АВГУСТ месец преполовихме и с много бебета се ний сдобихме!

• 15 791
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Честито на мама Джени!

Гита Ог, браво на теб днес  си била делова мама! Тази еднократна помощ за всички мами ли се полага или как е, хич не съм светната по темата?

Бобченка, никак н е хубаво само на плодове да караш (както и не много соци, по 2-3 чаши да,но не и литри), знам, че беб може да се продриска така, щото кърмата става кисела.  За жалост не може да се каже 100% да от това я е боляло коремчето или не. Папкай по малко от всичко и въглрхидрати и мазнини и протеини и и ти и бебка ще сте доволни.

Димяни, виж в кърмачески ( в библиотеката) има списък с храни и доста темички за това какво да се яде.
Мимиксим с миау'то не мога да помогна. Ние имаме куче (при баща ми) и то трябваше да се запознае с беб, подуши го, поцелува го по крачето и почна да го пази като плачка, много са смешни особено женките кучки,  веднага почват да се правят на мами.

# 106
  • Варна
Тук съм...цял ден по улиците чак сега се прибирам  Mr. Green

Сутринта откарахме в Майчин дом - тестваха ми упойките, ако се налови секцио да сме подготвени. Всичко е наред, няма реакции алергични. Взеха ми и кръв и урина и мериха тоновете на бебето - идеални били  Flutter Ама никой нищо не ми каза за контракции, въпреки, че докато мереха имах една доста силна... Thinking

Тапата спря да ми изтича..от кафеникава, стана розова и днес вече е бледо вълтичко, но за цял ден една мини капчица...изтече се явно...

Ади, контракцийки яки имам и през 15-2о минути, но не смея да се зарадвам, че от доста време контрактирам...е не са били толкова силни до сега, но все пак...не смея да прогнозирам  Crossing Arms

После, да се похваля, си взех и третата поръчка от Ла Редута...ходихме пеша до митницата - 1,5-2 км. Simple Smile)) Добре ми се отразиха...а дрехите са пълни попадения, направо умирам от кеф колко хубави неща накупих на мен и мъжо ( и бебко).

И да ви разкажа как ми се смяха в Техномаркета днес...
Ходихме за нова прахосмукачка и докато ни отваряха една да я разгледаме нещо ми се плъзна чехъла. Поглевда надолу и точно под крака ми една локвичка вода...ама точно м/у краката ми. И аз само стоя и я гледам и питам момичето дето работи там "Това от мен ли е?  Shocked", а тя първоначално се стъписа и ми вика, "А, не спокойно, изляхме малко вода". Голям смях падна...ама на мой гръб...щеше ми се да е от мен  Mr. Green hahaha

Аденце, ти как си миличка? С това разстройство наитсина ти се разказа играта, аз не съм толкова зле...ходя си нормално често... Айде дано скоро да раждаме и двете, че сме горе долу на един хал  Mr. Green

За секса - и при мен не въряи работа...само дето ме успокоява, иначе никакъв ефект свързан с раждане...засилват ми се контракциите след секс, но след известно време пак си намаляват  Blush

ЧЕСТИТО НА МАМА ДЖЕНИ!!!

Аз отивам да пера новите дрешки и да гладя вече изсъхналите бебешки одевди, хавлийки и пеленки  Heart Eyes

# 107
  • вкъщи
моми4ета ,искам да питем родилите преди термин мами,полу4ихте ли някакви пари за юли от нои?гледах по телевизията,4е когато родиш преди термин ти се дублират двата болни4ни листа ,този от жк и този от болницата и ти го връщали от ноито,и имало големи разкарвания.ако е така направо  са за #2gunfire #2gunfireаз имам съмнения,4е моя още не е занесен от с4етоводителката ни,защото е в отпуска.май скоро няма да видя пари.
и др въпрос към мариетка,нали си колежка,полагат ли ни се пари4ки за  на4алото на у4ебната година ,и също и за облекло?
за памперсите и аз не съм доволна от памперс,сега сме на хъджис и молфикс.първите са на цена като памперс,30 ст бройката,а молфикса са 27,и двата вида нямат грешка,не сме имали авария,а сме постоянно наакани Embarassedпробвах и хепи,оба4е пропускат аки Stop
сега 4акам господина да се събуди,нахрани и пак на разходка на бърз ход,4е имам 10 кг за сваляне.още си ходя с бременните дрехи,а какви хубави летни и есенни дрешки имам Cryдокато ми станат и ве4е няма да са актуални Blush

# 108
  • Ланкър, планините Овнерог
Гита Ог, браво на теб днес  си била делова мама! Тази еднократна помощ за всички мами ли се полага или как е, хич не съм светната по темата?

Да, на всички се полага без значение доход. Като нямам право на детски, поне тези да си взема, а и това са си 200лв. Кой ти ги дава? Ето повече инфо:

Еднократна помощ при раждане на дете

Помощта се изплаща за живородено дете, ако то не е оставено за отглеждане в специализирана институция. Помощта не зависи от доходите на семейството.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА

Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат:

1.      оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;

2.      копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;

3.      удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца.

При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.

Марианамама, на мен ми платиха за юли, а по документи съм родила 15 дена по-рано.

