Как приемате идеята за прераждането?

• 46 562
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 210
Въпреки, че идеят ми се струва остроумна, не мога да повярвам, докато не получа някакви гаранции и доказателства /но не от рода "един казал на друг, че чул как трети.../, искам научни доказателства. А дотогава ще си мисля, че съм само за еднократна употреба.

# 211
Хора, кажете ми как решавате къде е истината?

истината ти дава свобода.

# 212
Търсих "прераждане", "реинкарнация", "минали животи", но търсачката мълчи. Значи може би не е дискутирано..

---

Как приемате идеята за реинкарнацията, мислите ли, че живеем повече от един път?

Смятате ли, че има случайни срещи? Или мислите, че всичко е случайно?

Просто вярвате в тази идея, защото е модно, защото ви допада.. или това не е просто вяра, а е нещо по-дълбоко и важно, нещо, което влияе на решенията и действията ви?

---

Разбира се, с анкетка Mr. Green
Hamaelleon....тази тема преди няколко месеца беше коментирана надълго и нашироко и беше станала "гореща" лично тема Grinning Но след това малко се отклоно посоката и....но аз винаги с радост приемам такава тема.
Аз лично  бесприкословно вярвам в прераждането! Моя подпис  е  красноречив .
..  Heart Eyes

# 213
Вярвам.

# 214
Извинявай, Роза, преди няколко месеца и след няколко месеца мен ме нямаше в клю-то/едва ли ще съм тук.. така че темата ме интересува тук и сега, и то не заради самата нея, а по-скоро заради другата, за децата.. виж там (то и тя отиде по дяволите, ма ко да се направи, спамъри секви Mr. Green Mr. Green Mr. Green)

# 215
(то и тя отиде по дяволите, ма ко да се направи, спамъри секви Mr. Green Mr. Green Mr. Green)

Кой визираш?

# 216
Извинявай, Роза, преди няколко месеца и след няколко месеца мен ме нямаше в клю-то/едва ли ще съм тук.. така че темата ме интересува тук и сега, и то не заради самата нея, а по-скоро заради другата, за децата.. виж там (то и тя отиде по дяволите, ма ко да се направи, спамъри секви Mr. Green Mr. Green Mr. Green)
Всичко е наред Хамелеон..не се изинявай.Радвам се че си подхванал темата наново.Интерсна и дълбока тема...и ми е  любима Wink

..........Колкото до отричането на прераждането от Библията-смятам, че човешкият фактор се е намесил и е премахнал свидетелствата за това.....защото как тогава би се развила теорията за Рая и Ада, за това как добрите ще бъдат извисени, а лошите-ще горят?

Peace

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 23:30 от roza66

# 217
Но досега, доколкото ми е известно,л никой не е разказал, документирал прераждане.

Безсмислен спор според мен. Много неща не са документирани, много не знаем и не разбираме. Това не означава, че не съществуват. Означава само, че ние не ги разбираме. Не казвам, че е така или иначе, само си разсъждавам.
Тео ...така е. Права си Sunglasses Не може да се отрича  съществуването на нещо което не  не е доказано от науката,тъй като душата не е наука  за да бъде откривана.Как да  откриеш нещо което е невидимо и вътре в теб..но  ти знаеш че го има,макар и науката още да не знае  как да го докаже  .А и  защо трябва да го доказва... Thinking

# 218
jeilmedia, сравнението ти е супер!
Мотивирано е обаче с непрекъснатостта на материята, т.е. училището продължава вечно, но едни приключват с него, а други се включват. Ето това е противоречието.  Ако е така, то тези които изват откъде се появяват, а тези, които приключват къде отиват /небуквално разбира се!/?
Изводът е, че всъщност материя се губи...А ако е така, то може да се обяснят много от необяснимите трансформации на физическата и психическата материя.
Хамелеон, при мен нещата няма как да се променят, защото не знам какво ще се случи. Нямам контрол върху събитията. Най-вероятно и другите нямат. Човек реагира /прави/ събитията на базата на предишен опит от това си съзнание. Стремя се да помагам, когато има нужда от моята помощ, това е.

Примера с училището се отнася за живота на земята, мисля даже , че го написах в първото изречение.
Но нашия живот не се състои само от училище. По тази логика и живота на съзнанието ни не се състои само от училище. Съзнанието ни най вероятно е създадено от тези, които са  завършили училището, и ние като завършим ще създаваме много нови неща. Почти като живота на земята. Нещо подобно  на микро и макрофизиката. Но както мравката се бори с песъчинките, и няма представа от планетите, така сме и хората в областта на съзнанието.
Виждаме нещата около нас, но нямаме никаква представа какво има зад хоризонта.
Мравката може да забележи лунното затъмнение, но никога няма да разбере на какво се дължи това. Хората забелязват, че се случват странни неща, но никога няма да разберат защо. И не защото не искат, а защото са хора и имат граници на възможностите. Това дори не е свързано с технически възможности, защото хората създават машини които смятат милиарди пъти по бързо от мозъка. Хората могат да виждат на светлинни години разстояние, могат да наблюдават движението на електроните, могат дори да създадат изкуствен интелект (по свой образ и подобие). Но хората не могат да съществуват без тяло.

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 23:42 от jeilmedia

# 219
......
Хамелеон, при мен нещата няма как да се променят, защото не знам какво ще се случи. Нямам контрол върху събитията. Най-вероятно и другите нямат. Човек реагира /прави/ събитията на базата на предишен опит от това си съзнание. Стремя се да помагам, когато има нужда от моята помощ, това е............

Тук не съм съгласна Мишон.Нашето съзнание и мисли е нашето битие.Всички наши мисли са нашата реалност.Бях чела някъде много интересно нещо...че бедното съзнание проектира бедност,а богатото съзнание- богатство! И е така....
Разбира се  трудно е когато си беден да мислиш като богат,но само така можа да стартираш"бутончето"към промяната в посоката към която ТИ искаш.Повечето милионери описват това в книгите си това как от низша бедност са станали милионери.Няма да пиша за това сега...просто дадох пример че ние имаме контрол върху събитията които се случват около нас.Ние ги предизвикваме с нашите мисли! Това не е никак трудно за разбиране  че е така....

Събуди се сутринта и започни да записваш мислите си...че се учудиш на резултата Wink

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 00:37 от roza66

# 220
Разбирам, че темата ви е интересна, но за мен това, което е интересно и за което получих отговор от доста по-малък брой от гласувалите, че вярват хора е: как вярата ви, че ще се върнем отново на Земята променя сегашния ви живот?
Определено ме възпира често от необмислени и импулсивни постъпки, помага ми да сменям гледната точка и да съм емпатична, да съм по-търпелива , толерантна , да не съдя прибързано, да се въздържам от оценъчни съждения, до сам обичаща, да смирявам Его-та сиили както се изрази една моя приятелка, без да сме говорили за това, а просто ме е наблюдавала как живея - Ти правиш инвестиция в Душата си. Аз не гледам на живота си по този начин. Ако живеем по определен начин, за да спечелим нещо, каквото и да било то, то тогава не сме истински! Прави каквото трябва, пък да става каквото ще е един добър девиз. Като "трябването" избираш ти.  Grinning
Доколкото усещам, те интересува по-специално въпроса за случайността и срещите - няма нищо случайно и срещите също. Срещаме тези, които сме привлекли по един или друг начин - с мислите, желанията, намеренията или начина си на живот. Всичко става с наше участие. Иначе би било много просто Grinning

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 00:19 от averbod

# 221
Разбирам, че темата ви е интересна, но за мен това, което е интересно и за което получих отговор от доста по-малък брой от гласувалите, че вярват хора е: как вярата ви, че ще се върнем отново на Земята променя сегашния ви живот?

