за безплатните учебници и ....набор95

• 25 203
  • 380
  •   1
Отговори
# 315
Леле, че съм блейка!
Яни, честито!   bouquet
Речено - сторено, желязна си!  Simple Smile
От сърце ти пожелавам всички да сте здрави, другото се нарежда! Hug
Каките какво казват?

РЧО означава ранно чуждоезиково обучение, например от първи клас има паралелки с английски, немски и френски език. Тези деца продължават след 7 клас в същото училище, а след 8 /бившия подготве/ държат изпита по съответния чужд език. Същевременно се приемат още ученици с изпит и съответния випуск става тройно по-голям.

В кой град е това? В старото училище на Камен бяха с РЧО, но си държат изпити след 7 клас на общо основание, дори и да искат да останат пак там.

# 316
   bouquetЯнита    bouquet  bouquet  bouquet
и от мен ти си нашата гордост и надежда Heart Eyes-все по-малко са май решилите са на такъв героизъм мами.

Моят син също е в у-ще с РЧО,но интересно е че преди две  години/май/ след поредната реформа се оказа че нямало право да има подобни началн у-ща и сменяхме всички документи-бележници лк и т.н. с тази абривиетура-даже официлната табела на входа на у-то.Понеже родителите надигнахме вой/децата са влизали с приемни тестове в първи клас/-програмата се запази под "разни" доп.форми-повече СИП ЗИП....само премахнаха третия език след 5 клас.

От учебниците географията и историята са недовършени,математика са приключили преди 2-3 седмици и БЕЛ успяха да претупат май.За списък не съм питала-от вчера ходи с едно бележниче на у-ще ooooh!

# 317
  • София
При нас също няма пропуснат материал и от два дни синът ми  ходи даже и без бележник, защото класната ги е събрала. Утре трябва да отидат и да почистят #Crazy и след съответна проверка от страна на директорката тържествено ще им връчат бележниците. Изненадана съм, че тази година не са им дали задължителна литература, но доколкото разбирам и при вас е така. Госпожата им казала, че още нищо не било излязло в интернет newsm78 Сайта на МОН ли е имала предвид newsm78Моля, ако някой има заветния списък, да го сподели.

# 318
  • София и там където не се пуши

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … iteratura-7kl.pdf

Ето тук е дадено какво трябва да съдържа новия учебник по литература - там са посочени, че ще четат Немили-недраги и т.н., отделно до няколко дни сме се разбрали с няколко майки, ако разберат нещо за задължителната литература да пишат.

От сайта на МОН разбрах как ще се наричат учебниците следващата година
Български език
 Литература
 Английски език
 Немски език 
Френски език
 Руски език 
Математика   
История и цивилизация   
География и икономика 
Биология и здравно образование  ;
Физика и астрономия 
Химия и опазване на околната среда
 Музика   
Изобразително изкуство 
Технологии 

Предлагам, като свършат изпитите на сегашните седмокласници, да открием новата тема, а тя да започва със списък на задължителната литература.

# 319
Здравейте! Видях сега темата ви, но не съм я изчела. Искам да ви питам: понеже набор95 са по новата програма и схема за завършване на основно образование, пак ли ще се кандидатства за езиковите и елитните гимназии с тестов изпит? Ще има ли някакви промени в регламентите? не са ми ясни много нещата, да не вземат да ги изясняват в последния момент.

# 320
  • Сливен
Ние имаме препоръчителна литература, ама много малко нещо ми се вижда ...  newsm78
Бай Ганьо, До Чикаго и назад и Немили-недраги

# 321
 Twisted EvilЗначи сме напред с материала Laughing"Бай Ганьо" се чете по желание миналото лято и покрай него и "До Чикаго и назад"-значи остават"Немили-недраги"

Обаче това с намалената литература май е масово явление-преди 2 седмици бях на тържеството на племенницата ми- 1  клас Laughing-и освен дипломата получиха "списък с препоръчителна литература'-състоящ се от....3 книги #CrazyБългарки народни приказки,Пипи дългото чорапче и Патиланско царство.Аз си спомням че ние навремето имахме списък с 10 книги поне. Crazy

# 322
  • Сливен
Да бе! Точно това си мислех днес, като разбрах за големия списък.
В първи клас имаше към 12 книжки да чете, постепенно с всяка година
броя на книгите намалява. Като знам навремето как четяхме като разпрани
сега ми се вижда странно  ooooh!

# 323
Те и учителите не знаят какво да им дадат да четат, обаче до 3 юли трябва да излязат учебниците.

giusi май тук не знаем отговора.

В сайта на МОН има мейл, вчера се опитах да пусна запитване колко години ще учат нашите деца т.е. набор 95 и почна да ме води накрая това ме пита онова ме пита при това на английски и накрая като ме попита вида на сървъра и тяхния и моя - посочих нещо, но накрая ми съобщи че моя май не бил този вид  Shocked , аз лично не го знам кой вид е ама.... явно хората не искат писма да получават.

# 324
Привет!
Днес в 10.30 ще ни раздават бележниците  bowuu

Свърши 6-ти клас  Party
Пубертета направо ни побърка. Цялото семейство  #Crazy #Crazy #Crazy

През септември ще сме кандидат-след-седмокласници. Дупе да ни е яко  Laughing

# 325
Знаток и моят се е отнесъл с пубертета. А верно да ни е яко дупето, ама ми писна седма година нищо не знаем за учебниците и за какво ли още не.

# 326
Дороти много си любознателна  Laughing
Какво искаш да знаеш? Пренареждат материала. И им е трудно на хората в министерството.
Останаха още 5-6 години.  Все някак ще избутаме  Wink

Според моето дете, трябвало да прочетат "общо взето всички популярни български автори"  Joy Joy

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 09:51 от Знаток

# 327
 Да ще избутаме - ама  Shocked писна ми от неясни неща.

# 328
  • София
Цитат
Останаха още 5-6 години.  Все някак ще избутаме
Радва ме оптимизмът ти! И аз така разсъждавам, защото иначе ще ми се види страшно след година: кандидат-гимназистка, кандидат-първокласничка и бебе  Rolling Eyes
Аз пък знам, че бележниците ще са след състезанието по история, което започва в 12:00. Ама вероятно всяка паралелка днес си е със собствена програма. Чух, че на футбол сте паднали вчера  smile3533  Виктория е яко прегракнала.

У дома пубертетът се очовечава. Дали съм им списък с книги за лятото, но още не съм чула нито едно заглавие от него. Мога да попитам.

Кабо Алма, каките са доволни. Заедно обсъждахме семейните планове още преди месеци и те после само брояха дните  Mr. Green Габа каза, че иска бебето да е момче, защото вече й е омръзнало от сестри, а Виктория отговори: "Мен питаш ли ме?!" Joy Следващата стъпка е да купим кемпер.

# 329
  писна ми от неясни неща.
Само на глупака всичко му е ясно  Laughing

Янита, честита ти лентичка   bouquet
Правилно си чула за вчера  Sad Уж се борехме да сме първи. Но агитката ни издиша нещо. Май само Лили подкрепя нашите момчета.
Вярно, че имаше състезание. Тя каза, че ще ходи в 10.30 в училище и после ненасикъдеси и после на кино и после нещоси... и ще се прибере довечера, щото им било за последно днес. А къде в програмата им е поставено раздаването на бележници, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт