Как приемате идеята за прераждането?

• 46 578
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 120
  • Ямбол

Сега ще прочета статията, в която съм сигурна, че ще става дума и за хипноза. А откъде можем да бъдем сигурни, че хипнозата не е вид сън.

# 121
  • Linz
Аз вярвам в произхода ни от маймуни, защото има доказателства. Съответно не вярвам, че някой ни управлява.
Не вярвам и в разказите за прераждане отново, защото няма доказателства, че са реални (нещо повече- има доказатлества, че са халюцинации).

Потърси си повече информация е моят съвет! Такива даказателства ИЗОБЩО  не съществуват. Няма намерени досега находки от междинни видове и поради това Дарвин е спорен Simple Smile
Ако знаеш колко учебника съм изчела... това ми е специалността  Mr. Green Именно междинните видове помагат да се проследи еволюцитята ни от маймуните.

# 122

Сега ще прочета статията, в която съм сигурна, че ще става дума и за хипноза. А откъде можем да бъдем сигурни, че хипнозата не е вид сън.
А откъде си сигурна, че животът ти не е сън. Попитал Декарт няколкостотин години преди това. И досега точен отговор няма Grinning

# 123
Аз вярвам в произхода ни от маймуни, защото има доказателства. Съответно не вярвам, че някой ни управлява.
Не вярвам и в разказите за прераждане отново, защото няма доказателства, че са реални (нещо повече- има доказатлества, че са халюцинации).

Потърси си повече информация е моят съвет! Такива даказателства ИЗОБЩО  не съществуват. Няма намерени досега находки от междинни видове и поради това Дарвин е спорен Simple Smile
Ако знаеш колко учебника съм изчела... това ми е специалността  Mr. Green Именно междинните видове помагат да се проследи еволюцитята ни от маймуните.
Такива доказателства не съществуват. Прощавай, ама на мен наистина ми е специалност Laughing

# 124
  • Ямбол
Доста по-нагоре споменах, че аз не съм сигурна в нищо.
Но животът ми не е сън, защото сме приели, че сънуваме, когато спим, а аз не спя винаги, когато живея.

# 125
Еволюционното твърдение, че хомологията е доказателство за еволюция, е невалидно не само на ниво органи, а също така и на молекулярно ниво. Еволюционистите казват, че ДНК-кодовете, или протеиновите структури на различните живи същества, са подобни и че това сходство е доказателство, че тези организми са произлезли от общ прародител или едни от други. Например често се споменава в еволюционната преса, че “съществува голямо сходство между ДНК на човека и ДНК на една маймуна“ и тази прилика е представена като доказателство за еволюционното твърдение, че съществува еволюционна връзка между човека и маймуната. С тази логика най-повтаряният пример е, че при хората има 46, а при горилите и шимпанзетата 48 хромозоми. Еволюционистите приемат близкия брой хромозоми между отделните видове като доказателство за еволюционна връзка. Ако този аргумент беше верен, то тогава човекът би трябвало да бъде дори по-близък роднина с картофа. Броят на хромозомите в картофите е много по-близък до този на човешките същества, отколкото при случая с горилата или шимпанзето: той е 46! С други думи, човешките същества и картофите имат един и същ брой хромозоми! Това е потресаващ, но смешен пример, който показва, че приликите в ДНК не могат да бъдат доказателство за еволюция.

# 126
Но животът ми не е сън, защото сме приели, че сънуваме, когато спим, а аз не спя винаги, когато живея.
Значи се основавш на сигурност, която е обща за групата, в която се намираш. Нищо повече. А ти самата как си сигурна в това - САМА ЗА СЕБЕ СИ Simple Smile

# 127
Еволюционното твърдение, че хомологията е доказателство за еволюция, е невалидно не само на ниво органи, а също така и на молекулярно ниво. Еволюционистите казват, че ДНК-кодовете, или протеиновите структури на различните живи същества, са подобни и че това сходство е доказателство, че тези организми са произлезли от общ прародител или едни от други. Например често се споменава в еволюционната преса, че “съществува голямо сходство между ДНК на човека и ДНК на една маймуна“ и тази прилика е представена като доказателство за еволюционното твърдение, че съществува еволюционна връзка между човека и маймуната. С тази логика най-повтаряният пример е, че при хората има 46, а при горилите и шимпанзетата 48 хромозоми. Еволюционистите приемат близкия брой хромозоми между отделните видове като доказателство за еволюционна връзка. Ако този аргумент беше верен, то тогава човекът би трябвало да бъде дори по-близък роднина с картофа. Броят на хромозомите в картофите е много по-близък до този на човешките същества, отколкото при случая с горилата или шимпанзето: той е 46! С други думи, човешките същества и картофите имат един и същ брой хромозоми! Това е потресаващ, но смешен пример, който показва, че приликите в ДНК не могат да бъдат доказателство за еволюция.

Това много ми хареса, не го знаех.

Аverbod, чета те с удоволствие, разговора наистина стана интересен.

# 128
за мен това са глупости.
като не помниш какво си сгрешил в миналия си живот как ще го оправиш в настоящия?

Да, именно newsm78Направо  си е загуба на време, де.
Ако не помниш урока по история, който си учил преди месец, означава ли, че не можеш пак да го научиш? Grinning

ако този урок ще ми е необходим по-нататък не бих го забравила. след като трябва да поправяме старите грешки защо ги забравяме и после да се мъчим да си ги спомним? Tired това пък е губене на енергия, а и на време  Tired

# 129
Цялото човешко развитие, напредък, открития, всичко което сме постигнали се дължи на човешкото качество, да се съмняваме във всичко, и най-вече в това, което знаем. В момента, в който спрем да се съмняваме, ще спрем и да се развиваме.

# 130
  • Ямбол
Значи се основавш на сигурност, която е обща за групата, в която се намираш. Нищо повече. А ти самата как си сигурна в това - САМА ЗА СЕБЕ СИ Simple Smile
Отклоняваме се от темата, averbod! Затова ще ти отговоря само, че за себе си не съм сигурна дали има прераждане или няма. Не са ми достатъчни прочетените разкази.

# 131
  • Linz
Виж сега, на хромозомно ниво в детайли не знам как стоят нещата. Учила съм антропогеография, не генетика. И най-лесно ще е да плесна с ръце и да кажа "колко интересно... значи не произхождаме от маймуни!". Но всички доказателства, които аз познавам сочат, че прародителите ни са именно маймуни.

# 132
Не мисля, че се отклоняваме - темата за прераждането е пряко свързана с темата за произхода на човека, за Еволюционната теория и пр., за вярата и безверието. И затова ви приканвам да споделяме каквото сме намерили, прочели, размишлявали. Така ще обогатим взаимно възгледите си Grinning
Доскоро една въображаема последователност, предполагаемо показваща еволюцията на коня , била прокарвана като единственото фосилно доказателство за еволюционната теория. Днес обаче много от самите еволюционисти откровено признават, че сценарият за еволюцията на коня е пропаднал.
“Може би най-голямата слабост на дарвинизма е провалът на палеонтолозите при откриването на убедително еволюционно дърво или последователност от организми, показващи значителните еволюционни промени… Често се говори за коня като за напълно издържан пример. Но истината, е че потеклото от Eohippus до Equus е много непоследователно. То трябва да показва едно постоянно нарастване по големина, но в действителност някои видове вместо да са по-големи, са дори по-малки от Eohippus. Представители от различни източници могат да бъдат събрани в една убедително изглеждаща последователност, но няма доказателство, че във времето те наистина са били подредени в такъв ред.”( Gordon Rattray Taylor, The Great Evolution Mystery (Голямата еволюционна мистерия), Abacus, Sphere Books, Лондон, 1984, стр. 230 )
Всички тези факти са силни доказателства за това, че скиците за еволюцията на коня, които са представяни като едно от най-убедителните доказателства на дарвинизма, не са нищо друго освен едни фантастични и неправдоподобни разкази.
Ако Еволюционната теория не издържа на проверката на времето, какво , да му се невиди, сме ние хората и какъв е принципът и смисълът на съществуването ни. Теорията за прераждането дава възможен отговор. newsm78

# 133
Виж сега, на хромозомно ниво в детайли не знам как стоят нещата. Учила съм антропогеография, не генетика. И най-лесно ще е да плесна с ръце и да кажа "колко интересно... значи не произхождаме от маймуни!". Но всички доказателства, които аз познавам сочат, че прародителите ни са именно маймуни.
За да правиш такова категорично изказване, трябва да си доста навътре в темата, а ти самата твърдиш обратното. Няма повече да коментирам този въпрос. Всеки, който се интересува, ще намери информация, но нека не забравяме, че ние учим децата си и е редно да сме коректни поне към тях.., за да получат адекватен модел за размишление, максимално изчистен от заблуди и неинформираност.

# 134
Да, Рени, разбрахме се.. аз не съм тръгнал на кръстоносен поход да променям нечия вяра, всеки вярва в това, което му е угодно. Идеята беше да видя освен в съскарник де още съм попаднал Mr. Green
Ахъм... забелязвам, че доста хора вярват в нещо, просто защото така им е по-угодно, не заради друго...

Да, аз точно за това питах дали тази вяра е истинска, защото ако е, то човек действа според вярата си! Това е важното! Другото са философски дебати, в които вие гледам с удоволствие сте се спуснали.. има няма час и нещо докато си изгледам филма и вече изтървах темата.. здраве да е, приказвайте си Mr. Green

P.S. Мога да защитавам еднакво добре и двете, и идеята за реинкарнацията, и идеята за косматия ни произход, и къв е смисъла? Приказки hahaha Водил го този разговор вече, скучно ми е Mr. Green

Да, Тео, май е време за нова тема Whistling

Общи условия

Активация на акаунт