпелива със децата и ако е била на мое място  досега да ги е ошляпала на ред!Каката е просто  опасен тийн и като я хванат дяволиите..... Пробвам само да  налагам наказания без право на промяна и има ефект , но преди това са тиради за които си запушвам ушите!Калоян като реши да настоява на своето почва да пищи и се тръшва на земята и освен да го гледам и да види , че просто няма да стане по неговата друго не мога да направя!Ако реша да го взема на ръце се огъва и рита и удря, така , че да си се търкаля -забелязвам , че все по рядко го прави вече!
По този повод се сетих за една майка в парка,чието дете вече месеци наред щипе и скубе другите без повод и без да е предизвикано..Та майката я чувам да казва с тих глас"не така мами,така не се прави /по N пъти на ден/ И накрая видимо нервна,но пак тихо каза на детето"искаш ли сега да те набия и ти да станеш едно агресивно дете"  Shocked  Joy
Вярно,всеки родител сам преценява как да постъпи в дадена ситуация,но според мен не може винаги да им пеем песнички,трябва си твърда ръка! Naughty
В такъв случай трябва да се вземат спешни мерки , не може да се говори нежно , щом друго дете страда по негова вина !Едно време в яслите бързо ги отучваха -ако някое  ухапе  караха ухапаното да си му върне -да види хубаво ли е !
Аз имам една приятелка , чието дете хапе и скоро ухапа друго дете и то до кръв !Тя само гледа и дори не му се скара  после ме пита "Кво трябваше да направя"Казах и че ако Калоян ухапе ще се чувствам  зле , но ако го ухапят ще съм бясна -така, че  да намери начин да го отучи!"

Да се оплача , че моето дете си донесе от морето хрема , зачервено гърло и кашлица и сега е на АБ!Очакваше се защото той освен водата друго не признаваше на плажа !Първите дни се съгласяваше в басейна си да стои, но след това само към морето тичаше !
Много се радвам , че успях да се запозная с морската жена и двете и сладки синчета!sea woman , много ми беше приятно -страхотен човек си (е ако питам Калоян няма да ме подкрепи,  ама Simple SmileЩе сложа после малко снимки във албумчето!

# 153
  • Пловдив
Честит Рожден Ден, Дес!

Бъди здрава, щастлива и обичана! А скоро мама на още едно толкова усмихнато и умно детенце като Вяра!

# 154
Дес, не разбирам защо се почувства засегната и с кое точно не си съгласна.
Щом не искаш - не отговаряй.

А иначе темата ми се стори интересна. Нещо различно от месеци насам. Нещо, което не дъвчим във всяка тема.

... Здраве да е.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 01:40 от 7of9

# 155
Здравейте,

Гледам вихри се спор за пошляпването и наказанията - та да взема и аз да се включа  Mr. Green Принципно не съм съгласна с боя, но понякога се изпускам да пошляпна. Обикновенно това са моменти които застрашават здравето на детето или на друго дете, или в случаите когато прави нещата напук. Става въпрос за пошляпване, а не за побой и то винаги след като съм обяснила за какво е! Вярно е, че при боя децата после ги е страх от физическата болка, но смятам че в определени случаи (застрашаващи здравето и живота например) и това върши работа.

Наказвам го и понякога разбира, че е наказан - например един ден го наказах да не се качва на въртележката - цял ден се въртя около нея, гледаше жално, но не посмя да се качи. Не всеки път обаче е толкова успешно.

Ако се тръшка го оставям да реве и после пак обяснявам. В общи линии смятам, че наистина ключа към доброто възпитание е говоренето и обясняването, но не изключвам напълно физическите мерки  Embarassed

На площадката има няколко агресивни деца. Полудявам когато майката започва тихо да обяснява "не така" по сто пъти - не искам да го напердаши пред мен, но след второто ощипване би могла да го прибере вкъщи. Така хем мойто дете няма да страда, хем нейното ще разбере, че ако щипе - няма разходка.

За подкупването или поощряването - при Калоян няма почти никакъв ефект и вече се улавям, че рядко го ползвам.

7of9, и на мен темата ми е интересна. Още повече че напоследък стои с пълна сила пред мен и много пъти съм се чудила кой е верния път. Мога само да заключа, че няма универсален такъв - всичко зависи от детето и от родителите   Thinking

Дес, върна ли ти се настроението?

Ще взема вярно да записвам бисерите на Калоян!  Laughing Като гледам обаче може и други да се включат и да спретнем цяла книга  hahaha

VIVKA, хайде бързо да се оправя адаша Praynig Hug

Надявам се и ние оттук нататък да празнуваме на всеки 17-ти август годишнина. И по тоя повод да взема и аз да почерпя днес малко със закъснение

bordima, нещо не съм в час  Blush Бракувахте ли се? Ако е така да сте живи и здрави и дълги и щастливи години семеен живот   bouquet

# 156
Честит рожден ден на Doritt!!!!   bouquet   newsm59

Май не се е отчитала от доста време, дао поне днес ни навести  Laughing

# 157
Дес, честито на патерица! И на Доритт честит рожден ден! Да сте живи и здрави, много обичани и носени на ръце Wink

Бодливка, мерси за комплимента за корицата Flutter Галита, не разбирам как така се получава с тоя аватар, много ме вбесява вече, какво ли не правих Twisted Evil

Орхидейка, и според мен мъж ти ще се осъзнае и ще се върне при вас. Баща ми като бяхме малки ни напусна и след 2 месеца се прибра с подвита опашка. Дано и при вас стане така, но по-важното е щом той се е изнесъл, преди да го приемеш/ако решиш/, да му поставиш ясни рамки на взаимоотношения. Стискам палци всичко да се оправи Praynig

# 158

Цитат
Орхидейка, и според мен мъж ти ще се осъзнае и ще се върне при вас. Баща ми като бяхме малки ни напусна и след 2 месеца се прибра с подвита опашка. Дано и при вас стане така, но по-важното е щом той се е изнесъл, преди да го приемеш/ако решиш/, да му поставиш ясни рамки на взаимоотношения. Стискам палци всичко да се оправи Praynig
МИсля да направя точно така ако има смисъл въобще Peace Peace  bouquet  bouquet

# 159
Пеперудка, и Бояна е с  почти същите мерки като Симона - днес ходихме на консултация - висока е 86,5 см. и тежи 11,5 кг. Скоро ще ме настигне по височина Simple Smile

Съгласна съм, че "пошляпването" е израз на моментна слабост. Не сме привърженици у дома на това. Моите родители също не са ме удряли.

Когато Бояна не може да заспи след цял час приспиване /което включва пеене на песнички, люлеене и други/ толкова се изнервям и може би направо вбесявам, че излизам от стаята и я оставям сама. Не мога да се успокоя по друг начин Mr. Green Не че това помага за заспиването ....Днес след няколко молби й казах по-строго "Лягай веднага...", а тя започна да се хили и казва "Ягай, ягай мамо" Laughing когато й кажа "Няма да те обичам вече..." става много кротка и идва да ме прегърне. Но знам, че плашенето понякога е по-зле от пошляпването.
И моето дете не върви до мен, а притичва наоколо... Особено я привличат локвите.
Интересно ми е да споделите опит, какво става, щом кажете на децата си по-категорично "НЕ" и те евентуално се разплачат ...
В повечето случаи я гушкам, но понякога я оставям да се наплаче.

mom_an, жалко че не можахме да се видим, но следващия път!
Детето свикна бързо в Бургас - и предното лято бяхме доста дълго там, а и често ходим... и в Русе свикна бързо, с изключение на заспиването Mr. Green Аз свиквам трудно със София Simple Smile

# 160
  • там където ме зове сърцето!!!
Леле темата ни пак на дъното !
Ако на някого му се гледа , ето малко снимки от морето и от срещата с Бистра!

# 161
  • Варна
Много се радвам , че успях да се запозная с морската жена и двете и сладки синчета!sea woman , много ми беше приятно -страхотен човек си (е ако питам Калоян няма да ме подкрепи,  ама Simple Smile

Срещата наистина си беше супер, само че много кратка.  Crossing Arms Трябва да се заемем по-сериозно по въпроса, мила дружке! А пък що за човек съм-"Кажи кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си!!!"  Hug Flutter И вземи обясни на хората защо Калоян така реве и имам ли изобщо и по принцип аз вина за тази ситуация! Laughing

Орхидейке, надявам се да си спокойна и всичко да е наред!

...днес ходихме на консултация - висока е 86,5 см. и тежи 11,5 кг. Скоро ще ме настигне по височина Simple Smile
hahaha Joy Peace

# 162
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте момичета!
Отдавна не съм се отчитала и надявам се да не сте ме забравили, защото аз не съм Laughing!
Пращам целувки на всички Heart Eyes!

орхидейке - миличка, ужасно съжалавам за новината която прочетох, но горе главата - като те знам каква си ни мацка и колко си ни оправна, всичко ще се нареди! пращам ти много целувки и ти предлагам и моето рамо за опора!

вивка - ама ти мила с дъщаря си или със сестра си си била на море! пу-пу - страхотни сте! Калоян много е пораснал и като гледам много му е харесало на моренцето!

дес - честити празници /че знам че при теб такива не липстват лятото/! да си жива и здрава и мнооого да те слушкат и да ти помагат близките!

роси - специални целувки на Боянка сладуранка! и вас не ви е пропуснал този ужасен вирус!

айде и аз по темата
7of9 - мила, както винаги на едно мнение и без останалите да ме разбирате погрешно, аз дори се скарах сериозно по въпроса за боя, с баща ми! бяхме на почивка с родителите ми и той си позволи да удари Алекс - е направо пощурях! според него непременно трябва да се съветва детето /да се пошляпва/, а аз мисля че наказанието би свършило по-добра работа, м обратния случай наистина детето се държи по желания начин не защото е разбрало, а от страх! 
ох, ама да си призная напоследък много ми коства да си удържа ръцете .... все още броя до 10!

Малко за нас - Алекс става все по забавен! Много ме притеснява говоренето - има ли още дечица които не говорят или говорят много малко - ние сме само на мама, баба и някакви негови работи и това едва от две седмици! Заведох го на почивки и там, докато си биши с мама започна да казва това онова, но от както сме се върнали няма особен напредък! Иначе разбира много неща и изпълнява дребни задължения, като да си сложи дрехите в пералнята, да се съблече /поне се опитва/, да си занесе легена в банята и тем подобни. Учим се да се храним сами, но определено е трудна задача и особено като имам едната вечеря на разположение, за това. Със заспиването и ние имаме проблем, но за сега се справяме с млекце /още се кърмим/, а и преместихме креватчето до нашия креват и определено е по-спокойно за всички!

Мамчета искам малко предварително да ви почерпя послучай именния ден на Алекс, който е утре

Да ми е живо и здраво хлапето, и да ми е все така добричко!

Честит имен ден на всички празнуващи
Александър на Sea Woman, Алекса на Vili4ka, Алекс на Клео, Александър на bordima, Александра на jeni23, Александра на Nasinda!

ДАно никого не съм пропуснала, но дори и да е така, моля за извинение и да се чувства поздравен!
Много, много усмивки, крепко здраве и безброй прекрасни моменти желая ва всички! Весел празник!

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 23:23 от lika

# 163
Честит имен ден на всички празнуващи днес!Бъдете живи и здрави и с гордост носете името си   bouquet

Честит рожден ден на Doritt!!!!

Галита,явно не си разбрала смисъла на думите ми.Като казах по-добре детето да плаче,за да не плачеш ти" имах предвид следното-че по-добре ,това си е мое мниение де,да е наказано  и да разбере кое е позволено и кое е забранено за да не страдаме ние в бъдеще и да ни се качват на главите , да пореве за нещо което си забранил да прави или да му купиш,отколкото да му се угажда на всяка прищявка и да прави каквото си иска.Това ми беше мисълта.
За пошляпването-казах си мнението-няма да навреди ако е в норми-никой не говори за побои.Например Стаси като направи нещо-например отиде и бръкне в контакта обяснявам,че това не е правилно и че там като пипа ще я заболи,че пари и други от сорта на втория път като не чуе и пак пипне съм я плясвала през ръката и вече като и кажа там не се пипа-не ходи.Но всеки родител си знае и си решава кое е най-доброто за детето му.
lika как сте бе  мила,не че аз съм много редовна тук във форума,но забелязах,че те няма .
Орхидейке, надявам се  всичко да е наред
VIVKA леле снимките са разкошни,а Кико голям убавец е станал,а за двете му каки няма да коментираме  Wink
Rosita ама Боянка голяма бузанка е станала и с тези опашки пу-пу
mishlentze любопитството ми е на изчерпване  Embarassed ,така ми се иска да видя аватара ти ,а той все не се отваря-малките мишки сигурно са доста пораснали.
Айде лека от мен,че утре работата ме зове,ох още два дена  Whistling и после два -почивка  Mr. Green

# 164
Здравейте и от нас!

Честит имен ден на всички празнуващи!!!

Орхидейка, как си миличка?

VIVKA, супер сладки снимки  Peace

Лика, радвам се да те видя отново тук. Благодаря за поздравлението , но Алекса празнува имен ден на 17-ти Март Simple Smile

Ние с Алинка сме добре. Чакаме 4 кътника и е нервно положението, но няма как  Rolling Eyes Гушки на всички и весел ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт