Много ли боли при раждане

• 30 133
  • 160
  •   1
Отговори
# 45
  • В заешката дупка
Търпимо е. Бях се настроила за повече. В живота си съм имала и по-силни болки - менструални и една бъбречна криза. Раждах естествено, без упойка.

# 46
И аз бих казала че боли но не е чак нетърпимо . Просто трябва да се опиташ да бъдеш спокойна в момента  в който дойдат болките. Имам две деца и въпреки всичко при второто раждане пак ме беше страх от болката , но нещата си идват на мястото от самосебе си - поне при мен беше така. Кураж и успех на всички на които им предстои това събитие!

# 47
И аз бих казала че боли но не е чак нетърпимо . Просто трябва да се опиташ да бъдеш спокойна в момента  в който дойдат болките. Имам две деца и въпреки всичко при второто раждане пак ме беше страх от болката , но нещата си идват на мястото от самосебе си - поне при мен беше така. Кураж и успех на всички на които им предстои това събитие!

абсолютно
макар да е клише-щом гушнеш бебето, всичко ти минава Hug

# 48
Не не боли!!!  Ако слушаш акушерката е по малка вероятността   да имаш и шевове. И двете си деца родих нормално без упойка и всичко мина за по 30мин. На вторият час вече ходех и си гушках бебо без шев без болка. За мен раждането е най хубавият и незабравим момент.
Леко раждане и дано всичко мине още по-леко от моето. Wink   

# 49
болят контракциите, не самото раждане. поносима е болката.

# 50
Не не боли!!!  Ако слушаш акушерката е по малка вероятността   да имаш и шевове. И двете си деца родих нормално без упойка и всичко мина за по 30мин. На вторият час вече ходех и си гушках бебо без шев без болка. За мен раждането е най хубавият и незабравим момент.
Леко раждане и дано всичко мине още по-леко от моето. Wink   
Ти си от късметлийките.Затова си пуснала и другата тема.Аз там писах за моите раждания.Не мисли,че нещата минават лесно винаги.При мен определено не беше така.Всяка жена с късмета си.

# 51
  • В заешката дупка
Всяка жена с късмета си.

Не е само до късмет. Въпрос и на нагласа, и на техники, и на вслушване в сигналите на собственото си тяло и т.н.

# 52
Всяка жена с късмета си.

Не е само до късмет. Въпрос и на нагласа, и на техники, и на вслушване в сигналите на собственото си тяло и т.н.
съгласна! но никой не учи бременните на тези неща...или поне много малко курсове го правят...аз лично се уверих как едно "просто" дишане много улеснява нещата...за второто смятам да съм още по-добре подготвена. 

# 53
Боли, но минава и се забравя. Как в противен случай ще се раждат още дечица?

# 54
Много, но се забравя.

# 55
Оказа се,че аз съм имала някакъв проблем с матката,но това се установи чак след второто раждане.Един вид след дъжд качулка.Отделно болка не мога да търпя,при всяка контракция мислех,че умирам.Втория път,с епидуралната упойка беша далеч по-добре,макар че пак ме болеше.Анестизиолога ми каза,че имам много нисък праг на болка.Не съм виновна,че така съм родена.Въпреки всичко обаче,по-щастлив миг от този,дето гушкам децата си,няма.Завиждам най-благородно на майките,на които това им предстои.

# 56
Мене пък не ме хвана упойката и почнаха операцията на живо. Пък ми и засегнаха нерв, та сега имам проблеми с кръста. Въпреки болките след операцията и свиването на матката, искам още едно детенце :о)

# 57
Всеки има различен праг на болката..
Мен ме боля, но умерено и не през цялото време - може би 10тина минути.. През другото време (родих за 2 часа) мога да кажа, че изобщо не болеше. Не са ми слагали упойки Peace

# 58
Всеки има различен праг на болката..
Мен ме боля, но умерено и не през цялото време - може би 10тина минути.. През другото време (родих за 2 часа) мога да кажа, че изобщо не болеше. Не са ми слагали упойки Peace
Боляло те е 10 минути!!!!!!Божичко,мен ме боля 10 часа,през 2 минути,силни контракции без да мога да получа разкритие.Системи и какво ли не ми включваха,нищо не помага.Затова и втория път,след като пак минаха 10 часа,ме оперираха по спешност.Бях почти умряла

# 59
Лично мен не ме боля изобщо,от първата сериозна контракция до появата на бебо минаха точно 10 мин,родих я на 31г,без нито един шев,мъжът ми още не си беше тръгнал от болницата когато му се обадих да му кажа/взел си кафенце човека/,2 часа след раждането двамата пиехме биричка и ядохме пица  Grinning Пожелавам ти леко раждане като моето   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт