Не „хипотенуза”, братчед... Хипотеза!

• 73 893
  • 1 749
  •   1
Отговори
# 345
  • във фурната
  Хайде да не даваме подобни определения,не е етично просто.Чудя се как са изчезнали хора,цивилизации,култури,империи,вярвания,култове към разни богове,а вярата във Великия АЗ Съм е жива вече 6 000 г. и защо ли?

# 346
  • във фурната
Какво ще кажеш затова,когато стъпили на Луната,очаквали да има поне 2 м. космически прах,което отговаря на 4.5 млрд.г.,а намерили само някакви си 2 см,което отговаря на 6 000г.

# 347
  • във фурната
А доклада за сътворението не е символика,а всичко е станало буквално едно към едно ,както е писано.Как ще обясните съществуването на седмицата?С космичните тела ли?Просто няма как да стане.

# 348
  • Galaxy 13197853088
А доклада за сътворението не е символика,а всичко е станало буквално едно към едно ,както е писано.Как ще обясните съществуването на седмицата?С космичните тела ли?Просто няма как да стане.

естествено !!! как не се сетих, то и деня и ноща пак е от там, какво значение имат разните планети ? а? някакви си скапани камънаци ... и след като е било 1:1 колко часа е бил първия ден? а втория?
седмицата и месеца си е човешка измислица .... да не би календара на маите да е на 7 дневна седмица а??? това, че вярванията на едно племе е прието за "някаква" база нищо не значи ....

Хайде да не даваме подобни определения,не е етично просто.Чудя се как са изчезнали хора,цивилизации,култури,империи,вярвания,култове към разни богове,а вярата във Великия АЗ Съм е жива вече 6 000 г. и защо ли?

същото са си го мислили всички от тези дето са изчезнали ....
а аборигените са още по горди защото смята че съществуват от 10000 години и какво от това?

Какво ще кажеш затова,когато стъпили на Луната,очаквали да има поне 2 м. космически прах,което отговаря на 4.5 млрд.г.,а намерили само някакви си 2 см,което отговаря на 6 000г.

подобни "доказателства" са меко казини популиски ....

# 349
  • във фурната
2 Петр.3:3,,Преди всичко знайте това,че в последните дни ще дойдат подграватели,които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:Где е обещаното Му пришествие?Защото,откак са се поминали бащите ни всичко си стои така,както от началото на създанието".
  Изобщо не ме учудва реакцията ти!Дано само да не си от тези:,,Ето идат дни,казва Господ йеова,когато ще изпратя глад на земята-не глад за хляб,нито жажда за вода.Но за слушане думите Господни.Те ще се скитат от море до море да търсят словото Господно и ще обикалят от север до изток,но няма да го намерят".Дано,,намериш "Словото Господно преди това,докле може да се намери!

Последна редакция: сб, 08 сеп 2007, 23:44 от баница йованица

# 350
  • Galaxy 13197853088
търсим, питаме, слушаме, мислим ... не се притеснявай ...

# 351
Какво ще кажеш затова,когато стъпили на Луната,очаквали да има поне 2 м. космически прах... а намерили...

Кой е стъпил на Луната? Човек ли?
Това определено си е чиста хипотеза... Simple Smile

ПП Ако питаш мен - хипотенуза.

# 352
... като умствени възможности хората се различават много малко. Разликите, които се наблюдават, идват от количеството информация, с която борави съзнанието на конкретния човек...

Умствените способности в голяма степен означават точно това - способността да се борави с информацията (понякога - независимо от нейното количество)

...В това отношение решаващо значение има самопреценката. Когато някой си въобрази, че знае много и че е по-умен от другите, той се затваря в голяма степен за информацията, постъпваща от пространството, а човек знаещ и помнещ, че неговите знания са несравнимо по-малки в сравнение с това, което все още не знае, е постоянно отворен, винаги готов да се учи и интуицията отчасти компенсира недостига на знания...

Това е вярно.
Но някои са си глупави без да мислят, че са много умни.

А други са умни, но "изглупяват" без да имат прекалено самочувствие и високо самомнение. Може да постъпят необмислено от гняв, от отчаяние, от чувство за безизходица и дори - от липса на самочувствие.

Интелектът не е свързан с информацията, нито (само) с нейното количество, а със способността на мозъка да я подрежда и да свързва "частите", от които е съставена, да ги пренарежда и сглобява като пъзел в нова картина.

Ако питаме сега за онази детска задачка с котките в стаята (дето всяка котка виждала по три котки), кое от две деца ще отговори правилно колко котки има в стаята? Това, което  не си мисли, че е по-умно ли? Децата може да са еднакво добре възпитани, нито едното от тях да не е обременено с прекалено много информация или самочувствие (да кажем, че мама и татко са нямали време да му причинят това). Но двете деца имат различна фантазия и опит (едното си играе повече от другото).

Какво да кажем за това дете, което отговори правилно (или по-бързо - в случай, че отговорят и двете)?

# 353
А що се отнася до науката,ако нещо в нея противоречи на Библията,то значи че науката не е достигнала до подходящото ниво на развитието си ,за да потвърди Библията.

Peace Това се опитваме да кажем няколко месеца вече тук в този форум, ако някой само се спре и се замисли върху това, пак е нещо.

аз пък се чудя колко време трябва да мине докато вярващите не приемат простата  истина .... библията...я писана от хора със всичките си недостатъци, пристрастия и фантазии като вътре са отразени само една малка част от знанията на племената....
Има твърдение, че Библията е Божието Слово, а не човешка измислица, как ще отречеш това?

Story и Холограма, като ви чета имам чувството, че се намирам на лекция по психология, много е интересно и приятно!

# 354
1.Концепцията за АЗ-а е сравнително Grinningнова, да не кажа съвременна Grinning, от има-няма 150/даже е много/г.
2.Хипотезата за 6000год.възраст на Земята съвсем не "фърфи" Grinning
3.Колкото до Боблията, мога само да кажа, че уважаващите себе си изследователи посвещават живота си на изучаването и тълкуването й, а проблемът идва оттам, че тя е преписвана десетки пъти, превеждана на различни езици, някои Евангелия се смятат за ерес и е твърде претенциозно да изказваме крайни твърдения за смисъла й. Grinning
4.Нека не разпъваме науката на кръст, защото "не е достигнала подходящо ниво на развитие"! Такова твърдение меко казано ни препраща към Барон МЮнхаузен. Как да даваме подобни оценки, когато сме образно казано "в Кюпа", къде да е отправната ни точка.  И кое ни дава правото да "принизяваме" една страна от възприемането ни на света и да "възвеличаваме" друга? Науката "версус" Библията???!!! А,бе, това е някаква БАШ "хипотенуза" LaughingХипотезите? Давайте ги! Laughing

# 355
Story, моите почитания.

Чудно ми е, някой от вас чел ли е В какво вярваме, но не можем да го докажем

И какво знаете за Едж, или така наречената Трета култура?

За книгата: "Да стигнеш до ръба на световното знание, да издириш най-сложните и интересни умове, да ги събереш заедно в една стая и да ги накараш да си задават взаимно въпросите, които си задават насаме."
През 2005 г. въпросът на „Едж“ беше подсказан от психолога теоретик Никълъс Хъмфри:

Великите умове понякога могат да отгатнат истината, преди да имат доказателства или аргументи, за да я докажат. (Дидро наричал това esprit de divination, „дух на прорицание“.) В какво вярвате, въпреки че не можете да го докажете?

Събраните тук отговори са фокусирани върху съзнателността, върху знанието, върху идеите за истина и доказателство. Ако трябва да обобщя, бих казал, че тези отговори представляват един коментар върху това как се справяме с излишеството от увереност. Ние сме в епохата на културата на търсенето, в която Гугъл и други търсачки ни водят към бъдеще, изобилстващо от правилни отговори, придружавани от наивно усещане за убеденост. В бъдеще ние ще можем да отговаряме на въпросите - но дали ще бъдем достатъчно умни, за да ги задаваме?"

Джон Брокман"

# 356
  • Linz
  И си мисля колко ли години тр.да минат,за да се отхвърли идеята,че земята е стара 4,5 млрд.г  и да се приеме факта,че млада-само на 6 000 г.,защото доказателства за това последното има много.
Значи това, че Земята е "стара" 4,5 млрд. г. е идея, а е факт, че е на 6000 г. Joy
Това за мен е едно от най-големите безумия на Библията, но вече е коментирано (не в тая тема, в темата за Господ).

Последна редакция: нд, 09 сеп 2007, 18:58 от Рени

# 357

Story, моите почитания.

Чудно ми е, някой от вас чел ли е В какво вярваме, но не можем да го докажем

И какво знаете за Едж, или така наречената Трета култура?

За книгата: "Да стигнеш до ръба на световното знание, да издириш най-сложните и интересни умове, да ги събереш заедно в една стая и да ги накараш да си задават взаимно въпросите, които си задават насаме."
През 2005 г. въпросът на „Едж“ беше подсказан от психолога теоретик Никълъс Хъмфри:

Великите умове понякога могат да отгатнат истината, преди да имат доказателства или аргументи, за да я докажат. (Дидро наричал това esprit de divination, „дух на прорицание“.) В какво вярвате, въпреки че не можете да го докажете?

Събраните тук отговори са фокусирани върху съзнателността, върху знанието, върху идеите за истина и доказателство. Ако трябва да обобщя, бих казал, че тези отговори представляват един коментар върху това как се справяме с излишеството от увереност. Ние сме в епохата на културата на търсенето, в която Гугъл и други търсачки ни водят към бъдеще, изобилстващо от правилни отговори, придружавани от наивно усещане за убеденост. В бъдеще ние ще можем да отговаряме на въпросите - но дали ще бъдем достатъчно умни, за да ги задаваме?"

Джон Брокман"

bouquet Grinning
Все натам клони и моята теза!
Намираме се в период на т.нар. от Алвин Тофлър "Трета вълна", в която информационния поток ще ни доведе до шок и то не какъв да е, а "Шок от бъдещето". Морето от информация ще ни и вече ни залива с такава скорост, че се оказваме в плен на собствените си капани. Задаването на въпроси не доведе до търсене на тговори, ама в това търсене забравихме въпросите. Третата култура е ориентирана към намиране на скритите  връзки между явленията. Това, което Айнщайн е смятал за дело на живота си - да създаде единна теория на полето и да обедини силни, слаби, електромагнитни и гравитационни сили, за да може да представим една относително завършена картина на света, която да включва микро-, макро- и мега- света, е нещо, което с неотложна сила стои като изискване на самия процес на познание. Всички сериозни учени, които в търсенията си са стигали до гранични ситуации в своите научни области, неминуемо са задавали накрая философски въпрос. Например в областта на квантовата механика - "нещото", което се явява ту като вълна, ту като частица, поставя с нова сила фундаменталният онтологически въпрос за субстанцията - Кои са градивните "тухлички" на битието и пр., и пр. да не ви отегчавам. Призивът ми е за "разширяване" на съзнанието до нива, в които можем да търсим/всеки за себе си/ отговори "отвъд" конкретиката и видимостта на отделните научни факти. В Третата култура има място за всичко - и за Разум, и за Вяра , и за Воля за действие, и за Интуиция...
Verdad, Благодаря за прекрасното включване  bouquet

# 358
  • Galaxy 13197853088
А що се отнася до науката,ако нещо в нея противоречи на Библията,то значи че науката не е достигнала до подходящото ниво на развитието си ,за да потвърди Библията.
Peace Това се опитваме да кажем няколко месеца вече тук в този форум, ако някой само се спре и се замисли върху това, пак е нещо.
аз пък се чудя колко време трябва да мине докато вярващите не приемат простата  истина .... библията...я писана от хора със всичките си недостатъци, пристрастия и фантазии като вътре са отразени само една малка част от знанията на племената....
Има твърдение, че Библията е Божието Слово, а не човешка измислица, как ще отречеш това?
Story и Холограма, като ви чета имам чувството, че се намирам на лекция по психология, много е интересно и приятно!

А как мога да убедя един шизофреник, че няма други гласове в главата му? Или че това което му се струва че съществува всъщност не е така? (далеч съм от мисълта да сравнявам библията с творение на шизофреник, макар че има съмнения за това по адрес на Мохамед, но най-добре подхожда за сравнение). И също така, как ще отричеш, че корана не е божието слово тогава?
Бог е говорил и говори на хората, но какво пишат тези хора е съвсем друга работа .... тората е преправяна наколко пъти и сега се отличава от стария завет ..... Още повече , че това "божие слово" всъщност не е записвано на хартия а се е предавало като легенди доста време преди да се запечата.

# 359

Уверих се сама, ама ми трябваха 17 страници в една друга тема! 

Общи условия

Активация на акаунт