Отговори
# 45
  • София
И нищо не върша на принципа "защото трябва". Дечурлигата са мънички още и не съм убедена, че знаят кое е ден и кое е нощ. Просто го оставям малкото човече да се храни, спинка и будува когато си пожелае.
И аз смятам, като теб. Но го наблюдавам, какво прави и кога, защото ми е интересно. Коя играчка повече му харесва. Каква музика повече му хареса и прочие. А иначе и аз си мисля, че се втелявам на моменти, на друго си е като го потвърди ветеран. Laughing
И на този фон констатирам, че имам невероятно спокойно и усмихнато дете, което даже и когато е гладно не плаче  Heart Eyes Heart Eyes пу-пу-пу, спинка спокойно по цяла нощ с 1 будене за ядене към 4-5 часа, спокойно си се забавлява самичък в кошарата или с играчките на активната гимнастика , без въобще да иска да е на ръце, гукащ и усмихващ се на всички и ... всъщност няма нито 1 негатив, заради който и да се оплача малко  Sunglasses
ей ся ако не го уручасах, те па на!  Joy
И констатирам, че от както си направи детето график, се чувства весело и щастливо. По същия начин, както ти описваш Любо. Но всички сме различни хора, та и дечицата сигурно са различни. Което прави щастливо едно, не прави щастливо друго.

# 46
  • welcome to the Jungle
И констатирам, че от както си направи детето график, се чувства весело и щастливо. По същия начин, както ти описваш Любо. Но всички сме различни хора, та и дечицата сигурно са различни. Което прави щастливо едно, не прави щастливо друго.
  bouquet  bouquet АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ  Hug Heart Eyes

Босилек, благодаря за милите думи  Mr. Green Hug

# 47
m_mm така като гледам режима на детенцето ти е близко до режима на моя синковец! Ставаме,гукаме папаме до 7:00 пак гукаме хилим се до 8,8:30 после сън до 9:30-10:00 хапване и навун на разходка там спим 1 час,я може и през цялото време да блее. В 13:00 обядва детенцето и после спинка и така до 16:00 пак паппу и дремуцкане с бодуване гукане и така до 18:30-19:00 вечеря гукане и към 19:30-20:00 баня. В 20:30 вече спи и така до 2,3:00 хапка и пак спане до 7:00 сутринта  Mr. Green намираш ли колко е сходно Подчертавам детето само си е направило режима  Naughty аз нямам нищо общо,когато спи, спи, когато се събуди да яде, яде  Wink
Ади,че идва време да се погледкаме и да погукаме с малкия

# 48
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен, мацки!
Аз да се похваля бях на сватба и за първи път се разделих от Ники за цяло денонощие  newsm44
Е, не беше много приятно, че все в къщи ми беше акъла, ма - поне детето много е слушкало майка ми и и казах, че сега дупе да и е яко, щом не е плакал за мама. rotfImbo
Последните няколко дни замразявах кърмица и е папкало детето от шише, а днес се заех да изхвърлям замаразената, че е от началото явно с коластра и не я иска.
Утре сме на консултация и ще се отчитам.
Босилече, супер сладури сте с твоето синче, такава лъчезарна снимка - само за реклама сте  Peace Па и я какви манджорни правиш. За пример си.
m_mm, и ние сме горе-долу със същия режим, само дето ставаме в 7.00 и не се будим нощем след последното хранене в 10.00, а банята е към 7.30-8.00.
Чоко, радвам се за добрите новини! Hug
Лека, че героите са уморени - нали сме си македонци, големи хора паднаха  Tired Tired Tired

# 49
Здравейте!
Най-после и аз да намеря време да попиша Simple Smile...

Днес бяхме на ваксинация...забавена ваксина против жълтеница от предния месец и такова безпокойство през целия следобяд. Ужас! Това дете никога не е плакало толкова продължително! Даже мисля, че и колики нямаше! ...А утре предстои и пентаксим, дано не се повтори същото! Ах, тези ваксини...

