Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 981
  • 879
  •   1
Отговори
# 120
Грях наричаме всяко съзнателно и доброволно нарушаване на Божия или църковния закон. За да има грях, трябва да са налице три условия:
1.   Закон, който се нарушава.
2.   Съзнание, че се нарушава този закон.
3.   Намерение да се наруши закона.
Следователно, грехът, също както любовта, е съзнателен избор на човека – решение да извършиш зло (имайки ясното съзнание и познавайки доброто). По своята същност грехът е съзнателно и доброволно избиране на злото и отхвърляне на онова, което е добро.
Разкаянието за всички грехове е необходимо за валидността на всяка изповед. Където няма разкаяние, няма опрощение.
Защо се случва човек да изпада понякога в едни и също грехове и означава ли това, че той е отхвърлил любовта на Господ Исус, или че разкаянието му по време на изповед не е било истинско? Разбира се, че не. Човекът е слабо същество, понякога за да се излекува от някой грях, е необходимо много време, понякога не му достигат силите, смелостта да устои на изкушението. И отново се завърта в тази въртележка. По-важното е обаче, осъзнавайки се, да събуди у себе си истинско разкаяние, и с такова да изповяда греховете си.
Упреците, че един вярващ католик (или православен, тъй като и там съществува тайнството покаяние (изповед) си позволява да греши, защото после щял да иде и да се изповяда, са най-малкото нелепи. Тайнството покаяние (изповед) е установено от Господ Исус и това също е отразено в Библията. Преди да се упреква в нещо, по-добре е най-напред да се запознаем с това, което упрекваме.
Вярата, която води към оправдаване, трябва да се проявява в делата. Иначе казано, оправдан е онзи, чиято вяра се съединява с любовта и дава плодове в деянията на любовта.
Иначе не съм против цитирането на Свещеното Писание - мисля обаче, че когато се прави от лаици, съществува опасност от грешно тълкуване, а това може най-малкото да доведе до заблуди. Аз, въпреки че съм католичка, чета Библията, но не се чувствам подготвена дотам, че да поучавам и обръщам във вярата чрез нея.

# 121

мигито, ти имаш буден ум и добро сърце,

Нужно е да тълкуваме Писанието по Преданието, а Преданието е необходимо да проверяваме чрез Писанието

Православен Катехизис
Свещеното предание
http://www.pravoslavieto.com/books/pravoslaven_katehizis/Sv_Predanie.htm

Как да четем Евангелието и светите отци: ето линк:
http://pravoslavieto.com/bible/tulkuvanija/index.htm

# 122
Цитат на: Д.И.Р.

А ако се докаже, че има Бог тогава всички ли ще станат вярващи и безгрешни?  Само защото съществува?

Ами ако съществуването на бог доказано (както например е доказано, че атомът съществува) и в това няма никакво съмнение, то тогава нещата няма да опират във вярата... просто бог ще си бъде там и ние ще знаем, че е там, със сигурност ще се опитаме да влезем в контакт с него, да разберем неговите послания и да си живеем в хармония...
а това, че всички ще станат вярващи и безгрешни е глупаво. има хора които не вярват в бог и са далеч по-добри и по-"праведни", от такива които вярват.

Във фактите би било малко странно да се вярва. Според мен е по-подходящо те да се научават и да се имат предвид. Във древната цивилизация на Атлантида, преди повече от 12000 години, се смята че е нямало религия, не е било нужно - имали са способност да наблюдават същества от други светове/измерения. И множество легенди и митологии не са просто плод на народната фантазия - те са отглас от едно минало когато е имало по директно възприятие на Вселената, тогава и хората са били по различни. Така наречения "Всемирен потоп" променя много неща на Земята, смята се че Атлантида е потънала в Атлантическия океан вследствие на неправилно използване на сили и енергии.
след това се появяват религиите - като опит за възстановяване на тази връзка - в превод от латински доколкото ми е известно думата религия май се превежда в този смисъл - "връзка".
Естествено различните религии са възниквали в различни времена и народи и са съобразени със съществуващите условия. Примерно за древноеврейския народ Тора (части от Стария завет) е съдържал дори правила за ежедневието и елементи на юрисдикция. Естестствено че някои неща вече не са подходящи за наше време - примерно убиване с камъни.
Идването на Христос обаче променя много неща, променя се насоката на развитие на Земята и се дава възможност за по високи степени на развитие. Христос дава едно ново учение  - за нов начин на живот и нови отношения, църквата и религията идват след това.
И във тази връзка има неща, които е хубаво да се знаят, примерно че на един "Вселенски" събор било "РЕШЕНО" да няма прераждане, на друг - че човек не е дух, душа и тяло , а само душа и тяло, и др.
едни пасаж от друг форум:
Код:
до шести век християнството е приемало прераждането. През 553 година на Петия Вселенски Християнски църковен събор в Никея от църковния канон е премахната идеята, че има карма и прераждане.

За всички, които наистина се интересуват от темата, предлагам този линк към едно научно изследване на професора от Университета във Вирджиния Стивънсън, което е признато за коректно и от най-скептичните учени. Можете да го четете в превод на руски и на английски. Има и снимков материал. Понеже темите донякъде се припокриват съм оставила този линк и в темата за живот след смъртта.
 [url]http://www.sinor.ru/~che/stevenson.htm[/url]

Тоест, колкото и да не е приятно на някои това, може да има основания да се зададе въпроса дали сегашната църковна парадигма съответства на Учението на Христос, такова каквото е било. Има данни даже за коригиране на евангелия, за да станат "по-удобни/приемливи" от църковна гледна точка.
Човек може да живее по християнски без да ходи на църква , без да пали свещи и др.
В миналото силата на христианството се е дължала на многобройни проповедници, които искренно и безкористно са разпространявали Учението на Христос. Сега предполагам че Българската православна църква е един от най-големите земевладелци в България.
В някои църкви дори да влезеш имало такса - като в музей...

В самото Евангелие е дадено в смисъл: " В последните дни мнозина ще дойдат в мое име, но по плодовете ще ги познаете" Praynig

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 02:41 от Deepinside

# 123
    Свещеното Писание в действителност се явява връх на Преданието на Църквата, но величието на висините, до които се издига Писанието, се дължи на огромната планина, върху която тези висини почиват. Извадена от своя контекст — Свещеното Предание — твърдата скала на Писанието става просто топка глина, която всеки желаещ може да замеси в каквато си иска форма. Не е за прослава на Свещ. Писание злоупотребата с него и изкривяването му, дори ако това се върши в името на въздигане на неговия авторитет.
 Да, трябва да четем Библията, тя е светото Божие слово. Но за да разбираме нейния смисъл, ние трябва смирено да приседнем в нозете на светците, които са се показали „изпълнители на словото, а не само слушатели“ (Иак. 1:22). и с живота си са доказали, че са достойни тълкуватели на Писанието.
 Ако имаме въпроси относно апостолските писания, да отидем при онези, които лично са познавали апостолите, като св. Игнатий Антиохийски и св. Поликарп Смирненски. Нека питаме Църквата, а не да изпадаме в самоизмамна надменност.

Това е заключението, написано от:
 Свещеник Иоан Уайтфорд
 SOLA URA
 („Единствено Писанието“)
 Православно изследване на протестантското учение за самодостатъчността на Св. Писание
]http://www.pravoslavie.domainbg.com/02/sola-scriptura.html#[17]

# 124
Цитат на: Silvy A
Ти бъркаш - Светия Дух не е човека.

"Не знаете ли че сте храм Божий и Дух Божий живее във вас?"
I Koр. 3:16 ...

Човек има Дух, душа и тяло и трябва са "храни" Духа и "душата" си, така като трябва храна за физическото тяло. Молитва, медитация.

# 125
Цитат на: Рени
Задаваш същите въпроси, които и аз задавах по-назад в темите. Вече обясниха всичко това и не знам дали някой пак ще има нерви и енергия да пише отново същото. Можеш да се поразровиш ако искаш... Аз в някаква степен разбрах отговорите... Мислех, че е абсурдно да има толкова страдание по света щом Господ има силата да промени това. Но за всичко са си виновни хората и отчуждението им от Бог... Аз все така не мога да повярвам, но ми е интересно и любопитно всичко около вярата... По-специално кое е това, което кара хората да вярват.

Както беше указано, концепцията за прераждането е БИЛА ПРЕМАХНАТА вследствие на решения взети на един събор! Може ли примерно една научна конференция да отмени закона за гравитацията? - Не може и по добре че е така Naughty

Концепцията за кармата може да бъде открита дори в това: " Каквото посееш, това ще пожънеш" - Нещата се изчисляват на много високо ниво, и справедливостта винаги е постигната - в настоящ или бъдещ живот. Но освен Божествена справедливост има и Божествена милост - и двете са Негови лица според Кабала, тайното учение. Във миналото и сега е имало закони, процеси и сили които не са били давани на всички, а само на тези които са готови за това.
И за това има външна църква и тайно предание, което съществува във всички големи религии - Кабала към юдаизма, суфите в исляма, богомили , катари, розенкройцери в христианството. Интересното е че последователи на тайни традиции от различни религии са били нерядко преследвани, може би защото не са били удобни на официалните религиозни власти в дадената държава. Дори за изгорени вещици съм срещал в смисъл, че е било във връска с това, да не станат известни някои тайни, касаеши влиятелни лица...
Но е казано :" Истината ще ви направи свободни".
Истината е твърде възможно да е нещо много различно от това, на което по един или друг начин са ни ОБУЧИЛИ - родители, учители, свещенници, пастори.

Що се отнася до сънищата и виждането на бъдещето, Библията по-скоро ги предсказва:  bouquet

"И след това Ще излея Духа си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Старците ви ще виждат сънища, Юношите ви ще виждат видения;
Още и на слугите и на слугините Ще изливам Духа си в ония дни.
 И ще покажа чудеса на небето и на земята, Кръв, огън, и стълпове от дим.
 Слънцето ще се обърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият и страшен ден Господен."
Книга на пророк Иоил

Послание на Апостол Павел към Коринтяните:

"ГЛАВА 12.
1. А за духовните дарби, братие, не искам да не знаете.
2. Вие знаете че бехте езичници, влачими към немите идоли, както се водехте.
3. За това ви уведомявам че никой като говори с Дух Божий не казва анатема Исусу, и никой не може да нарече Исуса Господ освен чрез Духа Светаго.
4. Има различия на дарбите; но Духът е истият. 5. Има различия на служенията, но Господ е истият.
6. Има и различия на действията, но Бог е истият който действува все во все.
7. А всекому се дава явлението на Духа за полза.
8. Защото едному се дава чрез Духа слово на премъдрост, а другиму слово на знание по истия Дух;
9. другиму пък вера чрез истия Дух, а другиму дарби на изцеления пак чрез истият Дух се дават; 10. а другиму действие на чудеса, другиму пророчество, а другиму разпознаване на духовете, и другиму различни езици, другиму пак тълкуване на езици.
11. А всичко това го действува единият и този истий Дух, който всекиму особно разделява както му е угодно.
12. Защото както телото е едно а има много удове, и всите удове на едното тело, ако и много да са, пак едно тело са, така и Христос.
13. Защото всички ние чрез единия Дух се кръстихме да сме в едно тело, и Юдеи и Елини, и раби и свободни; и всинца в един Дух се напоихме.

ГЛАВА 14.
1. Следвайте любовта, и желайте с ревност духовните дарби, и най-паче да пророчествувате.
 2. Защото който говори език незнаен, не говори на человеци, но Богу; защото никой му не проумева, но духом тайни говори;
3. а който пророчествува говори на человеци за назидание и увещание и утешение.
4. Който говори незнаен език назидава себе си; а който пророчествува назидава църквата.
5. Искам всички да говорите езици, а повече да пророчествувате; защото който пророчествува по-горен е от тогози който говори разни езици, освен ако тълкува за да вземе църквата назидание. 6. И сега, братие, ако дойда при вас и говоря незнайни езици, както ще ви ползувам, ако ви не говоря или с откровение, или с познание, или с пророчество, или с поучение? " 
 bouquet

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 11:55 от Deepinside

# 126
Будизма и индуизма е нещо като ерес . . . , то си е направо лъжливо учение, защото техните основатели са такива за каквито и говори Библията.

Пишеше, че всеки трябва да ""носи" Библията в себе си", но как ще я носи в себе си като не я познава  newsm78?

Знам, че църквите(хората в тях и техните водачи) са правили и най вероятно все още правят грешки, но това не значи, че Бог одобрява делата им.

И накрая искам да кажа по писаното в Библията.
Аз вярвам в Бог който е създател на земята, човека и всичко видимо и невидимо.
Не вярвам, че Този Бог със тази сила и възможност не би защитил Думите Си и Истината Си.
Аз знам и вярвам, че когато човек наистина иска да живее по Божия стандарт Бог го насочва кое е правилно и кое не. Но тогава човека не се оправдава или защитава, а прави това което наистина трябва и не се отклонява в погрешна посока . . .ерес или каквото и да е друго измамливо учение. Бог е силен и мощен и не би се оставил някой да преиначи "историята Му", а ако човек се поддава на това е неговата свободна воля.
Малко дълго стана, но надявам се да съм била полезна.
. HugМного точно казано,Голденова и аз така мисля.Според мен трябва да се ходи семейно и на служба от 9 -10.30 в неделя сутрин в православната църква ,на мен ми действа пречистващо и укрепващо вярата ми.След служба ми възникват много въпроси който си изесняваме с мъжа ми понякога коментираме и със свещеника.Много се радвам ,4е и тук се коментират такива сериозни теми .

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 11:42 от emocionalna

# 127
Будизма и индуизма е нещо като ерес . . . , то си е направо лъжливо учение, защото техните основатели са такива за каквито и говори Библията.

Пишеше, че всеки трябва да ""носи" Библията в себе си", но как ще я носи в себе си като не я познава  newsm78?

Знам, че църквите(хората в тях и техните водачи) са правили и най вероятно все още правят грешки, но това не значи, че Бог одобрява делата им.

И накрая искам да кажа по писаното в Библията.
Аз вярвам в Бог който е създател на земята, човека и всичко видимо и невидимо.
Не вярвам, че Този Бог със тази сила и възможност не би защитил Думите Си и Истината Си.
Аз знам и вярвам, че когато човек наистина иска да живее по Божия стандарт Бог го насочва кое е правилно и кое не. Но тогава човека не се оправдава или защитава, а прави това което наистина трябва и не се отклонява в погрешна посока . . .ерес или каквото и да е друго измамливо учение. Бог е силен и мощен и не би се оставил някой да преиначи "историята Му", а ако човек се поддава на това е неговата свободна воля.
Малко дълго стана, но надявам се да съм била полезна.

РЕЛИГИЯ И ДУХОВНОСТ е имало ХИЛЯДИ години преди създаването на католическата, православната и протестантката "деноминации". ТАка че да се определя нещо като ерес, само защото се различава от това в което вярва някой човек, според мен е меко казано...несериозно.
Бих искал да попитам знаете ли за живота на Буда, как е живял какво е учил и какво е постигнал.
Или за Мъдростта на древните индийски Учители Риши, които са свързани със свещените книги на индуизма?
Виждали ли сте ИСТИНСКИ жив индийски ДУХОВЕН УЧИТЕЛ?

Човек може да не носи цялата Библия, но може да носи Царството Божие, защото е казано "Царството Божие вътре във вас е" ! Ев. от Лука 17:21

