Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 72 416
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 150
В настоящата хипотенуза може да включим и това дали съществуват два абсолютно идентични индивида, с абсолютно еднакви ДНК, с напълно еднакви пръстови отпечатъци и пр. биометрични параметри...

Не. Науката не е доказала такива случаи.

Освен еднояйчните близнаци, което е очевидният пример.
Иначе спрямо теория на вероятностите колкото и да е нищожна вероятността това да се случи, все пак е възможно. Но не знам колко 0 трябва да сложа след запетайката, за да опиша шанса като вземем предвид всичките фактори (параметри), особено предвид, че някаква част даже не са ни познати Wink

Хипотезата с паралелните вселени ми е много интересна, но ме заболява глава само като си помисля за броя на разклоненията спрямо всяко решение на всеки индивид на всяка планета  ooooh! Изобщо не ми е ясно наистина с каква математика ще ни се наложи да го опишем това многообразие.

И се присъединявам към въпроса на Силви за циклите, това вероятно не са наистина цикли с начало, край и ново начало?

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 12:43 от Millena

# 151
  • Варна
Хипотезите, които най-добре обясняват света засега (за мен) са тези, които представят живота като безкрайност от многовариантни цикли.
Тези цикли, макар и безкрайни, не са ли ограничени откъм възможности за състоянието? Имам предвид, че в цикъла, след "край" идва същото "начало", независимо от "безкрайния брой възможности" вътре в него, или се има друго предвид?

Принципно, ако по презумпция съществуват ограничения, и теорията може да е  близка до истината, но ограничена. Вероятно визираш преражданията и единствения изход след смъртта "да се преродиш отново". Аз лично не считам, че това е единственият изход, изборът (на това, което се преражда в случая) може да е друг. Понятието цикъл съм го използвала, защото води до идеята за кръг, за безкрайност, както и до идеята за натрупване на информация като (подсъзнателен) навик.

Цитат
В основата на този модел стои стремежът/силата, породени от направения избор, който моделира резултата на това самоопределение.
Тук влагаш ли съзнателен процес в стремежът/силата? Допускаш ли, че съществува нещо извън този модел?

Съзнателност в процеса - да, доколкото изоборът се прави на съзнателно ниво. Той може да е направен и на подсъзнателно, и на по-висше/духовно ниво, но за това разделение не съм срещала интерпретация от физиката (не съм физик). Гледай What the bleep do we know и си кажи мнението на физик, както и по отношение на другите модерни хипотези във физиката.

Нещо, което да стои отгоре и да регулира безкрайността и циклите? Т.е. Бог, който е отделен от материята? Този разговор сме го водили вече Simple Smile

# 152
малина, аз понеже не съм участвала в разговора за Бог (напуснах я онази тема), понятието за цикъл ти ли го въвеждаш или е така в самата теория? Защото кръг, безкрайност и цикъл са доста различни неща, опитвам се да разбера за кое става дума, за да разсъждавам по темата.

# 153
  • Варна
малина, аз понеже не съм участвала в разговора за Бог (напуснах я онази тема), понятието за цикъл ти ли го въвеждаш или е така в самата теория? Защото кръг, безкрайност и цикъл са доста различни неща, опитвам се да разбера за кое става дума, за да разсъждавам по темата.

Коя теория точно? Понятието за цикъл съм го срещала в много теории, които се опитват да обяснят света - и философски, и физически... а на мен просто ми звучи правдоподобно. Цикълът го свързвам с вибрацията, която пък е основна характеристика на струните, например (и далеч не само) във физиката.

Кръгът може да се ползва за представяне на безкрайността, циклите - също, подобно на спиралите и т.н.

# 154
Цикълът го свързвам с вибрацията, която пък е основна характеристика на струните, например (и далеч не само) във физиката.

Сега разбрах. Намесиха се безкрайности като кръга в крайни понятия като трептене на струна и това ме обърка.
Иначе имах предвид теорията за паралелните вселени, за която стана дума по-горе.

# 155
  • Варна
Цикълът го свързвам с вибрацията, която пък е основна характеристика на струните, например (и далеч не само) във физиката.

Сега разбрах. Намесиха се безкрайности като кръга в крайни понятия като трептене на струна и това ме обърка.
Иначе имах предвид теорията за паралелните вселени, за която стана дума по-горе.

Струните имат безкраен брой възможни вариации на трептенията им, а гравитоните, напр., се описват като струни от затворен тип (без начало и край)

# 156
Струните имат безкраен брой възможни вариации на трептенията им, а гравитоните, напр., се описват като струни от затворен тип (без начало и край)

Наистина ли са безкраен брой вариациите?
Интересно. Мислех, че се описват с голямо, но крайно множество.
Явно трябва да прочета повече

P.S. Питах Wiki, ето какво намерих за String_theory. Минах го малко по диагонала, но не видях да са безкрайни, прочетох обаче за затворените/циклични такива. Интересно е, ще чета довечера. Ето това ми направи впечатление като дискутираме броя:

This object can vibrate in different modes (just as a guitar string can produce different notes), with every mode appearing as a different particle (electron, photon, etc.).

Ще чета още относно това краен ли е броя все пак.

Последна редакция: пт, 24 авг 2007, 13:56 от Millena

# 157
Вероятно визираш преражданията и единствения изход след смъртта "да се преродиш отново".
Спомням си, че с теб си говорихме на тази тема, но в момента не визирам прераждането.
Просто като усетя евентуално ограничение, искам да го избегна.
Този филм къде мога да го намеря?

Мхм, става интересно...

# 158
  • Варна

Наистина ли са безкраен брой вариациите?
Интересно. Мислех, че се описват с голямо, но крайно множество.
Явно трябва да прочета повече

P.S. Питах Wiki, ето какво намерих за String_theory. Минах го малко по диагонала, но не видях да са безкрайни, прочетох обаче за затворените/циклични такива. Интересно е, ще чета довечера. Ето това ми направи впечатление като дискутираме броя:

This object can vibrate in different modes (just as a guitar string can produce different notes), with every mode appearing as a different particle (electron, photon, etc.).

Ще чета още относно това краен ли е броя все пак.

Тук пише следното: (http://library.thinkquest.org/27930/stringtheory1.htm)
"...Strings can undergo an infinite number of different vibrational patterns, called resonances..."

Но аз не съм на ти с подробностите, а и тези теории се развиват много бързо. Може би физиците имат добри основания да твърдят, че измеренията са само 11 (колкото са в M-теорията, обединяваща петте струнни теории), но... кой знае, може след някое време да излязат и повече. Във всеки случай, тези теории/хипотези са отворени към едно разбиране за света, излизащо извън конвенционалната физика и допускащо паралелни действителности, което си е голям скок напред и напълно в синхрон с това, което аз си представям  Grinning

# 159
  • Варна
Просто като усетя евентуално ограничение, искам да го избегна.
Аз също.

Цитат
Този филм къде мога да го намеря?
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=14300

# 160
Някой ще ми обясни ли какво означава гигантска празнина във Вселенатаnewsm78

# 161
  • Galaxy 13197853088
означава че няма звезди или други обекти които да излъчват ... защо няма е въпроса, ако се вярва на теорията за големия взрив би трябвало навсякъде да има обекти. Но както показа и иследването на реликвеното излъчване това не е точно така. Има места където няма мищо и други където е пренаселено.

# 162
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е,  защото Вселената има формата на геврек и те са се взрели в дупката

# 163
означава че няма звезди или други обекти които да излъчват ... защо няма е въпроса, ако се вярва на теорията за големия взрив би трябвало навсякъде да има обекти. Но както показа и иследването на реликвеното излъчване това не е точно така. Има места където няма мищо и други където е пренаселено.
Labrador, благодаря!

secretgarden, искрено ме разсмя  Joy . Никога не съм поглеждала нещата по този начин.

# 164
malina_m, благодаря ти   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт