Против акне/пъпки по лицето?

• 340 214
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Не го смесвам изцяло. Смесвам си го всеки път когато се мажа. Като мярка примерно слагам едно грахово зърно гелче и колкото един бадем крем и ми е достатъчно за лижцето. Аз по принцип съм с доста мазна кожа около Т зоната (чело, нос и брадичка) и крема не матира, колкото аз бих искала, но по принцип избягвам по-плътните кремове, които имат тази способност, защото запушват порите. Така че слагам хидратиращия крем, изчаквам 2-3 мин да попие и слагам фон дьо тен, а ако лъсна бързо (както се случва сега през лятото) попивам със салфетка, без да трия или добавям малко пудра. Имах и едни листчета от оризова хартия, която е гладка и не сваля грима, но същевременно попива омазняването, но вече не мога га ги открия в козметичните магазини. По този начин не рискувам да изтрия или отмия съставките на крема, който действа против появата на пъпки и така да се каже "запечатвам" положението.

# 286
Не го смесвам изцяло. Смесвам си го всеки път когато се мажа. Като мярка примерно слагам едно грахово зърно гелче и колкото един бадем крем и ми е достатъчно за лижцето. Аз по принцип съм с доста мазна кожа около Т зоната (чело, нос и брадичка) и крема не матира, колкото аз бих искала, но по принцип избягвам по-плътните кремове, които имат тази способност, защото запушват порите. Така че слагам хидратиращия крем, изчаквам 2-3 мин да попие и слагам фон дьо тен, а ако лъсна бързо (както се случва сега през лятото) попивам със салфетка, без да трия или добавям малко пудра. Имах и едни листчета от оризова хартия, която е гладка и не сваля грима, но същевременно попива омазняването, но вече не мога га ги открия в козметичните магазини. По този начин не рискувам да изтрия или отмия съставките на крема, който действа против появата на пъпки и така да се каже "запечатвам" положението.
А дали не е вредно на всяко мазане да слагаш и гелчето Rolling Eyes? То нали изсушава силно кожата, за да убие пъпката и тя започва вероятно да се бели, така че макар и в комбинация с хидр. крем, не е ли пак агресивничко? Особено сега като има повече слънце да не си направим по-голям проблем се чудя? Замислих се и аз да пробвам твоя метод Grinning

# 287
Aми при мене няма проблем. Гел-а не изсушава, дори и да го слагаш върху пъпка. В смисъл не ти се залющтва кожата. Ако прочетеш в нет-а какво представлява Microclear ще разбереш че е някаква комбинация от "дизинфектанти" за кожа. Не се притеснявай, не изсушава, а крема само хидратира без да омазнява. Пробвай го, не излиза скъпо в сравнение със всичките козметики от по-висш клас, които при мен не подействаха. Даже Proactive ползвах... и не ми действа, а маската там е даже със сяра, което мирише... да не казвам на какво... Wink Що се отнася до странични действия, аз както споменах слагам фон дьо тен отгоре и е с SPF 15. По принцип гледам да не излагам лицето си на слънце, защото състарява кожата.

# 288
Аз ползвам крем Здраве - много е прост, но действа!

# 289
 в кауфланд това на скромната цена от 7лв.-някой ще даде ли отзиви?!  Simple Smile
oil free&shine control,..водят го овлажнител...то всичко на тези цена ме съмнява,но ми е интересно да чуя отзиви,за първи път го виждам newsm78

# 290
И аз искам да попитам същото като @lanibarbi ?

# 291
Аз съм ползвала какви ли не глупости но в крайна сметка се оказа че наистина ми помага само Далацин. Самия лосион е евтин и струва около 6 лева и е много достъпен.Но голяма грешка правех когато през деня си слагах фон дю тен.... Не я правете тази грешка защото никак няма да ви помогне ако се мажете. Но наистина видях ефекта от Далацин-а и ви го препоръчвам  !  Wink

# 292
Аз съм доволна от хумата, преди си правех всеки ден по две маски с различен цвят, а сега не толкова често. Мажа крем Рачев и тоника на Биотрейд Мелабел!

# 293
Аз вместо запис си поствам словоизлиянието от една друга тема за акнето:
"Аз се изпъпчвам доста често, по една две пъпки, но качествени.
Имам и петънца от предишни пъпки, разширени пори по бузите също, но искам да подчертая, че положението при мен не много фатално.

Ползвам продуктите на Биотрейд.Тези с пилинг ефекта бяха добри, ползвах и лосиона Акне аут,върши работа.
Но за първи път откакто се помня имам толкова хубава и изчистена кожа, и толкова свити пори.
Това определено се случи със крема  Зениак.
http://www.framar.bg/лед-zeniac-lp-крем-за-лице-pid30061548.html
 Мия си лицето с новият сапун от серията Акне Аут.Смятам,че е много добър за почистване
Но най-вече този крем направо ми скри шапката още от първото намазване,надявам се ефектът да не е краткотраен."

# 294
Страхотна нова рецепта:
Акне-аут лосион и след това Екзомега мляко на A-Derma
Това ми изписа дерматолога след като получих ужасно акне на гърба и гърдите,направо трагедия,мазах се 3 седмици и в момента кожата ми е по хубава от преди. ВАЖНО Е ОБАЧЕ ДА СЕ ПОЛЗВАТ И ДВАТА ПРОДУКТА ЗА ДА ИМА РЕЗУЛТАТ.
Лосиона е много евтин 8лв,но млекото е по-скъпо 27лв,на опаковката не млякото не пише че е за акне,а за атопичен дерматит ,но лекаря каза че то е имуномодулатор и помага на кожата да се пребори  newsm78Аз съм много доволна,дано помогне и на някой от вас,но пак казвам говоря за тежка форма на акне ,а не за 1 пъпка.

# 295
Аз вместо запис си поствам словоизлиянието от една друга тема за акнето:
"Аз се изпъпчвам доста често, по една две пъпки, но качествени.
Имам и петънца от предишни пъпки, разширени пори по бузите също, но искам да подчертая, че положението при мен не много фатално.

Ползвам продуктите на Биотрейд.Тези с пилинг ефекта бяха добри, ползвах и лосиона Акне аут,върши работа.
Но за първи път откакто се помня имам толкова хубава и изчистена кожа, и толкова свити пори.
Това определено се случи със крема  Зениак.
http://www.framar.bg/лед-zeniac-lp-крем-за-лице-pid30061548.html
 Мия си лицето с новият сапун от серията Акне Аут.Смятам,че е много добър за почистване
Но най-вече този крем направо ми скри шапката още от първото намазване,надявам се ефектът да не е краткотраен."
...а сапуна-течен ли е или като обикновен сапун,дали би могла да качиш снимка на самата опаковка?

# 296
silvanapei изглежда като обикновен сапун, ето го:
http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&c=1&id=32&l=1

# 297
бях на дерматолог и каза че нищо не може да се направи понеже съм бременна и било от хормоните. първо каза че това било като обрив от алергия към предишните продукти, а аз си знам че не е защото и преди цикъл ми излизаха такива. предписа ми някви кремчета които никак не помогнаха Rolling Eyes пъпките си стоят. мисълта ми че по време на бременност съм много ограничена откъм възможности. ползвала съм зинерит и акне б5 но знам че сега не бива. има ли някоя бременна от вас със същия проблем и какво ползва? newsm78 аз вече се отчаях, мажа се само с разтвор от лайка, но кожата ми е суха и имам нужда от крем.

# 298
Оххххх,почти съм се отказала вече или поне съм на ръба на отказа от борбата с тези гадини ,на 33 години съм и този мой пубертет няма край .Излишно е да ви пиша ,че минах през антибиотици ,зинерит,имекс,акнеаут и други всевъзможни мазила,бабини илачи ,и нищоооо.Взех си Диане 35 ,само това несъм пробвала ,нямам проблеми с хормони нито с цикъла ,но ще опитам и това ,пък да видим.В момента ползвам и измиващи и кремчета на Биодерм,също и слънце защитния от тази серия .Нямам проблем със завехването на пъпките ,имам проблем с тяхното излизане и избиване ,бъкат непрекъснато .Забравих да кажа ,че и бирена мая съм пила и нищо .Поздрави и успех на всички в борбата с акнето ,ще ви следя и ще пиша . Ани

Искам да кажа, че и аз съм така, сегашното ми лечение с антибиотика пак не помага, правила съм всички видове изследване, без едно - то е последната причина, която може да го причинява - стафилококова инфекция, и това као нямам - се предавам.

# 299
  • Бургас
Аз в  момента се лекувам от стафилококовата инфекция с ваксината на Анаста.Вече 3 инжекции съм направила.Имам подобрение,обаче и аз не съм сигурна дали от ваксината или многото други неща ,които правя за кожата Rolling Eyes.И незнам дали пак временен ефект Sad

Общи условия

Активация на акаунт