# 128
# 129
 Deepinside, свят ми се зави от микса който си спретнал.   Wink

1. За премахнатите стихове за прераждането съм преписала едно интервю на историк, който се е заел да опровергава Библията и в последствие повярвал :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192431.msg4077084#msg4077084
2. Ако се оспорва истинността на някакъв исторически документ какъвто е Библията се използват научни подходи, а не просто този рекъл онзи казал и се цитират поне три независими източника. Предлагам ти и да правиш същото.
3.Цитатите които даваш от послание към Коринтяните по-скоро оборват тезата ти отколкото да я подкрепят.
4. Библията не е някоя от книгите на Кабала или индуизма където всяка строфа си е сама за себе си. Библията е свързана и не може да се вадят стихове извън контекста, извън книгата (посланието) и извън целия смисъл на Библията. Ако искаш да изследваш нещата около Святия Дух, отиваш в bibliata.com, пускаш една търсачка и ти излиза всяко място където е споменато за него и започваш едно по едно да преглеждаш, кога, как и защо се говори за това, кой е Святия Дух, защо бе даден на хората, той личност ли е, каква цел изпълнява и т.н. Но такова вадене извън контекста си е игра на думи!

Цитат на: Silvy A
Ти бъркаш - Светия Дух не е човека.

"Не знаете ли че сте храм Божий и Дух Божий живее във вас?"
I Koр. 3:16 ...
Човек има Дух, душа и тяло и трябва са "храни" Духа и "душата" си, така като трябва храна за физическото тяло. Молитва, медитация.

Святия Дух се даде на хората на Педесятница - Деяния на Апостолите 2 глава, Това означава ли, че хората преди това не са имали дух?
Святия Дух се дава на хората след като те се покаят и приемат Христос за спасител, в същата книга "Деяния на апостолите" се говори, че те ходеха при хора които повярваха в Христос и Бог ги кръщаваше.
Духовните дарби за които си извадил стиха от Послание на Коринтяните са белег на Святия Дух и там си пише, че никой дух, който не признава Христос за Бог не е Святия Дух, за какъв Кабал ми говориш и какъв Софизъм? А Индийския учител дали признава Христос за Бог?
не ми е необходимо да виждам индийски духовен учител и знаеш ли защо, защото знам в какво вярва! Wink Вярва в себе си, че той е бог, че той е центъра на всичко! А ти виждал ли си един истински християнин, знаеш ли каква е разликата, че той поставя в центъра на всичко Бог!

Един приятел е разговарял с един такъв представител на източните религии на един от техните пазари и му говорел, че е грешен и трябва да се покае, а техния учител спорел, че е безгрешен, и започнали "ти това правил ли си..", "Не", "А това правил, ли си..", "Не", моя приятел се хванал за главата, това не е било възможно, за миг започнал да се моли Бог да му покаже и изведнъж го попитал "И ти много се гордееш с това", и техния учител с голяма усмивка казал "Да".
Та безгрешни хора няма, за това имаме нужда от спасение!
По подробно нещата за кръщението в Святия Дух и защо бе даден ще напиша по-късно.

Нищо лично, Deepinside, който търси истината ще я намери, ако иска да намери нея, а не нещо което да му чеше ушите. Wink  bouquet

# 130
... смята се че Атлантида е потънала в Атлантическия океан вследствие на неправилно използване на сили и енергии...

Мен ме интересува какво е станало с атлантите.
Изнесли ли са се навреме?
Или душите им чакат Второ пришествие и са заедно с душите от днешната цивилизация и ще възкръсваме заедно с тях.
Или тяхната селекция вече е минала. Нашето възкресение си е кастинг за нашата си серия от този филм...

Ако имаш хипотеза, сподели я в другата стая (да не би да е неподходяща за тук):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215900.260

# 131

Иначе не съм против цитирането на Свещеното Писание - мисля обаче, че когато се прави от лаици, съществува опасност от грешно тълкуване, а това може най-малкото да доведе до заблуди. Аз, въпреки че съм католичка, чета Библията, но не се чувствам подготвена дотам, че да поучавам и обръщам във вярата чрез нея.

Виждаш ли, различия в това което вярваме няма. Wink

Когато гледам хората около мен всеки ден, които умират от какви ли не болести, които затъват все по-дълбоко в греха и не зная дали днес не последния ден в който могат да чуят за Бог, лично аз не се питам лаик ли съм или не, защото тези хора имат нужда от спасение и вероятността да срещнат някой учен с който да седнат и да изучават задълбочено Писанията клони към нула, тогава им говоря, за това което направи Христос за тях и мисля, че за това не ми е необходимо висше образование... Христос когато се възнасяше, той се обърна не към учениците си, а към всички вярващи които се бяха събрали и  им каза да отидат по целия свят и да прогласят Евангелието "добрата вест".
mamaG, това е призив към всеки един, към мен, теб...всички, хората имат нужда от това да разберат, че имат нужда от спасение и да се покаят и да живеят нов живот. Аз вярвам, че ти можеш да си много добро свидетелство за Христос.
  bouquet

# 132
Целта на микса не е да му се завие на някой свят:)

Нека бъдем прецизни:)

"никой като говори с Дух Божий не казва анатема Исусу, и никой не може да нарече Исуса Господ освен чрез Духа Светаго. "
тоест който говори с Дух Божий, признава Христос или поне НЕ ГО ОТРИЧА.

Но това че някои наричат Исус Господ може да не е достатъчен знак че Духа Свети е в него!

за прераждането:

"11. И питаха го и казваха: Защо казват книжниците, че требва да дойде първом Илия?
12. А той отговори и рече им: Истина че ще Илия първом да дойде и да устрои всичко; и как е писано за Сина Человеческаго че требва да пострада много, и да бъде унижен; 13. но казвам ви, че Илия дойде, и сториха му каквото щеха, както е писано за него."
ЕВАНГЕЛИЕ ОТ МАРКА, ГЛАВА 9

Йоан Кръстител е преродения пророк Илия.
Става дума за предказано(пророкувано) събитие, а стореното  е сторено върху физическото тяло  на Йоан Кръстител, който Исус НЕДВУСМИСЛЕНО асоциира с пророк Илия!

известно ми е че някои църкви не приемат прераждането, но има доказателства за това.

а това някои църкви да поддържат теза която не съответства на действителното състояние на нещата също не е случайно. Това е било съзнателно организирано със цел. Може би една от тях - да не отлагат християните духовната работа за друг живот.

Другия момент който доколкото ми е известно май е "напрягал" някои христиани е че как като Христос е поел греховете ни може да има карма - това е дълбок и сложен въпрос, има различни видове карма и тази която е поел Христос доколкото съм разбрал касае общата карма, а индивидуалната всеки трябва да я преодолее - за това може да работи, да се моли и да иска помоща на Христос също. И за това може да не е достатъчен един живот.
А е казано "Бъдете съвършенни и ви, както е съвършен Отец ваш" Матей 5:48
Не смятам че Христос би давал неизпълними задачи!

Що се отнася до индийците - има много различни Учители от различни школи, и верочтно има и такива индийци, които не са истински Учители.

А това е от Псалом 82:
"Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния." !

Евангелие от Йоан, глава 10
"32. Отговори им Исус: Много добри дела от Отца моего ви показах: за кое от тез дела хвърляте камене върх мене? 33. Отговориха му Юдеите и рекоха: За добро дело не хвърляме камене върх тебе, но за богохулство, и защото ти, като си человек, правиш себе си Бог. 34. Отговори им Исус: Не е ли писано във вашият закон, «Аз рекох, Богове сте»? 35. Ако нарече богове онези, към които биде словото Божие, (и писанието не може да се наруши,) 36. на тогоз когото Бог освети и проводи на света вие казвате ли: Богохулствуваш, защото рекох: Син Божий съм? 37. Ако не правя делата на Отца моего, не вервайте в мене: 38. но ако ги правя, в мене като не вервате вервайте в делата; за да познаете и да повервате че Отец е в мене и аз в него."

явно делата имат значение, и според мен не само за Него но и за нас. Вяра и дела!

и още
Послание на Ап. Павел към Ефесяни
Глава трета. 16
"да ви даде според богатството на славата си чрез неговия Дух да се утвърдите крепко във вътрешния человек"

Бог е вътре в човека, човек е произлязъл от Бога, но не всички го проявават по еднакъв начин.
От човека зависи също да се проявява Бог чрез него ...повече.

За цитатите от послание към Коринтянине смятам че там Апостол Павел поощрява към пророкуране, а не го отрича. А пророкуването за разлика от говоренето на езици може да се провери - сбъдва ли се или не.

Послание към Галатяни: 5:22-23

"А плодът на Духа е любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосердие, вера, 23. кротост, въздържание: против таквиз нема закон. "

тук вече е един друг критерий, има ли христианина Любов и мир, то....

Относно Духа на Петдесятница - това е Святия Дух, но човек има свой Дух.
Трябва човешкия Дух и Святия Дух да се свържат, и според мен това е Новораждането.
има хора в протестански църкви които говорят на някакви езици,  смятащи че са спасени и че имат Святия дух. Според мен Трябва да има и другите критерии - любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосердие, вера,  кротост, въздържание

"А които са Христови разпели са плътта наедно със страстите и похотите й. 25. Ако Духом живеем, Духом и да ходим. 26. Да не биваме тщеславни, за да се раздразняваме един друг и един друг да си завиждаме."

Искренно се надявам дискусията да продължи с Любов и мир, в името на Истината.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 13:42 от Deepinside

# 133
... смята се че Атлантида е потънала в Атлантическия океан вследствие на неправилно използване на сили и енергии...

Мен ме интересува какво е станало с атлантите.
Изнесли ли са се навреме?
Или душите им чакат Второ пришествие и са заедно с душите от днешната цивилизация и ще възкръсваме заедно с тях.
Или тяхната селекция вече е минала. Нашето възкресение си е кастинг за нашата си серия от този филм...

Ако имаш хипотеза, сподели я в другата стая (да не би да е неподходяща за тук):

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=215900.260

ми част от тях са се изнесли имало е атлантически преселения - Ирландия, Америка, Египет.
Определено не смятам че чакат Второто Пришествие - Едгар Кейси, който е бил "спящия пророк" е говорил на американци за техни прераждания в Атлантида (а самия той в будно състояние е бил ...протестант:)))

Що се отнася да Едгар Кейси, той е правил хиляди изследвания в нещо като трансово или спящо състояние, със удивителни подробности и конкретност. Много хора са се излекували чрез указания получени по този начин. Има фондация във Съединените щати която съхранява негови послания. Има и книги на български свързани с него.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 13:40 от Deepinside

# 134
Deepinside, някои от нещата които си написал, сякаш си ги "взел" от главата ми.  Grinning
В началото на темата и аз писах, че не ми харесва как църковни служители променят много неща, за да е в техен интерес.
Попаднах на много интересна статия на Netional Geographic, гледах и документалния филм, пак на тях. В статията и във филма се говореше за "Евангелие от Юда". Преведено е вече на английски, а ако го преведат на Български ще съм една от първите дето ще си го купи. Направо настръхнах когато прочетох статията. Това Евангелие ще обърне днешните разбирания за много неща буквално с главата на долу.
Според древния текст предателят на Христос е бил най-верният му ученик.
Според Марвин Майер (- специалист по Библията от университета "Чапман", който работи заедно с Касер по превода) някои хора са силно обезпокоени от идеята за "евангелия", противоречащи на каноничните 4 в Новия завет, той казва: "Това, което е изложено в Евангелие от Юда е наистина вълнуващо. То обяснява защо Юда е бил отличен от Исус като най-добрия от учениците му. Другите просто не са разбирали учението му."
Ето още нещо от статията: В най-първата сцена Исус се присмива на учениците си, че се молят на "вашия бог", т.е. на гибелния бог, създал света. Той сравнява учениците си с жрец в храм (като почти със сигурност има предвид официалната църква), когото нарича "служител на заблудата", който "безчестно сади в мое име безплодни дървета". Исус предизвиква апостолите да го погледнат и разберат какъв е той наистина, но те се извръщат.
Изброени са и други "отхвърлени" евангелия:
Евангелие от Тома;
Евангелие от Мария;
Евангелие на Истината;
Тайна книга на Йоан;
Втори трактат на Великия Сет.
И са дадени няколко дум за всяко едно.
Който го интересува:списание Netional Geographic България - Май 2006 г. 

Е, къде е истината?

Общи условия

Активация на акаунт