А иначе Гоги тежи 7.1 кг -  личи си, че добре си хапва и отдавна няма нощно хранене (така той си пожела). Е, все пак той е роден преди термина си!
Голям проблем за мен се оказва яденето на юмручето. Мисля, със сигурност, че не е признак на глад! Ако някой знае лек против това - да казва!!! Давам биберон, той го плюе! Вече съм на мнение да го слагам в пелени Simple Smile, но ми е жал да не може да мърда....

Уси, така ми се иска да се разходим с вас в морската градина. Обаче не мога да се организирам вече 3 месеца... Аз живея до окръжна болница - разстоянието не е нито много, но и нито малко:). Да се надяваме, че скоро и това ще стане.
Толкова от мен....

# 50
Здравейте и от мен,
да не повярваш, остана ми малко време преди полунощ и преди да се изкъпя да взема да драсна някой ре ди аз Simple Smile.
Специални поздрави и положителна енергия на Лилибончето и Криско от мен. Hug
Чоко25, много се радвам, че при вас всичко е наред, но както винаги съм солидарна с Лъвичката Hug и мисля, че ще е добре да има един преглед с ехограф, някъде дори на частен прием идете.
Аз имам друг проблем -след 40-я ден на Габи някъде, започна ужасен запек за който вече ви се оплаках, Confused Cry, да, но той не минава, пущината.
Вече се броят на пръсти пътите, когато ака нормално.
Еличко, ти какво правиш по въпроса - нали и вие сте с такъв проблем?
И на кърма ли сте? ПОнеже мен страшно ме ядосва факта, че хем сме на кърма, хем има този запек. И кога ще се оправи???
Juzefina - при нас сестрата дълго топли ваксината в ръцете си, за да стане с телесна температура.
Не знам дали от Пентаксима или от запека, но следобяда към 15.00 часа, значи около 4 часа след биенето на ваксината, Габи рева като полудяла около3 часа и аз щях да откача, за малко да хукна към Пирогов, така и не разбрах от ваксината ли е, или не?
Сега треперя при мисълта за втората реимунизация Confused

Поздрави на всички мами от нас с Габи  bouquet
Вярно, че Зоя-Алекс, МКТ и Хепиуомън не са писали отдавна, момичета как сте?
Добре дошла на родна земя на Шоши  bouquet

# 51
Ето ме и мен с малкия  Wink до мен! И други мамчета липсват лаленце, е герито я няма и нея!На МКТ така и не разбрах сватбата и как е минала!Algara  аз всеки ден като се разхождам задължително минавам и покрай окръжна  Wink не е далече от морската,явно още не си се организирала с излизането за разходки. Я кажи нещо не ми е ясно за ваксините,не трябва ли да мине 1 месец за да бият следващата ваксина! И честити ви 3 месеца и добро качване на килцата.Доколкото знам на 3 месеца килата трябва да са двойно на килата от раждането!Ох Елз и аз искам да покупонясвам,ама първо бабата на коцето да направят ремонта, че тогава мога да го оставям и вечер. Че сега в апартамента им е кочина Mr. Green Ади лека от мен пожелавам ви хубав ден,аз отивам да се мятам с прахосмукачката  Mr. Green

# 52
Добро утро!Нека поне за вас да е добро,защото аз съм Tiredгроги.Вечер не мога да заспя,големи жеги,а тази сутрин малчо така се разпищя че ми стана много криво.Досега никога не е плакал така,но нали за всичко си има първи път.Дано да не се повтаря.И всичко това защото не може да се изака.Момичета при нас е нещо страшно,ака по един път на ден,но докато това стане е голям зор.Започва се още през ноща след като си хапне,ръмжи като малко мече Simple Smileнапъва се и накрая едно голямо нищо.Имали сме дни в които тъкмо се унася да заспи и се започва с ръмженето и се събужда и е кисел след това.Спрях капките за колики и му правя масаж с едно гелче за колики.Има ефект.Знам че един път на ден не е запек ама се мъчи детето.Иначе си похапва добре,минахме изцяло на АМ и уж трябва да го засища за повече време,а едва си дочакваме часа.Не че го храня по час  ,но искам да си има пауза,защото тези млека не са така лесно смилаеми като кърмата и не искам да му разширя стомахчето.Като гледам доста ви се пооплаках,да се махам че с моето кисело настроение тази сутрин изобщо не съм за тук.
Чоко25 радвам се че всичко е наред!

# 53
Гадже  Wink не е лошо да си поспиш,отразява ти се зле недоспиването, 2,3 часа да си откраднеш няма да е зле. Това с акането,ами на АМ така се получава. И си ака момчето,няма лошо! Моя синковец не е акал една седмица  Shocked,интересното е че не го боли корем смее се пиша пърди качествено,но ако няма.Спинка си! А най-интересното е че аз не съм сменила начина си на хранене от 3 седмици се храня по един и същ начин Thinking та гадженце бъди спокойна,важното е бебето да спинка и да гука,ох ади да продалжавам със стирката из къщи,починах си малко  Mr. Green

# 54
Добро утро на всички!

Тези дни нямах много време да пиша и само ви четях да не изпусна нещо.Ние сме добре,нямаме кой знае какъв режим но съм доволна и на това.Не спи много през деня.Като сме на разходка спи а в къщи само дреме от време на време.

4oko25 много се радвам че всичко е минало дано да нямате повече проблеми!  bouquet Hug

gadje на какво АМ сте.Ние имахме същия проблем и сме на смесено хранене но смених млякото и вече всичко е наред.Не пропуска и ден!Не се притеснявай всичко ще се оправи! Hug  bouquet

# 55
Добро утро и от нас  Hug
Снощи така съм заспала, че не разбрах кога малката е направила същото  Outta Joint За първи път ми се случва... И от какво толкова съм била уморена, незнам...

Босилече, ще те взема в нас да ни готвиш...Направо се кандитатирам за зетя Wink Толкова обичам такива манджори, но много рядко правя, защото таткото ни пък е традиционалист в яденето...
4око25, много се радвам за вашите резултати! Дано бързо се пооправи стомахчето  Heart Eyes Peace
гадже, мисля, че си се сблъскала с това, с което аз преди 2 седмици...Ужасно е детето ти да плаче неустоимо.. Вече от опит знам, че най-важно е ти да си спокойна и да успееш да предадеш спокойствието си на него  Peace
Elz , искрено ти завиждам за развлечението! Така ми се ходи и на мен на сватба... Нали на моята не успях да си отиграя  Joy

Ние вчера тъкмо два пъти  smile3550 сами... И толкова бях щастлива, че ми идеше да и нацелувам оцапаното дупе  Joy Днес чакам да видя дали ще има повторение на епизода.. Незнам дали е от гроздето, с което се тъпках 2 дни или от почти спирането на капките за колики... Ще видим. После се подготвям да започвам със сокчетата, но като че ли ми се иска да съм сигурна, че вече няма колики...
Иначе детенцето е спокойно и усмихнато през голяма част от деня, но си иска внимание  smile3522 Определено ме познава и сутрин ми отправя по една голяма усмивка, която си е само моя   love001 Незнам вашите дечковци как са с гукането, но нашето детенце гука много и определено казва "мем", което тайно се надявам, че скоро ще прерастне в мама  tooth Все и говоря, че чакам да е първото бебе, което ще каже мама на 3 месеца  newsm44 newsm20 А вчера каза и нещо като "ати", което казах на баща и,че сигурно е било "тати"  hahaha Абе, ясно е, че седенето в нас не ми действа добре, но поне моята лудост е тихичка и никому не вреди  Innocent
Сега ще посърфирам малко из интернет и след малко се готвя за похапването на дребосъчка. Между другото, вчера гледах един филм, който ми хареса - Breaking and Entering. Днес съм си приготвила друго кино  Mr. Green
Хайде, до после  newsm75 1dishes 1ironing wash hang

# 56
Току що гледах снимки в албума и видях Билянка  Flutter Зойче, много се радвам за малката, че така добре изглежда  Hug Надявам се всичко да е наред при вас!

# 57
Хехе, Еличко, ще влезете в учебниците май, с това "мама" на 3 месеца! Mr. Green Аз ти го пожелавам от все сърце де!
Гледам тука нек'ви вкусотийки сте спретнали, аз нямам нищо против да се възползвам, защото килцата ми се топят като сладолед на слънце, та май ще почна да си хапвам, каквото ми душа иска... Party
Много сте сладки всички на всички снимки и забелязвам (не знам дали е от снимките), че всички бебоци изглеждат по-големи от възрастта си, моят е същият (после и аз ще кача снимки), а това не си го спомням с големия ми син, който неотдавна беше бебе.
Максим иначе напоследък е доста сопкоен, пу пу пу. Няма нищо ново при нас, затова не пиша. Утре най-после се прибираме в Бургас (бургазлийки, стягайте се за срещи горещи!) и ако не пиша, тогава вече ще е заради несправяне с лудницата.  Crazy
Шоши, добре дошла на родна земя!
Краси, как сте? Стягате ли куфарите?
Хайде прохладен ден от мен на всички юнски сладкишчета!

# 58
Здравейте!

Уси, и аз много се разтревожих на решението на педиатърката за 2 различни ваксини в 2 последователни дни (знам, че е добре интервал от 1 месец). Зададох и въпрос - отговорът беше "Няма страшно". Не настоях да ми обяснява, но пък се информирах допълнително. Прочетох цялата "НАРЕДБА № 15 от 12.05.2005 г. за имунизациите в Република България

Издадена от министъра на здравеопазването, обн., ДВ, бр. 45 от 31.05.2005 г.", в която :

" 3. Хепатит В ваксината е съвместима и може да се прилага едновременно с
всички други ваксини, включени в имунизационния календар, като различните ваксини се инжектират на различни места

6. Хепатит В ваксината, полиомиелитната ваксина, ДТК, ДТ, ТД,
триваксината морбили-паротит-рубеола (както и морбилната, паротитната и
рубеолната моноваксина) са съвместими. Допуска се едновременното им прилагане (на различни инжекционни места) при деца, които подлежат на имунизация (реимунизация) с тези ваксини, но не са получили приемите по реда, посочен в имунизационния календар. "

Не че не съм притеснена...очаквам да е превъзбуден и какво ли още не, но нищо не мога да направя. Излиза, че трябва всички да сме лекари! Изключително неприятно ми е, даже досадно да не се доверявам на педиатрите, да проверявам всяка диагноза, всяка рецепта, всяко тяхно мнение, да търся трето мнение...защото грешат много често, не са информирани! За жалост това е положението в България!

# 59
Хехе, Еличко, ще влезете в учебниците май, с това "мама" на 3 месеца! Mr. Green Аз ти го пожелавам от все сърце де!

Хи хи, а дано Wink После ще даваме уроци за бързо проговаряне на бебето  Joy Браво за стопените килограми,mom_an-че. Я кажи как го постигаш? Аз уж се върнах на старите килограми, но май не съм ги свалила от същите места... newsm78 И ми се иска да сваля още малко от дупето  Blush

Algara, май наистина ни се налага да разбираме от всичко  ooooh!

Ние се събудихме, но още се въртим. Чакам сега да чуя "мем"  hahaha и да ходя да нахраня принцесата  Heart Eyes
И задължително се отвива.. Как го прави този номер, просто незнам. Уж подпъхвам завивките, уж още не може да се извърта, но краченцата толкова много шават, че редовно спи с поне 1 отвит крак, понякога и с два  Joy А онзи ден си беше качила едното краче на решетката на леглото  ooooh! Нали още е на горното ниво...Абе, бебешки истории. Отивам да си пусна филм и да засядаме да папаме  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт