Според мен боя не прави децата дисциплинирани (нелигави), отговорини и т.н. Тях просто ги е страх от болката и очакването за болка.
Наказанието от своя страна е далеч по-често срещано в живота ни. Приема се за нормално в обществото ни, за разлика от боя .
Закъсняваш за работа- удържат ти от заплата. Правиш нарушение - глобяват те. Същото е и с децата. Не са си прибрали играчките - ще постоят някъде за 5 минути. Не си ядат яденето - няма десерт. И т.н.
Едно е сигурно, всеки си знае за себе си. В крайна сметка това какъв човек ще стане детето ни зависи не само от нас, а и от самото него. Даже според мен основно от него. Може да стане чудесен човек, въпреки всичките ни услияля.

А за мен боя(пошляпването) е знак за моментна слабост (а не проява на силен характер) от страна на родителя. Затова винаги си казвам, че в такива моменти първо трябва да се преброи до 10, да се поеме дъх
и после да се действа. ОБАЧЕ, за мен понякога е трудно да си овлдея нервите ... и... Пък и определено не мога и аз да се похваля, че детето ми е послушно и разбрано ... Интересно пише д-р Спок (прощавайте ! ) по въроса - че не е редно да се отвръща със същото, с което прави детето - примерно като хапе и ти да го ухапеш за урок ... в малкото му мозъче проблясвало, че щом мама може, значи и на мен ми е разрешено
.И аз съм забелязала, че Вики вероятно сънува - понякога се усмихва насън, но в повечето случаи скача с рев

Хайде, дълга и спокойна нощ!
Дано скоро и госпожицата да я оцени и да реши да спинка там! 

Ще сложа после малко снимки във албумчето!

Бракувахте ли се? Ако е така да сте живи и здрави и дълги и щастливи години семеен живот

Галита, не разбирам как така се получава с тоя аватар, много ме вбесява вече, какво ли не правих
Трябва да се заемем по-сериозно по въпроса, мила дружке! А пък що за човек съм-"Кажи кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си!!!"
!