# 109
Кате, завиждам ти за доброто настроение.Аз вече съм изперкала #Crazy и си въобразявам разни глупости от рода на това, че не ми е слязъл корема, че бебка не може да се намести в таза, че ще пренося и незнам си какво още-лудаааааааааааааааааа съм.
А от проклетото разстройство съм свалила 2 кила за 4 дни.
Честити нови покупки и дано разходките ти помогнат вече да се обебваш Heart Eyes
На мен дори и на вън не ми се ходи Sad направо съм нетърпима.

Мами, при секцио къде се слага катетъра за урината, че всички казват, че било гадно.

# 110
 Vlizam za malko samo da se ot4eta. Dnes bqh na pregled i doki kaza 4e do 2 dena nqma da rodq. Nqmam nikakvo razkritie.
 4ESTITO NA VSI4KI NOVI MAMI. Da ste jivi i zdravi vie i vashite beboci.

Moite suboleznovaniq za kaka Zdravka. Tolkova e ujasno tova koeto se e slu4ilo, mrazq loshi novini. Boje kakva li e pri4inata za da se stigne do takyv tragi4en kray. Neka po4iva v mir.
 Do skoro momi4eta.

# 111
Гита Ог, какво щях да правя без теб!!! Благодаря!!!
  bouquet

# 112
  • София
Честито моимечнеце на Джени - да ти е жива и здрава, много послушна и много радост да ти носи!
Ади, при секцио поискай катетъра да ти го сложат след упойката - при мен така ми го сложиха и абсолютно нищо не усетих.
Момичета да ви питам - на мен различните дни имам чувството, че имам различно количество кърма. Онзи ден Вики не успя да ме изсмуче докрай и цедих и се оказа, че имам още около 50 мл, а днес като пробвах да цедя, ей така да видя колко имам се оказа, че и 10 мл не мога да събера. Това нормално ли е да ми варира така количеството на кърмата и дали Вики не остава гладна. Иначе издържа по три часа спане (понякога и повече) без да плаче от глад, ама откъде да знам дали не остава гладно детето.
Бобченка, не може да са от динята коликите - педиатърката ни каза, че дините били полезни даже за кърмата, щото съдържали голямо количество течности. Може би наистина не се храниш достатъчно пълноценно.

# 113
 Здравейте отново, ходих за тонове и отново са идеални(не, че е лошо), но нямам никакви признаци за раждане, доктора вика какво става та вие нямате нито една контракция и в тази ситуация чакам или да се появят контракции от някъде или в понеделник да ида да ме приемат и според него евентуално във вторник да ми предизвикат раждане(дано да не е прав). Това е общо взето нищо ново, не знам защо става така, просто не е честно.
 Ади, ако искаш в понеделник да ходим двете да ни предизвикат таман няма да сме сами.

# 114
момичета, нормално ли е бебето да има сопол? изкарах един доста големичък сопол, дали не е изстинал  newsm78

пари незнам дали са ми превели. от болницата ми обясниха, че след като раждането е перди тармин, първия болничен се прекъсва.

# 115
Момичета да ви питам - на мен различните дни имам чувството, че имам различно количество кърма.  Това нормално ли е да ми варира така количеството на кърмата и дали Вики не остава гладна.
Нормално е и още как. Нашата докрорка обясни, че през дена се произвежда разлино количество кърма, като следобедното хранене е най-ощетено. Пробвай да изцедиш поредни дни с папкане в едини същи час за по-точна представа. Пак няма гаранция за количеството, но поне ще си по-спокойна
Херелинка имат сополаци и бебетата. Ако са здравички са им белезникави

# 116
  • София
Шоши, мерси за инфото.
Херка, ако му е много запушено нослето си купи физиологичен разтвор и помпичка- аспиратор за носле. Капваш няколко капки от физиологичния разтвор в нослето и изсмукваш с помичката и почистваш с памуче. Не се притеснявай, нормално е да има сополи - те за това и кахат толкова много да си чистят нослетата, само през тях дишат. А ако им са много запушени нослетата при кърмене ще чуеш, че много тежко дишат и не могат да си поемат въздух и трябва да се почистват от време на време. Аз с помпичката изваждам по някой и друг сопол през няколко дни и гледам, че като диша и е свободно носленцето.

# 117
  • Златна Добруджа
моми4ета ,искам да питем родилите преди термин мами,полу4ихте ли някакви пари за юли от нои?

Днес проверих в банката - получила съм пари за юни и юли. Обаче сумата за юли месец е по-малка от очакваната  newsm78 Тъй като родих преди термин, някоя знае ли да не би това да се е отразило и всъщност да не са ми превели пари за пълен месец /защото родих на 26.07./?

Ама трудно се пише с 1 ръка  Crazy Малката от 3 следобяд е много неспокойна - само гушкане я оправя и сега спи в мен.

# 118
Мами, за счетоводните си терзания...защо не се обърнете към темата - Майчинството-счетоводно 4 в Майки(бъдещи и настоящи)...

# 119
  • София
Момичета, още една от нашите мами си има бебе - прочетох го в един от подфорумите.

Момичета, току що получих смс от samodiwa, че още на 6 авуст е станала горда мама на момченце.
Родила е със секцио, има усложнения и се възстановява бавно.
Бебето обаче е много добре.
Нека виртуално и пратим позитивна енергия. Да се приберат заедно вкъщи по-скоро!  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт