Как приемате идеята за прераждането?

• 46 518
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 1 185
Розе, ама ти сериозно ли не си чувала за такива мисионери? Много ме учудваш, наистина!
......

Трябва ли да, съм чела и чувала за всичко?  Rolling Eyes

# 1 186
Рози, от къде извади тези канибали. Joy Всички вегетарианци ще да са били такива в миналите си животи, пък се оправдават с милост към животните. Thinking
Mama_Nana...не знам, ама канибалите случайно ми изплуваха в съзнанието, така както си писах в темата  Joy 

Иначе сериозно, те все пак  са хора...които ядят хора.  Thinking

И  аз все още  си чакам отговора на въпросите по долу... Rolling Eyes

Не знам дали ще те удовлетвори написаното, но след няколко тома по въпросите - кои сме, защо сме, от къде идваме и накъде отиваме, какъв е смисъла на живота ни и т.н., аз се задоволих с една будиска поговорка: "Утре може и никога да няма, но човек трябва да е готов да го посрещне." За много хора може да звучи клиширано и елементарно, но е лудост да запълвам мозъка си с предположения. Всеки миг живота ми може да бъде променен, може да престане и да се озова в ситуация, която е извън човешките представи. Затова не мога да дам отговор не само на твоите въпроси, а и на моите,  какъвто и да бъде този отговор, вероятността да е неправилен е твърде голяма.  Grinning

# 1 187
А Mama_Nana...точно така.  Е затова зададох въпроса за канибалите  Wink Понеже  знам, че не може да се даде отговор. Оособено относно това, че учението да Христос "ще стигне до всички хора на земята"...а до тях няма как да  можа да стигне. Трябва да се гледа реално на нещата.

Не случайно дадох  пример с тези хора-човекоядци, за да се види логично, че един живот от 70-80 години не стига  за всичко и за всеки, за да осъзнае, разбере или чуе учението на Христос за спасението на душите.

Така че аз пак съм си на мнението на което съм била, тъй като това потвърждава това което много хора мислим а тази тема...а то е,че има прераждане.

Благодарности на автора на темата.    bouquet Беше много полезна, поне за мен  Grinning

А будистката поговорка е много точна!  Wink

# 1 188
Роза, освен хора, които ядат хора има и хора, които убиват хора. За тях не си ли чувала?
Как християните в първите векове са били преследвани и избивани по най-жесток начин и въпреки всичко християнството се е разпростирало по краищата на земята, хората не са се отказали да говорят за Спасителя Христос.

А ето малко инфо за канибалите и мисионерите http://www.bulmn.com/Specials/Missionaries/Bulgarian/00400_James_Chalmers.php
Някой може да каже - безсмислено. Напразна жертва! Да, но за Бог всеки човек е важен - в Библията има една притча за изгубената овца, как истинският овчар оставя деветдесетте си други овце, за да намери и спаси изгубената. Така, че и за канибалите има надежда  Simple Smile !

# 1 189
Роза, освен хора, които ядат хора има и хора, които убиват хора. За тях не си ли чувала?
Как християните в първите векове са били преследвани и избивани по най-жесток начин и въпреки всичко християнството се е разпростирало по краищата на земята, хората не са се отказали да говорят за Спасителя Христос.

А ето малко инфо за канибалите и мисионерите http://www.bulmn.com/Specials/Missionaries/Bulgarian/00400_James_Chalmers.php
Някой може да каже - безсмислено. Напразна жертва! Да, но за Бог всеки човек е важен - в Библията има една притча за изгубената овца, как истинският овчар оставя деветдесетте си други овце, за да намери и спаси изгубената. Така, че и за канибалите има надежда  Simple Smile !

Мерси за инфото! Hug  Научих нови неща. Peace

Да допълня пак , за да няма нещо недоразбрано от към моята страна, че аз за себе си потвърдих  своето вътрешно убеждение относно прераждането.

Никого на карам и не искам да карам да вярва в това в което аз съм убедена  /за себе сиHug

Приятен уикенд!       bouquet

Последна редакция: пт, 29 фев 2008, 15:44 от ЧервеноВинце

# 1 190
  • tardis
Съжалявам, че не мога да следя много темата тия дни...

Цитат
Mama Galka, знаеш ли, склонна съм да приема, че не са били махани текстове от Библията, изрично указващи, че има прераждане. Някои апокрифи, сметнати за еретични - да, но основния текст - не. Аз лично се рових по въпроса из разни протоколи на съборите и други документи. Но не можеш да отречеш, че в библията никъде не се казва изрично и недвусмислено нито че има, нито че няма прераждане. Затова има и спор между езотерични и ортодоксални християни по въпроса

Напротив, мога!
Цялата Библия говори за греха, за нуждата от спасение, за Спасителя и за Страшния съд след смъртта - не тук на Земята. Недвусмислено.
Спорът с езотериците е меко казано - несериозен, защото те непрекъснато вадят стихове от контекста, отхвърлят части от Библията. Предлагат други "евангелия".... Самият Дънов препоръчва Библията да се чете избирателно.
А защо всички ортодоксални християни са на едно мнение? Ако Библията говореше с недомлъвки по въпроса би трябвало да има разминаване и при тях!

Недвусмислено значи нещо от рода на: "Не вярвайте на онзи, който дойде и ви каже, че един човек може да живее много пъти и след като веднъж умре, може да се въплъти отново на земята по друго време и на друго място. Ако дойде такъв и твърди това, нека бъде анатема... "
Сигурно щеше да е по-добре казано, само импровизирам...
Има ли подобни формулировки?
Които с или без контекста наоколо да са достатъчно красноречиви?
Може би имам много високи изисквания за яснота, но ...

# 1 191
Виж например  Лука 16:19 надолу! Един от многото примери.

# 1 192
Rainbird, според теб Христос дали още се преражда?

# 1 193
И аз си задавам много от въпросите, които сте засегнали и ако няма прераждане просто не мога да намеря логиката. Случвали са ми се много неща, заради които все повече започвам да вярвам в прераждането...

Последна редакция: сб, 01 мар 2008, 13:25 от Passiflora

# 1 194
  • España (Плевен)
Баба Марта бързала, мартенички вързала, на момиче и момченце!
Аз ще вържа пък на теб, с пожелание за късмет!

Честита баба Марта!

# 1 195
  • tardis
Нямам си представа дали.
Веднага щом получа откровение по въпроса, ще пиша.
Но не разбирам смисъла на въпроса ти...

ЧБМ, ka_te_to  Simple Smile

# 1 196
На Христос не му е нужно да се преражда.

Дали се връща в  някаква "форма" е друг въпрос...

# 1 197
  • tardis
На Христос не му е нужно да се преражда.

Дали се връща в  някаква "форма" е друг въпрос...

Да, от тази гледна точка. На земята има духовни учители, които сами по себе си нямат нужда вече от прераждане тук, но все пак са слелзли, за да помагат на другите. Да ги сложим образно към персонала на училището, ако така ще е по-ясно.
Христос обаче ми се струва по-специален случай (ако е вярно всичко писано за него) и не ми се вярва да идва дори в ролята си на духовен учител.
Но това са неща, които нямам претенциите да знам.

# 1 198
Въпроса е без смисъл, не логичен.Не е нужно  Христос   да се преражда. Все пак да не забравяме, че  Той е Господ Бог, а ние сме само хора...

Последна редакция: сб, 01 мар 2008, 23:39 от ЧервеноВинце

# 1 199
Въпроса е без смисъл, не логичен.Не е нужно  Христос   да се преражда. Все пак да не забравяме, че  Той е Господ Бог, а ние сме само хора...

Ваша воля как ще определяте въпроса - като логичен или не, но за мен той си е логичен, защото едни от последните му думи на кръста са към разбойника разпнат от дясната му страна: "Още днес, ще бъдеш с мен в Рая!".
Дали този разбойник разпнат за престъпления, които е направил е достигнал до съвършенство?

Много са местата в Библията, които показват, че Христос по никакъв начин не допуска някаква идея за прераждане.

При Христос отиват да го питат за една жена изредила седем братя като мъже, на кого ще е жена в Рая. Въпросът им би бил наистина неудачен, ако трябваше да се прераждаме. Христос обаче не им говори за прераждане, а казва, че в Небето няма да има мъжки и женски пол, нито женене и омъжване (семейства).

Библията ясно е описала какво става с човек след като умре, както преди Христа, така и след това, както и къде е бил Христос след смъртта си и след възкресението си.
Този който не е съгласен с Нея, ако ще и някой от ония свят да се върне да му го каже пак няма да повярва.

Последна редакция: нд, 02 мар 2008, 00:23 от rorobobo

Общи условия

Активация на акаунт