Отговори
# 105
  • В светлината на слънцето
Здравейте настоящи и все още бъде мами Hug

Дойдох до работата и се включвам съвсем за малко.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ НОВОРОДЕНИ БЕБОЦИ!!! МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ НА МАЛКИТЕ МОМИЧЕНЦА И МОМЧЕНЦА И МНОГО РАДОСТ НА ТЕХНИТЕ ЩАСТЛИВИ РОДИТЕЛИ!!!

От нас новините засега са добри. Александър расте със страшна сила и със също толкова страшна сила яде.  Mr. Green Номерът е да не закъснява яденето и да е в нужното количество. В началото съвсем бях изключила, че с каката нямах достатъчно кърма, та се налагаше да се дохранваме. И го бях оставила за два дни на пост и молитви - тоест само на кърма. А то милото, реве ли реве. С таткото веднага решихме, че са му започнали коликите и предприехме нужните действия - капки, топлене на коремче, носене на ръце и т.н. Чак после се сетих да изцедя един път цялата кърма, а не да го кърмя, за да видя точно колко произвеждам. И се оказа, че не му стига. Е, как да не реве, като ние топлим празен тумбак. Голям резил от моя страна.  Embarassed
Сега обаче всичко е наред. Дано само кърмата ми стигне за по-дълго, макар и с дохранване. С каката продължих 8 месеца. Ще видим сега как ще е. С хомеопатия успях да кача количеството, но пак не е съвсем достатъчно. Ако някой има подобен проблем само да кажа - на мен ми помага Recinus Comumnis H5. Това са малки хапченца, които се смучат и стимулират лактацията. Много ми помогна при каката. И сега ми увеличи кърмата. Но, за съжаление, Александър е доста лаком и това не му стига.
Иначе детето е добре. Направих му скринингови изследвания на мозък, бъбреци и черен дроб при моята близка в "Токуда" и всичко му е наред. Та сега си имаме вкъщи и ехографски снимки на тези органи. Следващата седмица ще го водя пак там за проверка за луксация на тазобедрените стави, която така или иначе е задължителна. Да се надяваме, че всичко ще е в норми.

От средата на септември ще се включвам сигурно по-редовно, че ще идвам веднъж в седмицата до работата, за да си предавам нещата.

Черпя ви виртуално, че утре съм рожденичка. Малко е предварително, но утре няма как да се включа.

И понеже пак не мога да кача картинката, заради нашата система, я пускам по най-глупашкия начин.  Embarassed

http://www.chococlub.com/laricettadelmese/privati/DOLCI%20PER%20 … ag37%20n%2019.jpg

# 106
Здравейте от мен вече пред компа

Ние сме си вкъщи от събота на обяд, но чак сега си пускам компа, искам да насоча цялото си внимание към двете си мънички дечица, които заедно с мъжа ми са смисъла на живота ми.Толкова съм щастлива, че ги имам около себе си , че няма думи, които могат да го изразят.Чувствам непрекъсната еуфория, когато са около мен или мисля за тях.На седмото небе съм от щастие!

