за безплатните учебници и ....набор95

• 25 212
  • 380
  •   1
Отговори
# 300
Тази учебна година за сина мина на самотек, защото по-важната беше първолачката.
От догодина ролите се сменят - дъщерята се оправя сама във втори клас, а на сина ще стопим лагерите, вече сме му обещали. В къщи съм и преди малко го чувам да се хвали на сестра си, че си е написал последното домашно по математика за тази година.

# 301
здравейте

и ние ги имаме тези разсъждения за зубарите

въобще не му се учи
Най-много ме е яд ,че цяла година ходи на школа по бълг език и матем
и резултата е
една единица надолу са му паднали оценките точно по тези предмети Sad

и аз искам да помоля за списък  Praynig

Ян Бибиян-и ние обмисляме въпроса с местенето,но точно в 7 клас
да не стане по-зле положението?

Направо не ми се мисли как ще е догодина ,още повече ,че малката ще е първолачка.

# 302
Понеже децата ми учат в гимназия с паралелки РЧО и няма да се местят в друго училище не съм се интересувала от кампанията след 7 клас. Чух вчера следното - догодина всички деца ще излязат от училище и ще кандидатстват на общо основание. Вярно ли е това?

# 303
  • София и там където не се пуши
Аз също исках да го преместя в друго училище, но той не иска. Та новата уговорка е - от следващата година той ще си ходи сам на училище до входните нива (няма да го карам с колата) ако се справи отлично, ще започна пак да го карам. А за гимназия съм му казала, не се ли справи отива в най-близката.

# 304
здравейте на всички, набор 95.
Незнам дали ще имаме безплатни учебници, но, но, но май ще имаме какво ..............матури. Е, тоя номер ако ни скроят, направо вече  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Защо ли?? щЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО АКО ВИДИТЕ ОТЗИВИТЕ ЗА МАТУРИТЕ НА 12 КЛАС - МАСОВО ПРЕПИСВАНЕ, даже на някой места ги пазели самите квестори или те им проверявари тестовете - и това е масово, само няколко деца казват, че при тях не са давали преписване. Е, какво ще стане питам с нашите деца, дето ще се бъхтят като луди или просто са по-схатливи без да се бъхтят като луди. Кой в нашата мила родина ще ми гарантира, че училището или конкретните квестори на детето ми ще са същите като тези в друго училище. Не съм против матура по принцип (за 12 клас по-скоро, за 7 ми се вижда прекалено, без коментар за 4 и 5 клас), но това не е Германия и веднага ги побългарихме - хайде всички да преписваме. Е, кой лъжем, ами децата лъжем и себе си (министъра химселф), че правим реформи в образованието. Да не говорим, че като са задължителни матурите, вече и куцо и сакато ще подава документи за кандидатстване, щото като е задължителна матурата, с оценката от която може да кандидатства, що да не проба детето, пък ако има някой да му подсказва на матурата, току виж, даже съвсем реално може да се окаже някой тройкаджия и пълен нехранимайко в немската или испанската на мястото на някое дете, което цяла година или две (вече някой от 5 клас почват - мила майко) се е готвило, решавало, ходило, отделяло от времето и детството си, в най-добрия случай ще станат съученици - ха, ха, в "елитна" гимназия. Просто съм бясна. Някоя мама ако има от Парламента тук във форума и случайно детето й не е вече в Лондон, нека подхвърли тази идея за размисъл на министъра през лятото. Само си помислете какъв хаос ще настане и какъв вой, ама вой ще се надигне после, щото това с преписването някъде ще лъсне веднага по форумите. Затова дайте нещо да напрвами по този въпрос, пък учебниците безплатни или не, май няма да забогатеем много от тези пари, нали.
Вие как мислите.

# 305
Гостенке, аз съм за нещо да се направи за нашите дечица, първо да кажа регистрирай се, за да е по-лесен контакта с теб.

А министъра съм отдавна разочарована, такива неща говори и се опитва да ни омайва нас родителите, ама като го погледнеш и в какъв вид се явява от време на време, а ние искаме да ги научим да се грижат за себе си. Последното което изтърси, че ние сме били с най-голямата ваканция в Европа, да лятото може, но през време на учебния процес Европейците имат различен график на ваканции, които са си доста повече от нашите, ама и си вярва като приказва.

# 306
Понеже децата ми учат в гимназия с паралелки РЧО и няма да се местят в друго училище не съм се интересувала от кампанията след 7 клас. Чух вчера следното - догодина всички деца ще излязат от училище и ще кандидатстват на общо основание. Вярно ли е това?

Доколкото знам, за всички училища с прием след 7 клас се кандидатства  на общо основание (освен няколко с друг вид изпити), независимо къде са учили децата до този момент.

гостенке, не разбрах от какво са предизвикани страстите ти. Ако е за преписване, какъв е проблемът да го правят и сега на изпитите след 7 клас? Дали ще ги наричаме матури или изпити за кандидатстване, каква е разликата? И какво ти пречи, ако кандидатстват всички деца?  newsm78

# 307
Персеполис, нашите деца  ще са първите, които ще завършват основното си образование в VІІ клас и всички деца в VІІІ клас ще учат чужд език и информационни технологии - мисля, че ще е както в подготвителните класове на езиковите гимназии.
Моята дъщеря каза, че са си взели всички уроци по всички предмети (само за историята не са успели да си вземат годишния преговор, но то е защото в часа предвиден за това имаха външно оценяване). А по математика свършиха още преди месец и през останалото време решаваха допълнителни задачи и тестове.

# 308

Доколкото знам, за всички училища с прием след 7 клас се кандидатства  на общо основание (освен няколко с друг вид изпити), независимо къде са учили децата до този момент.

И аз така знам, но на моя близка детето не държа нищо след седми клас и го записаха в училище (без връзки) та тя ми каза, че можело без изпит.  newsm78

# 309
РЧО означава ранно чуждоезиково обучение, например от първи клас има паралелки с английски, немски и френски език. Тези деца продължават след 7 клас в същото училище, а след 8 /бившия подготве/ държат изпита по съответния чужд език. Същевременно се приемат още ученици с изпит и съответния випуск става тройно по-голям.

# 310
percepolis с една дума, няма да държите изпит и ще продължите да учите там  newsm78

# 311
  • Бургас
Нашите също не успяха да си вземат материала. По всичко (като изключим математиката) остана по нещо невзето.

Прочитните книги за миналата година научихме от форума кои са  Wink , разчитам на вас и тази година.   bouquet

При нас разсъждения за зубърството още няма, но може би защото повечето деца около Виктория са нахъсани да учат. Нейната болка е желанието й да внимава в час. Научих я, че внимаването в час е повече от половината от научаването на новите неща и след това подготовката вкъщи ще изисква по-малко време и усилия. Проблемът е, че около нея все някой иска да си бърборят, да си пишат бележки и се обиждат, когато тя отказва да участва.
Янита, за внимаването в час обяснявам още отпреди да тръгне на училище. За съжаление тя се оказа от бърбораните. Все повече училището е място за срещи и разговори и все по-малко - за учене.  Tired
Между другото, честита ти лентичка в подписа! Желая ти всичко хубаво и успешно да я смениш с нова след 246 дни  Grinning

Последна редакция: чт, 12 юни 2008, 13:46 от Evgenia*

# 312
Лелее Янита честито, а уж чета всичко. Много много положителни емоции ти желая от все сърце.

# 313
ЯНИТА-ЧЕСТИТО И ОТ МЕН!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 314
  • гр. София
Янита-герой! Hug  Честито!
иска се голяма смелост и кураж.

Общи условия

Активация на акаунт