Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 72 424
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 120
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз мисля, че душа и тяло е едно и също ... и всичко това е енергия ... която се преобразува ... не вярвам в духове и души ... вярвам в живота след смъртта, защото както казах Бог и аз сме едно и също ... Всичко е направено от едно и също нещо и такова си остава

# 121
Какъв е смисълът да се плодим? Защо е нужно това продължаване? питам във "вселенски смисъл" не че отричам размножаването

Че какво ви навежда на мисълта, че има такъв смисъл??!
Не може ли нещата да си съществуват просто защото са?!  newsm78

# 122
  • Варна
Ми в Библията пише, че съществуват "дух", "душа" и "тяло". Тялото, ако е материята, значи че другите две съставки са нещо, различно от нея. Все още не знаем какво е съдържанието им.
Единственото, което можем да кажем е, че се "материализират" резултатите от техните "действия".

Що да не можем да кажем - духът се съпоставя на ел.импулса, а душата - на емоционалната същност, мислите и чувствата, съчетани по изключителен начин.
Всичко туй, в съчетание с теорията "материя = енергия" е възможно да обясни определен кръг явления и процеси. Останалото, за мен, е въпрос на време.

По повод въпроса за смисъла от плоденето - всеки от нас е изключителен /уникат/ с място и значение.  Като казвам всеки, включвам и бъдещия. Тук вече идва значението на елемента "време" - който пък е лимит за "нас". А, за другите?

# 123
  • Galaxy 13197853088
Защото в нас е част от божията душа и той ни се радва живички. Когато му омръзне, ще си прибере послушните при него а непослушните ще остави да се мъчат.
Как може да търсиш смисъл при условие, че ти си пионка/инструмент?

# 124
Всъщност време не съществува ... то се отбелязва чрез повторяемостта , в нечий жизнен цикъл ... за нас времето е обвързано със слънчевото греене

# 125
  • Варна
За времето - не винаги е обвързано със слънчевото греене. Луната. Седмицата. По-големите цикли. А, нещо, което не можем да видим в рамките на нашите сетива?
При всяко положение е лимит.
И не само времето.....

# 126
Какъв е смисълът да се плодим? Защо е нужно това продължаване? питам във "вселенски смисъл" не че отричам размножаването

Че какво ви навежда на мисълта, че има такъв смисъл??!
Не може ли нещата да си съществуват просто защото са?!  newsm78

Отказвам да повярвам, че всичко е самоцелно.Трябва да има някакъв смисъл или поне логичен процес, който вселената  следва. newsm78
Ми в Библията пише, че съществуват "дух", "душа" и "тяло". Тялото, ако е материята, значи че другите две съставки са нещо, различно от нея. Все още не знаем какво е съдържанието им.
Единственото, което можем да кажем е, че се "материализират" резултатите от техните "действия".

Що да не можем да кажем - духът се съпоставя на ел.импулса, а душата - на емоционалната същност, мислите и чувствата, съчетани по изключителен начин.
Всичко туй, в съчетание с теорията "материя = енергия" е възможно да обясни определен кръг явления и процеси. Останалото, за мен, е въпрос на време.

По повод въпроса за смисъла от плоденето - всеки от нас е изключителен /уникат/ с място и значение.  Като казвам всеки, включвам и бъдещия. Тук вече идва значението на елемента "време" - който пък е лимит за "нас". А, за другите?

Това не обяснява защо в една и съща ситуация реагираме различно- ако всичко е само енергия, би трябвало да има предсказуемост на действията й newsm78
Защото в нас е част от божията душа и той ни се радва живички. Когато му омръзне, ще си прибере послушните при него а непослушните ще остави да се мъчат.
Как може да търсиш смисъл при условие, че ти си пионка/инструмент?

Защо си сигурна ,че сме инструмент? И каква ни е функцията ако сме такива?

# 127
  • Galaxy 13197853088

мислите и чувствата да електрически импусли също както и емоциите ...
виж душата не би могла да бъде, защото ако те сложа го силен магнит и ще я взема Wink

# 128

Отказвам да повярвам, че всичко е самоцелно.Трябва да има някакъв смисъл или поне логичен процес, който вселената  следва. newsm78

Е, да.. Желязна логика. Щом отказваш да повярваш, значи непременно има някакъв смисъл. Иначе логичния процес не е смисъл.

# 129
За времето - не винаги е обвързано със слънчевото греене. Луната. Седмицата. По-големите цикли. А, нещо, което не можем да видим в рамките на нашите сетива?
При всяко положение е лимит.
И не само времето.....

Основното отчитане на времето е смяната на деня с нощ, на светло с тъмно ... смяната на сезоните и изобщо повтаряемостта , която ни дава възможност да предвиждаме какво ще се случи малко по- напред от живота ни .... Но по принцип време не съществува...когато няма кой да го възприеме .. както и нищо друго ... пак опираме до възприятия ...

... Нашият затвор са главите ни ... никога няма да разберем истината, защото не сме устроени да я разберем ..нямаме капацитет

# 130

Защо само Библията?
Какво пише в свещенните книги на другите религии? Защо да се ограничаваме само в една религия, нали търсим истината валидна за всички. Не цялото население на света е християнско.
Ако търсим общото в религиите (не съм светната много) мисля че това е животът след смъртта. Според мен това е опит да си обяснят внезапната промяна на състоянието на човека (съществото, личността) пред тях.
Ако продължа натам в теориите си, ще трябва да разруша някоя и друга хипутенуза, да променя правия ъгъл на бедрата, които иначе моят съпрут толкова много харесва точно под 90 градуса...
Хипотетично и хихотетично след 2х100 грама ракия мога да разсъждавам защо му е трябвало на Бог (който и да е Той, чрез която и да е религия да е избрал да се появява на нас човеците) Му е трябвало да сътворява нас. И след като в най-разпространените в момента религии се явява от мъжки пол защо ни е на нас жените да бистрим глобалните проблеми - писанията в Свещенните книги задължават жената да е на второ място след мъжа? Това не прави ли нас тълкуващите невярващи?

Като изпия ракията ще се включа пак! Blush

# 131
Мъж е ,  защото свещените книги са писани от мъже ... за разлика от мъжете, които тогава са имали време да скитосват, да стават отшелници и да философстват, жените са поддържали живота- раждали са деца, изхранвали са ги, възпитавали и са сплотявали семейството ...

# 132
  • Варна
мислите и чувствата да електрически импусли също както и емоциите ...
виж душата не би могла да бъде, защото ако те сложа го силен магнит и ще я взема Wink

Добре, ще го кажа така - душата - информацията от мислите, чувствата + процесите.
Второто не го разбрах....

udy, реагираме различно, но колко по-различно. Уникални сме, но в рамки. Напр. рамките на времето. Имаме и други рамки - физически и пр. да не изброявам.

# 133
Една от най-важните функции на съзнанието/подсъзнанието/мисълта/ДНК е да накара тялото да се нарита и да събере "манджа" и след това да се размножи за да има кой да продължи. Това разграничава живото от неживото ...
Ако няма живот няма вяра .... само прах и пепел.
Е, това звучи твърде еволюционистично. С нищо не се различаваме от животните, само начините на оцеляване са ни еволюирали...
А какво правим в този форум тогава? Пак ли е нещо свързано със стремежа ни да се размножаваме?  (Възможна е и появата на форумска лИбоФ, четох за двойки, срещнали се тук, но те са по-скоро изключение).

Удоволствието от това да мислиш, да разсъждаваш е характерно само за човек (може би).

Без да съм физик, и аз разсъждавам като Story относно енергията. За себе си съм почти убедена, че човешката душа е вид динамична  енергия...
Добре, ще го кажа така - душата - информацията от мислите, чувствата + процесите.

Значи, вие смятате, че душата има материално изражение.  Thinking Аз все още не съм убедена в това.

Ето какво четох за душата, разума, предопределеността на събитията и искам да го споделя с вас:
http://eim.hit.bg/eim17/predopredelenost.htm

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 20:31 от Silvy A

# 134
  • Galaxy 13197853088
Не може да изхождаш само от сегашното състояние на човешкото общество. За да разсъждаваме правилно, трябва да се опитаме да се пренесем мисленно колкото се може по-рано. Да кажем преди 10000-20000-30000 г.  когато започва да се "цивилизова" човека.
Колкото до мисленето .... не съм съгласен с теб. Горилите и шимпанзетата също мислят и неможем да твърдим че не изпитват удоволствие. Може да не мислят като нас, но е факт че имат чувства, че понякога са тъжни, друг път щасливи ... четох преди време за едно наблюдение в зоопарк, как 2 от по-нисшестоящите шимпанзета са се наговорили на набият водача и да изчукат една женска, както и че номера с тая женска не минавал ако няма подарък преди секса (проституцията наистина е най-древната професия  Wink ) .... та такива работи.

Общи условия

Активация на акаунт