Да ви разкажа и аз за моето раждане...........така........малко предистория..............
на 14.08 сутринта мъжа ми стана към 9:00 да оправи Тино, да го нахрани и т.н. както всеки ден.Много ми помагаше през цялата бременност, винаги много мие помагал и е вършил и моята работа.Аз реших, че не ми се става още и ще си доспя.Започвам да сънувам.............как ми изтичат водите и майка ми и сестра ми ще ме карат към болницата, но с еотбиваме до вилата на мъжа ми и там някакви глупости, с майка ми се изпокарваме, но на мен хич не ми пука, след малко ще се гушкам с бебка и както стигаме пред болницата и хоп се събудих.Толкова беше реалистично, че не мога да ви опиша.Станах намусена, че  ебило само сън, за да пишкам и хоп пак в леглото.След няма и две минути усетих как се спука мехура и за 2 мин бях обратно в банята.Седя и не вярвам Crazyи ме обзе най-якото чувство на света, толкова ми беше кеф.Аз имам един навик-винаги, ама наистина винаги си нося телефона с мен, само дето е на безшумен и не го вдигам , но това е друга тема.Та....обаждам се на мъжа ми, той бил излезнал с малкия на разходка около нас, поговорихме си малко какво правят с детето, къде са и т.н. и преди да му кажа чао му казах за водите и той като треснат.........не ми повярва , но после нямаше избор.После се обадих на майка ми, на сестра ми, на сестрата на мъжа ми, с която сме много близки.Разгласих и влезнах да се къпя, като водите си ми изтичаха по малко.Оправих се, достегнах багажа, мъжа ми го натовари в колата и тръгнахме.бях в супер настроение, мъжа ми яко спек-много му се смях.В колата си пуснах едно парче на Ъпсурт, надух го яко и си пеех по време на пътя, после минах на радио и ми беше супер купон.Викам му на мъжа ми, че трябва да отидем до сити центъра или мола-а да си купя нощници, а той ме взе за луда и категорично ми отказа.Как ще сме ходели като можело всеки момент да родя, със сина ми всичко било толкова бързо, а сега е второ и ще е по-бързо и т.н. както и да е обедих го да спре на Патриарха, там има едно магазинче за бельо, където продавачката ме познава.Спира и слиза, ама тя го отсвири, защото нещо разместваха и му каза да се върне ако иска по-късно.Отсмях му се и слизам и аз.Тя като ме видя и веднага ме пусна да вляза, аз и разправям , че съм с изтекли води , а тя Shocked и такава щеше да се счупи от рефлекси да ми показва какво имат.Купих си нощница и 'айде към болницата.Нали знам какво е хич не ми се искаше да лежа там да чакам до пълно разкритие, та за това се мотах.Както и да е, приеха ме, дойде моята си акушерка, чуха тоновете, написаха документите.лекарката беше супер пич, младо момиче, много готина, а акушерката ма средна възраст и тя голям пич.Смяхме се, говорихме си и така.Качиха ме на магарето за клизма, бях на 4 см и помолих докторката да помогне малко да съм поне на 5-6 , тя ми се смее.Викам и 'айде де, миналия път бях на 5 на същото място, дай сега поне на 6.Направиха ми клизма и ме качиха в предродилна, след малко дойде доктора.Първо исках да съм в самостоятелна родилна зала, но акушерката ми вика-я не се излагай, има само една жена в предродилна, спокойно е, а и ще си говорите.Така и стана.Като легнах за запис, започна да ме наболява, исках да седна по турски и да се изпъна напред, така най-малк оболеше, ама йок по време на записа не става.Нищо....след малко бях на 7 см, след това на 8см, станах, за да сменя позата-подпрях се на рамката на леглото наведена към нея, след това клекнах и общо взето сама решавах как да седя , за да ме боли по-малко.Направиха ми ношпа инжекция. Започна да ми се повръща и бебето да напъва, вече понаболяваше доста.Легнах да провери доктора разкритието и 'айде към родилна.Минах през една чешма да се намокря-хубаво се полях, лицето, гърдите, главата-много помага, направо е супер.
Качиха ме на родилната маса(или там както се казва) в първия момент не дишах правилно, но веднага акушерката ми показа как и се поправих.На третия напън Слава беше факт.Ех, че бях щастлива, разплаках се, дадоха ми я веднага на корема, за да мога да я накърмя.Не я измиха, защото не исках.Казах им да я вземат, докато доктора ме преглежда, след раждането на плацентата, защото ме наболяваше, особено процедурата с йода ooooh! Crazy Поисках си телефона и се обадих на мъжа ми.
Премериха я, повиха я и ми я дадоха отново.Оставиха ме в следродилна зала и я взеха да поседи на топличко, докато ме наблюдават.Бях адски жадна и изморена.Дойде мъжа ми и я донесоха пак , за да я види и той.Поседя малко при мен и докараха другото момиче и тя вече майка, та не беше удобно и мъжа ми си отиде.2 часа по-късно бях в стаята си , вече много добре в компанията на мъжа ми и малката принцеса.Пред стаята ме чакаха майка ми и баща ми, който като ни видя се разплака.Толкова ми беше мило.............но им се скарах нещо, вече не помня за какво точно и добре, че разбираха че съм веднага след раждане, та не ми се сърдят.

Ами това беше, общо взетооооооооооо
Акушерките идваха да я сменят, ама аз ги предупреждавах всеки път, че всичко си правя сама и не е нужно, всичките бяха много мили и ставаше лаф..........

Имах малко премеждия в болницата с малката, но вече е забравено.Сега Слава спи до мен, аз съм съм най-щастливата жена на света!

Ето и малко снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=164759

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 17:34 от konstans

# 107
  • Златна Добруджа
ЧЕСТИТ СИН НА ЕКАТЕРИНА! Да расте здрав и силен мъж!

Констанс, много хубав разказ  Hug Ама какъв пророчески сън си имала  Shocked
Марти, благодаря за почерпката  Peace Пожелавам ти Анна да има много късмет в живота   bouquet
Лулумба, добре и дошла  Hug

# 108
  • Видин
Констанс, разказа ти е невероятен.
Искам да питам родилите със система. Колко време след като ви включиха системата родихте? И с първата система ли стана?
Марти, Лулумба добре дошли

# 109
Някой пита за помпа за цедене. Аз ползвам на Platex електрическа и съм адски доволна. Съхранявам кърмата в шишета на Playtex в хладилника.Аз изобщо не кърмя, а само се цедя и го храня от шише и тази помпа е направо е вълшебна. Цеди ме докрай за около 15мин общо и двете гърди. Давам и добавка понеже ме мързи да се цедя често иначе кърма имам. На едно изцеждане докарвам около 110мл.

От къде си купила помпата и колко струва? дали могант отнякъде да се вземат под наем?

Честито на Кроки, Екатерина и мама Марти!  bouquet  bouquet  bouquet

Купих си я от САЩ, но ако има как да си я поръчаш наистина си заслужава. Аз бях с ужасни буци и всички яко се бяха уплашили как ще се оправям, но след 2 яки цедената с помпата всичко ми е наред. А и в болницата акушерките като ме видяха и те се оплашиха. Наистина бях много зле, но сега съм супер и за това я препоръчвам. В САЩ струва 100$, но както ти казах тук никъде не мога да я намеря.  Hug

# 110
Здравейте мами. Пускам нови снимки на малката Калина. дано да ви харесат. Отделям все по-малко време за любимото форумче, но по обясними причини.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156265&photo=80
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156265&photo=81

# 111
Мами, вашите мъже не присъстваха ли на раждането?

# 112
 Добре дошла Констанс. Разказа ти е невероятен. Дано за всяка една от нас раждането да остави само такива красиви спомени, както са оставили твоите две. Искренно си го пожелавам, а и на всички, които все още са 2 в 1.

# 113
Марти ,честита ти дъщеричка  Hug    bouquet Човек да и изяде шапката -много е сладка /малката /и мястото където си раждала изглежда много комфортно  Peace

Констанс -ти си много силна жена ,още веднъж да сте живи и здрави   bouquet

# 114
  • Canada
Здравейте  Hug
Честито на всички нови мами и бебчовци! Да са живи и здрави и да ни даряват с прекрасни моменти!
Ivy, бебе Боян е страхотен! Кака му как прие, че все пак братче е бяло?  Laughing
Марти, честита ти принцеска Анна! Много хубави снимки си имаш за спомен от първите минути на бебка!

Понеже аз бях писала, че Инфакол-а се дава 3 пъти дневно, искам да уточня, че живея в Канада и това го чета на опаковката, която купих от тук. Възможно е в Европа да не се продава точно същата опаковка, знам ли  Thinking Ако някой среща някакви затруднения с упътването, да не се притеснява да ми го изпрати на ЛС да го погледна и ще му кажа (ако е на френски или английски).

Пъпчето на сина ми падна на 7-я ден. Тук се отрича ползването на лепенки, спирт и др. под. Това го пиша, за да сте спокойни, че все пак и без специални процедури пъпчетата зарастват.

Боже, всички наши бебчета са тооолкова сладки!  Heart Eyes

На очакващите все още своята среща с беб момичета - скоро и леко да е!   bouquet

Моят мъж присъства на раждането.

# 115
Моето бебе е много активно. Уж сме вече накрая и е голямо, а не се спира. Дано да е добре мъничето  Praynig Crazy Heart Eyes

# 116
Честит син на екатерина браво smile3501 какъв голям мъж

ако съм пропуснала някоя мама извинете ме Praynig

УТРЕ СУТРИНТА ОТИВАМ НА ЕХОГРАФ И ЩЕ МЕ ПРОВЕРЯВАТ ЗА РАЗКРИТИЕ АКО ИМАМ 3 СМ ЩЕ МИ ПРЕДИЗВИКАТ РАЖДАНЕ АКО ЛИ НЕ ЩЕ СИ 4АКАМ Peace СТИСКАЙТЕ МИ ПАЛЦИ ДА ИМАМ 4Е МИ СЕ РАЖДА ВЕ4Е Praynig

Констанс  bouquet

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 19:35 от Franito(Валентина)

# 117
има ли някой, който за първи път тази година е излязъл в болнични през юли и си е получил парите от НОИ?
аз още нямам нищичко  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 118
  • Варна
herelina моя болничен е от 1 юли и още нямам и лев!

# 119
 Herelina най - рано към средата на септември, а може и октомври.

Общи условия

Активация на акаунт