Недоносени деца-3

• 28 285
  • 349
  •   1
Отговори
# 105
ivanah вярно че яде и моя Жорко ама и много често връща храната,това ме тревожи!

# 106
  • Средната земя
Здравейте мили мами отново от мен. )))
Ние с малката Калина сме добре. Тя все още е на антибиотик, но спряха кислорода.
Сега е 1735гр, приема по 25мл на хранене.
Въпросът ми е относно изцеждането на кърма, защото предполагам, че някой от вас са го правили.
В момента имам кърма точно колкото и дават да яде и на нея. Чета из кърмаческия форум че след 10тият ден би трябвало количеството да е над 350мл, но аз за сега имам 200мл в денонощие. Започнах да пия чая на Хип.
Нужно ли е да се тревожа, или за момента е нормално. Това ми е седмият ден, откакто имам кърма.

Здрасти, не се притеснявай изобщо, много добро си ти е количеството. Само не спирай и не забравяй да се цедиш и през ноща. Колкото, по-често, толкова по-добре. Даже ми се струва, че не е нужно да пиеш чай, но ако така си по-спокойна... Много се радвам, че си решила да си запазиш кърмата, въобще не се съмнявай, че ще успеете, ето ние с Жани още се кърмим, а започнах като теб - с цедене  Wink Успех и кураж   bouquet

# 107
  • Варна
Здравейте и от нас  Hug
Позагубихме се малко - последната седмица от сутрин до вечер бяхме навън (в морската градина е хладничко и младежа се чувства там много добре - следи птичките, кучетата, другите бебета, а и си ядеше там пюретата без много "борба" - в къщи му е топло и се сърди  и започва едно ръкомахане и плескане с яденето...  #Crazy ).
Вики каза първата си по-сложна дума - "викльо" - повтори го дори със същата интонация, с която баща му му го каза.
Гери, пробва ли да спираш по средата на храненето - да се извади въздуха мъника и пак да продължите? (относно нощното хранене според мен не е правилно да го махаш - детето има да наваксва и е по-добре да яде когато иска - след време сам ще се откаже).
Ох, бягам, че терминатора се сърди - после пак Simple Smile

# 108
viki_76 можеби трябва да опитам и аз със спирането по -средата на храненето newsm78 благодаря това е добра идея ! ooooh! дано помогне това  bouquet mirama    дано и при вас всичко да бъде наред !!!

# 109
  • Варна
Гери, още си мисля за повръщането на Жорко и за плаченето му. Спомням си, че Вики плачеше ако не са му стигнали и 5гр - в общи линии ако плачеше и не спре след смяната на памперса, след даване на вода (той тогава упорито отказваше да пие вода) и ако не го мъчат колики (не могат да се сбъркат - бебчетата си свиват кръчетата тогава и се успокояват, като им се затоплят коремчетата), му давах още мляко. А когато "освирепял" от глад прекалено бързо си изядеше млякото, обикновено след това повръщаше на фонтан. (питаше за млякото - дохранвах с нутрилон 1).
ivanah, питаше за стойностите на хемоглобина - Вики на 6 месеца беше със 114 - педиатърката каза, че е добре (но не ставаме за кръводарители  Laughing).
Честити месечинки на патерици на сладурковците на Надя, vani_80 и tina77.
herelina, по принцип по ЗК имаш право на прегледи при очен и ортопед, но на нас така и не ни дадоха направление за ортопед въпреки, че имахме разминаване на гънките на крачетата - ходих на частно и там го гледаха на ехограф. (честита ви първа месечинка)

# 110
Здравейте на всички отново от мен.

Тъкмо се бяхме зарадвали, че всичко е наред и днес възникна проблем.
Когато отидох да видя Калина и да ми дадат сведения определено лекарят не ме зарадва. Беше пропуснала 2хранения и съответно бяха намалили приема от 20мл на 10мл. Лекарят обясни, че нямат представа защо 2пъти е отказала да се храни. Сменили са и антибиотика, евентуално за да предотвратят развитието на някаква инфекция. Бяха и правили дори клизма - което мен почти ме ужаси, на толкова малко бебе клизма, странно ми се струва.

Случвало ли се е това и при вас? Знам, че е донякъде в рамките на нормалното да вървим общо взето две напред, едно назад, но все пак...

# 111
mirama  не се тревожи всичко ще се оправи! Hug и на моето момченце му правим редовно клизми все е запечен.  bouquet

# 112
Здравейте   bouquet
Mirama за съжаление не мога да кажа нищо по въпроса, на мен такива подробности хич и не ми ги казваха, може би за добро, сигурно са ми спестили доста притеснения.Моля се   Praynig  Praynig  Praynig за бързото възстановяване на Калинчето.За цеденето едно голямо БРАВО  bouquet , и аз цедих и замразявах, не успях да кърмя /Билянка така и не успя да засуче/ , но цедях и давах с шише    / 1 месец след като я изписаха кърмата ми спря/.Кърмата е най-доброто за малкото ти момиченце.
Гери за повръщането на  Жорко, защо не направите една консултация с гастро-ентеролог/ newsm78 така ли беше/.
Viki_76  честита ви сложна думичка Simple Smile

АЗ от два дни давам пюре от моркови, дребната го харесва и няма за сега някакви проблеми.Може и да е рано, за захранване, но така прецених след като др.Георгиева каза че може.Мисля да давам 1во зеленчукови пюрета после плодови.Решила съм да продължа с картофи с моркови и тиква с моркови, а после какво????

# 113
Тук лекарите нищо не ти спестяват, но аз така предпочитам, да съм информирана. Не че с нещо мога да помогна, но поне да знам какво става.
Благодаря ви на всички за подкрепата, добре че има и такъв форум. ))

# 114
  • Варна
Bordima, честито за сватбата!   bouquet Желая ви много да се обичате и да имате много щастлив семеен живот! (ау, като се замислих - че ние с мъжа ми скоро ще направим 12 години откакто сме заедно и 7 години семеен живот, а кога са се изтърколили...).
Zoia_Alex, благодаря за честитката Simple Smile. Относно захранването, аз дадох каша ориз, а по-късно след като въведах тиквата, морковите и картофите, дадох броколи, а после тиква с ябълки, тиква с пиле..
Гери, имаше ли ефект с паузите по време на храненето?

# 115
гери на мен педито ми каза в началото когато влади беше на 1 месец че трябва да изяжда 500мл на 24 часа по 20 по 40 по колкото изяде но да са толкова и аз гледах да спазвам това после започнах когато стана на 2 месеца да увеличавам по малко с по 10 мл през 1-2 хранения не му увеличавай от веднъж количеството аз влади го хранех през 2 часа по 50 мл и постепенно увеличавах по малко а за повръщането ти казах че ако само връща не е страшно но ако е на фонтан тогава по добре го заведи на лекар може  и нищо да не е но ще си спокойна поне влади и досега връща когато пие само мляко а когато има каша или пюре в млякото изобщо не повръща бъди спокойна ще се оправят нещата и аз така се паникъосвах от най малкото нещо и все тичах при личния л-р че чак започна да ме гледа накриво че все съм си внушавала

# 116
Здравейте.Аз също съм майка на недоносено бебче.Синът ми се роди 1380г. 42см.Сега е на 1г.и 5м Около 12кг. и 87см. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО съм щастлива,че ви открих Grinning Grinning  Grinning Надявам се да ме приемете и да си помагаме взаимно

# 117
жорко го храня на 3 часа по 70 грама iskra.v.s!   viki-76 да ефект има засега се храни добре и не повръща  bouquet

# 118
Момичета, да се похваля...на дребчо му проби първото зъбче  Mr. Green Леко се вижда, напипва се...много съм щастлива  Crazy За него незнам, може и малко зорно да му е, защото проплакваше снощи от време на време...но така е...Така се става мъж  Mr. Green

Гери, браво на вас! Ще видиш, всичко ше се нормализира...както обичам да казвам, време трябва  Blush

Привет на Hana13   bouquet

# 119
 Hugбравооо  честито ви зъбче Laughing      Praynigмами стискайте ни палци и се молете за нас ,защото утре ще стане ясно дали криотерапията ще ни помогне!!!

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 09:59 от GERI844

Общи условия

Активация на акаунт