Хайде на море с ОКТОМВРИйското дете

• 11 506
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
КалиМа честит ти рожден ден и от мен много любов и прекрасни мигове с цялото семейство..
Ние сме добре малко повече проядохме но все така я караме с неохота.Направо като во слушам как си ядат децата кухните и какви количества и направо се плаша от нашия. CryАма каквото такова сега не мога да искам повече от душичката.За сметка на това пък е много палав и мама пак си го обича.
Теди съжалявам за падането на малкия сладур но то е неизбежно.
Аз покрай тия нерви май свалих някое друго кило. Mr. GreenАма не ги пожелавам на никой.
Айде милички че съм страшно уморена.Ще пиша друг ден.
Лека ви вечер.  bouquet

# 211
Да се разпиша и аз,преди да заседна пред масата за гладене,че бая камара ми се е струпала.
Мишка,то при вас си е направо като на ресторант-с меню.При нас няма братче-каквото докарат в казана-това е.Ама така като гледам на Виктория и харесват манджите-хапва си ги с охота.
Heart,аз давам на обяд пюрето,т.е. основното,към 4-кремчето,към 7-супата(ако е по-редичка натрошавам и един сухар),а вечер си заспиваме с 250 АМ.Забравих да каже,че сутрин като станем закусваме с попара с масло и обезсолено сирене.Пробвах по веднъж с овесени ядки и кус-кус,ама нещо не остана особено очарована и минахме пак на попара.Между яденетата давам плодове,бисквити,солети,а вечер когато ние вечеряме и тя обикаля с паяка около масата,задължително ръфа кора хляб.Ако случайно я пропусна,се набира сама на масата и ме подсеща.
Коте,така ще е-ще падаме,ще ставаме...Виктория днес си заби челото в теракота,така че утре я очаквам да се събуди с цицина.И като имаш впредвид,че пълзеше.Просто толкова вече и се приспа,че взе да заорава както си пълзи.Писна малко,ама бързо и мина.

Момичета,абе отдавна се каня да се допитам по няколко въпроса до вас и все забравям.Сега и така съм се сетила,да си задам аз въпросите,пък ко ще и цяла анкета да стане.Та:
1.С какъв прах перете дрехите на бебоците и слагате ли вече омекотител(ние сме още с Тео бебе,ама нещо не мога да го трая вече май ще го сменям вече,а омекотител още не съм използвала за нейните дрехи)
2.Сушите ли им косите като ги изкъпите със сушоар?(на нас бая коса ни покълна,и като се изкъпем я изтърквам уж с хавлията,ама май не може хубаво да изсъхне,пък времето взе хладно да става и да не взема да я скопосам зорлям момата...)
3.Каква вода им давате да пият(аз още преварявам,ама взе да ми писва)
Това са ми питанките.Ако не ви затормозявам...моля да ме светнете.
Айде отивам аз,че камарата от кога я гледам ли гледам,а тя не намалява и не намалява...
Лека и спокойна нощ и сладки сънища!До утре!   bouquet

# 212
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,КАЛИМА!  bouquetПожелавам ти да си здрава,щастлива и много обичана от твоите двама мъже! newsm59Весело изкарване на празника  bigdance2
Теди,на теб приятно пътyване и никакви произшествия повече!
Честито християнче на Тетка 74!Да ти е жив и здрав,много да ви радва!
Хера,как можа да дойдеш до Добрич и да не свирнеш за една срещичка?Глобявам те още едно идване насам със Слави.А снимките са чyдни,радвам се че сте се докоснали до магията на нашето черноморие!
Лека вечер на всички ви желая! Hug

# 213
Честит Рожден ден, Кали! Да си здрава и щастлива и всички покрай теб.   bouquet
Пак нямам време да пиша... ама чета. Кога ли ще кача снимките.  newsm78 Ама то с това моето диване... къде Коледа мога да ви покажа снимки от морето.  Embarassed
Паданията не му ги броя вече. Скоро ожулихме носа, беше му като на някой пияница.  Embarassed
Добре че са каишките за прохождане, иначе сигурно щеше да е син от главата до петите.
Матца, накратко:
1. пера от самото начало с Персил сензитив, не слагам омекотител;
2. не суша коса, то и няма кой знае какво на главата си;
3. не преварявам вода. пие Девин изворна.
Гледам, че обсъждахте обувките: Калоян е с К и К, стария модел. Пробвахме какви ли не. Тези са му най удобни засега. Ще купувам следващия номер - 18. За зимата ще му мисля други, а пък тези ще са пантофи.  Laughing
Храната от кухнята: основното - на обяд, следобед - крем, вечер - супа. И да се похваля - отскоро пак пропи мляко преди сън.  Mr. Green
Честито на всички проходили мушмороци и християнчета! Да са здрави и весели!   bouquet
Засега толкоз.. Дано утре имам време.
Лека нощ от мен!  Hug

# 214
  bouquetЧестито християнче на Тетка 74!Да ти е много здраво  и послушно!
Heart,моята Симони сутрин попара с бисквитки,масло и обезсолено сирене /обожава я/; по-късно докато закусвам похапва нещичко с мен;на обяд основното от кухнята или пюре или от нашето ясене;след обяд десерта от кухнята и малко плод;за вечеря адаптирано мляко /220мл/.Между храненията похапва корички хляб,бисквити,кроки,плод.....и какво ли още не. eat
matsa_gk ,
Аз пера детските дрешки с Тео бебе и използвам омекотител Бинго Сензитив.Не съм много доволна,но да си призная страх ме е да го сменя да не получи малката някой кожен обрив.
Косата и я търкам с хавлииката и я срясвам докато поизсъхне,но май зимата ще използвам сешоар.
Водата спрях да я преварявам преди около 2 месеца.Давам и Девин-извирна.Дори вече и шишетата не изварявам.Една моя приятелка акушерка ми каза,че вече мога да спра да ги изварявам,защото Симонито щяла да стане "стерилно бебе".И аз я послушах-не съжалявам.
Теди,лек път!
Лека нощ на всички!

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 12:54 от simona06

# 215
  • Варна
Здравейтеее  Hug
Честит рожден ден на КалиМа!
Много здраве, щастие, късмет, любов, верни приятели и много да я слушат мъжете й. Grinning
Ние малко се позагубихме, имах проблеми с компа, пък и нещо хич не мога да се организирам напоследък, ама се напънах и изчетох всичко пропуснато и вече ще гледам да съм по-редовна. Blush
Иначе, сме добре. Ема напоследък започна да проявява характер Twisted Evil и на моменти направо ми идва да я набия. Rolling Eyes Ходи хваната за една ръчичка, доста е стабилна, но още я е страх да се пусне. Бърбори си разни нейни си работи, но нищо смислено, ни ма-ма, ни та-та... Thinking Иначе показва "как кашля дядо" Crazy и изобщо, ако чуе някой да кашля веднага почва и тя да се прави, че кашля Mr. Green, казва как прави пералнята (буууу), много обича да танцува - като чуе музика, веднага почва да се клати и да маха с ръце, много е смешна hahaha и разни такива номера бебешки...  Mr. Green
За яденето е доста капризна - яде сутрин попара (правя я с 3 сухара, ама рядко изяжда повече от половината), на обяд пюре - мах 100 гр. и следобед плодове с каша - пак около 100 гр. Whistling През останалото време е на кърма. Гледам да не й давам нищо между храненията, много рядко царевични пръчици или солети, за да яде повече, ама... Първите няколко лъжици хапва нормално, после я позалъгвам с нещо, да хапне още малко и накрая почва да реве яко и да се извива на дъга в столчето.  Twisted Evil Чак се чудя как качва толкова много (500 гр. последния месец) като яде толкова малко. newsm78 Бях я записала на кухня, но се отказах, ми то почти 2/3 от храната остава.... Close
Маца, да ти отговоря и аз:
1. Пера с Тео бебе, ама хич не съм доволна - всички петна си стоят по дрешките и мисля да го сменям. Омекотител винаги съм слагала - Силан сензитив.
2. Не й суша косата, тя е тънка и бързо съхне. Като беше по-малка след баня докато я намажа и облека слагах една печка духалка да духа към нея и тя и изсушаваше косата.
3. Вода давам предимно Девин изворна, ако забравя да купя преварявам.

Честито на всички християнчета! bishop Ние решихме да оставим това събитие за като порасне малко и почне да разбира.

Цял ферман изписах, Embarassed извинявам се, ама като не пиша редовно.
Лека нощ! Hug

# 216
  • Откъм Варната
Да си кажа и аз:
 1. Пера с Теобебе и ми харесва как пере, не изпра само едни петна от омазани ръчички с пържени картофи, ама и нашия прах не изпра същите петна от моя панталон и имам една ръчичка на него
 2. Не му суша косата след баня, а то има доста, той докато се наиграе и реши да спи тя си изсъхва
 3. Розов Девин, взимам по 1,5 л, не съм видяла дали няма и в големи туби да взема една голяма и да не му мисля следващите 5 години

Айде лека нощ
 Hug

# 217
О, да тук кухнята е добра!Дори имам една позната Свищовлийка, но живее във Варна, та си беше тук лятото и каза, че Свищовската кухня била много добра Peace.Наистина си е като на ресторант  Mr. Green
На моя косата не му я суша макар, че е гъста бързо съхне.Вода взимам тук от един манастир изворна, а и от розовия Девин давам Peace.

# 218
здравейте и от нас
бяхме 10-тина дни на море - Созопол и малко позачезнахме
изкарахме си супер, но като се замисля май само таткото разбра нещо от тази почивка, Ема само обикаляше по брега и искаше във водата
мислех че като я залее някоя друга вълна ще се уплаши и ще миряса, но уви Mr. Green
таткото ни ми каза, че съм луда майка в такава вода да кисна беба, той не се топна изобщо, а пък ние не излизахме от морето Rolling Eyes
е, не успях да я разболея мишката Wink добре, че нямаше баби иначе щях да бъда линчувана Rolling Eyes
идеята за купон с всички бебоци много ми хареса Hug
аз още съм в чуденка за нашия РД какво да правя newsm78
за папането - от морето се научи да хапва все от нашите манджи и ми отказва пюретата, а купешките не иска и да ги помирише, колко хвърлих на морето... Rolling Eyes
ще видим как ще се лъжем
от 2 вечери се буди с рев и се изправя в кошарата, ужас някакъв, никога не е правила така, зъб ли е какво ли newsm78
хайде от нас толкова за сега, че трябва да се борим с папането Hug
болничките да оздравяват, Евелинче радвам се, че всичко е ок при теб Peace

# 219
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=171963&view=1&photo=1 - Ето снимки от морето. За съжаление пак нямам време да пиша...  Twisted Evil

# 220
  • София
Здравейте и от мен!

Sleepy, ама голям мъж станал този Калоян! Пу-пу! И как стабилно си стои - много ми хареса! А ти къде се губиш?
Аз пера все още със Сано Максима, но понеже слагам много малко не изпира добре петната. Мисля да си купя вече Персил Сенситив.
Мократа коса не я сушим, то и неговата е една тънка, така че няма нужда.
За водата - ползвам основно Девин розовата. Пробвала съм и Торн спринг, но на мен лично не ми допада. Понякога преварявам и чешмяна, но все по-рядко.
Момичета, благодаря ви за отговорите за храната от детската кухня. Венци вчера си изяде основното ядене наобяд и аз бях много доволна. Но днес не пожела нищо. Започнах да му давам малко супа - изплю я. Второто беше заешко, хапна точно 3 лъжички и се разрева. Отказа ми категорично да яде заешкото. Накрая в момент на отчаяние му отворих едно купешко пюре, което също не пожела. Но започна да реве, да реве, докато не се захласна.... Не знам какво да го правя? Ще го мъча с готвени манджи да видим какво ще стане...
Много ми е криво така. Rolling Eyes

Barabana, радвам се, че сте си изкарали добре на морето и най-важното - без проблеми. Тази година на морето имаше бум от стомашно-чревни проблеми.
Мире, не се ядосвай! Те са си сладки диванета.
Мише, апетита на Яни е за завиждане! Добре си хапва детето. Peace

Като чета, че давате супа или плод към 19 часа, да ви питам, при вас отпадна ли сутрешното хранене - имам предвид това към 6 часа? Защото при нас не и ние все още сме на 5-кратно хранене.

Май много писах! Лек ден ви желая!

# 221
Привет, мадами!

Айде и ние да се разпишем, че не сме го правили цяла вечност!
По горните въпроси: Пера със Сано, слгам бая, за да излязат петната и слагам отдавна омекотител или пак Сано или на Чико. Вода давам на Девин розова и я преварявам все още. Косата снощи за пръв път пробвах да я изсуша със сешуара, много я беше страх, но мисля да свикне, че ще става и по-студено.

Ние днес пак бяхме на гастроентеролог, че храненето е голяяяяяям зоррр, нищо не яде, само крещи и пие малко мляко и нищо не наддава. Пак ще пием Перитол, преди й понесе чудесно. Сега ще я запиша на ДК и ще комбинирам със сиропа, та белким свикне с вкуса и като го спрем да продължи да я яде. Иначе е голям бяс, ходи, хваната за ръце и вече съм без кръст, като повечето от вас..   Laughing Обувки имаме едни английски, обаче май вече й умаляват, но пак ще ни носят английски, ще видим дали ще й уцелят номера, аз не мога. Купихме едни маратонки, обаче остават за напролет  Embarassed

И аз имам въпросче към вас: по колко спят бебоците през деня? Стела спи 2 пъти по 1,5-2 часа и май й идва много и цяяяяяла нощ се буди за нещо  #Cussing out

# 222
  • Стара Загора
Косата - суша щото...и аз незнам що Mr. Green
Прах - Теобебе...отначалото съм с него и съм доволна.
Спането - започна да спи по веднъж на ден по 2ч и май два съня са му много а един е малко и е доста крив...което се отразява на нервите на мама и тати Twisted Evil
Имаме вече 6 зъба Mr. Green
Кухнята - яде яденето на обед...след това имаме мляко..след това десерта и вечерта пак мляко. На другият ден преди обед ни е супата от предния ден.
Аптамила - на пиедестал у нас Twisted Evil
КалиМа има туби и по 10л. на Девин розов...аз давам такава ама и млякото правя с нея така, че на нас една туба ни отива за седмица.
Барабана добре дошла Hug
Слийпи голяма е капия тоя Калоян Heart Eyes
assia75 аз просто незнаех, че си от Добрич  Blush
Ставам, че се дере...после пак, че и друго щях да пиша ooooh!

# 223
sleepy гледам че ви е хванал малко дъжда , хапнахте ли достатъчно пясък  Mr. Green
на нас тази нощ ни е голямото пътуване  Crazy , днес като стягам багажа аз слагам в куфара - тя вади отзад  Rolling Eyes , цял ден ми трябваше за да наредя няколко  дрешки, благодарение на нея  ooooh!
 аз ползвам каквото взема - персила не го харесвам много, саното си ми е слабост но все си мисля че и тео бебето все същата работа ми върши , но засега с една картонена кутийка за проба само съм взимала от него , сега като тръгвам пак тео бебе си взех за да имам и силан сензитив - видях че бил с бадем а на мен това ми е любим аромат,
ние сме си още малки бебета и спим по два пъти един половин часов сън сутрин и следобед два часа си ги стига че и подминава, само дето заспиваме късно вечер и сутрин спи пак до по късно - лятото се виждаше с татко си чак в 9- 10 часа и затова и развалих режима и ми е малко тежко сега
кухня още не съм взимала но като се върнем ще я запиша и мисля поне обед да и давам манджичката и следобед десерта, останалото си е от мама
аз спечелих 50 лева девин розова вода в конкурса за татко в подкрепа на кърменето и сега има да се наливаме с вода - докараха ми 16 стека по 1.5 литра - половината гараж е с вода пълен
и аз пробвах вевднъж със сушоар и избяга като го включих диването  Joy

калима честито и от мен - да си жива и здрава и много и весели мигове с малкият човек, та и още малки хора ти пожелавам като му дойде времето - както казва един виден наш политик  Wink
херка и ва с ви видях вие в това бунгало ли спахте или само за атракция си го снимала - аз бих видяла зор  Rolling Eyes

покръстването е прието да се прави попринцип след годинката , но и ние решихме да е по рано за да е здрава, ако боледува едно дете преди годината казват че е хубаво да се покръсти ...   вече кой колко вярва е отделен въпрос, а и плачат когато са по големи повееч и малко изпитват страх при самият ритуал , сестра ми примерно недаде да и измиват краката  Rolling Eyes , ама си беше и доста големичка около 5 годишна
 айде лека вечер от мен и теглете по една молитва с мен за лек път и да не ми изсъхват цветята  Mr. Green

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 18:25 от krissie

# 224
Привет и от нас!
Сърдечни благодарности за изчерпателните отговори.В общи линии добих представа,дали съм на прав път с процедурите.
Ние днес цял следобяд бяпме на разходка в Морската и все по-усилено и стабилно се опитваме да ходим.Държи ми само пръста на ръката и то май колкото за свое успокоение.Иначе си крачи уверено,та даже и подтичва.Е,замята крак от време на време,а имаме огромен напредък.
Веничка,ние спим по принцип по 2 пъти на ден за по час,час и нещо или даже по-малко от час-всеки път различно.По някога обаче когато откърти здраво спи по 2часа и половина,даже 3 и тогава ми спи само веднъж,ама до вечерта пък едва я удържам-става страшно непоносима.За това гледам така да завъртам нещата,че да спи по 2 пъти,па макар и за малко.
Айде аз се ориентирам към леглото,че снощи до 1 часа съм гладила,Виктория се събужда 100 пъти през нощта и нещо хич не можах да се наспя.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт