Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 30 086
  • 879
  •   1
Отговори
# 705
О, за подмладяването мога да ти дам и цитат от "книгата".

Псалом 103       
3. Който прощава всичките ти беззакония,
изцелява всичките ти болести,

4. избавя от тление живота ти,
венчава те с милост и щедрости,

5. насища с благости старостта ти.
Младостта ти се подновява
като на орел
.

Е?

Лека нощ от мен на всички!  Hug

Когато орела /не знам дали става дума за определен вид орел обаче/ остарее много човката му  се калцира и той не може да се храни и да хваща плячка.Тогава той каца  на някоя скала и започва да бие клюна си в камъка.Удря и удря до кръв, докато се освободи от  калция.И отново е силен и може да се  бори и гони  храната си/да яде/.
Това е случая с който Бог прави аналог, че ще ни подмлади като орлите PeaceА тълкуванието, как се случва това в нашия живот се помъчете сами Wink

# 706

Цитат
II Кор. ГЛАВА 12.
1. Истина, не ми е за полза да се хваля, защото ще дойда до видения и откровения от Господа. 2. Зная в Христа едного человека който, преди четиринадесет години, (в телото ли, не зная; вън от телото ли, не зная; Бог знае;) възхитен бе до третото небе. 3. И такъв един человек зная, (в тело ли, вън от тело ли, не зная; Бог знае,) 4. че бе възхитен в рай, и чу думи неизречени които не е простено человеку да ги говори. 5. С такъв человек ще се похваля...

това за, което се пише там определено не е това за ,което ти си мислиш. Simple Smile
  Павел пише за себе си и за своето лично общение с Господ.Но то е било нещо друго, не пътуване на сън или тинтири -минтири  подобни  неща.Било си е абсолютно реално преживяване.Тука и превода е кофти, но ще го преглътнем.

# 707
Цитат
  Павел пише за себе си и за своето лично общение с Господ.Но то е било нещо друго, не пътуване на сън или тинтири -минтири  подобни  неща.Било си е абсолютно реално преживяване.Тука и превода е кофти, но ще го преглътнем.

Аз не казвам че не е било реално, но някои неща по време на сън също не са "тинтири - минтири".
Най малкото това което Павел е описвал е знак за преход в друг свят/измерение/др.

# 708
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
С това твърдение не съм съгласна - ти не си придобил смелост, просто си се самузаблудил за да не те е страх...
Смелост е дори и да знаеш, че след смъртта няма нищо, пак да изживееш достойно живота си.

Откъде знаеш, че става въпрос за самозаблуда? Да разбирам ли, че имаш доказателства, че няма Бог?
Аз пък мисля, че невярващите повече ги е страх- да не се прецакат да вярват в нещо, което не съществува?

Да се прецакам?! Shocked Напротив, толкова ми се е искало да вярва, даже в тийн- годините бях твърдо решена, че ще намеря вярата си... Не успях, и не съжалявам.
Живея в хармония със себе си и с околните, обичам да доставям радост на хората около мен. Никого не мразя. Живея без брак с мъжа, който обичам, имам и дете от него. Не постя, не се изповядвам, не ходя на Великден на църква... всъщност, когато влизам в църква, това е за да се полюбувам на архитектурата и изложеното вътре изкуство..
Е според вас, ще горя ли в ада?

не че за мен има значение, какво става после

Да, ще гориш. Не вярваш, за това!
В Светото писание се говори, че за да се спасиш, трябва да вървиш в стъпките на Бог и да вярваш в него.

Твой избор е да вярваш или не, никой не може да те съди за това

# 709
Цитат на: Mimito_bg
... гориш. Не вярваш, за това!
В Светото писание се говори, че за да се спасиш, трябва да вървиш в стъпките на Бог и да вярваш в него.

Твой избор е да вярваш или не, никой не може да те съди за това

по-леко с горенето, най-малкото не го определяш ти!

"бидоха хвърлени  в езерото огнено което гори със жупел. " Апокалипсис 19:20

Написано е за звяра и лъжепророка му че ще бъдат хвърлени, не пише че всички които не са христиани ще бъдат хвърлени.

И без такива отрицателни програмирания, че ако по този начин проповядвате, по-добре въобще да си няма човек работа с вас и вашата църква. Според мен да се плашат хората, че да вярват повече в Бог си е доста сериозно нещо със последствия!

Последна редакция: ср, 26 сеп 2007, 23:58 от Deepinside

# 710
  • Linz
Много ми е интересно къде точно свършва безверието и започва вярата... Би трябвало да има някаква граница с ясни очертания. И как може категорично да се каже- ти ще гориш, ти- не...!

# 711
Много ми е интересно къде точно свършва безверието и започва вярата... Би трябвало да има някаква граница с ясни очертания. И как може категорично да се каже- ти ще гориш, ти- не...!

Тя няма право да каже кой ще гори.  Вероятно може да го каже един ангел или светия.

Казано е
Цитат
"Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, не благоволя в смъртта на нечестивия, но да се върне нечестивият от пътя си и да живее. Върнете се, върнете се от лошите си пътища; защо да умрете..."
Езекиил 33:11 

!

# 712

Mimito_bg....коя си ти че определяш кой ще гори и кой не? По-полека с определенията...не си слагай такъв грях на душата  Wink

Последна редакция: чт, 27 сеп 2007, 01:04 от roza66

# 713
яма право да каже кой ще гори.  Вероятно може да го каже един ангел или светия.

ами сигурно е светия Mr. Green

# 714
"8 И един друг ангел, втори, следваше изподире и казваше: Падна, падна великия Вавилон, който напои всичките народи от виното на своето разпалено блудствуване.
9 И друг, трети, ангел вървеше подир тях и казваше със силен глас: Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си,
10 той ще и да пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му; и ще бъде мъчен с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето.
11 И димът от тяхното мъчение ще се издига до вечни векове; и ония, които се покланят на звяра и образа му, не ще имат отдих ни денем, нито нощем, нито кой да е, който приема белега на името му.
12 Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса."
Oткровение на Йоан 14 гл.

Ами Д.И.Р. задава конкретен въпрос? Мисля, че иска все пак някой да и отговори!
 Hug на Дийпинсайд! Стихът е много точен!
"Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, не благоволя в смъртта на нечестивия, но да се върне нечестивият от пътя си и да живее. Върнете се, върнете се от лошите си пътища; защо да умрете..."
Езекиил 33:11

# 715
В 20 гл на  Откровение съвсем недвусмислено се говори , че не само сатана, но и тези, които не се намерят записани в книгата на живота ще го последват в огненото езеро.Няма какво да увъртаме.Друг е въпроса, че не можем да знаем кой , кога, как и при какви  условия ще се покае.Но дано всеки да осъзнае колко е важно това.Изглежда обаче, че дори хора , които ще живеят при 1000-да годишното царуване на Христос все пак ще се обърнат с/у Него.Това е неизбежно, уви Sad
  Не мисля, че е уместно да лъжем хората, като увъртаме и замазваме истината за да им е по"вкусна".Аз днес направих нещо такова и още се чувствам гадно.Едната ми колежка се оплака от странни  симптоми и болки.Аз в желанието си да я успокоя и да я накарам да не мисли за това й казах, че сигурно е от нерви, понеже напоследък има сем.проблеми.Казах й да се успокои, защото вероятно ще отмине.Но много по-правилно би било да я накарам незабавно да посети лекаря си, защото симптомите сочеха за нещо много неприятно/животозастрашаващо дори/.Така правим и когато спестяваме на хората истината за последиците от човешкия грях.За хиляден път го казвам:
  Бог не желае хората да попадат в Ада!!!Ада е за дявола, обаче там ще отидат и всички, които го следват.Греха е  разминаване с целта/съдбата/, която Бог ни е посочил и определил за нас. Защото нашата прицелна точка е Небето и Христос.В него се движим, дишаме и живеем.Вън от него няма добро/живот/ за нас.Той постоянно ни дава нови и нови възможности да го опознаем и заобичаме, да се покаем и да го последваме.Обещава ни , ако Му се доверим да ни води и пази по нелекия път към дома.Сегашния ни живот е точно това, едно пътуване към заветната земя, към бащиния дом, където ни очаква един Баща с отворени обятия и нежни думи за всяко сърце.Всичко е приготвено и ни очаква, мен, теб, него...всички. Не е ли глупаво да се разминем с такава цел, заради ниските цели, които ни поставя дявола, а?

Последна редакция: чт, 27 сеп 2007, 22:31 от gerik

# 716
В 20 гл на  Откровение съвсем недвусмислено се говори , че не само сатана, но и тези, които не се намерят записани в книгата на живота ще го последват в огненото езеро.Няма какво да увъртаме.Друг е въпроса, че не можем да знаем кой , кога, как и при какви  условия ще се покае.Но дано всеки да осъзнае колко е важно това.Изглежда обаче, че дори хора , които ще живеят при 1000-да годишното царуване на Христос пак ще се обърнат с/у Него.Това е неизбежно, уви Sad

това добре, обаче съвсем друг е въпроса определянето на това кой е записан и кой не!
И е за предпочитане според мен християните да не определят кой е записан и кой не!

# 717
Не одобрявам подхода на Mimito_bg.
Гери, до сега много пъти съм се мъчила да кажа нещата толкова добре и синтезирано, но не все не успявах, това е при всеки действат различни дарби... Wink

това добре, обаче съвсем друг е въпроса определянето на това кой е записан и кой не!
И е за предпочитане според мен християните да не определят кой е записан и кой не!

Deepinside, а кой трябва да определи, Дънов ли, който се определя за преродилия се Христос, Висарион, който претендира за същото, а може би Анастасия, която с развратния си живот, призовава хората към "добро", за да спасят планетата си?
На кого не му харесва хората да знаят кога са спасени и кога не, на дявола разбира се!
Кой най-добре от синовете и дъщерите ще знаят правилата в дома на бащата, ще го познават най-добре? Кой по-добре от тях може да говори за него, защото те са в дома му, всеки ден общуват с него?

Много ясно е казано в Послание в Римляните 10 глава.
"3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.     
4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.    
5 Защото Моисей пише, че човек, който върши правдата, която е чрез пазенето на закона, ще живее чрез нея.    
6 А правдата, която е чрез вяра, говори така: "Да не речеш в сърцето си: Кой ще се възкачи на небето, сиреч, да свали Христа?    
7 или: Кой ще слезе в бездната сиреч да възведе Христа от мъртвите?"    
8 Но що казва тя? Казва, че "думата е близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти", сиреч думата на вярата която проповядваме.    
9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.    
10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.    
11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".    

12 Понеже няма разлика между юдеин и грък защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават.    
13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".    
14 Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?    
15 И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!"    
16 Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"?    
17 И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово."

Рени, мисля, че това също е отговор на твоя въпрос.
Границата е там:
1. Човек да разбере, че е грешен и, че колкото и добри дела да прави все нещо лошо ще е направил и това го прави грешен.
2. Да осъзнае, че има нужда от спасение.
3. Да се покае за греховете си (да осъзнае къде се намира и да престане да прави грешните неща, т.е. ако днес има отново такава възможност да не постъпи по същия начин)
4. Да разбере, че Христос понесе наказанието за греховете му и да осъзнае огромната Му любов към хората.
5. Да го поканиш да стане Господ на твоя живот.

# 718
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Не одобрявам подхода на Mimito_bg.
Гери, до сега много пъти съм се мъчила да кажа нещата толкова добре и синтезирано, но не все не успявах, това е при всеки действат различни дарби... Wink

Deepinside, а кой трябва да определи, Дънов ли, който се определя за преродилия се Христос, Висарион, който претендира за същото, а може би Анастасия, която с развратния си живот, призовава хората към "добро", за да спасят планетата си?
На кого не му харесва хората да знаят кога са спасени и кога не, на дявола разбира се!
Кой най-добре от синовете и дъщерите ще знаят правилата в дома на бащата, ще го познават най-добре? Кой по-добре от тях може да говори за него, защото те са в дома му, всеки ден общуват с него?

Много ясно е казано в Послание в Римляните 10 глава.
"3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.     
4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.    
5 Защото Моисей пише, че човек, който върши правдата, която е чрез пазенето на закона, ще живее чрез нея.    
6 А правдата, която е чрез вяра, говори така: "Да не речеш в сърцето си: Кой ще се възкачи на небето, сиреч, да свали Христа?    
7 или: Кой ще слезе в бездната сиреч да възведе Христа от мъртвите?"    
8 Но що казва тя? Казва, че "думата е близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти", сиреч думата на вярата която проповядваме.    
9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.    
10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява.    
11 Защото писанието казва: "Никой, който вярва в Него, не ще се посрами".    

12 Понеже няма разлика между юдеин и грък защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават.    
13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".    
14 Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?    
15 И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!"    
16 Но не всички послушаха благовестието; защото Исаия казва: "Господи, кой от нас е повярвал на онова, което сме чули"?    
17 И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово."

Рени, мисля, че това също е отговор на твоя въпрос.
Границата е там:
1. Човек да разбере, че е грешен и, че колкото и добри дела да прави все нещо лошо ще е направил и това го прави грешен.
2. Да осъзнае, че има нужда от спасение.
3. Да се покае за греховете си (да осъзнае къде се намира и да престане да прави грешните неща, т.е. ако днес има отново такава възможност да не постъпи по същия начин)
4. Да разбере, че Христос понесе наказанието за греховете му и да осъзнае огромната Му любов към хората.
5. Да го поканиш да стане Господ на твоя живот.

newsm10, споделям това с теб

а що се отнася до предходния ми постинг това не е мой подход, нито крайна форма на вяра - опитах се целенасочено да провокирам по-задълбочена дискусия на точно тази тема

радвам се, че толкова хора реагираха, защото това означава според мен, че това са хора, които търсят своята истина, а не се доверяват само на наложени догми от православни или други църкви

аз лично, не съм кой знай колко вярваща, уви

# 719
http://www.dayspring.com/ecards/predesign.asp HugНещо от мен за вас Heart Eyes

Цитат
аз лично, не съм кой знай колко вярваща, уви
Мимито, вярваш или не- това е въпроса WinkНяма малко/много.Има да/не.Другото  е опитност и израстване вследствие общуването ни с Бога.Аз лично ти го желая Heart Eyes

Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 22:47 от gerik

Общи условия

Активация на акаунт