.....Доколкото усещам, те интересува по-специално въпроса за случайността и срещите - няма нищо случайно и срещите също. Срещаме тези, които сме привлекли по един или друг начин - с мислите, желанията, намеренията или начина си на живот. Всичко става с наше участие. ....... Grinning
И аз мисля така  Peace

# 222
... бедното съзнание проектира бедност,а богатото съзнание- богатство!
Съгласна. Но има и още един момент (другата страна на богатството и бедността): Ако съзнаваме, че реалността е наше творение, то тогава имаме възмъжност да създаваме реалността съзнателно." А  ако не го знаем или ако го знаем, но не ни харесва или нещо от този род, ние пак създаваме реалността, но го правим несъзнателно, по начин, който ни поставя като следствие на живота и се превръщаме в безсилни жертви".
Което означава, че трябва да бъдем отговорни към сегашния си живот.

# 223
... бедното съзнание проектира бедност,а богатото съзнание- богатство!
Съгласна. Но има и още един момент (другата страна на богатството и бедността): Ако съзнаваме, че реалността е наше творение, то тогава имаме възмъжност да създаваме реалността съзнателно." А  ако не го знаем или ако го знаем, но не ни харесва или нещо от този род, ние пак създаваме реалността, но го правим несъзнателно, по начин, който ни поставя като следствие на живота и се превръщаме в безсилни жертви".
Което означава, че трябва да бъдем отговорни към сегашния си живот.
Зависи какво е разбирането " за богатство" и "бедност".
Мислите ли, че е възможно пълнота и удовлетворение от живота, без да са налице стандартните параметри за успешна реализация в живота? /Малко мъгляво зададох въпроса си Grinning/ Ама който разбрал, разбрал! Тук са включени темите за емиграцията, консуматорското общество, кариеризма, стандарта на живот и пр...Моля, включете се с мнения. Ама, ако е възможно, по-пространно. GrinningБлагодаря!!!  bouquet

# 224

Определено ме възпира често от необмислени и импулсивни постъпки, помага ми да сменям гледната точка и да съм емпатична, да съм по-търпелива , толерантна , да не съдя прибързано, да се въздържам от оценъчни съждения, до сам обичаща, да смирявам Его-та сиили както се изрази една моя приятелка, без да сме говорили за това, а просто ме е наблюдавала как живея - Ти правиш инвестиция в Душата си. Аз не гледам на живота си по този начин. Ако живеем по определен начин, за да спечелим нещо, каквото и да било то, то тогава не сме истински! Прави каквото трябва, пък да става каквото ще е един добър девиз. Като "трябването" избираш ти.  Grinning
Доколкото усещам, те интересува по-специално въпроса за случайността и срещите - няма нищо случайно и срещите също. Срещаме тези, които сме привлекли по един или друг начин - с мислите, желанията, намеренията или начина си на живот. Всичко става с наше участие. Иначе би било много просто Grinning

bouquet Това е и моят девиз! Отдавна се каня да ти благодаря за всичко написано по темата!

По въпроса ти: Дай да уточним кои са стандартните параметри- къща, кола,телевизор, компютър, работа- това ли е? Защото и стандартите са различни. Wink Това малко на шега...
Иначе конкретно за мен- За мен удовлетворението включва не само материални, но и нематериални неща. В моите стандарти влиза освен да има какво да облека и да сложа в устата, да мога да се погрижа пълноценно за мен и моите близки, в случай на нужда. Това, което имам сега, не ми дава тази възможност, затова искам да променя положението си. Не искам да доказвам нещо на себе си или на някого, просто искам да имам достатъчно ресурси, за да подсигуря семейството си, в случай на нужда. Тогава ще бъда удовлетворена. Но в същото време аз се радвам на живота, много повече от доста хора, научих се на това...Ценя момента и му се радвам, благодаря за него. Има доста неща, които смятаме, че ни се полагат ей така, и чак когато загубиш нещо от тях, започваш да го цениш. Тогава 'проглеждаш' за всичко останало, което имаш и си благодарен за него. Много истини ми се откриват напоследък, затова съм все по-удовлетворена.

Общи условия

Активация на акаунт